Dodaj do ulubionych

Urodziny naszego forum w Badecie

05.02.07, 10:35
Joanna otwiera podwoje księgarni dla forumowiczów z okazji trzecich urodzin
forum. Wstępna data spotkania to 25 lutego (na razie nie ustaliłyśmy o
której - myślałam o godzinach wczesnopopołudniowych).
Kto za, kto przeciw i kto się wstrzymuje?
Wszelkie szczegóły będą ustalane na priva - piszcie do mnie albo do Joanny z
propozycjami. Hasło "Urodziny Forum" ;-)))
Obserwuj wątek
    • joanna05 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 06.02.07, 22:09
      Hop hop, czy są jacyś chętni goście urodzinowi? BO ja tu tort dla 3-latka chcę
      zamawiać, i nie wiem, jaki duży ma być :)
      • i2h2 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 06.02.07, 22:15
        Na razie na jakichś 10-12 osób (włącznie z szanowną gospodynią) ;-) Poza tym
        myślę, że zaplanujemy maleńki konkursik rysunkowy dla młodszych dzieci,
        starszym zaproponujemy wymyślenie gry w oparciu o różne książki (jakiś labirynt
        może?)i quiz z wiedzy o książkach i ploty o współforumkach dla forumowiczek ;-D
        Co Ty na to?
        • abepe Re: Urodziny naszego forum w Badecie 06.02.07, 22:32
          No no, tylko bez plot.

Myślałam wczoraj przed zaśnięciem i...jednak nie przyjadę:((

Grudniowa wycieczka do Krakowa powinna pozostać ostatnią większą wyprawą w tej
          ciąży.
          • i2h2 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 06.02.07, 22:36
            Może za kilka miesiecy zrobimy spotkanie wakacyjne na wybrzeżu... Tym razem w
            większym gronie ;-)
            • jargolka Re: Urodziny naszego forum w Badecie 07.02.07, 11:52
              dziewczyny, nawet nie wiecie jak Wam zazdroszę tego urodzinowego badetowania!
              ja cyba nie dam rady przyjechać. wyślijcie mi do krakowa kawałek urodzinowego
              tortu. i może jedną świeczkę?
              pozdrawiam
              b
              • i2h2 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 07.02.07, 12:04
                Bierz wszystkich chłopaków i przyjeżdżaj !!! Do Krakowa to tylko myk i już, w
                dodatku co godzina pociągi kursują :-D
              • bea-sjf Re: Urodziny naszego forum w Badecie 08.02.07, 23:56
                tak sobie kombinuję - jargolka jest z Krakowa ( ja też ciągle tu
                jestem ;)),synków ma ( takoż i ja :)) ,może by tak frakcję krakowską w realu
                zwołać i toast wzieść wspólnie z okazji tych urodzinek forumowych ?
                O torcikach nie czytam ,niech nie działają mi na wyobraźnię ,bom na diecie MK .

Miłej zabawy :))))
                • i2h2 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 09.02.07, 00:02
                  Bea, a macie w Krakowie jakąś odpowiednią księgarnię (zwłaszcza o drewniane
                  podłogi idzie i duży stół, atmosferkę czyli)???
                  Możemy się umówić na toaścik o określonej godzinie i łączność - póki co
                  telefoniczną albo i "telekonferencję" se strzelić - może jakieś kamerki do
                  łączności przez net się znajdą ;-))))
                  • bea-sjf Re: Urodziny naszego forum w Badecie 10.02.07, 17:14
                    Ta idea wielce miłą mi się wydaje :) , mam na oku miłą i dobrze zapoznana
                    kawiarenkę od której rzut beretem jest do Massolit Books ( a tam atmosferka
                    biblioteczno-domowa a nawet coś miłego można zjeść ). Tylko proszę krakowianki
                    o podnoszenie paluszków - kto chętny na spotkanie :) .
                    • i2h2 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 10.02.07, 17:18
                      bea-sjf napisała:
                      > Tylko proszę krakowianki
                      > o podnoszenie paluszków - kto chętny na spotkanie :) .
                      Bea, zakładaj nowy wątek - o urodzinach forum organizowanych przez frakcję
                      krakowską :-) Trzymam kciuki, żeby się udało stworzyć klona ;-)))
        • joanna05 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 07.02.07, 01:46
          Co ja na to - bosssko! (Myślałam, że nikt nie chce wpadać...)
          To lecę wymyślać konkursy i zabawy (znaczy, rano już raczej się za to
          zabiorę :)
          To my szykujemy tort i zabawy, przynieś świeczki i zapałki, bo pewnie zapomnę:D
          Z programu wynika, że będziemy się bawić do rana, no i fajnie.
          Abepe, może jednak się skusisz na wyprawę do nas? Bardzo bym chciała i Ciebie
          poznać.
          • i2h2 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 07.02.07, 10:22
            joanna05 napisała:
            > Abepe, może jednak się skusisz na wyprawę do nas? Bardzo bym chciała i Ciebie
            > poznać.
            A masz w pobliżu jakąś położną ? ;-P U Anety to będzie już siódmy miesiąc (czy
            może nawet początek ósmego) i wątpię, żeby chciała rodzić w Warszawie;-)))
            • zuzannao Re: Urodziny naszego forum w Badecie 07.02.07, 10:44
              Ja mam bardzo dobrą zaprzyjaźnioną położną. Myślę, że przyjęcie porodu w księgarni to byłby dla niej
              drobiazg;-) A potem może możnaby liczyć na dożywotnią zniżkę w Badecie dla dziecka;-)))
              • i2h2 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 07.02.07, 11:05
                Na ksiegarnię to ona by się chyba z okrzykami radości zgodziła (nie wiem, jak
                Joanna;-)), ale może się okazać, że wystarałaby się o zniżkę na PKP zamiast ;-)
                • abepe Re: Urodziny naszego forum w Badecie 08.02.07, 17:27
                  i2h2 napisała:

> Na ksiegarnię to ona by się chyba z okrzykami radości zgodziła (nie wiem, jak
                  > Joanna;-)), ale może się okazać, że wystarałaby się o zniżkę na PKP zamiast ;-)

Brrrrrrr
              • abepe Re: Urodziny naszego forum w Badecie 08.02.07, 17:27
                zuzannao napisała:

> Ja mam bardzo dobrą zaprzyjaźnioną położną. Myślę, że przyjęcie porodu w księga
                > rni to byłby dla niej
                > drobiazg;-) A potem może możnaby liczyć na dożywotnią zniżkę w Badecie dla dzie
                > cka;-)))

Zniżka, zniżka. Jak w liniach lotniczych - darmocha:))
                Mąż by się obraził, że go przy tym nie było:)
                Ale, wiecie, imię dla dziewczynki mam książkowe (i to nawet zarówno z literatury
                dziecięcej jak i młodzieżowej). Dla chłopca na razie nieksiążkowe - może jakieś
                propozycje macie literackie????:))
            • abepe Re: Urodziny naszego forum w Badecie 08.02.07, 17:23
              i2h2 napisała:

> joanna05 napisała:
              > > Abepe, może jednak się skusisz na wyprawę do nas? Bardzo bym chciała i Ci
              > ebie
              > > poznać.
              > A masz w pobliżu jakąś położną ? ;-P U Anety to będzie już siódmy miesiąc (czy
              > może nawet początek ósmego) i wątpię, żeby chciała rodzić w Warszawie;-)))

Najlepiej gdzieś na trasie Gdynia-Warszawa:))
          • abepe Re: Urodziny naszego forum w Badecie 08.02.07, 17:21
            joanna05 napisała:

> Abepe, może jednak się skusisz na wyprawę do nas? Bardzo bym chciała i Ciebie
            > poznać.

Chętnie bym się skusiła. Znam osobiście na razie 2 sztuki forumowe (ale jakie:)!!
            Ciebie Joanno to chociaż w "Dziecku" widziałam z chłopcami:))
            Grześ byłby chętny, bo po trzech tygodniach siedzenia w domu kociokwiku dostaje
            (dziś chciał na plażę, na boso chodzić albo w ogrodzie w wanience w wodzie
            siedzieć:)), poza tym bardzo lubi wszelkie wycieczki i wszelkie środki
            lokomocji. Powiedziałam mężowi. Stwierdził, że mogę jechać. Potem dodał, że może
            jednak lepiej na 5 urodziny:))

I tak nie mogę, impreza wypada w weekend w którym urodziny obchodzi mój tata
            (wszystkie weekendy lutowe moja rodzina obstawia urodzinowo).

Więc może następne forumowe urodziny, byle nie w lutym!!!
            Wiecie, to śmieszne, forum jest ode mnie młodsze o 30 lat bez kilkunastu dni:))
    • silije.amj Re: Urodziny naszego forum w Badecie 07.02.07, 10:16
      Kto przeciw? Ja jestem przeciw! Bo tak daleko ta Warszawa i mogę tylko pozazdrościć!
      • i2h2 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 07.02.07, 10:20
        Odbierzemy Was z dworca - co Ty na to?
        • ewamamaolka3 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 11.02.07, 20:52
          Ja tez przeciw bo New Jersey jeszcze dalej. Buuuuuuuuu!
    • natalajj Re: Urodziny naszego forum w Badecie 07.02.07, 11:44
      Och, dwa dni nie miałam internetu i nic nie mogłam napisać. Moge sie podłączyć
      do świetowania? Do Badetu zawsze chetnie sie wybiore, chociaż daleko.
      Chetnie pomoge też w przygotowaniach.
      pozdrawiam
      Natalia
      • i2h2 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 07.02.07, 12:03
        Nie tylko możesz, ale nawet musisz :-)
        A termin jest specjalnie na tyle daleko, żeby się każdy zdążył zorientować.
        Jeszcze 19 lutego będę rozsyłać wszystkim zainteresowanym dodatkowe
        potwierdzenia, żebyśmy z Joanną wiedziały, ile nas i czy nie dobudować jakiegoś
        pawiloniku ;-)
        • joanna05 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 07.02.07, 12:59
          Pawiloniku nie trzeba będzie dobudowywać, najwyżej rozstawimy namiot
          kiermaszowy w ogródku;)
          Co do pomocy - poszukuję ochotników do przygotowania quizu na temat znajomosci
          forum/forumek/najsłynniejszych wątków. Ktoś chętny?
          I prośba o głosowanie - jaki smak tortu chcecie? Ponoć mogą być: ananasowy,
          śmietankowy, kawowy, makowy, kakaowy, mocca, brzoskwiniowy , bezowy,
          czekoladowy , czekoladowo-orzechowy, orzechowy, owocowy , biała czekolada,
          jagodowy, truskawkowy. Ja bym chciała białą czekoladę...
          • mama_kasia Re: Urodziny naszego forum w Badecie 07.02.07, 14:42
            A nie da się wszystkich smaków na raz? ;-)))
          • gopio1 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 07.02.07, 14:43
            No nie! Ten tekst o torcie naprawdę zadziałał mi na zmysly...
            Iwonko i Joasiu, proszę wpiszcie i mnie na listę - ale na razie rezerwową.
            W zasadzie - tak dla formalności - to jeszcze wyślę Iwonie maila.
            Mogę na gazetowy? Czy lepiej na brombowy?

Pozdrawiam Gosia
            • i2h2 Na gazetowy-n/txt 07.02.07, 14:46

• i2h2 Byle nie truskawkowy n/txt 07.02.07, 14:45

• natalajj Re: Urodziny naszego forum w Badecie 07.02.07, 22:08
            Super, termin mi pasuje ( na razie, odpukać!), tort każdy może być, byle nie za
            słodki. Przy quizie mogłabym pomóc, ale właśnie raczej jako pomocnik ...
            pozdrawiam
            Natalia
          • abepe Re: Urodziny naszego forum w Badecie 08.02.07, 17:31
            joanna05 napisała:

> Co do pomocy - poszukuję ochotników do przygotowania quizu na temat znajomosci
            > forum/forumek/najsłynniejszych wątków. Ktoś chętny?

Ja mam jedno pytanie na swój temat, hehe. Podrzucić?
            Może coś jeszcze wymyślę (na inne tematy, oczywiście:))

> I prośba o głosowanie - jaki smak tortu chcecie? Ponoć mogą być: ananasowy,
            > śmietankowy, kawowy, makowy, kakaowy, mocca, brzoskwiniowy , bezowy,
            > czekoladowy , czekoladowo-orzechowy, orzechowy, owocowy , biała czekolada,
            > jagodowy, truskawkowy. Ja bym chciała białą czekoladę...

Truskawkowy. Może mi
            prześlecie?????????????????????????????????????????Priorytetem:))
            • joanna05 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 08.02.07, 20:00
              A proszę Cię bardzo, mogę przesłać - wysyłać to my potrafimy :) Wsadzę w suchy
              lód i może nawet zjadliwy będzie...
              Pytania podrzucaj, b. prosimy!
              Do i2h2 - 16? Ok. Proszę o aktualne dane na temat liczby paszcz do tortu, bo
              nie wiem, ile ma go być w kilogramach ;)
              Wszystkie smaki - jak fasolki Bertiego? Dałoby się pewnie, tylko czy to dobre?
    • silije.amj Re: Urodziny naszego forum w Badecie 07.02.07, 13:00
      He, może i bym się nawet wybrała, gdyby nie to, że dopiero co byłam w Warszawie
      na gali łyżwiarstwa figurowego i limit mam już wyczerpany. Bawcie się dobrze!
    • steffa Re: Urodziny naszego forum w Badecie 08.02.07, 00:59
      A o której to godzinie?
      • i2h2 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 08.02.07, 18:05
        Proponowana jest 16.00, ale i tak tort będzie, jak się zgromadzą wszyscy
        zainteresowani.
        • jacobina Re: Urodziny naszego forum w Badecie 14.02.07, 09:37
          Ja chcę :) Ja chcę :
          A nie możnaby tutaj napisać szczegółów? Jak ja nie cierpię gazetowej
          poczty......
          • joanna05 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 14.02.07, 13:57
            Ja myślę, że można, a nawet trzeba - w sobotę usiadłyśmy razem z Iwoną i
            wymyśliłyśmy mnóstwo atrakcji dla urodzinowych gości.
            Iwono, dasz się namówić i podamy tu ramowy plan Przyjęcia Urodzinowego? Mogę
            podesłać moje notatki:)
            • pszczolamaja Re: Urodziny naszego forum w Badecie 14.02.07, 19:13
              Oj tak, podajcie, podajcie, proszę. Bo się nie mogę zdecydować.
            • i2h2 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 14.02.07, 23:17
              Wrzucam garść szczegółów, a maile roześlę jutro - jestem w niedoczasie ;-)
              Spotkanie zacznie się ok. 16.00.
              Przewidziane zabawy dla mniejszych (lepienie, może malowanie, itp.), dla
              większych (zgadywanki literackie, twister) i dla największych (zgadywanki
              forumowe), tort - prezent od Badetu (NB wybrałaś smak czy będzie np. trylogia -
              skoro w kształcie książki?), zabawy wspólne (wymyśliłyśmy, a raczej Kamila
              wymyśliła zabawę w pokazywanie tytułów :-)). Pracuję nad Autorem-Niespodzianką -
              urabiam znaczy i trzymajcie kciuki, żeby się udało ;-)
              Ponadto Krakowianki Dwie już wiedzą, że szykuję temat pod burzę mózgów :-D
              Na dzień dzisiejszy otwartą kwestią pozostaje czy robimy ściepę na słodycze i
              napoje, a Joanna kupuje, czy też robimy składkowo, ale to się rozstrzygnie na
              priva, mam nadzieję.
              • joanna05 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 14.02.07, 23:35
                To ja dodam jeszcze, że wszelkie zabawy mają być mocno literackie, czyli:
                - maluchy (ok. 3-latki, młodsze przedszkolaki, powiedzmy) poprosimy o podobiznę
                (lepioną lub malowaną) ulubionej postaci z bajek
                - starszakom (starsze przedszkolaki, szkolniaki) poczytamy fragmenty znanych
                (mam nadzieję:) książek, z prośbą o odgadnięcie tytułu (i tu wskazana pomoc
                forumowego grona w doborze tekstów, jeśli będą chętni - przesyłajcie je może
                mailem na adres Iwony czy mój: badet@badet.pl). Właśnie mi przyszło do głowy,
                że można będzie też zagadywać tytuły po ilustracjach - mamy rzutnik i ekran,
                możemy je wyświetlać i czekać na odpowiedzi
                - rodzicom zaproponujemy zagadki forumowe (też prośba o pomoc - np. w
                wyszukaniu i podesłaniu najbardziej charakterystycznych sygnaturek. Pytanie
                będzie brzmiało - czyja Ci ona była? I inne forumowe zagadki też mamy w
                planach, ale jako niespodzianki)
                - a dla wszystkich, czyli dla rodzinnych zespołów z dziećmi też będzie zabawa z
                pokazywanie bez słów tytułów książek (na zasadzie rywalizacji 2. czy więcej
                grup).
                A dla tych, którym będzie jednak wciąż mało rozrywek, będą gry planszowe -
                twister, bierki, Ryzyko, scrabble, superfarmer, rzutki magnetyczne itd.
                Co do tortu - ciągle myślę;) Po weekendzie napiszę może, jaki będzie, ok?
                • i2h2 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 14.02.07, 23:43
                  > Właśnie mi przyszło do głowy,
                  > że można będzie też zagadywać tytuły po ilustracjach - mamy rzutnik i ekran,
                  > możemy je wyświetlać i czekać na odpowiedzi
                  Suuuper !!! Jestem za, tylko kto Ci slajdy zrobi ?!
                  • joanna05 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 14.02.07, 23:55
                    Eeeee, sama sobie zrobię... A bo to sztuka wielka - skaner mamy, książek też
                    parę się znajdzie. Jak masz chęć, to rzuć parę pomysłów ilustracyjnych na priva
                    (tylko z nowości z ostatnich 2 lat proszę, bo nie zdążymy w antykwariatach
                    pogrzebać). Na pewno wpadnie Ci do głowy coś piekielnie trudnego, jak Cię
                    znam:)
                    A 2. stopień trudności to może być odgadywanie autora ilustracji, nie?
                    • i2h2 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 14.02.07, 23:59
                      To ja już mam pomysł, jak to "uciekawić", he he. Chyba dobrze mnie znasz. Już
                      widzę, jak dziewczyny od jutra buszują w księgarniach i na stronie i uczą się
                      ilustracji na pamięć ;-)))
                      • jacobina Re: Urodziny naszego forum w Badecie 15.02.07, 12:04
                        Boszzzzzz, to ja nie przychodzę ;-) Miało być miło i przyjemnie, fotelik,
                        kawusia, pogaduchy, szelest książek a tu w penej gotowości być trzeba ... Już
                        widzę jak wychodzi na jaw moja książkowa indolencja 8-)
                        • joanna05 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 15.02.07, 14:40
                          Oj, Jaco, a ja tak chciałam Cię poznać - o ile dobrze pamiętam, jesteś moją
                          prawiesąsiadką z Ursusa, a Twój synek chodził do tego samego przedszkola co
                          kiedś mój... (Chyba że na maluchach siedzi inna Jacobina, to przepraszam i
                          zmykam).
                          A zagadki nie będą takie trudne, nie dam się Iwonie i parę sama wymyślę :)
                          • jacobina Re: Urodziny naszego forum w Badecie 15.02.07, 19:01
                            Ta sama, ta sama!!! No doooobra to przyjdę bo i ja Cię bardzo chcę poznać. Nie
                            tylko Ciebie zresztą :). I będę udawać strasznie mądrą i nadętą co to wszystko
                            wie ale nie powie :D
                        • abepe Re: Urodziny naszego forum w Badecie 16.02.07, 21:06
                          jacobina napisała:

> Boszzzzzz, to ja nie przychodzę ;-) Miało być miło i przyjemnie, fotelik,
                          > kawusia, pogaduchy, szelest książek a tu w penej gotowości być trzeba ... Już
                          > widzę jak wychodzi na jaw moja książkowa indolencja 8-)

Ja tam bym anonimowo przyszła na taki egzamin, hehe. Przecież nikt nie wie, jak
                          wyglądamy? Dopiero w wypadku sukesu bym sie ujawniła:))
                        • natalajj Re: Urodziny naszego forum w Badecie 18.02.07, 17:51
                          Jacobino, w takim razie chyba bedzie nas dwie, bedziemy sie wspierać w razie
                          czego ..
              • abepe Re: Urodziny naszego forum w Badecie 16.02.07, 21:03
                Naprawdę będzie książkowy tort? Poproszę o fotki. Mojej przyjaciółki teściowa
                zrobiła jej synkom na chrzciny torty adekwatne do imion. Noa miał arkę ze
                zwierzętami a Sky (dzieciaki sa austriackie stąd imiona fikuśne) - niebo pełne
                gwiazd:)) Podobno oba były wielkości skrzynki na owoce:))
                • jacobina Re: Urodziny naszego forum w Badecie 17.02.07, 01:32
                  Jakie fotki? Jakie fotki? A w pociąg wsiadać, bilet u konduktora kupowac i
                  osobiście tort zajadać.... Ty myslisz, że ja sama z siebie będę głąba robić?
                  Towarzystwo mi potrzebne. Ściągac od kogoś muszę :D

No dobra... idę już spać :P
                  • joanna05 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 17.02.07, 10:46
                    Potwierdzam, że to prawda z tortem - fotki będą na pewno!
                    Dziewczyny, nie ma się co bać konkursów - zawsze będzie można się z nich
                    wymiksować i zostać na dole, bo zabawy planujemy głównie na poddaszu.
                    • natalajj Re: Urodziny naszego forum w Badecie 18.02.07, 17:54
                      Co za pech! My z dziećmi jesteśmy na diecie od soboty i nie możemy jeść nic
                      słodkiego. Niestety nie spróbujemy tortu. Dzieciom na pocieszenie obiecałam
                      nowe ksiażki.
                  • abepe Re: Urodziny naszego forum w Badecie 18.02.07, 23:11
                    jacobina napisała:

> Jakie fotki? Jakie fotki? A w pociąg wsiadać, bilet u konduktora kupowac i
                    > osobiście tort zajadać....

Kobieto ja mam 16 kg na plusie, może lepiej, żebym trochę schudła tracąc ślinkę
                    przy fotkach:))
                    Poza tym ustaliliśmy z ojcem, że 24 świętujemy wspólne urodziny (moje trochę po
                    czasie, jego przed - wspólnie stuknie nam 90lat:))

>
                    > No dobra... idę już spać :P
              • gopio1 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 18.02.07, 16:29
                i2h2 napisała:
                > maile roześlę jutro - jestem w niedoczasie ;-)

Nie dostałam. Wysyłałaś coś?
    • i2h2 UWAGA !!!!! 19.02.07, 11:14
      Wysłałam właśnie informację do wszystkich, którzy się zgłosili. Jeżeli do kogoś
      te informacje nie dotarły, niech krzyczy tu albo na priva (mam nadzieję, że
      nikogo nie przeoczyłam).
      Pozdrawiam
      • mamalina Re: UWAGA !!!!! 19.02.07, 17:16
        KRZYCZE
        samam sobie winna, zglosilam sie tylko ustnie, wiec teraz poprosze (i o
        wybaczenie za krzyk tez)
        • i2h2 mamalina - poooszło;-)) n/txt 19.02.07, 17:28

• gopio1 Re: Pytanie - istotne !!!!! 20.02.07, 11:28
        Co zrobicie z mężami?
        Niby niedziela rodzinna, ale spotkanie bądź co bądź forumowe.
        Nie wiem więc, czy chłopaka zapraszać czy potraktować tylko jako kierowcę?
        • i2h2 Re: Pytanie - istotne !!!!! 20.02.07, 11:35
          "Nieforumowych" będzie co najmniej trzech, a jeden forumowy, he he. Możesz
          zabrać - zagonimy do zabaw z dziećmi ;-))))
    • joanna05 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 20.02.07, 12:12
      Iwono, czy zdradzisz mi, ilu gości potwierdziło przybycie? Pilnie potrzebuję
      tych danych (nam się zgłosiła telefonicznie jedna osoba, ale nie podała nicka,
      więc będzie niespodzianka :)
      Czy dostajesz jakieś propozycje zagadek literackich czy same będziemy jednak
      wymyślać? Ja mam już gotowych ze 20. parę zagadek ilustracjowych.
      • gopio1 Re: Iwonko... 20.02.07, 12:32
        ... zanim odpiszesz Joasi, odbierz maila.
      • jollala Re: Urodziny naszego forum w Badecie 20.02.07, 14:12
        Ta telefoniczna to chyba ja :)
        Tak jakoś onieśmiela mnie to forum (chociaż uzależniło mnie na amen) i wolałam
        zadzwonić, ale w końcu się przełamałam i zgłaszam się i proszę o informacje.
        Wybieram się ja - Jola + jedna dziecko czteroletnie prawie + (chyba, jeśli
        wstanie z drzemki popołudniowej) druga dziecko, ale "naręczne -
        nieodczepialne", więc nie wiem, czy liczyć.
        Pozdrawiam serdecznie i bardzo chcę Was zobaczyć.
        • i2h2 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 20.02.07, 14:19
          Aaaa - skrytoczytacz ;-)))))
          Zapraszamy - nie wiedziałam, czy ktoś się zdublował u mnie i w księgarni,
          dlatego nie ma Cię na liście poniżej - ale naturalnie miejsce przy stole
          trzymamy :-))))
    • i2h2 Urodziny naszego forum w Badecie-lista uczestników 20.02.07, 14:17
      Oto zamknięta lista - ze względu na szczupłość miejsca więcej zgłoszeń nie
      przyjmujemy.
      1) natalajj;
      2) steffa;
      3) rach_ciach_ciach;
      4) jacobina;
      5) domil;
      6) mama_kasia;
      7) pszczolamaja;
      8) zuzannao;
      9) tom_papioh;
      10) gopio1;
      11) kolorko;
      12) mamalina;
      13) marian_na48;
      14) joanna05;
      15) i2h2.
      Ustalono, że jest mała składka na napoje i jakieś herbatniki, a jeśli ktoś ma
      ochotę i czas, przynosi domowe wypieki ;-)))
      DLA DZIECI KONIECZNIE KAPCIE LUB SKARPETY Z ABS-EM !!!

Pytania na priva do mnie lub Joanny.
      • gopio1 Re: Urodziny naszego forum w Badecie-lista uczest 20.02.07, 18:59
        Zgłaszam postulat coby jakieś karteczki przygotować - ku pomocy w rozpoznawaniu
        kto jest kim ;-)
        • i2h2 Re: Urodziny naszego forum w Badecie-lista uczest 20.02.07, 19:02
          A będą, będą :-)))
          • steffa Re: Urodziny naszego forum w Badecie-lista uczest 21.02.07, 23:22
            Super. To do zobaczenia!
    • joanna05 Re: Urodziny naszego forum w Badecie 22.02.07, 10:47
      Chciałam Wam powiedzieć, że tort właśnie został zamówiony. Będzie miał trzy
      piętra i dwa smaki, a ważyć ma prawie 3 kg! Zdradzić smaki czy zostawić
      niespodziankę?
      • i2h2 Cicho być;-))) n/txt 22.02.07, 10:57

• steffa Re: Urodziny naszego forum w Badecie 22.02.07, 21:41
        Oby mięsa nie miał! ;)
    • steffa Re: Urodziny -- nas nie będzie... steffa 24.02.07, 20:57
      Moje dziecko się rozchorowało...
      • i2h2 Re: Urodziny -- nas nie będzie... steffa 24.02.07, 21:45
        Kolorko też się rozchorowała :-(
        My się jeszcze trzymamy...
        • jacobina Re: Urodziny -- nas nie będzie... steffa 25.02.07, 11:51
          A mys obie właśnie przypomnieliśmy :D To dzisiaj tak? Nie wiem czemu mi się
          pozajączkowało i na 10 marca w głowie ułożyło.... Ae na szczęście jeszcze
          wcześnie jest :) Zdążymy!!!
    • i2h2 I po urodzinach ;-) 25.02.07, 20:51
      Tort został zjedzony, dzieci się pobawiły i pokrzyczały, rodzice sobie chwilkę
      porozmawiali, zaś Szanowny zaproszony Autor od rozmowy się usiłował niecnymi
      działaniami wywinąć ;-) Zgadywanki też były, choć nie w takich ilościach jak to
      się zapowiadało (no dobrze, skrewiłam i zgadywanki gopio1 będą na następnym
      spotkaniu, bo ich nie wzięłam ze sobą...).
      Mam niedosyt - niedosyt rozmowy, wymiany wniosków, skarg i zażaleń, niedosyt
      wspólnego czytania. W związku z tym zaczynam planować kolejne spotkanie, już
      bez tortu, a za to z czytaniem i może nawet rysowaniem.

Brdzo dziękuję wszystkim przybyłym i ich pociechom, a tym niebyłym (akurat
      choroby złożyły rodziny weteranek)zapowiadam, że się tak łatwo nie wywiną i na
      następne spotkanie stawią...
      Pozdrawiam
      • abepe Re: I po urodzinach ;-) 25.02.07, 21:04
        Czy można się spodziewać obszerniejszej relacji? Jaki był tort (na naszej
        wczorajszej urodzinowej rodzinnej imprezie były dwa - jedn mój, drugi ojczulka:))?
        Jakie konkursy i kto zwycięzył? Jakieś fotki? A czy były jakieś prezenty?????????
        • i2h2 Re: I po urodzinach ;-) 25.02.07, 21:08
          Tort i kilka innych fotek pojawią się na stronie jak mi M. wyzdrowieje :-(
          Nie tylko ja zdjęcia robiłam, więc jeśli jakieś dostanę od innych, to też
          opublikuję:-)
          • steffa Re: I po urodzinach ;-) 25.02.07, 22:03
            No to czekam!
            • pszczolamaja Re: I po urodzinach ;-) 25.02.07, 22:31
              Było bardzo sympatycznie, co doceniła również niezrzeszona część rodziny, tj.
              Mąż i dzieci. To duże przeżycie, zobaczyć dziewczyny z forum w realu, z Szefową
              na czele ;-) Miałam obawy, że po tym spotkaniu odechce mi się forumować, ja mam
              czasem takie humory, ale chce mi się nadal, i też myślę, że to spotkanie będzie
              dla mnie inspiracją. Mam poczucie początku.
              Dzięki Iwono i Joanno za tę imprezę.
      • natalajj Re: I po urodzinach ;-) 26.02.07, 10:37
        Mnie też został niedosyt rozmów, bo właściwie, jak sie zaczeliśmy na dobre
        rozkrecać to trzeba było już wracać do domu. Wyszliśmy objuczeni książkami i
        prezentami. W autobusie wszyscy sie zajeli natychmiast czytaniem.
        Dziewczyny dziekuje za impreze!
      • mamalina Re: I po urodzinach ;-) 26.02.07, 14:18
        tort byl piekny!
        zgadywanki trudne i latwiejsze
        badet swietny, szykuje sie do zamowien netem

no a na deser przejazdzka z szefowa, dla wybrancow ;-)
      • zuzannao Re: I po urodzinach ;-) 26.02.07, 17:18
        Bardzo mi się podobało i już się cieszę na następne takie spotkania. Dobre i to, że teraz przy niektórych
        nickach będą mi się wyświetlały w głowie takie małe ikonki ze zdjęciami:-)
        Dziękuję bardzo!
        • nikkori Re: I po urodzinach ;-) 26.02.07, 18:01
          buuu :(
          a ja mialam tego dnia tesciowa na podwieczorku, jak pech, to pech (ona na
          szczescie nie czyta tego forum, wiec sobie moge pozwolic na narzekanie)
        • i2h2 Re: I po urodzinach ;-) 03.03.07, 17:16
          O, to to ! Zwłaszcza przy poznanych na tym spotkaniu ;-)
          Zatem: piękna kobieta o regularnych rysach i spokoju na twarzy - mama_kasia,
          lekko uśmiechnięta z taką bardzo żywą i bardzo oczytaną córeczką - domil, mama
          z dwójką maluchów poruszających się jak papużki-nierozłączki (cudne to było) -
          gopio1, śliczny uśmiech i rezolutny synek - jacobina, spokojna o zdecydowanym
          głosie - jollala. Czyżbym całą resztę znała wcześniej ?!
      • jollala Re: I po urodzinach ;-) 27.02.07, 10:37
        Dziękuję.
        Bardzo się cieszę, że mogłam zobaczyć miłe grono znane dotąd tylko z nicków.
        Nie wiem dlaczego, ale jakoś miałam takie wyobrażenie, że Iwona jest
        blondynką... Warto było przyjść, chociażby po to, żeby skonfrontować te wizje z
        rzeczywistością ;)
        Byłoby miło, gdyby to istotnie był jakiś początek... Trzymam kciuki za
        wszystkie zamierzenia.
        A czy ujawnił się w końcu autor tych pysznych ciasteczek?
    • domil Re: Urodziny naszego forum w Badecie 26.02.07, 13:32
      Było sympatycznie, a córeczka to po prostu w euforię wpadła, ledwie ją
      zaciągnęłam z powrotem do domu.
      Też początkowo trochę brakowało mi rozmów o książkach, ale później pomyślałam,
      że ostatecznie od tego mamy forum :)
    • mama_kasia Re: Urodziny naszego forum w Badecie 27.02.07, 09:47
      Dla mojej rodziny to była niezwykła przerwa w podróży (wracaliśmy
      akurat z ferii). Bardzo, bardzo dziękuję :-)))
      Wyszliśmy bardzo zadowloni: ze spotkania z Autorem, ze spotkania
      z Wami, z zakupienia książek, z tortu (mąż zjadł chyba ze cztery
      kawałki ;-))), z poznania księgarni Badet i z tego, że nie zgubiliśmy
      się w Warszawie, co zdarza nam się niemal zawsze, gdy przez nią
      jedziemy ;-) A już powrót do domu był zupełnie prosty i jaki
      przyjemny - wspominaliśmy, omawialiśmy, przeglądaliśmy koperty od
      Iwony ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka