Dodaj do ulubionych

Działacz Samoobrony: grożą mi na forum

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 07:16
Jeśli ktokolwiek Panu groził na forum - ma Pan rację, ale przy okazji myślę,
że Pana niepokoi fakt, że w ogóle pisze się o Panu i Pańskiej żonie. W tym
jednak wypadku popieram Pana - nie wolno grozić nawet na forum.
Wydaje mi się, że chcecie Państwo jednak zniechęcić ludzi do pisania w ogóle.
Obserwuj wątek
    • Gość: lewak Re: Działacz Samoobrony: grożą mi na forum IP: *.180.inds.pl 12.09.07, 09:32
      A świstak siedzi i zawija sreberka..... . Panie gwoździu robisz pan szum bo sie
      pan boisz bardziej o swoj stolek w PFRON-ie. Jak cie wywalą to bedziecie obaj
      piwo w lubecku nalewac i tu jest problem. Robicie samooborniki szum wokół siebie
      jak wasz mentor lepperek bo na nic innego was nie stac. Nie macie wyksztalcenia
      ani rozumu zeby sobie znaleźc prace o wlasnych silach tylko muszą politycy takim
      jak kolek i twoja zonka posady zalatwiac, inaczej gnili by za barem do konca zycia.
      Teraz w ARIMR jest spokój bo człowiek na poziomie został dyrektorem. Jest
      merytoryczny i normalny a twoja zonka nawet jednej narady z pracownikami nie
      zrobiła odnosnie funkcjonowania Agencji tylko czyscic chciala wszystkich.
      Chłopie poszukaj sobie normalnej pracy i zyj tak jak inni bo po takich studiach
      jak masz ty i twoja gwiazda zrobionych po ciemku za pół swini i 100 jajek to
      mozecie kufle myc albo sprzatac w ARIMR.
      • Gość: ono Re: Działacz Samoobrony: grożą mi na forum IP: 83.2.123.* 14.09.07, 18:40
        ...szkoda tylko, ze dyrektorek nie potrafi sam podejmowac decyzji -
        tylko wszystko uzgadnia z GM...
    • Gość: alan im nie trzeba grozić! sami się ośmieszyli i zgniją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.07, 09:59
      na śmietniku histrii ze swoim Mulatem!
    • Gość: Deox Działacz Samoobrony: grożą mi na forum IP: *.realestate.net.pl 12.09.07, 11:40
      Tak jak wiekszosc politykow i ty gwozdziu smieszycie mnie, zalosny pan jestes i
      schowaj sie do budy
    • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Działacz Samoobrony: grożą mi na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 12:27
      W naszym okręgu jakość polityków [mam na myśli okręg związany z wyborami do
      parlamentu w skład którego wchodzi powiat kłobucki, myszkowski, lubliniecki
      częstochowski i miasto Częstochowa], ma nieszczęście do "politycznych
      inwalidów". Nasza polityczna "elita" jest niemrawa, cierpiąca na częstochowski
      prowincjonalizm zahukana, nie działająca wspólnie, rozpolitykowana [proszę nie
      mylić z prowadzeniem polityki], w końcu jest taka zatem, jacy jesteśmy ... MY!
      Nie chcemy, nie umiemy, itd. ruszyć w naszym okręgu właściwych drzwi,
      właściwego działania. Nam się po prostu nie chce. Zastanawiał mnie zawsze
      ewenement naszej „częstochowości” [i tu będę obrazoburczy ...], ale
      prowincjonalizm jest w nas wpisany. Jakże miło byłoby, gdyby przy Prezydenci
      Miasta Częstochowa powstało 8 – 10 zespołów specjalistów, którzy opracowaliby
      koncepcję, strategię rozwoju miasta [ma ją Lubliniec], wreszcie specjaliści
      zajęliby się oszczędnościami [ich znalezieniem] i inwestycjami. Podam konkretny
      przykład [z częstochowskiej edukacji ...]

Każda szkoła w powiecie grodzkim Częstochowa [gmina i powiat w jednym] płaci
      swoim dzieciom za internet. Słusznie! Szkoda tylko, że jest to około 450 – 500
      miesięcznie [tyle przynajmniej płaci moja szkoła]. Jeśli miasto zainwestowałoby
      w WIMAX [duże pieniądze ... wiem, ale się zwróci], to każda szkoła płaciłaby
      tylko 30 – 50 złotych miesięcznie. Oszczędności zatem to około 400 złotych na
      miesiąc w jednej szkole. Załóżmy, że szkół jest w naszym mieście [podstawowych
      47 – 48 sztuk, gimnazjalnych - 34 i średnich liceum 27 + technika – ponad 20 ...
      ] daje nam to około 120 szkół ... Jeśli zaś dodamy wszelkie urzędy w mieście
      „poległe Urzędowi Miasta – liczba wzrośnie do 150 – 180. Zatem jeśli przyjmiemy,
      że każda jednostka zaoszczędzi około 400 złotych na miesięcznych opłatach
      internetu [koniecznego już dziś w każdym urzędzie, szkole itd.], to okaże się,
      że oszczędności w skali miesiąca to .... 60 000 [słownie sześćdziesiąt tysięcy
      złotych], hmm ... jeśli pomnożymy to przez 12 miesięcy .... wyjdzie nam 720 000
      złotych, czyli tyle ile jedna firma w Częstochowie zgarnia od miasta za dwuletni
      okres obsługi dwóch, czy trzech toalet w mieście ...]. W każdym razie
      oszczędności są w miarę duże. A WIMAX np. można byłoby wykorzystać do [kilka
      przykładów wykorzystania wimaxu, wymyślonych przez „humanistę” ... :)]:
      1 – możemy zafundować starszym mieszkańcom gminy nadajniki [najbardziej prosty
      telefon] których naciśniecie będzie oznaczało np. sygnał dla służ ratownictwa
      [pogotowie, straż policja], że coś dzieje się nie tak – Prośba o pomoc. W
      centrum odbierałoby sygnał, który dokładnie lokalizowałby na GPS w karetce
      miejsce, dzięki temu nikt nie traciłby cennych minut na trafienie do
      potrzebujących pomocy
      2 – moglibyśmy montować w newralgicznych punktach miasta kilkaset kamer, które
      czyniłby nasze miejskie spacery bezpiecznymi, to samo można byłoby montować na
      każdym skwerku i placu zabaw – jeśli coś stałoby się na placu zabaw –
      odtworzylibyśmy np. kto porwał, lub skrzywdził nasze dziecko,
      3 – moglibyśmy zamontować [odpłatnie] w każdym samochodzie naszego mieszkańca
      gminy nadajnik GPRS, który w przypadku kradzieży przynajmniej informowałby nas w
      jakim kierunku odjechał [poza obręb gminy], co znacząco uderzyłoby w złodziej
      samochodów [większość pewnie samochodów idzie na części zatem rozbiera się je tu
      ... na miejscu w tzw. dziuplach]
      4 – w całym mieście możliwe byłoby odbieranie sygnały internetowego za niewielką
      cenę [korzyści dla mieszkańców i inwestorów]
      5 – zdecydowanie lepsze działanie [TAŃSZE] agencji ochrony mienia
      6 – gmina zarabiałaby na internecie
      7 – większość telefonów to telefony miejscowe np. do dzieci – koszty naszej
      regionalnej telefonii komórkowej opartej na WIMAXIE to pewnie 20 złotych
      miesięcznie bez limitu godzin do wygadania.
      8 – pełna informatyzacja przesyłania dokumentów Urzędu Miasta – tak a propos dowodów
      9 – i na ten moment to wszystko!

Wymagajmy od naszych przedstawicieli, aby poważnie zajęli się naszymi
      problemami. Zwróćcie państwo uwagę jak wiele możliwości i oszczędności niesie ze
      sobą JEDNA INWESTYCJA.

Tomasz JASKÓŁA

• kristor1 Re: Działacz Samoobrony: grożą mi na forum 12.09.07, 12:50
        Jak to wszystko pieknie brzmi.Jak sie czyta to az serce
        rosnie.Naprawde bardzo dobry pomysl, tylko czemu zaraz nasowa mi sie
        mysl ze predzej w etiopi kazdy bedzie mial internet niz w
        Czestochowie do sie wprowadzic opisany system?
        A co do pana Gwozdzia,jesli ktos mysli ze on sie przestraszyl tego
        co jakis gosc wypisuje na forum to jest w wielkim mega
        bledzie.Zaczela sie kampania wyborcza i to jest najlebszy tego dowod.
        A ze szanse samoobrona ma male to wzieli sie za sposob "na
        sierotke"(to znaczy: bija, wyzywaja, nie szanuja.Prosze pomozcie).
        Pozdrawiam
        • Gość: pisałem do Czestochowskiej Prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 12:51
          Nawet nie raczyli mi odpowiedziec i nie zastosowali się w zaden sposob do moich
          uwag i skarg. Taka prawda.
        • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Działacz Samoobrony: grożą mi na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 12:58
          Dlaczego Pan uważa, że to utopia? Proszę mi wierzyć sporo miast już weszło w ten
          system [polskich] jedna z firm już w 20 miastach prowadzi działania. Niech
          pomysł przypisze sobie ktokolwiek, nie ważne. Dla mnie ważne jest to, że to
          będzie silny czynnik bezpieczeństwa, poprawy jakości życia w mieście. Tylko,
          żeby np. ten projekt włączyć do konkursów unijnych- Proszę Państwa Unia
          Europejska w postaci Europejskiego Funduszu Socjalnego jest nam w stanie
          sfinansować [ex post] nawet 80 % tej inwestycji. Czyż nie warto?????????
          Tomasz Jaskóła
          • Gość: młokowski Re: Działacz Samoobrony: grożą mi na forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.07, 15:34
            na każdego gwoździa znajdzie się młotek
          • Gość: kierowca dla Pana Tomasza Jaskóły IP: *.apus-net.pl 14.09.07, 11:02
            > Proszę mi wierzyć sporo miast już weszło w ten system [polskich] jedna z firm już w 20 miastach prowadzi działania.

Drogi humanisto,LITOŚCI - przeczytaj proszę raz jeszcze napisane przez siebie zdanie. Dlaczego jednak mam Ci wierzyć bez dowodu?
            Osobiście bardzo mnie cieszy, że masz tak rozległe zainteresowania. Dlaczego jednak tak pobieżnie, bez refleksji konstruujesz swoją cyberwizję?
            WIMAX, GPS, GPRS - czy naprawdę wiesz co kryje się za tymi skrótami?
            Twoja idea wypunktowana tak precyzyjnie zawiera sporo błędów.
            Ad.1 "możemy zafundować starszym mieszkańcom gminy nadajniki [najbardziej prosty telefon] których naciśniecie będzie oznaczało np. sygnał dla służ ratownictwa [pogotowie, straż policja], że coś dzieje się nie tak – Prośba o pomoc. W centrum odbierałoby sygnał, który dokładnie lokalizowałby na GPS w karetce miejsce, dzięki temu nikt nie traciłby cennych minut na trafienie do potrzebujących pomocy"

Stosując się do Twojej metody wyliczeń: skąd miasto ma wziąć pieniądze na ów dar, jaki byłby to rząd wielkości wydatków, okreslając kryterium starszości kogo uznamy za godnego obdarowania 50,60, 90-latka?). Czy kolega kiedykolwiek interesował się sposobem budowania aplikacji wspomagających Centra Ratunkowe?
            Obecnie (w uproszczeniu) wygląda to tak:
            Obywatel X dzwoni do centrum powiadamiania ratunkowego. Dyspozytor wprowadza zdarzenie do bazy danych i przesyła informację na terminal tekstowy w zadysponowanym radiowozie lub karetce. Komunikacja między terminalem dyspozytorskich a terminalem karetki odbywa się poprzez pasmo radiowe (standartowa modulacja) lub w technonologii pakietowej GPRS.
            W chwili obecnej koszt opłat za przyznane pasmo radiowe jest znacznie niższy niż opłaty za GPRS. Z technicznego punktu widzenia wszystko jednak przemawia za technologią GPRS (większy zasięg spowodowany pokryciem stacji bazowych, większa korekta błędów i możność upchnięcia większej ilości danych) więc najprawdopodobniej
            w tym kierunku pójdzie technologia łączności ratunkowej. W kierunku łacznosci komórkowej. Nie ma to nic wspólnego z WIMAXem. Chcąc jakoś wykorzystać Twój pomysł, by usprawnić zespołom ratunkowym dotarcie do miejsca zdarzenia, należałoby wymienić terminale tekstowe karetek, radiowozów, wozów pożarniczych na terminale pozwalające wizualizować pozycję odebraną z lokalizatora GPS w pojeździe. (patrz zestawy do nawigacji samochodowej).Przebudowa łączności (sprzęt, opłaty), wymiana sprzętu (koszt sprzętu, opłaty licencyjne) są to koszty idące w setki tysięcy. Paradoksalnie najmniejszym kosztem jest tutaj dostosowanie aplikacji dyspozytorskich. Koszt profesjonalnego lokalizatora personalnego to dzisiaj ok.6 tys.zł. Owszem, operatorzy telefonii komórkowej oferują kilka podobnych usług (np. "Pokaż gdzie jestem", "wyślij SMS z pozycją GPS") tylko wraca jak bumerang pytanie o zgodnośc standardów.
            Istniejące na rynku urządzenia GPS korzystają z różnych standardów zapisywania współrzędnych (dotyczy to zarówno telefonów modułem GPS, lokalizatorów personalnych, urządzeń do nawigacji). Osobiście spotkałem się z taką sytuacją w ramach symulacji, gdy podane przez wzywającego współrzędne były w standardzie Pulkovo1942, aplikacja zaś centrum dyspozytorskiego WGS84- efektem znaczne przesunięcie pozycji obiektu.
            Wszystko się da zrobić - należy tylko zdawać sobie sprawę z możliwości technicznych i nie mylić pojęć; nade wszystko zaś należy podchodzić do tematu z kalkulatorem w ręku. Oczywiście nawet teraz opisana przez ciebie sytuacja jest możliwa na stopie półprofesjonalnej w centrum Częstochowy. Wystarczy wyposażyć pojazdy ratunkowe w zmodyfikowane zestawy typu PDA do których dane płynąć będą przez sieć miejskich hot-spotów. Tylko czy to się kalkuluje?

Ad.2 – moglibyśmy montować w newralgicznych punktach miasta kilkaset kamer, które czyniłby nasze miejskie spacery bezpiecznymi, to samo można byłoby montować na każdym skwerku i placu zabaw – jeśli coś stałoby się na placu zabaw –odtworzylibyśmy np. kto porwał, lub skrzywdził nasze dziecko,

Mówisz o monitoringu wizyjnym miasta; nie mówisz natomiast o kosztach. Koszt profesjonalnej kamery IP zaczyna się od kilku tysięcy złotych a optymalny zestaw 1 pkt kamerowego (kamera szybkoobrotowa dzień-noc, kolor, 1 Mpx) to koszt ok.12 tysięcy złotych. Medium transmisji sygnału może być różne. Może być to światłowód, może być to łacznośc radiowa. Z uwagi na zapychanie pasma radiowego 2,4Ghz optymalny jest tylko wyższy zakres częstotliwości. Tam jednak zaczynaja się opłaty za wykorzystanie pasma. Transmisja w paśmie chronionym jest bardzo droga zważywszy na koszt infrastruktury.
            Żadna kamera nie działa samoistnie - opramowanie i koszt urzadzeń począwszy od prostych podzielników obrazu po zawansowane krosownice, na kosztach składowania danych skończywszy to dla zaprezentowanej przez Ciebie koncepcji milionowe nakłady.
            I wreszcie rzecz najważniejsza. "Jeśli coś stałoby się na placu zabaw –odtworzylibyśmy np. kto porwał, lub skrzywdził nasze dziecko" - to ewidentne niezrozumienie ideii monitoringu wizyjnego. Aby monitoring był skuteczny ogląd obrazu z kamer musi odbywać się w czasie rzeczywistym. Podobnie jak reakcja służb porządkowo-ratunkowych. Wówczas można mówić o racjonalnie wydatkowanych pieniądzach. Wówczas służy to bezpieczeństwu ogółu. W przeciwnym razie efekt sprowadza się do porzekadła "musztarda po obiedzie".
            Z tego co wiem, Częstochowa tworzy system monitoringu wizyjnego opartego na szkielecie światłowodowym (stałe punkty kamerowe) i jest to dobre rozwiązanie, zwłaszcza , że pozwala na rozbudowę siatki kamer o np.kamery przenośne (w zależności od potrzeb)

Ad.3 "– moglibyśmy zamontować [odpłatnie] w każdym samochodzie naszego mieszkańca gminy nadajnik GPRS, który w przypadku kradzieży przynajmniej informowałby nas w jakim kierunku odjechał [poza obręb gminy], co znacząco uderzyłoby w złodziej samochodów [większość pewnie samochodów idzie na części"

Taką usługe świadczą już odpłatnie firmy z branży securite. Poniewaz robią to dobrze nawet nie wypada, by samorząd prowadził działalność gospodarczą stanowiąc nierówną konkurencję :)

Ad.4" – w całym mieście możliwe byłoby odbieranie sygnały internetowego za niewielką cenę [korzyści dla mieszkańców i inwestorów]
            O widzisz. I tu jest rzeczywiste pole do popisu dla WIMAXA (oczywiście jeśli koszt urządzeń nadawczo-odbiorczych stanieje do poziomu zwykłego zjadacza chleba). Ale o tym już było w jednym z wątków.
            Ad.5 – zdecydowanie lepsze działanie [TAŃSZE] agencji ochrony mienia

A niby w czym to by sie przejawiało?

ad.6 – gmina zarabiałaby na internecie

A przepraszam w jakiej formie by zarabiała?

Ad.7 "większość telefonów to telefony miejscowe np. do dzieci – koszty naszej regionalnej telefonii komórkowej opartej na WIMAXIE to pewnie 20 złotych miesięcznie bez limitu godzin do wygadania".

To znaczy musielibyśmy wydać kolejne setki złotych na telefony z protokołami VoIP i tak obarczeni wyruszać na miasto. I co w stytuacji kiedy taki "wredny Olsztyn" będzie poza zasięgiem WIMAXa - korzystać ze standardowej koórki w oryndżu lub innej erze?
            Ja tam ma w ramach umowy z operatorem telefonii komórkowe 3 bezpłatne numery za dopłata 5 zł do abonamentu i jakoś tego czasu nie moge wykorzystac.

8 – pełna informatyzacja przesyłania dokumentów Urzędu Miasta – tak a propos dowodów.

Tak a'propos dowodów i informatyzacji UM, mamy kafejki internetowe, nie ma kolejek obecnie w urzędzie- a jak przyjdzie 32 grudnia br - to najlepszy WIMAX nie pomoże. Czy kolega proponuje, aby w ramach WIMAXa kupić tym co to nie mają komputery?
            • Gość: kierowca Re: dla Pana Tomasza Jaskóły IP: *.apus-net.pl 14.09.07, 11:03
              chodzi oczywiście o 31 grudnia :))
            • Gość: Tomasz Jaskóła Re: dla Pana Tomasza Jaskóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 19:13
              Nie mam dziś czasu, aby odpowiedzieć na tak wyczerpujący post, ale pobieżne
              przeczytanie wystarczy, aby pogratulować i w niektórych wpisach "uchylić
              czapki". Jutro ... ok .
      • Gość: abc Re: Działacz Samoobrony: grożą mi na forum IP: 212.87.241.* 05.11.07, 13:43
        Skad takie oblicznia? Szkoly placa jedynie 120 zl za 4Mbit/s downstream, 512
        Kbit/s upstream.
    • Gość: teral Działacz Samoobrony: grożą mi na forum IP: *.cn.com.pl 12.09.07, 16:27
      No tak- jak się wydawało że się jest paniskiem to się krzywd ludziom
      narobiło, a teraz jak trzeba za to zapłacić to dymi, że jest ofiarą
      polityczną hehehe
    • Gość: zszokowany Działacz Samoobrony: grożą mi na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 18:55
      Jeżeli powstały by procesy za opinie internautów to Polska stała by
      się jedną wielką salą sądową. Trzeba być kompletnym idiotą aby brać
      tak poważnie opinie w necie. To już chyba nie głupota tylko choroba.
      Ręce opadają, myślałem że Leper, Beger nie mają sobie równych, jakaż
      naiwność z mojej strony .
      • Gość: coś nie tak Mowa nie o opiniach, zaś o oszczerstwach ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 01:16
        Taka prawda.
    • Gość: as Re: Działacz Samoobrony: grożą mi na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 21:55
      hehe. Zapewne pan Gwozdz jak i Ty nie zrozumieliscie metafory-mi bynajmniej
      wydaje sie ona oczywista. "A co z tym Gwozdziem, czy znajdzie sie na niego jakas
      brecha?"- ja rozumiem to tak ze ktos mialby odsunac tego pana od sprawowania
      funkcji publicznej. Brecha wyrywa gwozdzie-i o to pewnie w tym wszystkim
      chodzi:)))))))
    • Gość: Tomasz Jaskóła Działacz Samoobrony: grożą mi na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 21:10
      Panie Rafale! Odejdźcie w niebyt, zasiejcie oziminę, ponieważ w Sejmie was już
      nie będzie. Mam nadzieję, że wkrótce znów będziecie Państwo prowadzić swój
      własny biznes z nalewaniem ... ponieważ lania wody już nikt nie kupuje. Wiem, że
      wujcio Grzesik was "ustawi" ciekawi mnie gdzie wylądujecie? Jak sobie poradzicie?

I wreszcie ...
      Dlaczego nie lubię Samoobrony? Nie lubię Samoobrony ….

1) Bo nie!
      2) Ponieważ, nie lubię, aby 99 % liderów partii miało IQ poniżej … no np. mojego!
      3) Ponieważ nie lubię publicznie dawać w “papę”!
      4) Gdyż poseł Golik jednak był wybrany z listy tej partii, a ja uważam, że
      prostytutkę jednak można zgwałcić!
      5) Gdyż ku..ki w oczach mnie nie przekonują – wolę iskrzenie w mózgu!
      6) Ponieważ nie lubię być Oportunistą a wiele osób lubi!
      7) Gdyż Lepperowi idzie niestety coraz lepiej, co dobrze o nim świadczy –
      niestety wcale dobrze o Nas!
      8) Gdyż nie kradnę traktorów, bron i tego tam … kombajnów!
      9) Płace zawsze za siebie – również kartą [zawsze z pokryciem]!
      10) Kocham czytać książki, nie koniecznie: „Książki przeglądu technicznego
      siewnika nastawnego – podwójnego”!
      11) Bo kocham swoją Rodzinę i nie chciałbym, aby moje dzieci miały Traumę!
      12) Dlatego, że cwaniactwo w stylu grzebiącego nożem sprężynowym pod paznokciami
      Łyżwińskiego jakoś mi nie pasuje …. !
      13) Gdyż wiem, że sekretarzem Generalnym ONZ jest Kofii Annan z Ghany a nie
      Annana Koffana – [nie kojarzyć z Onanistą, lecz jedynie z Beger „krwistą”]
      14) Bo nie muszę ich lubić – i to właśnie lubię!
      15) Bo lubię i cenię Balcerowicza!
      16) Gdyż mam dość chamstwa i gangsterstwa w polityce kraju, który jest członkiem
      UE, a jego obywatele pretendują do miana Europejczyków!
      17) Ponieważ, gdyby pisał to Salvadore Dali napisałby, że Samoobrona jest
      podobna do dachu kanciastego, który Jaskółki obsrywają, natomiast ład i porządek
      jest KOPUŁĄ”! Metoda “paranoiczno - krytyczna” owego barda malunku
      surrealistycznego jest punktem odniesienia dla Paranoi rzeczywistej.
      18) Gdyż, cytat za Lepperem: „My nie chcemy być uważani za tych, którzy stołki
      stawiają ponad wszystko. Będziemy w końcu mówić to, że za spółki skarbu państwa
      odpowiada tylko i wyłącznie PiS. My nie chcemy dawać na stanowiska w resortach
      siłowych, w służbach czy w spółkach skarbu państwa działaczy partyjnych,
      absolutnie nie - powiedział Andrzej Lepper, powiedział “Poranku Radia TOK FM” –
      TYLKO JA TAK MYSLĘ NAPRAWDĘ ….
      19) Ponieważ zgadzam się z premierem Jarosławem Kaczyńskim, który mawiał na
      przestrzeni lat: [wypowiedzi pana Premiera z PISU]
      a) Kilka słów prawdy z ust prezesa:
      “W żadnym wypadku nie zostanę premierem, jeśli mój brat Lech wygra wybory
      prezydenckie. Byłaby to sytuacja nie do zaakceptowania przez polskie społeczeństwo.”
      J.K. 10.2005
      ……………………
      “Dla mnie raz dane słowo jest święte i sądzę, że dla koalicjantów także..”
      powiedział Jarosław Kaczyński.
      “Życie Warszawy”, 10 lipca 2006
      ……………………
      “Władza Samoobrony w Polsce to będzie kryzys europejski, dużo większy niż ten
      austriacki.”
      Jarosław Kaczyński, 15 listopada 2002, Trójka:
      ……………………
      W “Głosie Wybrzeża” z 18 i 22 czerwca 2003 r. opublikowano wywiad z panem posłem
      Jarosławem Kaczyńskim. Powiedział on:
      “Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który
      był ministrem stanu do spraw bezpieczeństwa, dostał raport, z którego wynikało,
      że grupa byłych oficerów SB założyła Związek Zawodowy ‘Samoobrona’˝. I dalej
      czytamy: ˝To formacja używana do osłony tyłów tego całego układu i ochrony tego
      nieporządku, który jest w kraju, i jednocześnie korzystająca z tego nieporządku.
      To są ludzie, którzy nabrali kredytów i chcą żyć jak przedsiębiorcy, a mają
      kwalifikacje do kopania rowów”.
      ……………………
      W serwisie PAP-u z 25 marca 2004 r. Jarosław Kaczyński potwierdził:
      “Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. Uważam, że mam
      dowody na potwierdzenie moich słów i w odpowiednim momencie je przedstawię”.
      ……………………
      Jarosław Kaczyński, 16 lutego 2004, PR3:
      “My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce
      uczestniczyć nie będziemy, bo proszę zauważyć, że kolejne takie rządy w Polsce
      jak te, które mamy obecnie, albo te które były w poprzedniej kadencji i mamy do
      czyniena z Samoobroną przy władzy i naprawdę z nieszczęściem dla naszego kraju.”
      ……………………
      Jarosław Kaczyński, 22 marca 2004, Czat gazeta.pl
      “Ja jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy dwa
      wyraźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też obowiązywać w
      nowym parlamencie - SLD i Samoobrona. A dziś powinno się powiedzieć odwrotnie -
      Samoobrona i SLD.”
      ……………………
      Marzec 2005 rok / antena RMF FM
      RMF FM: Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia
      poprze ludzi mających kłopoty z prawem ?
      Lech Kaczyński: “Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych,
      którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub
      przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS”.
      ……………………
      RMF FM: Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby
      starał się o fotel marszałka jest niemożliwe?
      Lech Kaczyński: “Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą
      sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i
      jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek
      sytuacji jest nierealne.”

20) Nie lubię Samoobrony RP, gdy sprawia mi to największą przyjemność …..

Tomasz Jaskóła

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka