Gość: fgb Jakim trzeba być idiotą, żeby dawać obcym kasę... IP: *.nettelinwestycje.pl 14.12.07, 14:20 i to jeszcze takim gnidom jak polacy za granicą, ale idiotów nigdzie nie brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KosiiMazakii Pięć patentów na ugotowanie frajera w Anglii IP: 62.29.165.* 14.12.07, 14:43 i bardzo dobrze, ludzie ktorzy w kraju nie moga znalesc dorze platnej pracy, bo nic nie potrafi jado do UK i sadza ze taka prace otrzymaja....ze niby co wyjazd za granice podnosci komptetencje? uhahahah kto normalny jedzie na zachod do pracy nie znajac jezyka?????????????????????? ludzie pomyslcie troche moze zanim wyjedziecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xc Pięć patentów na ugotowanie frajera w Anglii IP: *.interpc.pl 14.12.07, 15:01 Nie nakręcajcie sie tak. Ilu z was tu piszących dało się tak nabrać. Byłem w Anglii i spotkałem wspaniałych ludzi - Polaków. Nie zgadzam sie na takie uogólnienia ponieważ spotkałem sie z czymś dokładnie odwrotnym. Wszecie znajdą sie ludzie źli i to nie jest tylko cecha Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocalujta_wujta Czy ten prawnik Marcina to wspolnik tych skurw..? IP: 204.153.88.* 14.12.07, 15:13 Po pierwsze rada "bo ma male dzieci" brzmi jak grozba. Po drugie jest to nieprofesjonalna rada i prawnika ktory cos takie radzi nalezy mocno kopnac w du.pe. i skierowac sie do innego. Po trzecie jesli z takim skurw... jak ci w Londynie i takimi prawnikami sie nie walczy to bedzie to co bylo czyli przestepoczosc coraz bardziej zorganizowana i bezkarna. tTraz nie polecam tego robic w New Jersey bo tacy sku... beda tez na widelcu... moim.... a scislej mowiac w okolicy lufy mojej broni... zupelnie wowczas legalnej i uzywanej spokojnie w swietle prawa amerykanskiego. Pozdrawiam, pocalujta_wujta (czterdziestolatek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestemtu Re: Pięć patentów na ugotowanie frajera w Anglii IP: *.in-addr.btopenworld.com 14.12.07, 15:23 Mojej dziewczynie podczas rozmowy o NIN kazali zdobyc home office jak najszybciej, zeby pracowala legalnie. Prawda jest taka, ze o home office powinni sie starac obcokrajowcy podejmujacy prace w UK. Podstawowe prawo unijne nakazuje obywatelow krajow unii w innym unijnym kraju trakwowac na rowini z autochtonami. Ci nie musza zalatwiac wyzej wspomnianego dokumentu. Albo brytanki nie wiedza, ze Polska jest w unii, albo swiadomie nabijaja kase dla swojego rzadu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczo i Boso Re: "Szfindel" - zawiedziony prostaczek bozy? IP: *.natpool3.outside.ucf.edu 14.12.07, 15:58 Oj "szfindel", szfindel... Polityczna progaganda jaka tu probujesz uprawiac (plujaca na elektorat PO) dowodzi, iz mamy do czynienia z kolejnym prostakiem rodem z PiSuaru. Tylko tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor Sa jeszcze inne patenty na frajerow ! Czytajcie ! 14.12.07, 16:09 Mowimy Polakowi iz za 120 funtow miesiecznie zagwarantujemy mu PELNE ubezpieczenie, darmowe szpitale i lekarzy, darmowe STUDIA(!) i nawet dzieki temu bedzie mogl dostac zasilek dla bezrobotnych. A co najlepsze bedzie mu to sie liczyc do emerytury nawet ! Co miesiac kasujemy go te 120 funtow. A jak co do czego dojdzie to oczywiscie pomocy w szpitalu nie otrzyma, a emerytura bedzie mniejsza niz ta jego skladka ! :) Ale dowie sie o tym dopiero po latach. haha ! TO niezly interes na naiwniakach. Do tej pory udalo mi sie tak skasowac KILKADZIESIAT MILINOW Polakow :) Nazwa tego patentu to "SKLADKA ZUS" w wysokosci 750zl ktora placimy co miesiac wszyscy w Polsce ! Niech zyje ZUS ! Wiwat politykom ktorzy to wymyslili ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Sa jeszcze inne patenty na frajerow ! Czytaj IP: *.iesy.net 14.12.07, 22:00 Dobre! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Polak Polakowi wilkiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 16:17 nasza cecha narodowa glowna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malutki taaa, z tego calego serialu wynika, ze w zasadzie IP: *.nist.gov 14.12.07, 16:24 najwiekszym wrogiem Polaka moze byc tylko Polak i to wszedzie... Zdrowia rodacy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursiss Pięć patentów na ugotowanie frajera w Anglii IP: *.aster.pl 14.12.07, 16:40 Zastanawiam się, czemu wy umiecie tylko krytykować? W końcu jesteśmy jednym narodem! A co, złodzieji, oszustów i pijaków to za granicą nie ma? Pewnie że są. Więc czy nie było by prościej dostrzegać zalety naszego narodu, których przecież nam nie brakuje? Ech... jak ja nienawidzę argumentów w stylu "to jest właśnie Polski naród". Wybaczcie, ale ja nie zamierzam wyjeżdżać. Kocham Polskę i nie boję się tego powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruppert Pięć patentów na ugotowanie frajera w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 16:57 opinie sami sobie wyrobiliśmy i to taką że nie ma co porównywać do innych naci,niestety.bbbbbbbbbb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Pięć patentów na ugotowanie frajera w Anglii IP: 146.82.15.* 14.12.07, 17:44 Po pierwsze - rejestracja w Home Office kosztuje 90 funtow a nie 50 Po drugie - dobre agencje polskie posredniczace w znalezieniu pracy w UK takze raczej pieniedzy nie biora Po trzecie - bez znajomosci jezyka (przynajmniej podstawowej) nie jedzie sie do obcego kraju Po czwarte - w KAZDEJ pracy u anglikow wymagana jest przynajmniej podstawowa znajomosc jezyka - z szefem trzeba moc sie dogadac Po piate - WRS nikt nie sprawdza, duzo wazniejsze jest uzyskanie NIN - placi sie normalny podatek. NIN mozna uzyskac takze w trakcie szukania pracy pod warunkiem przedstawienia listu od tutejszej agencji prace ze sie jest zarejestrowanym. Na zarejestrowanie w Home Office (WRS) jest 30 dni od chwili znalezienia zatrudnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z caribbean Pięć patentów na ugotowanie frajera w Anglii IP: *.socal.res.rr.com 14.12.07, 17:58 fajne , podobalo mi sie, Polacy wrecz sie kochaja i to wszystko robia z milosci do blizniego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sztudent Jeżeli coś brzmi za dobrze... IP: *.bethere.co.uk 14.12.07, 18:35 to prawdopodonie to oszustwo. Niema się co spieszyć z płaceniem - oszustom chodzi przecież o pieniądze - sprawdźmy, zweryfikujmy, oceńmy na spokojnie usługę/produkt a wtedy na pewno nikt nas nie oszuka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anet Pięć patentów na ugotowanie frajera w Anglii IP: 90.208.24.* 14.12.07, 19:05 WRS kosztuje 90 funtow przelewy sa w uk bezplatne :P i nie potrzeba WRS aby dostac prace rejerstruje sie raz do miesiaca po otrzymaniu. gazeta jak zwykle nie wie o czym pisze. A swoja droga to nie wiem jak sie mozna nabrac na wiekszosc z tych sposobow (jedyny wiarygodny to ten drugi chociaz jakby dobrze poszukac tez mozna zdemaskowac) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYBUSH Pięć patentów na ugotowanie frajera w Anglii IP: *.chello.pl 14.12.07, 19:34 WRS work registration scheme kosztuje od tego roku bodajże 90. I jest to nic innego jak opłata wnoszona na poczcie na poczet tego ich dziwnego systemu. Który też jest niczym innym jak wyłudzeniem. Ale osobiście wole to mieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Pięć patentów na ugotowanie frajera w Anglii IP: *.sotn.cable.ntl.com 14.12.07, 19:48 Jesli juz uscislasz to badz dokladny. Rejestracja kosztuje 90 a znaczek najwyzej 1.68 jak wyslesz pierwsza klasa (poleconym). i wiecej nie musisz nic dokladac. Postal order jest drozszy ale zawsze mozna poprosic kogos o wystawienie czeku i zaplacic mu gotowka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czech Wstyd za polaczkow! IP: *.smrw.lodz.pl 14.12.07, 19:52 To ciekawe co mowisz, skoro elektorat PO to najczesciej mlodziez i ludzie w srednim wieku z wielkich miast co najmniej ze srednim wyksztalceniem. Wniosek z tego taki, ze elektorat PO siedzi w Polsce i ma niezla prace. A jezeli jest inaczej to najczesciej zna angielski i nie musi sie ogladac na polaczkow. Inna kwestia, ze wstyd mi za Polakow za granica. Chyba niedlugo jak bede gdzies wyjezdzac bede podawac sie za np. Czecha. Mozecie sobie mi wymyslac od zdrajcow ojczyzny, ale ja nie mam nic wspolnego, oprocz jezyka z ta cala szemrana, pijana, zlodziejsko-cwaniacka polska emigracja. Polacy sa w krajach Unii zaczynaja byc traktowani jak meksyki i czarni w USA, czyt. wykonujacy najgorsza prace, pierwsi podejrzani, jezeli chodzi o sprawcow przestepstw. Pracowalem raz w GB w pewnym magazynie. Moimi wspoltowarzyszami niedoli byli w wiekszosci polaczki, zaden prawie nie mowil po angielsku, a gdy do pracy przyszedl murzyn, zwyzywali go od malp. Okazalo sie szybko, ze wlasnie ta "malpka" mowila plynnie po angielsku, a nasza dumna husaria, majaca poczucie wyzszosci, z duzym wysilkiem intelektualnym probowala zrozumiec najprostsze polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toni Pięć patentów na ugotowanie frajera w Anglii IP: *.bredband.comhem.se 14.12.07, 19:56 wysmiewacie sie z zydow a powinniscie uczyc sie od nich jak byc solidarnym w stosunku do rodakow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tmszk Te wypowiedzi to g.... prawda! IP: *.nott.cable.ntl.com 14.12.07, 21:36 Mieszkam w UK prawie 3 lata i twierdzę, że takich cwaniaczków, oszustów czy złodziei jest wśród nas ze 2-3%. Czytając takie wypowiedzi zawsze się zastnawiam skąd w nas jest tyle kompleksów, że z byle kilku procent łajdaków tak chętnie snujemy uogólnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gro Re: Pięć patentów na ugotowanie frajera w Anglii IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 14.12.07, 21:43 tyle wypowiedzi, a nikt nie zwrócił uwagi na zapłacenie "dwoma pięćdziesiątkami" :) Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Frajerem sie jest, lub bywa.... 14.12.07, 23:16 Kazdy, kiedys WTOPIL! Zdarza sie, norma. Prywatnie, zawsze mnie nurtowalo, dlaczego RODACY sa tacy ch..ni na obczyznie???????????? Inaczej dostac w dupsko od szwaba czy innego handykepa, ale od RODAKA???????!!!!!!!! Odpowiedz banalna:rodacy to wieksze HANDYKEPY! Mentalnie, uczuciowo, no i pod warunkiem, ze na obczyznie! Nie pojmuje tematu, bo korzeniami, kultura i okrzesaniem, holduje tradycji czlowieka, Polaka.Nie TRYBIE! I nie zaluje, bo pracujac z wiaderkiem, wciaz pamietam, ze pomimo wyksztalcenia, praca nie szmaci, choc instynkta podpowiadaja o przegranej. zALUJE TYLKO, ZE POSIADAM skape ZASOBY FINANSOWE, ZEBY Polska SZTUKE- -----SLAWIC, nalezycie!!!! Nie pojme NIGDY, polskich, czyli -moich, SUTENEROW-------- zarobkowania!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jocker Re: Pięć patentów na ugotowanie frajera w Anglii IP: *.klc.vectranet.pl 19.12.07, 19:11 Widze ze tutaj sa sami Frajezy!!! bo jak mozna oszukiwac swoich??ten kto tak robi to zwykla Palka bezmuzgowa i tak bardzo nie inteligentna ze az mi ich szkoda.Ale jak to mówią każdy kij ma dwa końce,potem w kryminale płaczą bo trafiają właśnie na tych frajerów co to iuch oszukali i muszą im ssać za kare.Tak każdy z nich skończy ,,,,,, wcześniej czy pużniej!!!!! NARA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz trzeba chyba ocipiec zeby dac sie tak nabrac IP: *.popl.cable.ntl.com 22.12.07, 12:01 poziom inteligencji -1000% Odpowiedz Link Zgłoś
qrdebela zenada, sposob i jezyk jakim sie 17.01.08, 08:34 tutaj poslugujecie, nic nie wpominajac o etyce czy honorze.... Ze wszystkich dobr rzadkich, rozum wydaje sie byc dobrem najsprawiedliwiej podzielonym, Albowiem nikt nigdy nie uskarza sie na jego brak… mm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolny ptak Ech... IP: *.rc.kyushu-u.ac.jp 18.01.08, 08:45 Strasznie tendencyjny ten artykuł, a tytuł to już w ogóle pozostawię bez komentarza. Owszem, jestem nawet w stanie uwierzyć, że wszystkie opisane w artykule przypadki są z życia wzięte, a nie wyssane z palca. ALE TO JEST TYLKO JEDNA STRONA MEDALU! Na pewno nie brakuje w Anglii czy innej Irlandii także Polaków, nawet tych z najniższych warstw i najgorzej wykształconych, którym się udało i są teraz szczęśliwi z podjętej decyzji o wyjeździe z kraju. I nie zapominajmy, że za lepszym chlebem wyjeżdżają nie tylko "fizole", lecz także "wykształciuchy", bynajmniej nie na niemalże już przysłowiowy zmywak. Odpowiedz Link Zgłoś
mojekontolalala Re: Ech... 29.07.08, 10:08 ale ten artykuł sie wplata w ogólną tendencje GW "emigracja be, zostańcie tu dla naszych pracodawców" wielu ludziom sie udało, oszuści są wszędzie, ale nie uwierzę, że za 100 funtów ktoś będzie tworzył taką organizację przestępczą, ryzykował wyrokiem za ten nóż ... naciągany dla mnie ten jeden przykład ale GW jako tuba polskich byznesmanuf nie może pisać inaczej, wmawiając nam że skoro mamy lepiej jak chiński rolnik to mamy skakać z radości Odpowiedz Link Zgłoś