Dodaj do ulubionych

Hurghada Magawish od 25/09!

06.09.03, 12:10
Witam wszystkich grupowiczów. I przy okazji mam pytanie. Może ktoś wybiera
się w tym terminie, do tego, dość różnie ocenianego kompleksu? Opinie na
innych forach są raczej dobre, tutaj mniej. Aczkolwiek plaża jest OK i na tym
mi najbardziej zależy, bo zamierzam się przez dwa tygodnie obijać. I nie
nastawiam się zbytnio, że akurat tam trafię, bo potem się okaże, że z
jakiegoś "strasznego" powodu i tak lądujemy gdzie indziej! A jadę z Triadą.

Pozdrawiam
Tomek
ps. ew. na priva tomba33@poczta.onet.pl info dotyczące wyjazdu w podobnym
terminie
Obserwuj wątek
    • tomba33 Re: Hurghada Magawish od 25/09! 09.09.03, 11:07
      Sorry za Prywatę! :)
      Michal P. - Twój mail na tomba33@poczta.onet.pl doszedł - ale nie otwiera się,
      nie da się nawet sprawdzić adresu - jeśli to przeczytasz, skrobnij jeszcze raz.

Pozdrawiam
      Tom
    • Gość: Faraon Re: Hurghada Magawish od 25/09! IP: 212.160.114.* 16.09.03, 11:35
      Właśnie wróciłem z Magawish`u - było okropnie. Pojechaliśmy z Triadą, która
      prawdopodobnie żeby oszczędzić wynajęła najbrzydsze pokoje jakie tylko było
      można, a w dodatku daleko od plaży i z niezbyt pasjonującym widokiem na
      położony nieopodal plac budowy. Samo położenie nie było jeszcze najgorsze -
      pozostała kwestia pokoi. Okropne, pomalowane wewnątrz olejną farbą przypominały
      korytarze z znanych u nas bloków z lat 70, umeblowanie dopasowane było do
      ogólnego wystroju - także stare. Poza tym hotel walczył z plagą mrówek które
      nie dawały zasnąć. Jednym słowem SYF, o łazience nie wspomnę - pożułkłe
      umywalka, wanna i kibelek, a do tego odpadająca glazura. Po zostawieniu bagarzy
      udaliśmy się na rekonesans. Jakie było nasze rozczarowanie widząc tak duże
      rozbieżności pomiędzy tym co oglądaliśmy w Biurze oraz o czym nas zapewniano, a
      tym co zastaliśmy na miejscu. Połowa basenów nie czynna - bo uzupełniano braki
      w glazurze. Budynek recepcyjny znajdował się częściowo pod zakryciem - jakiś
      remoncik wprawdzie mały ale i tak wchodząc sypał się tynk na głowy. Sama
      stołówka okazała nie powiem, zrobiła dużo większe wrażenie niż domki. Jednak
      pierwszy posiłek odmienił nasze zdania. Tak zwany (DUMNIE) szwedzki stół to
      raptem kilka misek na zsuniętych stołach. Jedzenie nie dość że zimne, to
      jeszcze pozbawione smaku (podobno w żadnym hotelu nie solą). Za napoje
      musieliśmy dodatkowo zapłacić. Następnego dnia postanowiliśmy wybrać się na tą
      słynną 2 km plażę. Nie wiem czym oni ją KURWA mierzyli ale my używamy innych
      linijek. Plaża jak plaża nic rewelacyjnego. Na szczęście leżaki i ręczniki (nie
      zawsze dawali świerze - czasem składali te już użyte i dawali jak im się
      niechciało iść do magazynu)grati - nie licząc bakszysu. W związku z sąsiedztwem
      budów skrajne boki plaży stanowią dla budowniczych znakomite miejsce do
      składowania gruzu. Trzeba się naprawdę starać żeby mieć ładne zdjęcia. Parasole
      są dość wielowe i chyba dawno odnawiane jednak zapewniają cień. W Triadzie pani
      zapewniała nas o znajdującej się w pobliżu rafie, która w żeczywistości okazała
      się paroma głazami porośniętymi jakimś glutem w okół której pływało kilka ryb.
      Jak chcecieponurkować musicie popłynąć na wycieczkę statkiem - tu nie mam mowy
      o tym. Pozatym sama plaża położona jest w zatoczce co skutkuje nadmiernym
      napływaniem śmieci wyrzucanych przez turystów ze statków - butelki i siatki. Po
      pięknie spędzonym dni zamierzaliśmy wybrać się na zimne piwko. Bar fajny, ale
      strasznie drogo, a piwo ciepłe bo nie mają lodówek, a napoje przynoszą w
      wiadrach z lodem (prawdopodobnie ukradzionych na budowie po sąsiedzku - były
      strasznie brudne). Na szczęście szybko zapoznaliśmy rozrywkowych ziomków z
      którymi wybraliśmy się do centrum. Komunikację mają dobrą, a w centrum piwo
      tanie i zimne. Z wycieczek polecam Luxor, nurkowanie i quady. Do Kairu nie
      warto bo daleko i nic oprócz piramid nie na ciekawego. Podczas wycieczek
      mieliśmy okazję wymienić nasze zdania co do zakwaterowania z innymi
      polakami ........ szkoda że my nie mieliśmy czym się pochwalić.
      Jak macie jakieś pytania to piszcie faraon318@wp.pl
      • Gość: Aga Re: Hurghada Magawish od 25/09! IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 16.09.03, 13:13
        Zastanawiam sie czy ja jestem malo wymagajaca ? Hmm.. Zdziwila mnie Twoja
        opinia. Jednak zdanie "Połowa basenów nie czynna - bo uzupełniano braki
        w glazurze" to jakas glupota. Po pierwsze sa tylko dwa baseny, a kazdy jest
        czysty, ladny i "kompletny". Woda ciagle zmieniana, duzo wolnych lezakow, zero
        tloku. Na plazy nie bylo zadnego syfu, bylo czysto i milo. Lazienke mialam
        bardzo ladna, wszystko nowe i blyszczace, mrowek nie widzialam (chociaz jedna
        para z innej czesci hotelu skarzyla sie, ze ma sporo mrowek przed wejsciem do
        pokoju). Ogolnie pokoj sliczny, plaza i baseny bez zarzutu. W recepcji nie ma
        zadnego remontu !!! ia zaden tynk sie nie sypie na glowe ;-) Czego tez ludzie
        nie wymysla.. SZOK. Mozecie tam smialo jechac, naprawde, wrocilam w sobote wiec
        mam swieze informacje.
        • Gość: Tomba33 Re: Hurghada Magawish od 25/09! IP: *.radio.lublin.pl 16.09.03, 16:36

Re: Faraon

Myślisz, że tak trudno sprawdzić IP chodofco qrczaków? :)
          Nie bierzcie poważnie tej opinii, człowiek sobie żart robi!

Pozdrawiam
          Tom
          • Gość: Sławek Re: Hurghada Magawish od 25/09! IP: *.leszczyny.net 16.09.03, 20:07
            Gość zwany Faraonem w życiu nie widział Magawishu, a jeśli widział to chyba w
            pijackim amoku po zapoznaniu paru ziomków i wypiciu zimnego piwa na mieście,
            które rzuciło mu sie na łeb w połączeniu z upałem.. byłem w magawish na
            przełomie sierpnia.
            • Gość: Elvis Re: Hurghada Magawish od 25/09! IP: 62.233.204.* 16.09.03, 21:49
              Zamierzam sie tam wybrac...moze ktos mi podesłac jakies fotki plazy pokoi moze
              czegos ciekawego jeszcze? teddi43211@wp.pl

Thanks from the mountain
              Elvis
        • Gość: arim Re: Hurghada Magawish od 25/09! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 16:52
          Gość portalu: Aga napisał(a):

> Zastanawiam sie czy ja jestem malo wymagajaca ? Hmm.. Zdziwila mnie Twoja
          > opinia. Jednak zdanie "Połowa basenów nie czynna - bo uzupełniano braki
          > w glazurze" to jakas glupota. Po pierwsze sa tylko dwa baseny, a kazdy jest
          > czysty, ladny i "kompletny". Woda ciagle zmieniana, duzo wolnych lezakow,
          zero
          > tloku. Na plazy nie bylo zadnego syfu, bylo czysto i milo. Lazienke mialam
          > bardzo ladna, wszystko nowe i blyszczace, mrowek nie widzialam (chociaz jedna
          > para z innej czesci hotelu skarzyla sie, ze ma sporo mrowek przed wejsciem do
          > pokoju). Ogolnie pokoj sliczny, plaza i baseny bez zarzutu. W recepcji nie ma
          > zadnego remontu !!! ia zaden tynk sie nie sypie na glowe ;-) Czego tez ludzie
          > nie wymysla.. SZOK. Mozecie tam smialo jechac, naprawde, wrocilam w sobote
          wiec
          >
          > mam swieze informacje.

W zupełności zgadzam sie z opinia Agi. Nie mieszkalam co prawda w Magawishu,
          ale przez ponad tydzien bywalam na jego terenie codziennie. Nie moge sie
          wypowiedziec o stanie pokoi, ale baseny byly naprawde w porzadku, nie
          zauwazylam, zeby brakowalo w nich kafelkow, ani tym bardziej wody. Teren hotelu
          tez moim zdaniem nie odbiegal od tego, jak wygladaly inne hotele - bylo
          wystarczajco duzo roslin (nie spodziewajmy sie jednak tam dzungli - przeciez
          rejon Hurghady to 100% pustynia, jedynie sztuczenie nawadniana).
          Duza zaleta Magawish jest usytuowanie na jego terenie doskonalej bazy nurkowej -
          polecam wszystkim. Sa tam tez polscy instruktorzy - robilam u nich kurs i
          jestem zachywcona - pelen profesjonalizm. Nie trzeba zreszta robic tam kursu -
          mozna sobie z ta baza poplywac tylko na snorklowanie.
          Poza tym o ile dobrze zauwazylam - choc nie jestem tego calkowicie pewna - na
          terenie hotelu jest tez szkola kite'ingu (chyba tak to sie pisze?! Chodzi o
          plywanie na desce z czyms w rodzaju latawca w ksztalcie malej paralotni).
          Nawiasem mowiac czytajac czesto opinie na forum mam wrazenie, ze ludzie zawsze
          znajda cos, na co mozna ponarzekac - nawet jesli faktycznie nie ma na co.
          Jechalam do Egiptu troche przestraszona tymi pesymistycznymi opiniami i z
          przyjemnoscia stwierdzam, ze w moim przypadku w najmniejszym stopniu nie
          znalazly one potwierdzenia. Wszystkim wybierajacym sie do Egiptu polecam go z
          czystym sumieniem.
      • Gość: Marcin Re: Hurghada Magawish od 25/09! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 17:16
        Podzielam, opinię FARAONA - hotel, a właściwie ta nora jest do dupy. Byłem z
        Alfa Star, jak zwykle w biurze pokazali mi i żonie piękne zdjęcia - jak
        wróciliśmy pokazałem im swoje - nie wiem dlaczego ale byli zdziwieni. NIE
        JEDŹCIE TAM BO TO SYF. Posłuchajcie Faraona.
      • Gość: Zadowolony Re: Hurghada Magawish od 25/09! IP: 212.182.91.* 01.10.03, 09:05
        Faraon, chyba klątwa cię oślepiła. Ja Magawishu spędziłem tydzień i było
        super. Jestem Polakiem, a dostałem pokój w Lotusie (salon + sypialni, wszystko
        nowe ładne, dwie klimy) podobnie jak większość wycieczki. Ci co tam się nie
        załapali też nie skarżyli się na standard.
        Nie chcę nawet mi się prostować wszystkich twoich kłamst na temat Magawisha.
        Ludzie nie słuchajcie Faraona. Na wszystkie pytania o tym hotelu chętnie
        odpowiem.
    • Gość: iwka Re: Hurghada Magawish od 25/09! IP: *.wroc.zigzag.pl 16.09.03, 22:12
      Byłam w Magawish odwiedzic znajomych i niestety Faraon częściowo ma rację.
      Większość bungalowów ma naprawdę fatalne położenie, brak roślinności,krajobraz
      księżycowy. Jest tam po prostu bardzo brzydko. Plaża owszem długa , ale przez
      ok 150 m w głąb morza woda sięga do kolan, a potem jest nagle głębina.
      Omijajcie raczej Magawish, są inne fajniejsze hotele.
      pzdr.
      • Gość: Aga Re: Hurghada Magawish od 25/09! IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 17.09.03, 09:15
        Male sprostowanie. Plaza jest podzielona na 2 czesci. Po lewej stronie jest tak
        jak opisujesz, przez 150 m plycizna. Ale plaza glowna po prawej stronie jest
        ladna, a morze o "normalnej" glebokosci. Nie ma tloku, wiec nie bylo potrzeby
        korzystania z tej "lewej" plazy.
    • Gość: Justyna Re: Hurghada Magawish od 25/09! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.03, 12:42
      No to się spotkamy. My, tj. 4 osoby bedziemy w Magawish od 26.09. Plan ten sam,
      czyli obijanie się, ale oczywiscie kilka wycieczek także trzeba bedzie zaliczyc.
      Jestem pełna niepokoju jezeli chodzi o hotel. Spokoj ktory zawdzieczalam
      informacjom Agi zburzyl Faraon. Mam jednak nadzieje ze bedzie OK.
      • Gość: Tom Re: Hurghada Magawish od 25/09! IP: *.radio.lublin.pl 17.09.03, 17:58
        Re: Justyna

Faraon w życiu nie widział Magawish. Na 100%. Tzn. może przejeżdżał gdzieś w
        pobliżu, ale w hotelu nie był. Pod uwagę trzeba wziąć jedynie to, że są pokoje
        lepsze i gorsze. Nasza w tym głowa, żeby dostać się do lepszych. Pozdrawiam.

Tom
        ps. ew. kontakt na tomba33@poczta.onet.pl
    • Gość: Asia Re: Hurghada Magawish od 25/09! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.03, 09:33
      Wróciłam z Hurghady przedwczoraj i właśnie przez tydzień byłam zakwaterowana w
      Magawishu, bo później po objazdówce trafiliśmy do Golden 5. Mi osobiście
      Magawish sie podobal i pokoje a juz tym bardziej plaza. Zwlaszcza rafy przy
      samym brzegu i mnóstwo kolorowych rybek, których np. nie zobaczy sie będąc w
      Golden 5.
      • Gość: Bunia Re: Hurghada Magawish od 25/09! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.03, 11:09
        23.09 wróciłam z Egiptu. Część pobytu spędziłam w Magawishu, nazwanym przez nas
        Megamisiem. Duzo ludzi uskarza sie na jego standard. Osobiscie nastawilam sie
        wypoczywanie a nie uzeranie z rezydentem o wymiane hotelu. Jednak pokoje
        faktycznie nie byly zachwycajace - z pewnoscia nie sa to 4*. Widzialam zdjecia
        na stronie www.megawish.com i zastanawiam sie gdzie je zrobili? Chyba w
        kompleksie "Lotus". Najwyrazniej Polakom dostaja sie te gorsze domki. Poza tym
        w hotelu sa w zasadzie tylko Polacy i Rosjanie. Ponoc Polakow tam nie znosza.
        Trudno sie dziwic, wiekszosc uczetsnikow zaczyna robic sceny w recepji zanim
        jeszcze dostana kluczyk do pokoju. Moim zdaniem plaza rekompensuje niedgodnosci
        lokalowe. Jest duza, z ladnym piaskiem. Osobiscie odpowiada mi bardziej
        koncepcja hotelu w postaci domkow niz wielkiego pietrowca. Widzialam hotel
        Verdi - pokoje moze maja lepszy standard ale do plazy daleko i jest malutka. Ta
        sytuacja dotyczy chyba wiekszosci hoteli poloznych w centrum Hurghady. Zalezy
        co kto lubi.. Ale w Egipicie w ogole warto odjac sobie od razu jedna gwiazdke
        od tych oficjalnie podanych.
        • Gość: doc7777 Re: do Faraona IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 00:15
          Faraon, aleś mnie chłopie rozluźnił :-))))))). Wróciłem z rodziną 25.09. z
          Magawish i po przeczytaniu Twojego opisu dostałem dygotki ze śmiechu. Kiedyś Ty
          tam był,parę lat temu, jak fundamenty wylewali? Człowieku, w tym, co piszesz na
          temat tego hotelu nie ma krzty prawdy (no, może faktycznie trafiłeś na jakąś
          pakamerę). Szkoda czasu i miejsca, żeby dyskutować z Twoimi doznaniami. Powiem
          tylko, że takiej wyżery, jak tam, wielu turystów - Polaków w życiu nie
          widziało. No, a że za napoje trzeba było płacić... Mogłeś odżałować jeszcze
          parę stówek, wykupić All Inclusive i tankować do bólu (w tym także zimniutki
          browar, z najprawdziwszej lodówki). Muszę jeszcze dodać, że teren hotelu przez
          całą dobę jest pilnowany przez pracowników ochrony.
          • zdzisek99 Re: do Faraona 03.10.03, 20:44
            A ja się z Faraonem zgadzam - wróciłem 1.10 i w Magawish'u (zwanym przez nas
            Mega-Wish) zwiedziłem trochę pokoi - poczynając od 320 i 321 (kompletny syf)
            przez 67, 68, 69 (te pokoje są ok - da się w nich mieszkać choć czasem
            śmierdzi z klimy), przez S10 (Suite) (fura robactwa) a skończywszy na 42 (bez
            większych uwag). We wszystkich pokojach były rozwalające się piloty do TV.
            Wiele by można napisać złego na temat magawish'a. Ogólnie - im dalej od
            recepcji tym gorzej (choć są wyjątki). Jak kogoś stać na All Inclusive to
            dostanie w magawishu pokoje w części Lotus - budynek wielopokojowy, piętrowy z
            osobnym basenem - ale tam polaków praktycznie nie uświadczysz. Reszta
            bungalowów jest zamieszkana przez rosjan i polaków. Jak ktoś dobrze trafi to
            nie ma co narzekać ale najczęściej się tam źle trafia. Generalnie odradzam.
            • Gość: doc7777 Re: do Faraona IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 23:21
              Nie mogę się zgodzić z Tobą (Zdzisek99). Miałem co prawda All, ale mieszkałem w
              czystym i zadbanym bungalowie nr 225, nie w żadnym Lotusie. To nieprawda, że
              Polaków nie uświadczysz na basenie obok Lotusa ani w samym budynku, była nas
              tam całkiem niezła ekipa (poznaliśmy się na miejscu). Nie twierdzę, że wszystko
              było super, ale od samego początku zdawałem sobie sprawę z tego, że jadę do
              Egiptu, a nie na Florydę czy Kanary, o czym chyba, niestety!, większość teraz
              narzekających nie jest do dzisiaj świadoma...
        • Gość: Marek Re: Hurghada Magawish od 25/09! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 04.10.03, 10:22
          Droga Buni nie wiem w jakim Verdi byłaś.W centrum Hurghady takiego nie ma.
          Verdi leży poza centrum pomiędzy Intercontinental a Sultan Beach. Do plaży dość
          daleko ale jest ona duża, podzielona na 2 części o szerokości min. 500 m. Ma
          fajną rafę przy brzegu. W Magawishu byłem tylko w recepcji i cieszę się, że się
          tam nie dostałem. W Verdi było super. Czyściutko, smacznie, fajne animacje itp.
    • Gość: zaba Re: Hurghada Magawish od 25/09! IP: *.chello.pl 14.10.03, 15:21
      Ja w megawishu byłam tylko dwa dni i mi to w zupełności wystarczy większość
      pokoi to nie są bungalowy ale bunkry z mrówkami w łazience. Jak się okazało to
      mój pokój nie był najgorszy a zwiedziłam sporo pokoi. Otoczenie tych pokoi
      przypominało raczej pustynie. W rzadnym wypadku te pokoje nie mają standartu
      4* jedynie kompleks Lotus ma 4* Jedzenie i restauracje też robią nie najlepsze
      wrażenie ( żarcie zimne i brudno ). Żeby trafić do lepszych pokoi człowiek
      straci dwa dni i zmieni cztry pokoje zaczym trafi do jakiegoś normalnego.
      Plaża i baseny są ok. Jeśli komuś to wystarczy to proszę bardzo. Ja tego
      hotelu nie polecam. Byłam przez tydzień w Verdim i było o niebo lepiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka