Dodaj do ulubionych

Poszukuję osób, które były w sporze z @Alfanet.

08.10.08, 15:35
Witam,
poszukuję osób, które były w sporach prawnych z firmą @Alfanet.
Chocby najmniejszych.

Proszę o kontakt na e-mail gazetowy (poszukujacy_cz-wa@gazeta.pl).
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: alfanet Re: Poszukuję osób, które były w sporze z @Alfane IP: 195.205.202.* 31.10.08, 20:22
      alfanet to najgorsze gó... jakie moze byc przy predkosci 600kb chodzi tak wolno
      ze woogole sie strony nie laduja albo chodzi z predkoscia 20 kb
      • Gość: Zack Re: Poszukuję osób, które były w sporze z @Alfane IP: *.tpnet.pl 01.11.08, 10:58
        ja mam 1mb w dzień i wszystko ładnie śmiga, download w dzień 125kb a w nocy 180
        kb, stronki ładują się w 2-3 sekundy :pp
        • Gość: Gorgol Re: Poszukuję osób, które były w sporze z @Alfane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 19:06
          Ta w 2-3 sekundy. Normalnie szybciej niż na Neostradzie:-) Fantazja, fantazja:-)
          • Gość: anka Re: Poszukuję osób, które były w sporze z @Alfane IP: *.alfanet24.pl 01.11.08, 19:40
            No przecie gosciu ma IP z TP nie widzisz:) A co do tej drugiej
            wypowiedzi, to przesadzasz stary...
            • Gość: Zack Re: Poszukuję osób, które były w sporze z @Alfane IP: 195.205.202.* 01.11.08, 23:40
              no za cwany to ty koleś nie jesteś, mam ip tepsy gdyż łącze sie przez ich serwer
              co w rezultacie ukrywa właściwe ip, a co do fantazji to mi sie nic nie wydaje,
              np w tym momencie firefox pokazuje mi ze otwarcie jakiegoś wybranego tematy na
              forum zajmuje mu niecała sekundę, może to przez to że mam nadajnik 300m od domu :p
              • Gość: on Re: Poszukuję osób, które były w sporze z @Alfane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 12:13
                a moze to przez to ze jestes z Alfa netu lub kogos tam dobrze znasz. Ja mialem
                problem zeby z Nimi rozwiazac umowe. Tzn wszystko im wyslalem poczta tak jak
                chcieli, po czym po ok 3-4 miesiacach przyslali mi faktury do zaplacenia za te
                miesiace. Na szczescie po znajomosci z jednym z Panow udalo mi sie zalatwic
                sprawe jak nalezy. Nie wiem czy to by bylo takie latwe bez dzialania "owego Pana"
                • Gość: Paweł Re: Poszukuję osób, które były w sporze z @Alfane IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.08, 12:55
                  Ja miałem z nimi takie klopoty ktore polegaly na tym iż net chodzil fatalnie byl wolny, dlugie pingi caly czas sie zawieszal nie chodzil mi skyp nie mowiac juz o radiu internetowym a co gorsza co drugi dzien w miesiacu przez godzine albo dluzej nie bylo neta. (wartość sygnału byla na poziomie 90%) Postanowilem ze nie bede placil za te dni w ktorych nie bylo neta. Oczywiscie zaczeli sie upierac ze nie mam racji bo ich zdaniem net byl wiec przyjezdzali do mnie kilkanascie razy i zawsze jak przyjezdzali to sobie tak ustawiali przeplyw sygnalu ze w ten dzien smigal dobrze a potem bylo znowu niedobrze. Wiec pewnego dnia doszlo do tego ze rozwiazalem z nimi umowe i tyle. Powiedzialem ze mam dosc i nie chce tego netu iiiiiii odpiołem antene i zdjąlem ja z dachu wiec mogli mi skoczyc. Poza tym proponuje przestawac placic za te dni w ktorych nie bylo neta lub kiedy zle dzialal i to mobilizuje ich do dzialania.
                  Dodam ze teraz mam NETIE 1Mb/s i skyp pieknie smiga, pingi kruciutkie i kiedy bym nie wszedl i sprawdzil predkosc to mam zawsze 1 Mb/s nic dodac nic ujac. Poza tym to sa cwaniaki i tyle, łapią ludzi ile popadnie i ciagna kase,

P.S. Sprzet lezy w domu :)
                  • your_zbysiek Re: Poszukuję osób, które były w sporze z @Alfane 02.11.08, 13:28
                    Tak sobie czytam i czytam o tej firmie to co piszecie i zarzucilem
                    haslo w neta, oto co znalazlem...
                    www.wiadomosci24.pl/artykul/74987.html
                    Niezle:)
    • Gość: zbyszek Re: Poszukuję osób, które były w sporze z @Alfane IP: *.54.170.204.tvksmp.pl 03.11.08, 20:43
      Internet z alfanetu mam juz ponad 3 lata, prawie zawsze mam prędkośc
      700kb (najwyższy pakiet radiowy), do tej pory były dwie awarie,
      które po rozmowie telefonicznej usunięto w 20 minut. Jedną z awarii
      zgłosiłem po godzinie 21, dodatkowo konsultant do mnie oddzwonił i
      zapytał czy juz wszystko działa. Wcześniej miałem neostradę, tam na
      serwis lub sprawdzenie awarii czekało się 2-5 dni.

W mojej okolicy nie ma możliwości podłączenia jakiegokolwiek innego
      internetu, dlatego obiawiałem się, że jedyny operator i to jeszcze
      radiowy będzie bardzo kiepski - na tę chwilę jestem bardzo
      pozytywnie zaskoczony.

pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka