lomek2 Ja byłem i raczej nie polecam 03.05.08, 12:15 Najdroższy ośrodek we wsi. Mniej więcej 30% drożej niż następny w kolejce ośrodek tego typu. Cena jednak nie jest niczym uzasadniona. Na zdjęciach wszystko wygląda super, oczywiście. Ale: w domkach jest dość brudno i nieprzyjemnie ciemno, teren bardzo zaniedbany, przerośnięta trawa i drzewa. Mimo kosmicznej ceny wszystko trzeba dopłacać (leżak parawan). Wszystkie tzw atrakcje ośrodka są dodatkowo płatne i tylko czasami widać że ktoś z nich korzysta. Jakość obsługi jak w urzędzie państwowym. Ponadto mają umowę z klientem pełną tzw klauzul zabronionych i aż dziw, że jeszcze nikt ich nie zaskarżył. Zmuszają również do wykupu posiłków, które są bardzo drogie i niekoniecznie smaczne. Trzeba przyznać że serwis internetowy mają dobry i potrafią wabić klientów. Niestety za obietnicami niewiele się kryje. Właściciel (jakiś hanys) odkupił od zakładu PRL-owski ośrodek i lubuje się chyba w zbieraniu znaczków pokazujących ilość atrakcji, za którymi nic realnie nie stoi a przynajmniej niewiele. Przykład: TVsat - oczywiście jest! Czyli niektóre bezpłatne kanały na maluśkim ekranie:) Ale już nawet radia brak, dobrze że wziąłem własne z domu. Aneks kuchenny - czyli mała lodówka a nad nią blat z elektrycznym czjnikiem. U mnie nie było nawet zlewu. 3 metry do morza - od ogrodzenia może będzie z 15m, jeśli zamiast pójść do wejścia postanowisz przedrzeć się przez las na wydmie (nielegalne). T tak dalej. W zeszłym roku z hukiem otworzyli basen z którego od razu zlazła niebieska farba którą pomalowano beton. Nie widziałem, żeby ktoś w nim pływał przez cały czas kiedy tam byłem. Jest jeden plus - kwatery w kwadratowych domkach (te które eksponują na zdjęciach) mają dość dużą powierzchnię i jest się gdzie podziać w razie marnej pogody. To JEDYNY realny plus i dotyczy tylko tych kwadratowych domów. Ogólnie nie polecam, chyba że masz niewielkie oczekiwania i nadmiar pieniędzy na zmarnowanie. Dla odmiany sąsiednie ośrodki są b.zadbane (Bursztyn, Karolinka nawet Metalurg) i mają miłą myślącą obsługę. I ceny znacznie bardziej sensowne, bo za to co zapłacisz we Wrzosie, można polecieć na wczasy do Hiszpanii bez problemu. Przy najtańszym hotelu na Costa Brava "luksus" Wrzosa to żałosne i kosztowne dno. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkaa35 Re: Ja byłem i raczej nie polecam 04.06.08, 12:50 Od 3 lat jeżdżę do Ośrodka Wypoczynkowego WRZOS i to co pan napisał jest niedorzeczne. Mieszkałam 2 razy w apartamencie a ostatnio w dużym domku. Domki są po generalnym remoncie co widać są odmalowane i czyściutkie, są w nich nowe meble. Dla mnie wykupienie posiłków jest fajna sprawa ponieważ nie musze się martwic ze rano muszę iść po bułki. Sprawa telewizora jest dla mnie nie istotna ponieważ będąc na wczasach spędzam jak najwięcej czasu na świeżym powietrzu a nie przed telewizorem. I najważniejsza sprawa: Ośrodek leży na samej wydmie jest bardzo blisko do morza dosłownie z Ośrodka jak się wyjdzie jest jakieś 10- 15 kroków i juz jestem na plaży także jeśli chodzi o Pana opinie na temat Ośrodka Wrzos to bardzo się Pan pomylił. Ja wszystkim polecam. Pozdrawiam Lidka. Odpowiedz Link Zgłoś
nipek34 Re: Ja byłem i raczej nie polecam 04.06.08, 15:44 O co chodzi? By móc się wypowiadać polecam najpierw odwiedzić ośrodek wypoczynkowy a dopiero potem się wypowiadać. Byłem i widziałem, bardzo sobie z żoną chwalimy. Miła obsługa, dostaliśmy dokładnie to co chcieliśmy, a wymagania mamy wyższe niż "leżak i parawan". Przykro się robi czytając tak prymitywny komentaż jak Pana "lomka2", który jest chyba prywatnie jakimś frustratem. Odpoczywać trzeba umieć i trzeba wiedzieć gdzie. Polecam "WRZOS". Odpowiedz Link Zgłoś
mag.flo Re: Ja byłem i raczej nie polecam 05.06.08, 10:59 Bardzo serdecznie dziekuje za pozytywne opinie o tym osrodku. Zdązylam juz w miedzyczaasie tam zarezerwowac apartament . mimo pierwszych niepochlebnych opinii mam nadzieje na udane wakacje. Dla mnie odplatny leazak , lub tylko kilka programow w TV nie jest problemem, najwazniejsze to klimat , bliskośc morza , powietrze, i spokoj.Pozdrawiam i zyczę udanych wakacji 2008. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1969jacek Re: Wrzos Sianożęty kto był? 29.05.08, 22:08 podtrzymuję opinię mojego poprzednika, nic dodać nic ująć ogólnie nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś