kiko.o 14.10.07, 16:00 dot. składek zdrowotnych, wynagrodzeń itd. ze sławetnej debaty, czyli teledurnieju! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mordo_ty_moja Re:hi, hi, hi.................. Religa obnażony? 14.10.07, 16:14 i przemawiał nagi i bosy? Adekwatnie do służby zdrowia pod pisimi rządami! Odpowiedz Link Zgłoś
kiko.o Re: Świetne przemówienie Religi-obnaża kłamstwa T 14.10.07, 16:17 do cieniasów prawda nie dociera! Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Świetne przemówienie Religi-obnaża kłamstwa T 14.10.07, 16:21 kiko.o napisała: > do cieniasów prawda nie dociera! Za to piździackie grubasy przyjmą wszystko - byle z ust swoich idoli. Odpowiedz Link Zgłoś
weissensee Re: Świetne przemówienie Religi-obnaża kłamstwa T 14.10.07, 16:42 Kikutek pisząc dostaje orgazmu, a to bardzo niezdrowo! Odpowiedz Link Zgłoś
mordo_ty_moja Re:Prawda zawsze dociera ale pisia prawda 14.10.07, 16:52 to co innego. To mieszanina kłamstw, półprawd i pisich mrzonek Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Niech lepiej kłamca Religa powie co NFZ szykuje... 14.10.07, 16:21 ...w roku 2008. Bo to jest BOMBA!!!! Średno o ok 20% obniżenie wyceny poszczególnych usług medycznych. Własnie do 12 października szpitale miały przysyłać do NFZ wyliczenia, opinie i symulacje. Najbardziej, bo o ok. 70% zamierza się obciąc finansowanie opieki nad noworodkami, oddziałów intensywnej opieki noworodków w szczególności. Ich zdaniem szkoda pieniędzy na ratowanie wczesniaków, które potem będą dziećmi niepełnosprawnymi czyli jednostkami kosztochłonnymi... Filozofia spartańska kontra filozofia ateńska? Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: Świetne przemówienie Religi-obnaża kłamstwa T 14.10.07, 16:46 A wg Ciebie pieniądze w budżecie biorą sie skąd? Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: Religa na Topie.. 14.10.07, 16:47 A fe....jaki dwulicowiec:( Ciekawe co jeszcze zrobi by nie dać się oderwać od koryta Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Świetne przemówienie Religi-obnaża kłamstwa T 14.10.07, 16:51 Jakiś link? Informacja o tym gdzie i kiedy to przemówienie się odbyło? Odpowiedz Link Zgłoś
0ctawian Re: Świetne przemówienie Religi-obnaża kłamstwa T 14.10.07, 16:52 Niedługo i ja nie będę mógł, to dygresja do Twojej sygnaturki. Zżera mnie ciekawość, czy kiko.o, prawdziwą, czy też podrobioną jest. Takie pytanie przed chwilą zadałem do wątku, ktory istniał, ale poszybował w niebyt. Szczypińska też tam była. A pytałem Alspisa. Odpowiedz Link Zgłoś
gurru porównajcie autorytet pasożyta i klamcy Tuska 14.10.07, 16:54 z autorytetem prof. Religi, ktory tysiacom Polakow uratowal zycie, wlasnymi rekami. Odpowiedz Link Zgłoś
kukipl Re: Świetne też Płażyńskiego, Gilowskiej i Ujazdow 14.10.07, 17:17 Ujazdowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kiko.o Re: Świetne też Płażyńskiego, Gilowskiej i Ujazdo 14.10.07, 17:18 Tak, bez wątpienia o wiele lepsze, niż POwców! Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Świetne też Płażyńskiego, Gilowskiej i Ujazdo 14.10.07, 17:58 kiko.o napisała: > Tak, bez wątpienia o wiele lepsze, niż POwców! A czy dla ciebie mogłoby być inaczej? Przecież nawet gdybyś nie słuchała, napisałabyś jak wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Świetne przemówienie Religi-obnaża kłamstwa T 14.10.07, 17:47 Idź kikoo i spróbuj zarejestrować się do okulisty, neurologa, kardiologa, na badania diagnostyczne, na planową operację w tym i onkologiczną. Zobaczysz jakie są terminy (średno przyszły rok)policz ile wydasz własnych pieniędzy (których sobie nie odliczysz od podatku) bo nie możesz tyle czekać bo jest duże prawdopodobieństwo, że wtedy już ww specjaliści nie będą ci potrzebni. I wróciwszy nadal zachwycaj się Religą, który przez 2 lata nie zrobił nic, nie przygotował żadnej reformy czy naprawy systemu czy jak to zwać, tylko jedzie na swojej renomie chirurga (chylę czoło), którą coraz bardziej i szybciej traci. Dla ułatwienia dodam, że terminy przyjęć są tak odległe, bo NFZ wyznacza za ilu pacjentów przyjętych zapłaci w danym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
0ctawian Re: Świetne przemówienie Religi-obnaża kłamstwa T 14.10.07, 17:53 Magosiuu, nie mogę doczekać się kiedy wygra PO, by odstawić od swej kasy tego konowała. Odpowiedz Link Zgłoś
kukipl Re: Świetne przemówienie Religi-obnaża kłamstwa T 14.10.07, 17:54 bodajże wczoraj oglądałem w tvn tragedię matki chorej dziewczynki, której leczenie kosztuje krocie. Zaproponuj jej prywatną klinikę za jej składki zdrowotne Odpowiedz Link Zgłoś
0ctawian Re: Świetne przemówienie Religi-obnaża kłamstwa T 14.10.07, 17:57 Dlaczego prywatną? Wygra przecież PO i będzie jak u Pana Boga za piecem. Odpowiedz Link Zgłoś
kiko.o Re: Świetne przemówienie Religi-obnaża kłamstwa T 14.10.07, 18:00 wyście się chyba z choinki urwali, zapomnieliście,że wciąż konsumujemy spuściznę po PRLu? Życzycie sobie by Religa to w dwa lata załatwił, co komuna cukrowała przez ponad pół wiekuuu??? Doprawdy, wy tak serio??????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Świetne przemówienie Religi-obnaża kłamstwa T 14.10.07, 18:10 kiko.o napisała: > wyście się chyba z choinki urwali, zapomnieliście,że > wciąż konsumujemy spuściznę po PRLu? Życzycie sobie > by Religa to w dwa lata załatwił, co komuna cukrowała > przez ponad pół wiekuuu??? > Doprawdy, wy tak serio??????????????????????????? To dlaczego kilka lat temu tak kochałaś SLD? Serio było wtedy, czy teraz? I co będzie, jak pisiory rządzić nie będą? Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Lepszy blagier - ikona wyborcza PiS-u ! 14.10.07, 17:56 Nalezy odrozniac zaslugi prof.Religi-kardiochirurga od "zaslug" min.Religi-polityka, ktory nigdy nie nadawal sie na ministerialne stanowisko. Pakuje miliardy w chory system, ze swoimi pieniedzmi w ten sposob by nie postepowal. Odpowiedz Link Zgłoś
lechujar "Ja się na prawie nie znam" - Religa 14.10.07, 18:06 Tak podobno mówił Religa na posiedzeniach Rady Ministrów. I nie dziwię się, bo skąd wybitny chirurg ma się znać na przepisach prawnych np. dotyczących przetargu na śmigłowce ? Dlatego niech pan Profesor lepiej idzie leczyć ludzi, a nie zajmuje się rządzeniem przy nieudolnych ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_z_lichenia Re: Świetne przemówienie Religi-obnaża kłamstwa T 14.10.07, 18:07 kiko.o napisała: > dot. składek zdrowotnych, wynagrodzeń itd. ze > sławetnej debaty, czyli teledurnieju! Tego faceta tak jak Gilowskiej , nikt nie chce sluchac . Moze pare osob , przed telewizorem i 5 tys. ochotnikow za kielbase w halach widowiskowych . Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Świetne przemówienie Religi-obnaża kłamstwa T 14.10.07, 19:26 Kukipl napisał:"bodajże wczoraj oglądałem w tvn tragedię matki chorej dziewczynki, której leczenie kosztuje krocie. Zaproponuj jej prywatną klinikę za jej składki zdrowotne" Kukipl przecież prawie wszystkie POZ-ty (poradnie podstawowej opieki zdrowotnej) są prywatne, czy ktoś każe ci płacić przy wizycie u lekarza rodzinnego? Dlaczego nie oburza cię to, że matka tej dziewczynki pomimo, że jest ubezpieczona musi płacić za jej leczenie? Nie oglądałam tego programu, ale być może gdyby mogła wybrać towarzystwo ubezpieczeniowe to jej składka wystarczyłaby na lepsze ubezpieczenie niż NFZ, a już na pewno wiedziałaby co jej się należy w ramach wykupionego ubezpieczenia. Bo teraz teoretycznie należy jej się full service, a musi płacić za leczenie dziecka. Prywatyzacja szpitali nie równa się opłatom za leczenie. Nie wiem czy PO, LiD czy ktoś inny weźmie się wreszcie do roboty i opracuje sensowny plan reanimacji naszej opieki zdrowotnej, wiem, że wmawianie ludziom, że jak dołożymy do tego niewydolnego systemu kolejne miliardy złotych to będzie lepiej jest kłamstwem i Religa zmarnował 2 lata, w ciągu których nic nie zaproponował, nie przedstawił żadnego spójnego programu, taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś