ciupazka 06.01.04, 23:52 ... za I miejsce w slalomie równoległym na desce snowboardowej! BRAWO!!! Tak trzymaj PORONIANKO!!! Telo.Pozdr. Hej! G R A T U L A C J E !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO!!! 07.01.04, 00:13 PŚ w snowboardzie - zwycięstwo Kolasińskiej-Marczułajtis (PAP) 06-01-2004, ostatnia aktualizacja 06-01-2004 20:14 6.1.Bad Gastein (PAP) - Jagna Kolasińska-Marczułajtis (AZS AWF Kraków Zakopane) wygrała w Bad Gastein slalom równoległy snowbordowego Pucharu Świata. W finale Polka pokonała Julie Pomagalski (Francja). (PAP) mak/ co/ Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO!!! 07.01.04, 13:32 Eeeeeeech! Krew - nie woda! Ja też się cieszę z Tobą, Ciupazko! ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 07:06 Wczoraj w wywiadzie powiedziała: "jechałam dobrze... bo szybko" I to mi się podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO!!! 08.01.04, 08:54 Ale mo jakes dziwne miano ta frelka(?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 09:15 Ale nawet z takim "ciężkim" nazwiskiem można "lekko" jeździć ;-) Język łamią i teraz mówią Kolasińska- ponoć łatwiej wymówić. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO!!! 08.01.04, 09:47 laband napisał: > Ale mo jakes dziwne miano ta frelka(?) A jak ci labandzie powiym , ze to mojyj rodzonyj siostry córka, odczepisz sie od niyj, he? Ociec Litwin, matka z Poronina, wystarcy! Acha! I mocie kibicować jyj, hehe, rozkaz!!! Przypotrz sie jyj dobrze! Bo podobno do mnie, nawet ze wzrostem!!! Hale jo na desce snowboardowej nie umiym jeździć, na nartak tak, haj! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO!!! 08.01.04, 10:05 Jo sie ino pytou ze ciekawosci. Kibicowac jyj byda od tera fest. Moj synek bou ostatnio we Rybniku kaj tysz poznou jedna dzioucha kero je ze Litwy i miyszko u krewnych z Rybika bo uazi do polskyj szkouy. ps tak podyjzywouech ize to litewske miano. Dziynki za wyklarowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO!!! IP: *.it-net.pl 11.01.04, 23:36 Cosi kiepsko kibicowołeś labandzie, dopiyro 13 była, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO!!! 15.01.04, 18:29 Gratulacje Jagno!!! Z Lublina od AZS tyz!!! dzis.dziennik.krakow.pl/?2004/01.15/Podhale/25/25.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ..Kandydaci do 10-tki ...BRAWO!!! IP: *.it / 62.233.189.* 18.01.04, 23:48 Startującym w Plebiscycie życzymy wejścia do 10-tki. A dla wszystkich brawa! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: ..Kandydaci do 10-tki ...BRAWO!!! 19.01.04, 09:25 No faktycznie wielke BRAVO! ps Godosz ize je do Cia konsek podobno - a jo widza na odniyj twarzy tysz typowe goralske rysy. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ..Kandydaci do 10-tki ...BRAWO!!! 19.01.04, 09:40 ...bute...hehe... Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: ..Kandydaci do 10-tki ...BRAWO!!! 19.01.04, 09:56 ciupazka napisała: > ...bute...hehe... Hej! Tysz jyj piyknie gratuluja choc´z "...bute...hehe..." nic niy kapuja Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ..Kandydaci do 10-tki ...BRAWO!!! 19.01.04, 10:44 Hanys! Buta - to pewność siebie! Nie powiys, ze nom jyj brakuje, hehe. A tam mialo być:" i bute, hehe..." Kapuje? Z wartkości "puk" nie tyn i juz mozno zgłupieć. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ..Mistrzostwa Polski...Kluczkowice 2004.. 01.02.04, 22:30 Tym razym , jak to w sporcie bywo JAGNA "pod wozym"( drugo) a "na wozie" - KUKUCZ - Mistrzyni Polski. Gratulujymy, dobre i to!Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ..Mistrzostwa Polski...Kluszkowice 2004.. 02.02.04, 18:46 Mo być Kluszkowice! (poprawka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: ..Mistrzostwa Polski...Kluszkowice 2004.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 07:14 Kluszkowce koło Nowego Targu (wice) opowiadacie Ciupazko ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ..Mistrzostwa Polski...Kluszkowce 2004.. 03.02.04, 09:27 Haleś w tytule nie poprawiyła, haj! A jo juz troske ślepo, hehe, a z wartkości puknies obok i mos, nie ino mnie sie to przydarzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: ..Mistrzostwa Polski...Kluszkowce 2004.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 09:34 No i właśnie ;-) Grunt to zdrowie i charakter pisma... ;-)))) Nie ma co się tak bardzo przejmować, bo przecież to chęci się liczą, no nie? Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ..P.Ś. w MIRIBORZE. - Jagna ósma! 04.02.04, 01:45 Sport 04-02-2004. Jagna Marczulajtis- Kolasińska - ósma Jagna Kolasińska-Marczułajtis (AZS AWF Kraków Zakopane) zajęła 8. miejsce w slalomie gigancie równoległym snowboardowego PŚ w Miriborze. Zwyciężyła Szwajcarka Daniela Meuli, która nieznacznie pokonała Polkę w walce o awans do "czwórki" o 0,70 s. W klasyfikacji generalnej PŚ prowadzi Meuli 7860 pkt, Kolasińska-Marczułajtis 6. (3030 pkt). W eliminacjach Jagna uzyskała 10. rezultat. Na torze niebieskim miała 9. czas (41,55 s), na czerwonym 17. (42,69). Do finału nie weszły pozostałe krakowianki, świeżo upieczona mistrzyni Polski w slalomie równoległym Małgorzata Kukucz (42,24 i 43,88, 24. lokata) oraz sklasyfikowana pozycję wyżej od koleżanki Blanka Isielonis (42,22 i 43,8). (KRZYK, PAP) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ..P.Ś. w MARIBORZE. - Jagna ósma! 04.02.04, 10:41 W kwalifikacji ogólnej PŚ - szósta Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ..SZCZYRK - Jagna piyrso! 10.03.04, 07:44 GRATULACJE z bliska i z dalyka! dzis.dziennik.krakow.pl/?2004/03.10/Podhale/20/20.html Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re:Jagna Marczułajtis-Kolasińska !!! Brawo! 16.03.04, 22:29 Puchar Świata w snowboardzie. Kolasińska-Marczułajtis siódma Szwajcarka Daniela Meulin i Austriak Siegfried Grabner zajęli pierwsze miejsca w końcowej klasyfikacji snowboardowego Pucharu Świata w konkurencjach alpejskich. Na siódmej pozycji uplasowała się Jagna Kolasińska-Marczułajtis (AZS AWF Kraków Zakopane). (14-03-2004 15:41) Brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
em_em Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO!!! 17.03.04, 18:38 ciupazka napisała: > A jak ci ... powiym , ze to mojyj rodzonyj siostry córka, gdzieś czytałam życiorys Jagny - tam pisano "jej słynne ciotki" :-)) fiu fiu Ciupazko :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO!!! 17.03.04, 20:48 Sławnom Ciotke momy! Syćka my na FZ sie dobrali jak w korcu maku - huncwoty wseliniejakie: grajom, tańcujom, wiersyki piykne ryktujom. Som jes i takie co piknom muzyke nam puscają, inksi ceny nie majom w psuciu krwi... Kompanija piyrso klasa, haj! ;o)))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Tym razym naskiyj grupie huncwotów BRAWO!!! 18.03.04, 08:19 Sezon zimowy sie końcy. Sporty zimowe na bok! Było dobrze, było i żle, jak w sporcie. Nie ino w sporcie, bo tu tyz... A my beemy dalyj jeździć, he? Jesce Roomtsaysie nie dodołeś, ze jak w kozdyj rodzinie, tak i w Forumowyj do zwady tyz idzie, hehe, nei wte towarzystwo sie wadzi, duje, a nawet opluje... nie pisom , musom zabocyć razy i urazy. Zaś kie se przebocom i przybocom, ze nie było tak źle, to zaziyrajom tu, cy jesce my som, cy nie... Som, som, pytomy piyknie z wiesnom ku nom, haj! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Tym razym naskiyj grupie huncwotów BRAWO!!! IP: *.it-net.pl 05.11.04, 12:34 I zaś pomalućku sie zacnie, a piyrse sprawdziany kiepściutko Jagiynko, 15 miyjsce ino? Za to nase chłopcyska( Ligocki) górom Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciuś dzwoni... Re: Chcesz widzieć i słyszeć Jagne M...? IP: 81.219.67.* 06.11.04, 19:03 Taki sms dostałem - to dzisiaj o 21.00 na TVN. A kie wnuk dzwoni, to trza poźryć. Skąd oni sycko wiedzom? Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Chcesz widzieć i słyszeć Jagne M...? 06.11.04, 21:18 Marczulajtis, - napewno ma litewskie korzenie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Chcesz widzieć i słyszeć Jagne M...? 06.11.04, 21:42 niy korzynie ino jedno ze rodzicow Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Chcesz widzieć i słyszeć Jagne M...? 06.11.04, 21:52 hehe... nazwisko po mieczu...a nie po kondzieli... jedna z prowd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska..Brawo!!! IP: *.ar.lublin.pl 08.01.05, 14:00 No,no 6-te miejsce w Sankt Petersburg w slalomie równoległym w zawodach snowboardowych o Puchar Świata, brawa się nalezą. Zakopane też się cieszy? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska..???? 16.03.05, 19:16 Szok dla mnie....A dla nich tragedia. Dlaczego? Po prostu nie zdali oboje egzaminu, to bardzo dla mnie przykre , prosze nie komentujcie. Wystarczą już te komentarze, ktore są i ta hiobowa wiadomośc w necie dla mnie. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26334 Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis ???? 17.03.05, 12:08 I na odlew, bez litości, i po d....: A jo godom precki z teściowymi! Tylko psują...Precki z gawiedzią w prasie! Jak śmią tak ingerować w życie prywatne? Kto im dał upoważnienie. Chciało by sie powiedzieć tu i teraz: milczeć ...... To dla młodych ludzi tragedia... A Wy robicie z niej bicie piany??? Szkoda...szkoda mi ich bardzo, jeszcze bardziej dziecka. sport.onet.pl/1069380,wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis ???? 18.03.05, 00:40 Ty też żerujesz na ludzkim nieszczęściu? WSTYD!!! ŻAŁOSNE!!! WEźż się za orzyzwoitą robotę, a nie bicie piany!!! NA to Cię tylko stać??? Odpowiedz Link Zgłoś
teran Re: ...Jagna Marczułajtis ???? 18.03.05, 00:55 Nie żeruje. Sama zaczęłaś ten temat wyciągając go na wierzch. Nie wiem, po co podawałaś linki. A tak na marginesie to ciekawi mnie ile oni już zgarnęli kasy za to „pranie brudów” publicznie. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis ???? 18.03.05, 01:08 Ja to jestem ja i nie obwijam w bawełne, i prędzej mnie wypadało linki tu umieścić, niż komukolwiek. Ja jestem autorem wątku i ponoszę odpowiedzialność za to co piszę., nawet o bliskich mi bardzo osobach. Prosiłam o milczenie, ubolewam, że taki obrót ich sprawa wzięła, ba uważam, że nie zdają sobie sprawy z tego, co czynią. A małżeństwo to nie zabawa i nie żer dla pospólstwa. Tyle ludzi sie rozwodzi i co? Nikt tego nie nagłaśnia. Przestań pleść o kasie, którą szmatławce się karmią,żerując na cudzym nieszczęściu i porażce w życiu a nie oni. Zamykam temat. Odpowiedz Link Zgłoś
teran Re: ...Jagna Marczułajtis ???? 18.03.05, 01:20 Gdyby sami nie chcieli to by do nagłośnienia ni doszło. Wieć teraz Ty przestań pierniczyc głupoty. Jeżeli początek ich związku był taki madialy to dlaczego nie można mówić o końcu??? A co do autorstwa watku i odpowiedzialności za niego to bym z chęcią polemizował na ten temat. Juz nie jednego autora pogoniłaś i obraziłaś. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis ???? 18.03.05, 01:25 Wydaje Ci się, ze pogoniłam, rozmowe prowadzi sie zaczepnie celowo, żeby osiągnąć skutek, czyli dyskusję. Temat poprzedni zamknęłam. Dyskutuj z autorami w szmatławcach. Mnie to nie bawi.Ignor above! Odpowiedz Link Zgłoś
teran Re: ...Jagna Marczułajtis ???? 18.03.05, 01:29 A co mnie to obchodzi że zamknęłaś?? Nie jesteś tu "alfą i omega". Mam ochote sobie pisac to piszę. Poczytaj sobie lepiej "dodatki" do linków na wp lub onecie gdzie sama podałas linki. Tam ludziom nie zabronisz gadać. A jeżeli Jagna ma taki charakter jak Ty to.... Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis ???? 18.03.05, 02:20 Hehe, zwłaszcza głupio jezorami mielić, faktycznie nie zabronię...A Ty sobie tez używaj i pisz! Dobrze by było, żebyś i Ty miał charyzmę i charakter. Narazie nie widać, hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c_n Re: ...Jagna Marczułajtis ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 15:57 Wierzyć się nie chce, ale wczoraj w reginalnej TV3 na "pasku" leciała informacja, że nasza czołowa snowbordziska podejrzana jest o pomoc w ucieczkach gangstera Niemczyka, w Zakopanem po zabiciu Pershinga i z więzienia w Wadowicach. Ponieważ w innych stacjach o tym cisza, więc może to tylko niesprawdzona pogłoska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis ???? IP: *.it-net.pl 03.05.05, 16:14 Cytom na Onecie dyskusje, takie pier...y pisom, ze mózg staje. Nic nie wiedzom, a pieprzom od rzecy. J.M. w kraju ni ma i sama temu nie dowierzom, hale kie z innyk robiom donosicieli( w Krakowie) , to juz nicemu sie i nikomu nie dziwuje, ba nikomu nie wierze i w nic, co pisom ... Tygodnik WPROST prenumerujym i cytom... Bicie piany jest potrzebne lewicy, bo notowania wyborce lezom na łopatkak i syćkie środki socjotechniczne dozwolone, ponizyj pasa tyz?! Juz dawałak taki wątek: Komu teroz q...wierzyć? Komu??? A drugi: Cy przed wyborami trza sie gzić. Niek sie gzijom . Prowda? Prawo? Sprawiedliwość??? Autorytety??? Syćkim poniywierajom. I temu nikomu nie wierze... A cytołeś wypowiedź jyj rzecznika? A jak byłes w teatrze, cy go spotkołeś tu cy tam , to tyz zes podejzany? Nie wypowiadom sie , bo po prowdzie nic nie wiem, poza tym, co cytom. Pogłoski potrzene som jest LWICY... lewicy, hehe!!! Telo powiym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c_n Re: ...Jagna Marczułajtis ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 20:01 Fakt, że wyciagaja te różne teczki i inne rewelacje jak króliki z kapelusza. Człowiek nie wie czy juz nawet sam sobie może wierzyć;))) Nie dajmy się zwariować!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis ???? 08.05.05, 17:14 Ano właśnie...Niek ik diabli syćkik weznom, cel wiadomy. A co TP pise: www.tygodnikpodhalanski.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=940 Wiedzom, ze nie wiedzom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c_n Re: ...Ciupażka też..???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 09:46 "Jak donosi prasa i telewizja znana gaździnka poronińska, pseudo Ciupażka ukrywa się ostatnio w okolicach Lublina. Ciupażka podejrzana jest o kontakty z mafią śląską reprezentowaną przez jej bossów w osobach Labanda, Roomtsaysa, Hansa Hanysa oraz oczywiście niekwestionowanego przywódcę Bronka Notgelda, a także zwalczającego go wolnego strzelca Hepika. Ostatnio Ciupażka nawiązała także kontakt z dwoma gangsterami warszawskimi - Czyżunią vel Dupkiemżołędnym i Ceenem. Ma też kontakty z podejrzanym osobnikiem z zagranicy, niejakim Dunajcem. Punktem kontaktowym bandy Ciupażki jest Forum Zakopiańskie." (PAP)* */ PAP - Prywatna Agencja Pierduł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Ciupażka też..???? IP: 212.182.40.* 09.05.05, 10:16 Chachacha... Bajako! dobre, bardzo dobre, a to się uśmiałam, hehehe...Zapomniałeś dodać, o mobbingu ze ciupazki w stosunku do cepra niepilca, hehehe i złomaniu gałązki oliwnyj bez niom, hehe... Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c_n Re: ...Ciupażka też..???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 10:21 Nic się nie martw, jak się nam do rzyci dobiorą to wywloką na światło dzienne wszystkie nasze ciemne sprawki. Mobbing i gałązkę oliwną też;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ..no ba! IP: 212.182.40.* 09.05.05, 10:31 Wies jako to godajom? Rzyć goło a gorzołki woło, ftosi fce sie przy okazji napić, cy jako, bo popapać to nie popapo, hehehe... Z tyj mąki chleba nie bedzie, haj! Nima strachu! Fajnie od samiućkiygo rana ukwalujys, jo tyz pocytałak WPROST i sie śmieje, scenariusz juz napisany, pocekoj jesce troske... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c_n Re: ..no ba! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 10:39 Ponieważ na to wszystko to już naprawdę nie wiadomo czy się śmiać, czy płakać, więc ja człowiek z natury pogodny wybieram śmiech. Jęśli udało mi się i Twój uśmiech wywołać to się podwójnie cieszę.:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ..no ba! 09.05.05, 10:50 Cud boski,ze jesce przy tym syćkim nie brakuje nom pocucia humoru. To nos ino ratuje, jako Poloków. Inksi by sie zapłakali.A my jedno , nie płakoj nad g.., haj! Ni ma mnie, zas do roboty, nietoty. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ..no ba! 12.05.05, 21:40 Skoda co godać, niek godo sama za sie...: info.onet.pl/1096492,11,item.html#czytaj Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: ..no ba! 12.05.05, 22:55 mysla ize nojwazniejsze tera do niyj je spokoj i niy mo sie co martwic pomowiyniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ..zaprasza na swoją stronkę: IP: *.it-net.pl 17.11.05, 17:08 ...i przygotowuje się do Turynu...A tyle się ostatnio zwaliło biedy na nią... Łooo Jezusicku...Jagna nie dej się! Do przodka, ino do przodka... W Bogu nadziyjo, w torbie syr! www.jagnamarczulajtis.pl/ Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Marczułajtis żąda 100 tys. zł od "Wprost" 12.04.07, 21:33 Gość portalu: c_n napisał(a): > Wierzyć się nie chce, ale wczoraj w reginalnej TV3 na "pasku" leciała > informacja, że nasza czołowa snowbordziska podejrzana jest o pomoc w ucieczkach > gangstera Niemczyka, w Zakopanem po zabiciu Pershinga i z więzienia w Wadowicac > h. > Ponieważ w innych stacjach o tym cisza, więc może to tylko niesprawdzona pogłos > ka? I co teroz powies? Przeprosin i 100 tys. zł zadośćuczynienia żąda od wydawcy "Wprost" snowboardzistka Jagna Marczułajtis za sugestie tygodnika, jakoby była przyjaciółką skazanego niedawno na 25 lat więzienia gangstera Ryszarda Niemczyka oraz że mogła mu pomagać po jego głośnej ucieczce z więzienia w 2000 W czwartek Sąd Okręgowy w Warszawie odroczył ten cywilny proces do 15 czerwca. Mają wtedy zeznawać kolejni świadkowie, w tym były mąż zawodniczki, którego posądza ona o inspirowanie nieprawdziwych informacji w mediach na jej temat. W 2005 r. "Wprost" podał, że po ucieczce w 2000 r. Niemczyka z więzienia w Wadowicach polska policja podsłuchiwała rozmowy telefoniczne znajomych Niemczyka. Jedną z nich miała być właśnie najlepsza polska snowboardzistka, czwarta na olimpiadzie w Salt Lake City w 2002 r. Według "Wprost" mogła ona pomagać ściganemu przestępcy w 1999 r. po zabójstwie szefa "Pruszkowa" "Pershinga" (w którym Niemczyk uczestniczył) oraz po ucieczce Niemczyka z więzienia w 2002 r. O sprawie pisała także "Rzeczpospolita". Marczułajtis zarzuciła mediom kłamstwo, twierdząc, iż nie należała do grona znajomych Niemczyka; był on zaś znajomym osób, z którymi bywała w barze w Zakopanem. Wtedy tygodnik opublikował wypowiedź gangstera z grupy pruszkowskiej i świadka koronnego, Jarosława S., ps. Masa. "Jagna kręciła z Niemczykiem już w 1999 r." - mówił "Masa". Twierdził, że Niemczyk nie ukrywał, iż jest w Jagnie zakochany. Marczułajtis pozwała o naruszenie swych dóbr osobistych "Wprost" oraz "Rzeczpospolitą" (która na mocy prawomocnego wyroku przeprosiła już powódkę i zapłaciła jej 50 tys. zł). W czwartek sportsmenka powiedziała dziennikarzowi PAP, że efektem publikacji była utrata przez nią sponsorów (czym uzasadnia żądanie 100 tys. zł zadośćuczynienia dla siebie). Jej adwokat mec. Andrzej Przewrocki dowodził przed sądem, że "Wprost" nie dochował zasady rzetelności dziennikarskiej, gdyż podał nieprawdziwe informacje o powódce, a nie skontaktował się z nią przed swą publikacją. Pełnomocnik "Wprost" mec. Maciej Łuczak wnosi o oddalenie pozwu, argumentując, że tygodnik miał wiarygodną informację z policji, ale dziennikarskie źródło podlega ochronie. Mec. Łuczak chce przesłuchania Grzegorza Pawelczyka, który jako szef działu krajowego tygodnika miał podjąć próbę kontaktu z powódką przed wydrukowaniem artykułu. Pawelczyk oraz były mąż zawodniczki Sebastian Kolasiński mają - na wniosek pozwanych - zeznawać 15 czerwca. Powódka protestowała przed sądem przeciw wzywaniu na świadka byłego męża jako "nieobiektywnego". Oświadczyła sądowi, że podczas ich sprawy rozwodowej podawał on nieprawdziwe informacje, by "odebrać jej dziecko". Dziennikarzowi PAP powiedziała zaś, że jej były mąż mógł inspirować "Wprost" w całej sprawie. Dodała, że nic nie wie o tym, by była podsłuchiwana. Mec. Przewrocki podkreślił, że pomaganie bandycie jest przestępstwem, a jego klientka nigdy nie była nawet przesłuchiwana w takiej sprawie. Sąd nie podjął na razie decyzji, czy na wniosek "Wprost" powołać na świadka także "Masę". "A gdyby mu się w sądzie coś stało?" - dociekała sędzia. Mec. Łuczak zapewniał, że "Masa" już wiele razy zeznawał w sądzie, a jego bezpieczeństwo było zachowane. Mec. Przewrocki był przeciwny wzywaniu "Masy". "Trudno, by moja klientka odpowiadała za to, co opowiadał o niej mu Niemczyk; wśród gangsterów takie przechwałki to normalna rzecz" - powiedział adwokat PAP. 30 marca Sąd Okręgowy w Bielsku-Białej skazał Niemczyka na 25 lat więzienia i 50 tys. zł grzywny. Uznano go za winnego wszystkich 13 stawianych mu zarzutów, w tym udziału w zabójstwie "Pershinga", kierowania gangiem oraz ucieczki z więzienia z Wadowic. Niemczyk ma też "naprawić szkodę" swym ofiarom i zapłacić im około 1,5 mln zł. Wyrok jest nieprawomocny; obrona zapowiada apelację. wiadomosci.onet.pl/1,15,11,29370658,80653925,3736210,0,forum.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Marczułajtis żąda 100 tys. zł od "Wprost" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 08:51 A Ty co o tym myslisz Ciupazko? Kto kłamie? Siostrzenica czy tuba Twojej partii? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Marczułajtis żąda 100 tys. zł od "Wprost" 13.04.07, 09:28 Ftoroz to tatuba mojyj partii, kie jo do zodnyj nigdy nie nolezałak i nie noleze..., he? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis jej pasja - koń czersk IP: *.it-net.pl 03.02.06, 22:24 oprócz deski snowboardowej druga pasja to jazda konna kowww.watra.pl/rozne/gonba2004/poronon/DSC00773.JPG www.watra.pl/rozne/gonba2004/poronon/DSC00774.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis jej pasja - koń czersk IP: *.it-net.pl 03.02.06, 22:35 www.watra.pl/rozne/gonba2004/poronon/DSC00776.JPG www.watra.pl/rozne/gonba2004/poronon/DSC00770.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO! !! IP: *.it-net.pl 18.01.06, 16:15 SNOWBOARD - Turyn 2006- zakwalfikowani na wyjazd do Turynu przez PKOI zawodnicy: Jagna Marczułajtis (AZS AWF Kraków Zakopane)- brawo Jagna! Blanka Isielonis (AZS AWF Katowice), Paulina Ligocka (CCS Cieszyn), Mateusz Ligocki (AZS AWF Kraków), Rafał Skarbek-Malczewski (AZS AWF Kraków Zakopane) trenerzy: Piotr Paluch - konkurencje alpejskie; Władysław Ligocki - halfpipe; Marcin Sitarz - snowcross Zarząd Polskiego Komitetu Olimpijskiego na środowym posiedzeniu zatwierdził przedstawiony przez Ministerstwo Sportu skład reprezentacji na zimowe igrzyska Turyn 2006. W reprezentacji znalazły się 44 osoby - 14 zawodniczek i 30 zawodników. 44-osobowy skład może jeszcze ulec korekcie w stosunku do łyżwiarstwa szybkiego i snowboardu. O tym, kto ostatecznie wystartuje w Turynie zadecyduje Międzynarodowy Komitet Olimpijski po opublikowaniu list rankingowych w tych dwóch dyscyplinach. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO! ! 18.01.06, 16:18 Brawo Jagna!!! Patrz jej stronka! Zagłosuj na moją s... i trzymaj kciuki! www.jagnamarczulajtis.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbych Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 21:00 brawo ciotka Jagny za trzymanie ręki na pulsie...rodzinnym Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO! 18.01.06, 21:03 A co! Nase babki snowboardzistki nie som jest złe...Oby tak dalyj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO! IP: *.it-net.pl 20.01.06, 00:20 Aaaa i moja siostrzycka Zosia, nojpiykniyjso we wsi tu musi być, bo jeździ ostatnio z Jagnom po świecie i z jyj córeckom: www.watra.pl/rozne/kalatowki/foto2004/DSC05166.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO! !! 20.01.06, 00:25 I nawet Lenin się uśmiecha...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO! ! IP: *.it-net.pl 22.01.06, 19:41 Ma powody, nawet w mauzoleum! Brawo Jagna Tak trzymać, Gratulujemy i bardzo się cieszymy!!! Heeeej!!!! www.jagnamarczulajtis.pl/ 8=;^))))8 pozdrawliaju, Irina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO! IP: *.it-net.pl 22.01.06, 22:49 Drugi triumf Jagny w zawodach Pucharu Świata. W 2004 roku najbardziej utytułowana polska snowboardzistka wygrała zawody Pucharu Świata w Badgastain. Wyniki zawodów: 1. Jagna MARCZUŁAJTIS (Polska) 2. Daniela MEULI (Szwajcaria) 3. Sara FISCHER (Szwecja) 4. Doresia KRINGS (Austria) 5. Ursula BRUHIN (Szwajcaria) 6. Amelie KOBER (Niemcy) 7. Doris GUENTHER (Austria) 8. Heidi NEURURER (Austria) 9. Marion KREINER (Austria) 10. Rosey FLETCHER (USA) (INTERIA.PL) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xqx Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO! IP: *.it-net.pl 22.01.06, 23:31 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=761&w=35425436&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO! IP: *.it-net.pl 25.01.06, 15:08 Jagna Marczułajtis chorążym ekipy olimpijskiej Snowboardzistka Jagna Marczułajtis będzie chorążym polskiej ekipy podczas ceremonii otwarcia zimowych Igrzysk Olimpijskich w Turynie - poinformował szef misji Zbigniew Pacelt. Na poprzednich ZIO w 2002 r. w Salt Lake City polskim chorążym był Mariusz Siudek (łyżwiarstwo figurowe). Skład polskiej ekipy powiększył się o troje sportowców. Dołączyli do niej: para taneczna Aleksandra Kauc i Michał Zych oraz skeletonistka Monika Wołowiec. Reprezentacja Polski w Turynie liczyć będzie 47 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: billy Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 21:03 no i zaszczyt. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis ...BRAWO! 25.01.06, 21:22 Ty wiys, kielo sie ona domyncy niesęcy i trzymajęcy tyn flage Polskom ( przecie to dość cięzkie) podcos urocystości? Jo uwozom, ze jom załatwiyli...tym zaszczytym, chyba ze sama fciała, hehe.., To jyj trzecio impreza tak duzo... nie barz wierze, ze sie jyj jaki medol zdobyć udo. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: ...Jagna Marczułajtis ...BRAWO! 25.01.06, 21:38 nie przypuszczam zeby niesienie flagi zaszkodziło formie niosącego. chociaz bywały czasy gdy flago nosili silni chłopcy. kiedyś tam paliński, baszanowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis ...BRAWO! IP: *.it-net.pl 03.02.06, 16:21 Hm... jesce 7 dni... treningi, treningi w Szczyrku...Wcora dzwoniyła do mnie jyj mama. Przezywo barz i tyz by fciała coby jak nojlepiyj jyj posło. Moze tam jechać przezywać z rodzinom? Mo zamiar dziecko ze sobom wziąść, jo sie pytom po co??? Nydyć opieke bee mieć, bo ciotka Zosia ś niom jedzie jako jyj masażystka. Troske im zozdroscew tym momyncie tyk wyjazdów, bez względu na wyniki tam. www.jagnamarczulajtis.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis ...BRAWO! IP: *.it-net.pl 10.02.06, 14:57 Data urodzenia 15.12.1978 Klub AZS AWF Kraków Zakopane Wzrost/waga 171 cm / 59 kg Konkurencja slalom gigant równoległy Starty w IO 2 (1998, 2002) Sukcesy - 4. m. IO - slalom gigant równoległy (2002) 29. m. IO - slalom gigant (1998) - 5. m. MŚ - slalom równoległy (2001) 13. m. MŚ - slalom równoległy (2005) 13. m. MŚ - slalom gigant (2001) 17. m. MŚ - slalom gigant równoległy (1999) - 1. m. PŚ w Bad Gastein - slalom równoległy (2004) 1. m. PŚ w Nendaz - slalom równoległy (2006) 3. m. PŚ w San Candido - slalom równoległy (2000) 4. m. PŚ w Berchtesgaden - slalom gigant równoległy (2004) 4. m. PŚ w Soelden - slalom równoległy (2003) 5. m. PŚ w Ruce - slalom równoległy (2002) 5. m. PŚ w Ischgl - slalom równoległy (2001) łącznie - 20 razy w czołowej 10 PŚ 7. m. w klasyfikacji generalnej PŚ w slalomie równoległym (2004) - 8. m. Uniwersjada - slalom gigant równoległy (2005) - 7 zwycięstw w zawodach PE - 1. m. MP - slalom równoległy (1999, 2000) 1. m. MP - slalom gigant równoległy (2004) 1. m. MP - slalom gigant (2000) 2-krotna wicemistrzyni Polski brązowa medalistka MP Co nom w Turynie pokoze nasa chorązyni??? Troske sie boje, ze te dwie godziny cekanio zakiela wyrusom na oficjalne otwarcie Igrzysk a pote jesce dwie drugie godziny uroczystości otwarcia, spowodujom nie ino u niej, spadek formy...zolezy to tyz od pogody. Nydyć syćka uwidzimy. Nogorzyj bedzie tym, ftorzy na drugi dziyń startujom. Trzymiymy kciuki za syćkik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis ...BRAWO! IP: *.it-net.pl 10.02.06, 15:50 Choruje..rezygnuje z chorążyni...i dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afilipinka Re: ...Jagna Marczułajtis ...BRAWO! IP: 213.155.185.* 10.02.06, 17:15 ale ma za to ładne zdjęcia, mam nadzieję, że rezygnacja wyszła od niej a nie z Torunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poraj Re: ...Jagna Marczułajtis ...BRAWO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 21:23 No i co ciotka na to??;)) wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3157689.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis ...BRAWO! IP: *.it-net.pl 10.02.06, 22:01 Ty fces cobyk jo to komentowała? Za mnom , kiek ino w krótkich spodenkach pomogałak w ogrodzie matce, (kiedy nifto mnie nie oglądoł poza somsiadami), to staro Każmiyrzula za mnom bezwstydnicom, z pokrzywom goniyła i po tyj gołyj rici i nozyskak mnie biyła, hehe... Osobiściue jestem prociw takim porowokacjom, jyj wóla, nawet kieby miała co pokazywać... bo wedle mojyj oceny nie barz mo. Jesce tego nie widziałak... a pisma na ocy tyz. Telo, co tutok. Casy, casy... Okropecne. Wolalabyk o tym nie wiedzieć. Mortwie sie tym, ze je choro. Ni miała kie i ka zachorzyć. Jyj strata... w Turynie... tyz. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: ...Jagna Marczułajtis ...BRAWO! 10.02.06, 22:40 to ona jeszcze kolasińska czy tylko marczułajtus.?? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis ...BRAWO! 11.02.06, 09:22 ... tylko... i do wzięcia, hehe.. www.jagnamarczulajtis.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poraj Re: ...Jagna Marczułajtis ...BRAWO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 10:58 Dziewczyna ładna, więc niepotrzebnie CKM jej fotoshopa zafundował;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis ...BRAWO! 11.02.06, 11:01 NIE DROŹNIJ MNIE bo jo tako pykno nie jest, a nawet kie byk była, to byk sie dziadom pismakom i inksym sprociwiła,hehe.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO! ! IP: *.it-net.pl 12.02.06, 13:05 Historia igrzysk ... mówią, że lubi się powtarzać, dobre by było i 4 miejsce, Jagienko w Turynie... Oby. www.7lo.kielce.com.pl/igrzyska_now_zim.html Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO! 12.02.06, 14:50 Będzie srebrny medal jedyny w polskim dream teame. Adam - 5/6 miejsce ale to też ładnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO! 14.02.06, 08:42 Nic nie bedzie...bo chorują, nie ino ona... "16 lutego Jagna Marczułajtis przeprowadzi pierwszy trening w Bardonecchii. Po chorobie dochodzi już do zdrowia. Przed trzema dniami 27-letnia zawodniczka miała być chorążym polskiej ekipy podczas ceremonii otwarcia 20. zimowych igrzysk olimpijskich, ale zachorowała i biało-czerwoną flagę na stadionie olimpijskim niosła inna snowboardzistka - Paulina Ligocka. - Jagna czuje się już dobrze. Nie kaszle, nie kicha, ale oczywiście po kuracji antybiotykowej jest trochę osłabiona. Antybiotyków już nie bierze, ale zdecydowaliśmy się odczekać jeszcze trochę, żeby dać jej czas na całkowite dojście do siebie. Ta nieoczekiwana przerwa nie zmienia naszych oczekiwań co do startu Jagny w igrzyskach. Nadal liczymy na walkę o medal. Zresztą po ciężkim obozie przedolimpijskim Jagna i tak miała odpoczywać, więc o żadnym zaburzeniu cyklu przygotowań nie może być mowy - powiedział trener kadry snowboardowych alpejek Piotr Paluch. Na swojej stronie internetowej Jagna informuje codziennie, co u niej słychać. Wczoraj napisała: "Czuję się już znacznie lepiej. Pan doktor twierdzi, że osłuchowo jest coraz lepiej. Ja też czuję, że wracam do zdrowia". Niewielką infekcję miała także Blanka Isielonis: - U niej był tylko stan podgorączkowy i osłabienie. Wszystko już jest w porządku i Blanka od dwóch dni trenuje na śniegu - powiedział trener Paluch. Obie zawodniczki wystartują 23 lutego w snowboardowym slalomie gigancie równoległym. (PAP)" www.jagnamarczulajtis.pl/ A jo dodom, nie rób ze Jaguś sie dziadem, kie Pon Bócek nim nie stworzył... Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO! 14.02.06, 12:12 Ha! Dostałam e-maila, walentybnkowy, prosto z Turynu od Jagny , podziele sie s Wami, to wolnoi, kie jo to robie, bo do mnie!: Hej Ciotka! Jesteś najbardziej internetową Ciotką w rodzinie! Ostatnio dostałam tez maila od Ciotki Hanki, więc tak żle w ty zakonie nie mają, bo internet maja he he :) I mom gdzieś, komyntarze tyz. I tak kozdy ogląda. U nas troche lepiej, ja juz pluje na brode a nie na ziemie. Ciotka Zośka mówi ze juz zdrowieje, bo ustawiam sićkich po kątach. Był u nas Premier i cytrynówke ciotki Józi chwalił. Wzion se nawet na droge, ale ciiiicho, bo w wiosce sie nie pije, ino sie mo. Wynieść można wszystko a flasinka sie nom zaplątała z Poronina. Ciotka Józia godała zeby miec na wszelki wypadek. Jakby co, abo co, to niek bedzie. No i posło, juz nima. Nogi smarujemy, ja nastawiam, a Ciotka masuje. Od środy na deske i ani dnia dluzej na poscieli. Matuska nie pęko! Twardo po Juhasku!!! Musi być dobrze. Fajnie że jesteście z nami. Ciocia tez pozdrawia Jagna I Zosia" Dziękujemy!!! I co sie dzieje, wiemy! Zdrowiej! Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_z_laband Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO! 14.02.06, 22:49 no to mosz pociecha z tyj "dziouchy" :) Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO! !! 14.02.06, 16:10 Jo tyz fciołek być mistrzem olimpijskim w snołbordzie, ale sędziowie ciągle mnie dyskwalifikowali, bo nie mogli dojrzeć białego owcarka na tle białego śniegu, więc godali ze deska do mety dojezdzo pusto i nie zalicali mi zjazdu, ino ciągle przyznawali ostatnie miejsce zamiast pierwsego. No to jo mom w rzyci taki snołbord. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO! ! IP: *.it-net.pl 16.02.06, 11:24 Poradze Ci cosik, telo farb do włosow baby majom, weź ze sie podfarbuj i uwidzis, ze dojedzies i Ty na desce, hehe a program zawodów na zime majom jesce, hoho: www.pzsnow.com.pl/ - 24k - 14 Lut 2006 Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO! 16.02.06, 12:44 Eee, babom tyz nielekko. To dopiero pare tyźni minęło, jak moja gaździna namówiła pona Kutina, coby pozwolił jej startować w pucharowym konkursie na Krokwi. Pon Kutin pocątkowo nie fcioł sie zgodzić, ale kie wypił podsuniętom bez gaździne więksom ilość góralskiej herbatki, to wreście ustąpił. I jak gaździna na konkursie skocyła? Ano tak, ze kie rozpostarła kiecke, to wylądowała dopiero pod dolnom stacjom kolejki na Gubałówke (w telewizyjnej transmisji nie było tego widać, bo nie przewidzieli tak dalekiego skoku i nie umieścili pod Gubałówkom zadnyk kamer). Nie wiadomo, cy lądując zrobiła telemark, bo pod kieckom nie barz było widać, ale sędziowe byli tak zakwyceni ze syćka dali note po 20 punktów. Ale potem - krucafuks! - przysedł pon Hofer i pedzioł, ze to jest konkurs ino lo chłopów i moja gaździna - jako baba - została zdyskwalifikowana. A kieby nie to, gaździna pojechałaby na olimpiade i juz byśmy sie ciesyli złotym medalem w Predaccu. A od najblizsej niedzieli ciesylibyśmy sie drugim. Hauuuuu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poraj Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 09:22 Jagna - ostatnia nadzieja na medal w Turynie? Mam nadzieję, że wytrzyma presję... Jeśli twarda jak jej ciotka to da radę;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO! 18.02.06, 14:23 Pokpij se, pokpij... tyn sie śmieje ftory na końcu i ostatni sie śmieje. A mnie niestety juz pucy ze śmiychu ino z tematu "Polska i medale w historii igrzysk olimpijskik". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poraj Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 16:35 To wcale nie kpina tylko mnie gadki sprawozdawców sportowych wkurzją. Oni sa w stanie tym swoim pieprzeniem rozwalić psychicznie każdego zawodnika. Mam nadzieję, że zrówno Jagna jak i Małysz maja do głęboko w d..pie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska.BRAWO! IP: *.it-net.pl 18.02.06, 16:48 Więcej działaczy, dziennikarzy jak sportowców, z czegoś muszą żyć. Im więcej niepowodzeń, tym więcej szumu i mają o czym pisać. Pewne rzeczy uwazam za niepotrzebne, zwłaszcza liczenie na te medale jeszcze przed wyjazdem. Swoisty terror wywierany na zawodników, oni to nazywaja "pozytywnym myśleniem", czy jakos tak. Nie wierze juz w żadne złoto. Nie bedzie. Czas na złoto minął niektórym, telo, ze sie otarli o medal brązowy... I wystarcy. Uwidzimy dziś jeszcze Małysza w skokach. On juz swoje też wyskakał, choć daje z siebie wszystko, to nie barz mu wychodzi. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska.BRAWO! 20.02.06, 10:33 Ale wcoraj w łyzwiarstwie brąz zdobyła jakaś Niemka, ftórej matka jest Polkom. No to pół brązowego medalu momy!!!!!! Huraaaaaaaaaaaaa!!!!!! Hauuuuuu!!!!!!!!!! PS. A o Adasiu zbierom sie, coby napisać osobno, bo zol mi chłopaka. Zdobył 2 medale olimpijskie, 4 medale na mistrzostwak świata i w odróznieniu od pona Wojciecha Fortuny - zaden z tyk medali nie był fuksem. I jak mu teroz dziękujemy za telo radości, ftórej nom kiesik dostarcoł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska.BRAWO! IP: *.it-net.pl 20.02.06, 14:05 A ci działacze to nie chorzy, wyglądo na to, ze teroz bojom sie o włosne rzyci i tyz telo scekajom, po próźnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska.BRAWO! IP: *.it-net.pl 20.02.06, 14:10 Hehe, następny tyz wierzyw cuda: Polski trener wierzy w medal Trener wierzy w medal: - Jagna czuje się bardzo pewnie. Cel, który postawiliśmy sobie przed igrzyskami, czyli walka o medal, pozostaje bez zmian. - Czy po dotychczasowych występach duch w polskiej ekipie upadł? Liczyliśmy na lepsze występy przede wszystkim Pauliny i Mateusza Ligockich, więc nie ma się z czego cieszyć. Ale przecież igrzyska się jeszcze nie skończyły. Czy Jagna uratuje honor ekipy? Mam nadzieję. Presja na pewno jest teraz jeszcze większa i ona dobrze zdaje sobie z tego sprawę – dodał trener Paluch. "Przegląd Sportowy" Jo w cuda nie wierze, po chorobie, konkuryncjo silno, dej Boze coby w dziesiątce była. To pechowo dziywcyna, choć syćkiego co dobre, zycymy jyj syćka scyrze. Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska.BRAWO! 20.02.06, 14:21 Bo to niesprawiedliwe, ze wyścig kumoterek nie jest dyscyplinom olimpijskom. Kieby był, to dopiero złotyk medali byśmy mieli! Hauuuuu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska.BRAWO! IP: *.it-net.pl 20.02.06, 14:32 I telo działaczy nie trza, hehe a kumoterki sie dobrze majom, coroz lepiyj. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska.BRAWO! 21.02.06, 03:20 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > I telo działaczy nie trza, hehe a kumoterki sie dobrze majom, coroz > lepiyj.Dojechali jesce dziennikarze z Super Ekspresu i Gazety Wyborczej, bajako, pojawiły sie nowe zdjęcia na stronce Jagny z treningów, nydyć samo pojrzyjcie, mnie ciesy, że jest pogoda, nie tak jak przy starcie bobsleistów, hale kurzyło wte...: www.jagnamarczulajtis.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska.BRAWO! 21.02.06, 13:19 > www.jagnamarczulajtis.pl/ Zajrzołek pod ten adres i dowiedziołek sie, ze łowcy autografów atakujom jom ze syćkik stron. No to juz nie bedem jej pytoł o autograf, coby jej nie zamęcać. Wystarcy ze wy, ludzie, jom zamęcacie. Ale ocywiście kciuki za niom bedem trzymoł, chociaz w owcarkowej łapie trzymanie kciuka to niełatwa rzec. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska.BRAWO! 22.02.06, 10:33 Nawet telefonów nie odbiyro...PAP 22-02-2006, ostatnia aktualizacja 22-02-2006 09:43 Marczułajtis pełna optymizmu Na dzień przed startem w snowboardowym gigancie równoległym Jagna Marczułajtis jest pełna optymizmu. - Wierzymy w strefę medalową, w podium. Nie przyjechaliśmy tutaj po 16. miejsce. Ale na medal stać osiem-dziesięć zawodniczek - powiedział prowadzący ją trener Piotr Paluch. Sama zawodniczka nie chciała rozmawiać z dziennikarzami nawet przez telefon - Na dwóch oficjalnych treningach mieliśmy tutaj szansę obejrzeć wszystkie najlepsze dziewczyny z Pucharu Świata. Porównywaliśmy czasy. Jagna nie wychodzi poza czołową czwórkę. Po niedawno przebytej chorobie siadła jej trochę kondycja. Ale na treningu na swoim poziomie przejeżdża sześć-siedem przejazdów. W zawodach musi perfekcyjnie pojechać osiem, żeby dostać się do strefy medalowej. Wierzę, że da radę, bo Jagna podczas zawodów to inna Jagna niż na treningach - dodał szkoleniowiec. Przed czterema laty w ZIO w Salt Lake City Marczułajtis miała szansę na medal, ale w końcówce trasy przewróciła się. - Wtedy o sukcesie Jagny zadecydowało w głównej mierze szczęście. Od tego czasu poczyniła postępy, jest lepszą, bardziej doświadczoną zawodniczką. Wskazują na to statystyki i wyniki osiągane w Pucharze Świata. W tym sezonie potrafiła wygrać z najlepszymi i może to znowu zrobić. Teraz jest jedną z faworytek - podkreślił Paluch. Jego zdaniem trasa, na której odbędą się zawody sprzyja Marczułajtis, ponieważ ma bardzo dobrą technikę. - Stok w Bardonechii jest łatwy, płaski. O wyniku będą na nim decydować umiejętności techniczne. Pewną rolę odegra także waga. Cięższym zawodniczkom będzie się tutaj lepiej jechało. Jagna z 66 kilogramami jest w środku stawki. Różnice między zawodniczkami mogą być bardzo niewielkie. Między pierwszym i szesnastym miejscem może być zaledwie około sekundy różnicy. Tutaj nie można popełnić błędu. Taktyki nie ma żadnej. Od pierwszego przejazdu trzeba jechać na maksa, bo im lepszy wynik tym większa szansa, że na te najgroźniejsze rywalki trafi się na samym końcu - tłumaczył szkoleniowiec. W środę Marczułajtis i Blanka Isielonis, druga startująca w slalomie gigancie równoległym zawodniczka, będą testować deski. - Posmarujemy parę i wybierzemy najlepsze do warunków. W snowboardowym gigancie smarowanie nie jest tak ważne jak w biegach czy snowcrossie, bo jeździ się na krawędzi, a nie na płaskim. Deska musi sprawdzać się na leżącym w danej chwiliśniegu, być szybka, łatwo skręcać - dodał Paluch." Hm... coby jom ino nie prasło z warkości... tego jyj zycmy! Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska.BRAWO! 22.02.06, 10:59 ciupazka napisała: > Hm... coby jom ino nie prasło z warkości... tego jyj zycmy! Nie praśnie! W tym kraju, we ftórym odbywo sie ta olimpiada, nawet Krzywo Wieza nie prasnęła, to i Jagna nie praśnie. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska.BRAWO! IP: *.it-net.pl 22.02.06, 11:05 jo Cie poprawiew, bo nie zdzierze: mo być: "W tym kraju, we ftorym odbywo sie ta olimpiada, nawet Krzywom Wieże nie prasło, to i Jagne nie praśnie, haj." Prasnąć - zwalić się, upaść, przewrócić się samemu! System cie wylogował, niek ze mnie pocałuje w rzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Całować (bośkać?) rzyć 22.02.06, 15:21 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > System cie wylogował, niek ze mnie pocałuje w rzyć... No to - jeśli dobrze syćko zrozumiołek - nie wylogowoł sie, ino nim prasło. Ale w rzyć niek całuje, bo grzychów mo telo, ze jest za co całować! Hau! PS. No to właściwie jak jest poprawniej: "całować w rzyć" cy "bośkać w rzyć"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Całować (bośkać?) Jagne ???! IP: *.it-net.pl 22.02.06, 18:38 Pocekomy,uwidzimy, cy bedzie za co Jagne bośkać, cy nie dostanie po rzyci, hehe.., bo to juz 23 lutego mo start. A jak by sie zakwalifikowała, to ceko jom ino 8 przejazdów: Program zawodów, 23 luty 2006: 11:00 slalom gigant równoległy eliminacje kobiet 11:37 slalom gigant równoległy 1/16 finału kobiet 14:00 slalom gigant równoległy 1/8 finału kobiet 14:34 slalom gigant równoległy ćwierćfinały kobiet 14:52 slalom gigant równoległy o miejsca 5-8. kobiet 14:56 slalom gigant równoległy półfinały kobiet 15:14 slalom gigant równoległy finały kobiet www.jagnamarczulajtis.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Moja niespodzianka dla Jagny ... IP: *.it-net.pl 22.02.06, 18:52 Hehe... Moze się przydać...i gwiżdże... ino nikomu nie godojcie: florentyna.com.pl/index/images/1c0031.jpg Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_z_laband Re: Całować (bośkać?) Jagne ???! 22.02.06, 18:56 jo se jom prawie pooglondou na tym motorze:) - no, no!!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Całować (bośkać?) Jagne ???! 22.02.06, 19:27 Tak naprowde to jest tako, i jo jom takom wole szwagerku: www.fit.pl/grafika/lydki/1/jagna1.jpg Aleście zgarnęli tyk medali... i powies, ze nie trza kasy na sport coby były wyniki... ej, trza. A my dziady...ni ma co plakać, ze ik ni ma. A syćka płakajom, jojcom, moze jakie wnioski powyciagajom. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_z_laband Re: Całować (bośkać?) Jagne ???! 22.02.06, 20:04 mosz recht, tysz bych jom takom wolou:) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Całować (bośkać?) Jagne ???! 23.02.06, 08:53 Recepis na kibicowanie Jagnie przekazuje wedle zyvczenia kibicom: "Cioteczka dotarła do wioski więc podajemy przepis na kosmiczne kibicowanie:) (w wersji po góralsku) Autor: Cocia Jagny-Zosia Rumińska. 1. Siednij na zadku. 2. Chyć pierse trzy paluski (kciuka, serdecny i wskazujący), trzymoj je razem i skieruj do nieba. 3. Nie rusoj sie. 4. Zrób pustać w głowie 5.Zamknij ocy, i musis uwidżieć 1 potem 2 i tak do pięciu. 6. Wies co to kosmos??? To przenieś się tam! Uwidzis syćkie gwiozdy i planety, i duzom jasność. Puść jom na Jagnę, a potem uwidzis jak na mecie jest pierso. I tak my wygrali. 7. Moc jest z nami. Więc Bóg zapłoć, bo choćby nika nic, to zawse cosik kajsik. (tłumaczenie na Wase: wszystko może pomóc więc wysyłajcie dobrą energię) Jakby nom nie posło to wypij se flasecke:) A jak nom pójdzie to wypijemy dwie. :))))))" A kie juz to juz syćko wiycie co i jak, pącki na stół, flasecki i do roboty (kibicowanio), hehe. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: A cemu tak kiepsko Polakom idzie? 23.02.06, 09:12 A cemu tak kiepsko? No cemu??? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=31&w=37241368 Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: A cemu tak kiepsko Polakom idzie? 23.02.06, 09:30 tak se myśle czy nie lepiej byłoby gdyby jagienka[wcal;e jej żle nie zyczę} nie zdobyła nic. w przypadku gdy bedzie miała jakiś medal działacze, w ramach tzw.propagandy sukcesu, będą starali się medalem tym zatkac buzie takim malkontentom jak np.ja. że wicie sukcesy to som, rozumicie tamto inne to wypadki a my jesteśmy potęgą.a kobicom typu małysZmania zatkaja japy ze SUKCEY TO MY MAMY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: A cemu tak kiepsko Polakom idzie? IP: *.it-net.pl 23.02.06, 10:55 Ty sie nie obawioj, nic nie bedzie! Jo Ci to godom. Spoko!A swojom drogom nimo fto tym działaczom nakopać do zadka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: A cemu tak kiepsko Polakom idzie? IP: *.it-net.pl 23.02.06, 10:57 Tłusty cwortek dlo Jagny, hehe same pącki...startowe, oby: 11:00 slalom gigant równoległy eliminacje kobiet 11:37 slalom gigant równoległy 1/16 finału kobiet 14:00 slalom gigant równoległy 1/8 finału kobiet 14:34 slalom gigant równoległy ćwierćfinały kobiet 14:52 slalom gigant równoległy o miejsca 5-8. kobiet 14:56 slalom gigant równoległy półfinały kobiet 15:14 slalom gigant równoległy finały kobiet www.jagnamarczulajtis.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: A cemu tak kiepsko Polakom idzie? IP: *.it-net.pl 23.02.06, 11:38 hm...cworto po piyrsym przejeździe, Isielonis na 12, piykno pogoda... piyknie tam, majom scęście,że tako piykno pogoda. Brawo Jagna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: A cemu tak kiepsko Polakom idzie? IP: *.it-net.pl 23.02.06, 12:11 Niestety, 0,01 sek zabrakło i do finału nie weszła. Jaga głowa do góry! Kansi miej medale.I tak jesteś dobra. Działaczom to sie dopiyro dostanie, hehe... Twoje zdrówko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afilipinka Re: A cemu tak kiepsko Polakom idzie? IP: 213.155.185.* 23.02.06, 13:33 Popieram! Brawo Jagna i nie martw się,jesteś świetną narciarką!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Jagna Marczułajtis ...Brawo! IP: *.it-net.pl 23.02.06, 14:24 Głowa do góry! Górol nie pęko! Sport to sport! A pech to pech! serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35079,3179743.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Jagna Marczułajtis ...Brawo! IP: *.it-net.pl 23.02.06, 14:24 Głowa do góry! Górol nie pęko! Sport to sport! A pech to pech! serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35079,3179743.html Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Jagna Marczułajtis ...Brawo! 23.02.06, 15:44 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > Głowa do góry! Górol nie pęko! Sport to sport! A pech to pech! Co? Pech? Więcej optymizmu! Jesce nie znomy wyników kontroli dopingowej zwycięskiej "16". Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Jagna Marczułajtis ...Brawo! IP: *.it-net.pl 23.02.06, 20:01 Został płacz! sport.gazeta.pl/turyn2006/1,71324,3179572.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Jagna Marczułajtis ...Brawo! IP: *.it-net.pl 24.02.06, 09:32 A wiycie fto nojwięksy sukces odniós na tyj Olimpiadzie, he? Co nie wiycie? Ino dziennikarze, krucazeks! Hale mieli o cym pisać, telo sukcesów nie było olimpijskik a oni fórt tele pisanie robiom i robiom i o cym??? Ni mo ik fto wziąść za rzyć, he? W koło Macieju to sama, to samoi bicie piany. Moze juz dość... Jee, nie mieści mi sie to w głowicce. Tu wej nifto ni mo do nik zodnyk pretensyji, haj. Za to im jesce płacom, to moze my sie spytomy teroz : za co???? Dość tego pieprzenia trzy po trzy za nase podotki. Telo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poraj Re: Jagna Marczułajtis ...Brawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 09:37 Generalnie się z Tobą zgadzam, ale za nasze podatki to pieprzą głównie politycy, a nie dziennikarze, Ciupażko miła. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Jagna Marczułajtis ...Brawo! 24.02.06, 12:36 A dziennikarze to nie robiom polityki, cyzby? Wystarcy posłuchać tyk z tvn, Polsatu i innyk... Tu sie nie zgodzom. Hale to nie na tyn wątek.Hej. Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Jagna Marczułajtis ...Brawo! 24.02.06, 14:12 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > Został płacz! Nimo w tym nic złego. Janosik tyz płakoł w piosnce nr 3. I jesce nie syćko stracone! Jako godoł krajan Adasia Małysza, pon Jerzy Pilch: "Trzeba tak długo przegrywać, aż się zacznie wygrywać". Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Jagna Marczułajtis ...Brawo! IP: *.it-net.pl 24.02.06, 14:19 Nie ino Jagna, bo i Adam Małysz mo doła... Jedno i drugie ni moze se wytłumacyć, cemu tak a nie nacyj? Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Jagna Marczułajtis ...Brawo! 24.02.06, 15:22 Bo jako godoł śp. ksiądz-poeta Jan Twardowski (cytujem z pamięci): "Najlepiej jest wtedy, kiedy jest czasem dobrze, a czasem źle. Bo jak jest tylko dobrze - to niedobrze." Hau! PS. Aha! I ksiądz Twardowski jesce godoł, ze jak Pon Bócek zamyko drzwi, to otwiero okno. Jagienko i Adasiu, rozejrzyjcie sie za oknem! Justynka juz je znalozła, to i wy znajdziecie! Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Własnymi słowami 24.02.06, 17:12 A własnymi słowami to jo na tego doła pedziołbyk Jagnie i Adasiowi tak: Koniec zawodów, koniec gry, Już po adrenalinie. Wiecie to wy i wiemy my - Nie wyszło wam w Turynie. Widocznie to nie było wam Sądzone żadną miarą, Żeby na podium stanąć tam, Gdzie wcina się makaron. Być może z wszystkich życia szkół To najtrudniejsza szkoła, Lecz po co zaraz wpadać w dół? Wyłaźcie z tego doła! Wyłaźcie z doła! Proszę was! Cholera! Czy słyszycie? Kończy się olimpiady czas, Ale nie kończy życie! Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Własnymi słowami 26.02.06, 05:19 Ta z która przegrała o 0,o1 s to przecież położyła się na stoku a i tak była szybsza...;))) Zakopiańcy dali dupy...zabrać im Tatry,bo się tam marnują;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łorcyk Re: Jagna Marczułajtis ...Brawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 13:09 To bardzo proste: trzeba wybrać albo sport albo rozbierane sesje zdjęciowe w męskich pisemkach. Jagna wybrała zdjęcia i większe dudki!!! P. Adam może skakać nadal daleko ale nie pod wodzą Tajnerów, Nadarkiewiczów i innych Włodarczyków, którzy podorabiali się jego kosztem (i znowu te góralskie dudki). Za Tajnera żaden skoczek nie poprawił swoich wyników a wręcz odwrotnie. Przykład: Mateja, Kruczek, Pochwała, Skupień a Adam też skakał z roku na rok bliżej. I gdzie te obietnice o medalu olimpijskim w drużynie składane przez Tajnera? Były za to liczne konflikty (ucieczki Małysza do wujka na treningi)no a teraz jest stanowisko prezesa(dudki znowu się pchają)i znowu obietnice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: A cemu tak kiepsko Polakom idzie? IP: *.it-net.pl 26.02.06, 13:57 A cemu dziynnnikarze to hieny? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=761&w=37353200 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciotki Re: A cemu tak kiepsko Polakom idzie? IP: *.it-net.pl 26.02.06, 14:01 Fcieli by Cie i oni złomać? Nie dej sie! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=761&w=37369816 Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski A jo juz wiem! 01.03.06, 09:57 Witojcie, Ciotecki. Jo fcem ino pedzieć, ze myślołek, myślołek, jaze nagle mnie olśniło. Wiem juz, cemu Jagna nie zdobyła medalu w Turynie! Ale to nie syćko - bo wiem tyz, co trza zrobić, coby za 4 roki zdobyła medal w Wankuwerze! Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łorcyk Re: A jo juz wiem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 10:56 To bardzo proste: trzeba wybrać albo sport albo rozbierane sesje zdjęciowe w męskich pisemkach. Jagna wybrała zdjęcia i większe dudki!!! P. Adam może skakać nadal daleko ale nie pod wodzą Tajnerów, Nadarkiewiczów i innych Włodarczyków, którzy podorabiali się jego kosztem (i znowu te góralskie dudki). Za Tajnera żaden skoczek nie poprawił swoich wyników a wręcz odwrotnie. Przykład: Mateja, Kruczek, Pochwała, Skupień a Adam też skakał z roku na rok bliżej. I gdzie te obietnice o medalu olimpijskim w drużynie składane przez Tajnera? Były za to liczne konflikty (ucieczki Małysza do wujka na treningi)no a teraz jest stanowisko prezesa(dudki znowu się pchają)i znowu obietnice. Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Jak pomóc Jagnie? 01.03.06, 11:51 A, nieprowda! Nieprowda! Pomijom juz fakt, ze fotka dziewcyny w bikini na motorze gorsy nie bardziej niz obraz Rubensa, a cas poświęcony bez Jagne na sesje zdjęciowom był pewnie nie dłuzsy niz cas poświęcony bez pona Zubilewicza na reklamowanie produktów Danona. Przycyna pecha Jagny jest bardziej ... teologicna. Jagna nie zdobyła jesce olimpijskiego medalu, bo to jest kara bosko. Dyć jak sie jeździ na snołbordzie? Bokiem! Cyli wbrew prawom natury! Bo Pon Bócek stworzył cłeka tak, coby porusoł sie przodem, a nie bokiem. Dlatego, jak ftoś zjezdzo na nartak, to zjezdzo przodem, zgodnie z prawami natury i to sie Ponu Bóckowi podobo. A jak ftoś zjezdzo na snołbordzie, to zjezdzo niezgodnie z prawami natury i wte jest grzych. I tak Pon Bócek doł medal narciarce Justynce Kowalczyk, doł medal narciarskiemu strzelcowi Tomkowi Sikorze, na poprzedniej olimpiadzie doł dwa medale narciarskiemu skockowi Adasiowi Małyszowi, a polskim snołbordzistom medalu nie doł. Zaś Jagnie ciągle przytrafio sie jakieś niescynście: a to niom praśnie (mom nadzieje, ze tym rozem dobrze pisem :-))), a to choroba tuz przed olimpiadom jom chyto, a to 0,01 sekundy jej zabraknie ... Cy to mozliwe, coby te syćkie niescynścia spadły na jednom osobe bez interwencji „z wierchu”? Jeśli nie, to powstoje następne pytonie: cy to syćko znacy, ze Jagna musi wyrzucić swojom deske do Białego Dunajca i przestawić sie na narty? Otóz - niekoniecnie! Jest inkse wyjście - dyspensa od Ojca Świętego Benedykta XVI, ftóry jest następcom świętego Pietra, ftóremu sam Pon Bócek pedzioł, ze co on, Pieter, rozwiąze na ziemi, bedzie tyz rozwiązane w niebie. A więc wystarcy, coby Papiez udzielił Jagnie dyspensy do jazdy na snołbordzie, a medal w Wankuwerze w 2010 roku bedzie murowany. Jestem tego tak pewien, zem gotów zobowiązać sie do zjedzenia własnej budy, kieby sie nie udało. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Jak pomóc Jagnie? IP: *.it-net.pl 02.03.06, 23:39 Nie trza! W Rosji jej "pomagają" (ukradli buty!) to jaze nadto wystarcy, hehe : > www.jagnamarczulajtis.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Jak pomóc Jagnie? 03.03.06, 12:30 Na to tyz mozno pomóc: następnym rozem trza dać Jagnie kierpce zamiast butów, to nie ukradnom, bo nie bedom wiedzieli, co to jest. A w dodatku kierpce som bardziej aerodynamicne niz buty, to lepse wyniki na snołbordzie mozno osiągnąć. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łorcyk Re: Jak pomóc Jagnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 10:58 Nigdy mi nie ukradli nart ani butów i nie ukradną dlatego, że kupiłem je za ciężko zarobione pieniądze i po prostu pilnuję. Naszym sportowcom giną rowery (cena ok.30 tys.zł.), buty itp. - lekko przyszło i lekko poszło. A gdyby trzeba załaćić za utracony sprzęt to też by ginął??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Jak pomóc Jagnie? IP: *.it-net.pl 05.03.06, 11:43 Pedzioł co wiedzioł... Moze Ci jesce ukradnom, a myślis, ze buty do codziennego uzytku bo takie im ukradli, to sportowcom kupujom? A sprzęt piyrsyj klasy, cęsto tyz ze swojyj kiesonki se fundujom. Nawet trenera se we Francji sama fundowała, niestety. Ni mocie o nicym pojęcio, to nie zabiyrojcie tutok głosu , orcyk to orcyk, hehe... przydała by sie tu i teroz kłonica . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łorcyk Re: Jak pomóc Jagnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 20:16 No i znów wyszła z p.Ciupazki wysoka kultura, wiedza..., ba nawet talent cenzorski(" Ni mocie o nicym pojęcio, to nie > zabiyrojcie tutok głosu "). Wystarczy mieć nieco inny pogląd i już mamy "ciupazowskie" piekiełko. Czepianie się zaś pseudonimów, nazwisk, "szczypnie" kogoś (a raczej walenie)zamiast ustosunkowywania się do merytorycznej tresci postów to prymitywizm. Gdybym szedł tą sama drogą to z najpopularniejszego słowa tegoż forum wyrzuciłbym jedną literkę, o trzy je skrócił i ... dokąd by to prowadziło p.Ciupazko??? Jak by się Pani czuła? Za kłonicę odwzajemniam się serdecznymi życzeniami z okazji 8 marca. PS. W jezyku polskim, tzw. imiona własne należy bezwzględnie rozpoczynać wielka literą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Jak pomóc Jagnie? 08.03.06, 20:28 Te swoje zycynie wruć se doi rici (tej cipy_) o ftoryj godos. I my kwita. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis - Brawo! 24.03.06, 08:46 Jako tako sezon zakońcyła. Gratulujymy, hale, hale, ni moze pedzieć, ze sezon zimowy 2005/2006 i Olimpiada w Turynie udane, ej, nie! Skoda... "Zdobyłam Mistrzoswo Polski w slalomie gigancie równoległym!" www.jagnamarczulajtis.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
audir Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO! !! 08.03.06, 20:17 szkoda tylko, że nie na Olimpiadzie :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML-K Re: ...Jagna Marczułajtis-Kolasińska....BRAWO! ! IP: *.it-net.pl 10.04.06, 15:13 Jagna Marczułajtis: takiej mnie jeszcze nie znacie, wszystko sama Dla jednych to po prostu atrakcyjna kobieta. Dla drugich - rogata, ale też wrażliwa dusza, którą wcale nietrudno boleśnie zranić. Dla innych - córka, kuzynka, siostra, dla pewnej brązowookiej trzylatki - kochana i często znikająca zapracowana mamusia. Dla kibiców sportowych - nasza najlepsza snowboardzistka, trzykrotna olimpijka, wcześniej narciarka, ale także - o czym wiedzą nieliczni - motocyklistka i amazonka. Jagna Marczułajtis mówi, że jazda na desce dała jej mnóstwo satysfakcji i wzruszeń, jak chociażby wtedy, gdy na igrzyskach olimpijskich w Salt Lake City zdobywała 4. miejsce. Jednak deska dostarczyła jej też wiele powodów do łez, na przykład niedawno, kiedy podczas olimpiady w Turynie zajęła dopiero 17. pozycję, a do awansu do strefy bliższej wymarzonemu medalowi zabrakło jednej setnej sekundy. Za to konie zawsze wywoływały w niej ciepłe uczucia. Od małego wodziła za nimi tęsknymi oczami. - Dobrze pamiętam, jak razem z kuzynką Gośką (córką Józefy Majerczyk-Chromik, też olimpijki, ale z Sapporo, wielokrotnej mistrzyni Polski w biegach narciarskich - MLK) dopadałyśmy jakiegokolwiek konia od sąsiadów i od razu wskakiwałyśmy mu na grzbiet. Wcale nie musiał to być wierzchowiec pod siodło, bywały i zwykłe koniki, pociągowe, co nam zupełnie nie przeszkadzało. Także i to, że zwykle jeździło się na nich na oklep. Aż któregoś dnia Jagna przeczytała anons w gazecie, że jest do wzięcia, przez kogoś z dobrym sercem, koń po przejściach. - Zapaliłam się i go kupiłam - wspomina. W ten sposób Czersk trafił spod Wrocławia do Poronina, a Jagna Marczułajtis stała się właścicielką charakternego ogiera. Najpierw jednak go wykurowała, wyszykowała mu stajnię i osobną szopę na siano. No i oswajała go ze sobą, bo po krzywdach, jakich doznał, nie był zbyt ufny. - Czersk jeszcze jako źrebak uderzył łbem o barierkę. Wówczas założono mu przetokę, dlatego od tamtej pory ma nietypowy kształt nosa i dodatkowe w nim otwory. Mimo to dobrze sobie radzi i na parkurze, i podczas kumoterskiej gońby, w której Jagna Marczułajtis z upodobaniem bierze udział. Na te tradycyjne góralskie zawody Czersk dowożony jest z Krakowa. Od jakiegoś czasu ma tam swój boks z własną tabliczką. Miejsce dla niego znalazło się w Krakowskim Ośrodku Jeździeckim "Krakus" w Swoszowicach. Najpierw opiekował się nim trener kadry jeźdźców Krzysztof Koziarowski, a od jakiegoś czasu dogląda go Urszula Koziarowska. * Zanim jednak Czersk trafił z Poronina do Krakowa, przeżył parę przygód, i z nim trochę przygód przeżyto. - Gdy u nas zamieszkał, na pierwszy rzut oka wydawał się bardzo spokojnym i ułożonym dwuipółlatkiem - opowiada Jagna Marczułajtis. - Jednak pewnego razu, gdy mama (Ludwika Majerczyk-Marczułajtis, emerytowana położna, przewodniczka tatrzańska, trenerka i wielokrotna mistrzyni Polski w narciarstwie alpejskim - MLK) wyprowadzała go ze stajni, a on się czegoś przestraszył, nagle stanął dęba i wyrwał jej rękę z barku. Wtedy zrozumiałam, że nie wystarczy mu okazywanie serca i dokarmianie smakołykami, potrzebna jest profesjonalna trenerska ręka. Zawiozłam więc konia do Krakowa i zakwaterowałam w Swoszowicach. Ilekroć jestem wolniejsza wpadam tam, żeby sobie pojeździć. Zimą to jest trudniejsze, bo i zawody snowboardowe rozgrywane są niemal tydzień w tydzień, no i dzień jest krótszy. Jednak ostatnio do częstych wizyt w klubie mobilizuje Jagnę córeczka Jagoda. - Chyba złapała jeździeckiego bakcyla, bo koniki bardzo się jej podobają. Jeździmy więc sobie razem na Czersku albo... - Ja siama, siama... na Tadziku albo na Bzasku - wtrąca rezolutna trzylatka. - To jej ulubione kuce - wyjaśnia Jagna, dumna z pierwszego wywiadu, którego dla prasy udzieliła córka. * Czersk jest ambitny i wymagający wobec siebie. To cechy, które posiada też jego pani. Gdy strąci przeszkodę, nie pozwala się nagradzać. Nawet wtedy, gdy się poprawi. Na parkurze radzi sobie jednak zupełnie dobrze. Pokonuje przeszkody wysokie na 130 cm i startuje w licznych zawodach. - Razem też się pokazujemy tu i tam, jeśli tylko nadarza się okazja - mówi Jagna. - Brałam na przykład udział w zawodach dla sportowców i artystów na Torwarze w Warszawie. Startowałam parę razy w Swoszowicach w konkursach specjalnych. Nasz rekord to przeszkody o wysokości 120 cm. Zresztą dla mnie starty w zawodach hippicznych to wielka radość i przyjemność. Lubię się pokazać, no i lubię wygrywać. Tak jak mój koń. Jednak nie tylko zawodami się żyje. Wielkim relaksem bywa również na przykład przejażdżka nad morzem. Takim, szczególnie przez Jagnę ulubionym miejscem jest Białogóra. - Są tam fantastyczne tereny do jazdy konnej. Można galopować po lesie albo wzdłuż plaży. To wyjątkowa frajda - szum fal, zachód słońca, zapach lasu. * Przygód związanym z końmi, a z Czerskiem w szczególności, było sporo. - Pamiętam, jak swego czasu przyjechała do naszego rodzinnego domu w Poroninie telewizja. Nagrywali jakiś program, mama udzielała wywiadu, a Czersk, którym się nikt nie interesował, wyjadał marchewkę z wozu sąsiada. Gdy marchewka się skończyła, chwycił w zęby jakąś butelkę i tak ją przechylił, jakby chciał pociągnąć solidnego łyka. Oczywiście został sfilmowany jako koń, który co prawda nie mówi, ale za to pije. Zdarzały się też sytuacje dosyć niebezpieczne. - Niejeden raz startowaliśmy razem z Czerskiem w Kumoterskiej Gońbie organizowanej na Podhalu. Koń na ogół dobrze dawał sobie radę. Aż do czasu dorocznych zawodów "Pod Równią Krupową" w Zakopanem, w trakcie których zawodnik jedzie za koniem na nartach. Wystartowałam w tej konkurencji i szło mi nawet całkiem dobrze. Aż do zakrętu. Stała tam ciotka Józia - siostra mamy - żeby postraszyć konia tak, aby ten skręcił we właściwą stronę. Ale gdy Czersk ją zobaczył, skoczył na bandę i tak ruszył z kopyta, że ledwie zdążyłam puścić lejce. Ja zostałam, a on pogalopował jak szalony. Złapali go przy restauracji Watra, aż na skrzyżowaniu ulic Zamojskiego i Tetmajera. Nic się nikomu na szczęście nie stało. * Chociaż sezon snowboardowy zbliża się ku końcowi, Jagna Marczułajtis nie ma zbyt wiele czasu. Sprawy do załatwienia mnożą się z zawrotną szybkością. Jednak ona jak rzadko kto umie zorganizować sobie czas doskonale. - Bywało, że w piątek brałam przyczepę, ładowałam do niej konia i jechałam do Poronina na zawody, w sobotę startowałam, w niedzielę wracałam do Krakowa na egzamin, żeby zaraz potem znów zameldować się w Zakopanem na zawodach snowboardowych. Było ciężko, ale dało radę - mówi Jagna. Pewnie dlatego, że, jak zwykła mawiać mama najlepszej snowboardzistki Ludwika Majerczyk-Marczułajtis: - Jagna ma naturę góralki, to sobie ze wszystkim poradzi. Pytam więc, co to takiego ta natura góralki? - Definicję można zawrzeć w dwóch słowach: "Wszystko siama" - mówi Jagna. - Tak to już u nas bywa, a że ja jestem z Matusków (przydomek rodziny Majerczyków od imienia pradziadka Mateusza, dla odróżnienia od innych gałęzi rodu - MLK) radzę sobie. Wiadomo przecież, że Matuski ciężkiej pracy się nie boją. MAJKA LISIŃSKA-KOZIOŁ Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis..BRAWO! 10.07.06, 19:08 Wszystko się Jej wali w tym roku, Turyn, małżeństwo,(1 czerwca rozwód), dziecko chore, koń Czersk zdechł... Jagna trzymaj się. Wszystko piękne tylko z daleka... niestety. Z bliska be! Hej! Głowa do góry! Zła pssa musi minąć. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis..BRAWO! IP: *.it-net.pl 28.09.06, 09:10 Ha, a co u Jagny? Zima sie pomaluckiu zblizo, hehe... Telo wiem, co i Wy, a ona pise na stronce "Nie poddam się" I mos racje babo, do przodka...i ino do przodka: www.jagnamarczulajtis.pl/galeria/disp_serie.php?id_album=14&stat=ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis..BRAWO! IP: *.it-net.pl 08.11.06, 14:27 Zima idzie, szkoła Jagny zacznie działać, koniec, ze sportem wyczynowym, cy jako? www.szkolajagny.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chuścinka Re: ...Jagna Marczułajtis..BRAWO! IP: *.it-net.pl 07.12.06, 14:05 www.szkolajagny.pl www.witow-ski.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis..BRAWO! 20.02.07, 22:15 Gość portalu: chuścinka napisał(a): > www.szkolajagny.pl > > > www.witow-ski.pl/ www.tygodnikpodhalanski.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=4027 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis..BRAWO! IP: *.it-net.pl 22.03.07, 16:59 ZAKOŃCZYŁA ZIMOWĄ SZKOŁĘ GWIAZD: www.szkolajagny.pl/news_all.php?id=60 i zaprasza na: Moto Expo Warszawa 2007 23 - 25 marca w Warszawie odbedą się Targi Motocykli i Skuterów Motocykl Expo. Jagna Marczułajtis jako ambasador quadów i motocykli Suzuki, będzie gościem na stoisku Suzuki. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: ...Jagna Marczułajtis..BRAWO! 13.04.07, 17:13 łapie dziewucha kase gdzie może. czy za to BRAWO!-no nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis..BRAWO! 13.04.07, 17:44 Ciekawość, co Ty byś zrobiył, kie by Cie opluli, chodziyłbys z broszkom, he? Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: ...Jagna Marczułajtis..BRAWO! 13.04.07, 18:24 nie bardzo wiem kto ja opluł. ale dawać za to brawo.??? a to co napiosałem to w temaciku tej jej reklamowej zabawy. zarabia-na swojej popularności- i daj jej panie boże, a mnie nie opuszczaj. ale bić za to brawo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Jagna Marczułajtis..BRAWO! IP: *.it-net.pl 13.04.07, 19:16 To tytuł wątku, który ciągnie sie od 06.01.04, 23:52, co Ci przeszkadza, różnie z tym "brawo" w Jej życiu bywało. Wydziwios i telo. Odpowiedz Link Zgłoś