nobullshit 03.03.08, 22:55 Tzn. czy płacą (w terminie) i ile płacą? Czy mają dobrych redaktorów? I w ogóle, jak się z nimi współpracuje? Chodzi o tłumaczenia. Wyszukiwarka niczego nie wypluła, będę wdzięczna za opinie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bosy.mnich Re: NB - poszla malpa na priva...n/t 04.03.08, 13:58 A dlaczego ta małpa poszła na priva? Nie mogłaby być dla wszystkich dostępna? Odpowiedz Link
energeia Re: Bellona - jakie opinie o wydawnictwie? 04.03.08, 21:42 Na razie mogę jedynie powiedzieć, że zaliczki to owszem, na czas. Co do reszty, to jeszcze nie wiem. Jak zapłacą, to doniosę szanownemu Towarzystwu :) Odpowiedz Link
nobullshit Re: Bellona - jakie opinie o wydawnictwie? 06.03.08, 22:14 energeia napisała: > Jak zapłacą, to doniosę szanownemu Towarzystwu :) Ja mogę coś donieść, jak zadzwonią :) Głównie chodzi mi o znalezienie dobrych powodów, żeby odmówić, bo mam innej roboty po kokardę. Odpowiedz Link
yanga Re: Bellona - jakie opinie o wydawnictwie? 09.03.08, 19:16 Ja miałam bardzo dobrą redaktorkę. Niestety poza tym moja opinia jest jak najgorsza, czemu już dawałam tu wyraz. Odpowiedz Link
wlodekbar Re: Bellona - jakie opinie o wydawnictwie? 19.05.08, 03:28 Ja mam złe. Mieli mi, był to koniec l.90., wydać książkę, już wszystko było zaklepane, i wnet tego samego dnia wieczorem dostałem zwrot materiałów pocztexem, w paczce żadnej informacji, żadnej kartki, nawet b. podpisu. Dodatkowo brak zwrotu książki, którą im pożyczyłem. Po tym incydencie okazało się, że nie ma dla mnie: red. naczelnego, dyrektora, a ja tam intruzem, i nie powinienem się w ogóle pojawiać, ani dzwonić. Domyśliłem się, że to podział polityczny. Poprosiłem odnośne służby o pomoc. Okazało się, że b. dygnitarz PRL-owski spowodował owo zablokowanie książki, i w ogóle współpracy, tak jak przypuszczałem. Niestety, wieść o książce wcześniej rozeszła sie po Wawie i Polsce, i były to opinie pozytywne. I dotąd chodzi opinia, że w tej firmie element polityczny siłą inercji, koła napędowego 'lubi' włazić z butami do xsfery współpracy z autorami i produkcji. Odpowiedz Link
autumna Bellona naraziła mi się jako czytelniczce 14.03.08, 09:32 Czytam "Oczy smoka" Warneńskiej wydane przez nich. A tam "stróżka potu", "herbata z termosa" i bałagan w dialogach (czasem w jednym akapicie ciągną się wypowiedzi dwóch osób albo też słowa wypowiadane na głos zlewają się z monologiem wewnętrznym). Odpowiedz Link
nomina Re: Bellona naraziła mi się jako czytelniczce 14.03.08, 16:37 W biografii Wysockiego też dali plamę... Odpowiedz Link
ania13 Re: Bellona naraziła mi się jako czytelniczce 22.05.08, 10:22 biografia Wysockiego jest już słynna w tzw. towarzystwie. funkcjonuje jako antyprzykład. szkoda, bo taki profil mieć i markę - wydawałoby się, że trudno zniszczyć, a jednak... złe mam zdanie, podobnie jak przedmówcy. pretekst do odrzucenia propozycji współpracy - wystarczy szczerze powiedzieć osobie kontaktowej, że nie podoba mi się jakość wydawanych przez Państwo książek. Osoba kontaktowa nie będzie miała argumentu, żeby nalegać. Odpowiedz Link
nomina Re: Bellona naraziła mi się jako czytelniczce 22.05.08, 11:38 Wiem, że jest już słynna :). Odpowiedz Link
tradukistino Re: Bellona naraziła mi się jako czytelniczce 21.08.08, 19:29 Biografia Wysockiego jest prezentowana na kursach redakcji merytorycznej jako kuriozum. Odpowiedz Link
bohemia1 Re: Bellona - jakie opinie o wydawnictwie? 23.05.08, 13:34 Zajrzyj na forumtlumaczy.pl tam ten wątek był już poruszany w wywiadowni. Odpowiedz Link
bohemia1 Re: Bellona - jakie opinie o wydawnictwie? 23.05.08, 13:37 BTW Fajna sygnaturka... widzę, że też uczulona jesteś na wypowiedzi typu "chcę kawałek torta" grrr... :( ja dodatkowo ostatnio słyszłam formę (bez kogo? czego?) bez KECHUPA!!! (sorry za off-topic ;) Odpowiedz Link
nobullshit Re: Bellona - jakie opinie o wydawnictwie? 04.06.08, 18:00 Dziękuję za wszystkie posty. Mieli do mnie zadzwonić i nie zadzwonili (co też o czymś świadczy), no i dobrze :) Bohemio, miałam taką sygnaturkę, bo głównie piszę na forach kuchennych, a tam ciągle ktoś ma "smaka na torta". Brr... Odpowiedz Link