akmka 26.10.08, 19:22 Czy jestem pierwsza? Chyba tak 1-07-09 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marleneo Re: Lipiec 2009 09.01.09, 13:22 właśnie debiutuję u mnie termin na 14.07.09, od początku ciąża przebiega bez większych problemów, poza mdłościami przez prawie 2,5 miesiąca, ale odeszły na szczęście. badania wszystkie w porządku. kolejna wizyta na początku lutego...może się już dowiem kogo pod swym sercem noszę) pozdrawiam wszystkie przyszłe mamuśki Odpowiedz Link Zgłoś
majra23 Re: Lipiec 2009 15.01.09, 21:39 Witam... Ja mam termin porodu wyznaczony na 17.lipiec 2009 r. jestem w 13 tygodniu ciazy na poczatku wszystko bylo ok teraz bardzo sie boje, odczuwam czasem dziwne bole w dole brzucha i to mnie nie pokoi nie sa one zbyt silne ale sa. 20 stycznia mam wizyte u mojej poloznej i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.Pozdrawiam przyszle mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
anosek5 Re: Lipiec 2009 25.01.09, 13:16 Witaj majra23 i co ci powiedziala twoja polozna na te bole? Ja jestem dokladnie w takiej samej sytacji tylko u mnie czasem te bole sa nie do zniesienia a wizyte mam niestety dopiero za tydzien. Nie wiem czy mam panikowac czy to moze normalne. bede wdzieczna za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
majra23 Re: Lipiec 2009 do anosek5 25.01.09, 20:49 Witaj... Moje lekarz powiedziala ze to nie grozne ze sa to bole rozciagajace i dlatego tak to odczowam, mam je dosc czesto w dole brzucha...odrazu mialam zrobione badanie czy z dzidzia wszystko jest ok i naszczescie tak z malenstwem nic sie nie dzieje. W razie wystepowania kolejnych takich boli mam zazyc nospe...to jest opinia mojego lekaarza ale Ty swojemu takze o tym powiedz... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakob Re: Lipiec 2009 26.01.09, 16:01 Witam Was dziewczyny Wasze brzuszki Ja mam termin na 29 czerwca a według badań USG na 1 lipca Przeczytałam pare wypowiedzi i co do bólów też to przeżyłam. Płakałam z bólu, ale wszystko jest O.K. Macica się rozszerza i to mógł być powód tych strasznych bólów. Na szczeście przestało mnie już kłóć, teraz czuje delikatne smyranie dzidzi Nocne wizyty w wc dalej trwają a co najgorsze wciąż mam poranne wymioty zazdroszcze tym które już mają to za sobą. Jutro mam wizyte u lekarza i możę dowiem się czy to chłopczyk tak dokucza czy dziewczynka. Ogólnie stwierdzam że to najpiękniejszym okres w życiu pomimo tego że przesypiam połowe dnia. A jak tam Wasze brzuszki? Rosną? Ja przed ciążą maiałam w pasie 62 cm a teraz mam 95!! Poza spodniami ciążowymi lub dresami nie mogę nic na siebie założyć hehe pozdrawiam Was i opowiadajcie co u Was P.S. jest któś może z okolic Dąbrowy Górniczej? Odpowiedz Link Zgłoś
dziundzia7 Re: Lipiec 2009 12.02.09, 15:16 czesc ja mam termin na 20 lipca tez mam bole brzucha nawet jeszcze mi dokuczaja jestem ciekawa czy jest tu ktos z tarnobrzega trzymajcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
majra23 Re: Lipiec 2009 13.02.09, 22:10 Dobry wieczor ... No w koncu moj brzuszek ladnie sie zaokraglil i jest widoczny u mnie wlasnie dobiega konca tydziec 17 i odczuwam delikatne ruchy mojego malenstwa:. 17 lutego mam wizyte u mojej poloznej i bede znala date kolejnego usg z czego sie ciesze moze uda sie zobaczyc plec dzidziusia pozdrawiam wszystkie mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
yesperr Re: Lipiec 2009 18.02.09, 08:26 Cześć Dziewczyny, w ostatni piątek byłam na USG (w 20 tyg). i już wiem, że będą miała córeczkę . Strasznie się cieszę, bo malutka jest zdrowa i rozwija się prawidłowo - a to najważniejsze. A na dodatek jest super silna i ruchliwa - codziennie daje mi o sobie znać, i to nie jest trzepotanie skrzydełek, ale córeczka ewidentnie przybija ze mną (a raczej o mnie) wyraźne "piątki" . Tym z Was, ktore są dopiero przed badaniem życze powodzenia - mi piątek 13 przyniósł samo szczęście! A tak przy okazji - czy jest na forum ktoś z Warszawy, z dzielnicy Ursus? Chętnie już teraz zacznę się umawiać na wspólne spacery z wózeczkami. Kto wie, może założymy "wózkowy gang" . Dajcie znać co u Was słychać przyszłe mamy, i u waszych maluszków. Odpowiedz Link Zgłoś
kasieczka1986 Re: Lipiec 2009 25.02.09, 11:16 Hej!! Ja mam termin na 10 lipca, mam nadzieje ze nie bedzie bardzo goraco Jestem juz na polmetku ciazy, a dzisiaj ide na wizyte i mozliwe ze wreszcie dowiem sie czy mam corcie czy synka Bo ostatnio nie za bardzo dzidzia chciala ujawnic swoja plec... Odpowiedz Link Zgłoś
majra23 Re: Lipiec 2009 25.02.09, 20:49 Witajcie przyszle mamusie... Nie moglam sie doczekac kiedy poczuje pierwsze ruchy malenstwa a teraz daje mi w kosc jest bardzo ruchliwe z czego sie ciesze przynajmniej daje mi znac o sobie Chcialabym juz byc po usg moze dowiedzialabym sie kogo nosze pod swym serduszkiem...ale na to musze poczekac do 17 marca ,oby szybko zlecialo.Pozdrawiam moze jest ktos z Gdanska? Odpowiedz Link Zgłoś
yesperr Re: Lipiec 2009 04.03.09, 08:18 Cześć Majra, miałam podobne doświadczenia - moja córeczka nie dawała o sobie znać do 19 tygodnia, a jak zaczęła, to nie mam wątpliwości, że jest i to bardzo sinla . Ale tak jak sama napisałaś - to bardzo przyjemne uczucie i każdego dnia czekam na znak od Niej! Pozdrawiam wszystkie nowe na forum mamusie / yesperr Odpowiedz Link Zgłoś
majra23 Re: Lipiec 2009 04.03.09, 22:19 Witaj yesperr Tak i ja czekam kazdego dnia az malenstwo da mi znac o sobie i z kazdym jego ruchem jestem szczesliwsza ze we mnie rosnie maly czlowiek.U mnie to dopiero polmetek a ja chcialabym juz trzymac swoje dziecko w ramionach.Bardzo mnie tez cieszy ze moj 5 letni synek takze nie moze sie juz doczekac ,balam sie ze bedzie zazdrosny i ze nie zaakceptuje tego ze pojawi sie kolejne dziecko zawsze byl tylko on a teraz sie to zmieni.Kazdego dnia poglaska mnie po brzuchu zapyta czy czuje jak sie rusza bo sam jeszcze nie wyczuwa ruchow jak to dziecko nawet rozmawia z dzieckiem w brzuszku co czasami jest bardzo zabawne . Ale sie rozpisalam dzisiaj...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kpjm Re: Lipiec 2009 26.10.08, 19:44 czesc i ja chyba też lipiec - to się dopiero potwierdzi w tym tygodniu wg kalkulatora - 4 lipca 2009 Odpowiedz Link Zgłoś
dorinka-1 Re: Lipiec 2009 28.12.08, 21:02 hej jak dobrze pójdzie tez 4 lipiec 2009 r. Odpowiedz Link Zgłoś
majra23 Re: Lipiec 2009 20.01.09, 14:19 Dzien dobry... Wlasnie wrocilam po wizycie u poloznej.Mialam dzis badanie Usg dopochwowe i w koncu sie uspokoilam. Balam sie ze cos z moim malenstwem jest nie tak mialam dziwne bole w dole brzucha ale naszczescie nic sie nie dzieje .Dziecko rozwija sie prawidlowo i rosnie a bole okazaly sie nie grozne Odpowiedz Link Zgłoś
malina220 Re: Lipiec 2009 28.10.08, 07:24 Hej! U mnie też wyszły dwie kreski z moich obliczeń wynika, że będzie to początek lipca ale lekarz to potwierdzi w przyszłym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mgosia60 Re: Lipiec 2009 29.10.08, 12:45 Pozdrawiam wszystkie oczekujące . Mój termin to 5 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
akmka Re: Lipiec 2009 30.10.08, 08:58 A macie juz jakieś wyraźne objawy? Ja na początku I ciąży bardziej czułam odmienny stan. Teraz jest mi troche dziwnie rano, to nie są nawet mdłości, piersi mnie bolą ale jakos tak trochę. Gdytbym nie widziała na USG pęcherzyka i testu z 2 kreskami to nie uwierzyłabym. Aha no i strasznie mi zimno wieczorami Odpowiedz Link Zgłoś
basiulka78 Re: Lipiec 2009 14.11.08, 11:56 Mnie też zimno bardziej Mam zawroty głowy i jest mi słabiej. Bardziej się męczę i jestem senna, troche mnie mdli, ale bez wymiotów na szczescie. Jakies kłucia w brzuchu, ale to podobno normalne. No i... to dopiero 6 tydzien, a mnie sie biodra zaokraglaja. Załamka, pupa rośnie ;-( Al ei tak jest radocha Odpowiedz Link Zgłoś
aga-ant Re: Lipiec 2009 11.11.08, 13:09 ja wyliczyłam na 5 lipca ale dopiero idę do lekarza wiec może sie to zmienić pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ania_2425 Re: Lipiec 2009 27.11.08, 10:39 ja obliczyłam że termin mam około 3 lipca Odpowiedz Link Zgłoś
iwonas74 Re: Lipiec 2009 30.10.08, 09:21 Witam, ja też chyba do was dołączę. W poniedziałek idę do lekarza potwierdzić (wstępnie wg internetowych kalendarzy to 4 lipiec), jednak niepokoją mnie bóle w dole brzucha i pleców. Odpowiedz Link Zgłoś
mgosia60 Re: Lipiec 2009 30.10.08, 09:50 Jeśli o mnie chodzi to USG dopiero koło 8 tygodnia więc dopiero 24 listopada. Skoro nic się nie dzieje a testy pokazały dwie kreski mój gin nie widział potrzeby wcześniej.Potem musiałby robić drugie żeby zobaczyć czy wszyskto się dobrze wykształciło. To do piersi to potwierdzam i faktycznie wieczorami siedze pod ciepłym kocem. Pozdrawiam Was Odpowiedz Link Zgłoś
anikust Re: Lipiec 2009 30.10.08, 17:02 Cześć Dziewczyny, Ja test robiłam dziś i wyszedł mi właściwie tylko cień drugiej kreski (tzn niby była ale bardzo jasna i nie wiem, czy to nie moja wyobraźnia chciała ją zobaczyć Będę musiała potwierdzić, czy mogę do Was dołączyć czy nie (ale przyznam szczerze, że baaaardzo bym chciała). To moje drugie podejście do ciązy - pierwsza niestety nie zakończyła się pomyślnie ale mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze, no i oczywiście, że ciąża się potwierdzi Jeśli tak to termin wypadałby na około 7 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
syrenka-123 Re: Lipiec 2009 30.10.08, 17:34 Ja jeszcze nie moge w to uwierzyc, ale beta powyzej 90. Termin na poczatek lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
secondtry Re: Lipiec 2009 30.10.08, 17:41 witajcie moje drogie wszytko na to wskazuje ze i ja dołacze do was - czyli bedzie lipcowe szczescie narazie jestem na etapie szalonej radosci po tym jak zobaczylam druga kreseczkę, a jutro jestem umowiona do lekarza. trzymam mocno kciuki za was i za siebie, tym bardzie ze u mnie to tez druga próba - w maju 2007 roku niestety nam nie wyszło, ale teraz wiem/czuje ze bedzie dobrze!!! anikust - bedzie dobrze i latem bedziemy sie cieszyć)) Odpowiedz Link Zgłoś
qmellis Re: Lipiec 2009 01.11.08, 07:35 Ja też się witam i dopisuję, choć na razie nieśmiało, bo jestem krótko po stracie poprzedniej ciąży. Anikust - wg kalkulatora mi też wychodzi 7 lipca. Będziemy razem tzryamć kciuki, aby tym razem wszystko było OK Odpowiedz Link Zgłoś
myszak84 Re: Lipiec 2009 30.10.08, 17:51 Ja na usg wybieram się 19 listopada (to będzie 7-8tc), mam nadzieję, że już zobaczę serduszko. A piersi bolą diabelnie! Odpowiedz Link Zgłoś
anikust Re: Lipiec 2009 31.10.08, 10:53 Dziś powtórzyłam test - zrobiłam dwa, na obu druga kreska była jaśniejsza niż kontrolna ale była na 100% Secondtry - tym razem musi być dobrze Choć muszę przyznać, ze odetchnę z prawdziwą ulgą dopiero za jakieś trzy miesiace. Póki co, staram sie zachować spokój, no powiedzmy, że taki bardzo radosny spokój Odpowiedz Link Zgłoś
karolina0710 Re: Lipiec 2009 01.11.08, 10:35 czesc dziewczyny, ja tez dołaczam do Was wiem o cazy od 2 tygodni, w poniedzialek ide do lekarza na 1 wizyte wg kalendarza termin wychodzi mi na 1 lipca, ale potwierdzi to jeszcze lekarz. To moja pierwsza ciaza i szczerze mówiac nie przypuszczałam ze tak szybko nam sie uda(jestem 3 miesiace po ślubie)a test zrobiłam z ciekawosci niz z jakichkolwiek podejrzen ze moge byc w ciazy jakie było moje zaskoczenie jak wyszły 2 kreski!! w pierwszej chwili nie uwierzyłam i pobiegłam do apteki po 2 test, tam yez wyszły 2 kreski jedyne co mnie niepokoi to bóle brzycha w dolnej czesci. Bóle troche jak przy miesiączce, ale wystepuja kilka razy dziennie. w tym tygodniu nudności mnie dopadły. No i piersi strasznie bola! pozdrawiam karolina Odpowiedz Link Zgłoś
karolina0710 Re: Lipiec 2009 01.11.08, 11:16 dziewczyny, chciałam jeszcze spytac jaka jest wasza waga wyjsciowa? ja do najszczuplejszych nie naleze, nosze rozmiar 42(74kg) i bawiam sie ze pod koniec ciazy w rozmiarze 50 bede chodzic dobrze ze porod latem to tylek pod szeroka spodnica schowam pozdrawiam karolina Odpowiedz Link Zgłoś
ameliawaw Re: Lipiec 2009 01.11.08, 11:53 Cześć Dziewczyny, Ja też mam termin na począte lipca. Dla mnie to zaskoczenie, bo nie bardzo wierzyłam,że zajdę (mam już 35+), Karolina , u mnie waga w to 64 kg (164). Co teraz robicie ? Macie jakieś diety dla kobiet w ciąży , jakie tabletki bierzecie ( ja tylko Folik i Luteine dowcipnie). Zastanawiam się nad preparatem dla kobiet w ciąży. Czy już trzeba szukać sobie lekarza prowadzącego ? Odpowiedz Link Zgłoś
karolina0710 Re: Lipiec 2009 01.11.08, 13:01 czesc, ja biorę Folik, dopiero po pierwszym trymestrze bede brała tabletki dla kobiet w ciązy. Zreszta będę w poniedzialek u lekarza to mi pewnie powie co i jak co do wieku i momentu zajscia w ciaze to nie ma reguły. Moja mama urodziła mnie majac 34 lata a moich braci bliźniaków w wieku 38 lat- i nie przypuszczala ze tak pózno bedzie mama 3 dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
myszak84 Re: Lipiec 2009 01.11.08, 21:59 Hej, Jak narazie to diety żadnej nie stosuję, jem to co wcześniej (może ociupinkę więcej słodyczy ). Biorę Folik i Prenatal complex. Karolina, moja waga wyjściowa to 61kg (176), zobaczymy jak to dalej będzie Odpowiedz Link Zgłoś
basiulka78 Re: Lipiec 2009 14.11.08, 12:02 Ja startuje od 63 mniej wiecej i juz rece zalamuje bo zaczytam sie zaokralać, a bardzo uwazam co i ile jem ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
secondtry Re: Lipiec 2009 06.11.08, 20:07 czesc dziewczyny, u mnie od tygodnia paskudne mdłosci, rano wymiotuje a potem caly dzien mam odruch wymiotny... ledwie zyje... leze w łózku bo do tego wszystkiego doszły mi małe brązowe plamki i oczywisie duzy stres, co bedzie dalej... to dopiero 6tc juz bym chciała zeby sie skonczył 3mc i odetchnełabym z ulgą. trzymajcie kciuki! maci jakis sposob na mdłosci? Odpowiedz Link Zgłoś
basiulka78 Re: Lipiec 2009 14.11.08, 12:06 Na mdłości podbono herbata z imbirem albo w ogole herbata z cukrem lub miodem. Ja mam straszna zgage. Piersi tez urosły i sa bardziej obolale, nawet sie sutki otwarły. No i jeszcze jedno... zaczynaja mi wsykakiwac pryszcze okropne, na twarzy i dekolcie, plecach. No i jakies plamki czerwone. Co to takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
moniaw79 Re: Lipiec 2009 01.11.08, 16:26 Witam miłe Panie. Dołączam do Was. Trochę w szoku jestem, bo udało się w 1 cyklu...Nie wiedziałam, że tacy super płodni jesteśmy. Wczoraj trzy testy zrobiłam, każdy na dwie kreski. Od razu na krew poszłam, wieczorem pani z laboratorium zadzwoniła, że jej zdaniem jestem w 3-4 tygodniu ciąży. Z moich obliczeń też tak wychodzi, tj. poród około 07.07.2009 przewiduję... Mąż dumny i szczęśliwy. Chodzi, głaszcze mnie, nasłuchuje, już by wszystkim chciał ogłosić. Ale zabroniłam, przynajmniej do 17 listopada, kiedy to wizytę u ginekologa jestem zapisana. Pozdrawiam wszystkie lipcowe mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
agulak78 Re: Lipiec 2009 01.11.08, 20:13 Witajcie wg. kalendarza 9 lipiec 2009 r.3 dni przed planową @ zaczęłam miec lekkie mdłości. zrobiłam test i potwierdziło się. Trzy miesiące starań i jest! Do lekarza wybieram się o.k. 20 listopada. To będzie moje 2 dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
aggniechha Re: Lipiec 2009 01.11.08, 22:15 Witam wszystkie przyszłe Mamy! Z dumą do Was dołączam. Wczoraj zobaczyłam upragnione 2 kreski. Według obliczeń kalkulatora termin mam na 10 lipca. Do lekarza planuje pójść za dwa tygodnie. Ale jestem szczęśliwa. Ale jeszcze nikomu nic nie mówimy. Postaramy się poczekać do Mikołajek. Pozdrawiam Was serdecznie )) Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Lipiec 2009 02.11.08, 14:03 Hey dziewczyny,i ja do was dołąćzam termin z kalendarżyka mam na 9lipca,jestem bardzo szczęśliwa że się udało.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Lipiec 2009 02.11.08, 14:15 Aha dodam jeszcze że jest to druga ciążą mam już córke ,jedno poronienie za sobą kilka msc temu strasznie sie boje,moja waga wyjściowa 47kg 160cm drobna budowa ciała.hcg w 26dc 114 jutro 2 wyniczek odbieram.Jeszcze raz witam wszystkie i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
peggyssue Re: Lipiec 2009 02.11.08, 14:16 No to i ja dołączę pierwszy test był 28 października - blada kreska, ale wyraźna, wczorajszy powtórzony test i kreska testowa wyszła ciemniejsza od kontrolnej Na razie nic się nie dzieje, oprócz tego, że wieczorami jestem padnięta. Mam też ślinotok i lekkie mdłości, wymiotów żadnych. Piersi powiększyły się, ale tylko troszkę, bolą. No i wysypało mnie okrutnie, wyglądam jak wtedy kiedy miała 16 lat Kłuje mnie w dole brzucha dość mocno, raz z jednej, raz z drugiej strony. Na razie nikomu nie mówimy, i nie chcemy mówić aż do Świąt. Mąż zadowolony, choć oboje jesteśmy w szoku, że tak szybko się udało - w pierwszym cyklu. Zgodnie z datą ostatniej @ w piątek rozpoczęłam 6 tydzień! Odpowiedz Link Zgłoś
malina220 Re: Lipiec 2009 03.11.08, 12:52 hej, w którym tygodniu wybieracie się na USG? Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Lipiec 2009 03.11.08, 13:56 Hey dziewczyny mam pytanie w 26dc beete mialam 114 dzisiaj odebrałam 2 wynik betty z 29dc wynik 281.7 licząć od @ czy ta beta dobrze rośnie byla ona robiona w piątek z kalendażyka wtedy własnie zaczynał się 5tydzień.Pomóżcie bo myśle. Odpowiedz Link Zgłoś
nieaga Re: Lipiec 2009 03.11.08, 16:28 Witajcie nieśmiało się do Was dołączam. Wg OM również mam termin na 9 lipca, wiec u mnie też trwa 5 tydzień . To moja 2 ciąża (1 udało się w pierwszym cyklu 2 po pół roku starań). Nasz niesforny 3,5 latek prosił o dzidziusia od początku roku Odpowiedz Link Zgłoś
karolina0710 Re: Lipiec 2009 03.11.08, 18:41 hej, byłam dzis na 1 wizycie u ginekologa. Okazało sie ze jestem w 8 tyg ciąży i termin mam na 17 czerwca 2009. Ale jesli pozwolicie to zostana u was miałam robione usg- widzialam juz bijace serduszko Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Lipiec 2009 04.11.08, 07:54 Cześc wczoraj ustaliłam sobie termin do gin mam na 12listopad bedzie to 6 tydzień ,mialam iść troszke pozniej ,ale męcza mnie jakies wydzieliny pochwowe martwie się ze może to jakaś bakteria a raz przez bakterie poroniłam wy też tak macie czy wciaży intensywność wydzielin jest większa?w piątek sie zacznie 6 tydzień a co u was? Odpowiedz Link Zgłoś
basiulka78 Re: Lipiec 2009 14.11.08, 12:10 Mnie pieleganiarka ktore zapisuje do lea powiedzila, ze na 8 grudnia wizyta, a wiec 1 usg. To bedzie ok 9 tyg Odpowiedz Link Zgłoś
anna_stasia Re: Lipiec 2009 26.11.08, 11:25 Ja tez sie bardzo ciesze termin wychodzi na 16 lipca. jak na razie czuje sie dobrze i oby tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
iwonas74 Re: Lipiec 2009 04.11.08, 09:04 Witam, ja już jestem po pierwszej wizycie u lekarza. Jestem na początku 6 tygodnia. Widziałam wczoraj pęcherzy w macicy, a lekarz się dopatrzył nawet zarodka z bijącym serduszkiem. Za 2 tygodnie idę na kontrolę. Wiem, że byłam wcześnie, ale moja pierwsza ciąża była bardzo trudna (kilkakrotne pobyty w szpitalu: na początku plamienie i krwawienie, silne bóle podbrzusza, potem wczesne skurcze, niewydolność szyjki macicy i założony pessar), ale zakończona szczęśliwie i obecnie jest to 4 letni zbój. Teraz też czuję pobolewania brzucha stąd taka wczesna wizyta. Ale jestem chociaż trochę uspokojona, choć nadal pełna obaw. Obecnie biorę dowcipnie 2 razy na dobę luteinę i staram sie pozytywnie nakręcać. Powodzenia dla wszystkich lipcówek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szabelkak Re: Lipiec 2009 04.11.08, 11:37 cześć Mój test wczoraj pokazał dwie kreski. Termin 9 lipiec - zabawne, bo mam w domu aniołka z 4 lipca. Starania trwały tylko 2 m-ce, a o poprzednie dzieciątko ponad rok. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mahti Re: Lipiec 2009 04.11.08, 15:17 witam wszystkie przyszle lipcowe mamy dzis odebralam badanie krwi i moge sie do was przylaczyc, termin mam na 7.07 udalo sie w koncu po prawie 2 latach starania. to bedzie moje drugie dziecko mam synka 8 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia-81 Re: Lipiec 2009 05.11.08, 13:37 Witam, dołączam sie do Was. Mam ogromna nadzieję, że sie udało. Pierwszy test w 29dc - negatywny, ale za kilka dni dwa następne juz pozytywne.Gin na razie USG nie robila tylko przy zwyklym badaniu stwierdzila 5-6 tydzień, a dzis odebrałam wyniki beta HCG i powyżej 4000 (mam nadzieję, że to ok).Troche sie denerwuje, czy aby ten dzidziuś tam jest, czy to nie jakaś czarna seria przeklamań. Uspokoję sie dopiero jak zobacze USG, ale to dopiero jakos w listopadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kontra24 Re: Lipiec 2009 05.11.08, 14:45 Cześć dziewczyny. Ja jeśli wszystko pójdzie dobrze rodzić będe w okolicach 4 lipca. Na razie oprócz lekko powiększonych i pobolewających piersi objawów brak. W dodatku złąpałam wirusa od mojego przedszkolaka, więc chodzę i charcham, nie mogąc się nawet porządnie leczyć. Mam nadzieję na szczęsliwy finał.. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczka_ewelajda Re: Lipiec 2009 05.11.08, 22:39 Hej Wam-ja byłam wcześniej na forum o wózkach ale tak nieśmiało mogę chyba do was dołączyćdwie kreseczki wczoraj ujrzałam-do ginka dopiero 24 ide ale juz sie ciesze niezmiernie do aggniechha: wyszedł mi też 10 lipca-ale nas tu dużo Moja waga wyjściowa przed pierwszym-51(164cm) a teraz 54(a tu nadal 164cm pozdrawiam i fajnie że tu z wami jestem-też nie myślałam ze za drugim razem sie uda jak przy pierwszym szkrabie-w sensie że od razu Odpowiedz Link Zgłoś
miriam801 Re: Lipiec 2009 06.11.08, 09:26 Cześć dziewczyny, ja właśnie oglądam mój wczorajszy teścik, kurcze ta druga krecha trochę blada ale jest. Mam już 14 miesięcznego synka, termin wychodzi na 14 lipca. Ale się cieszę!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
myszak84 Re: Lipiec 2009 06.11.08, 10:41 Hej dziewczyny, Jak u Was samopoczucie? Ja objawów typowo ciążowych nie mam nadal. Siedzę teraz na 2tyg (jak narazie) zwolnieniu i odpoczywam. Z powodu plamień trafiłam do szpitala, teraz biorę duphaston i mam się oszczędzać. Boję się strasznie o tą kruszynkę, ale odkąd przestałam plamić znowu jestem pełna optymizmu. Na usg idę 14. (wcześniej niż planowałam) to będzie pierwszy dzień 8t, mam nadzieję, że już COŚ tam zobaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
moniaw79 Re: Lipiec 2009 06.11.08, 10:51 Samopoczucie w miarę oki. Odruchów wymiotnych na szczęście brak. Całkowity odrzut od słodyczy, zasmakowały mi pomarańcze i kiwi...Ale tak ogólnie to słaby mam apetyt. Jem raczej z rozsądku. Dużo piję, ale to u mnie nic nowego. Na usg idę za tydzień: 13-ego mam wizytę w przychodni z NFZ, 17-ego-w LuxMedzie. Zobaczę, który lekarz bardziej mi podpasuje. Będę wtedy w 5-6 tyg. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
miriam801 Re: Lipiec 2009 06.11.08, 14:54 ja z synkiem w 3 dniu 7 tygodnia widziałam już serduszko, taki czarny pulsujący punkcik (-; Na razie nie mam żadnych zachcianek.Tylko spanie mnie ciągle bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Lipiec 2009 06.11.08, 15:19 Hey jutro zaczynam 6tydzień ,narazie nic mi niedolega tylko jestem śpiąca odżuca mnie rano od kawy i jest mi cały czas zimno.Aha i jeszcze piersi bardziej wrażliwe już niedlugo wizyta u gin 12.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
peggyssue Re: Lipiec 2009 06.11.08, 19:47 Cześć kobity U nas ok. Zaczynam być nadwrażliwa na zapachy, a mąż twierdzi, że urosły mi piersi Ale ja na razie tego nie widzę. Mam za to obsesję, że jestem za gruba, że już przytyłam itp (co akurat jest sprzeczne z prawdą). Zastanawiam się - czy wiecie już, kiedy powiedzieć w pracy? I przede wszystkim co? Ja na razie nic nie mówię i chyba nie będę mówić do końca roku. A co z pracą? Moja praca to głównie wyjazdy, ale one mnie w zasadzie nie męczą, przyzwyczaiłam się. Chyba gorzej siedzieć 8 h za biurkiem Teraz znowu w przyszłą środę mam wyjazd, powrót w piątek. Nie chcę też mówić, bo liczę na awans i wolałabym się z niczym nie zdradzać przed podwyżką A jak to jest u Was? Bo ja dalej tak do końca nie pojmuję, że jestem ciężarna Odpowiedz Link Zgłoś
karolina0710 Re: Lipiec 2009 06.11.08, 20:05 mi urosły piersi, sa tak jakby sztuczne(jakby sylicon w nch był). Boje sie noca przekrecac na bok, bo wiem ze mnie bedzie bolało. ja mam z zachcianek ochote na wszystko jak i przed ciaza ale szczerze to przez 2 tyg wciaz jadlam kiwi, teraz mi przeszło. w pracy z powiedzeniem czekam do rozpoczecia 4 miesiaca, wtedy bede chroniona i beda musieli przedłużyc mi umowe do dnia porodu. mam średnia sytuacje ztego względu ze mam umowe na czas określony i dlatego umowa tylko do dnia porodu i dlatego od 4 miesiaca. został mi jeszcze miesiac w tajemnicy pozdrawiam GRUBAS Odpowiedz Link Zgłoś
monique76 Re: Lipiec 2009 07.11.08, 08:43 To dołączam i ja z kalkulatorów wychodzi termin na 12 lipca. Mam już prawie 6-cio letnią córkę, która ze dwa dni temu powiedziała, że ona to by chciala siostrzyczke (prorok jakis? nic jej nie mowilam, ze jestem w ciazy)) Do gina wybiore sie gdzies tak pod koniec listopada pewnie, jakos specjalnie mi się nie spieszy A w pracy jeszcze chwile poczekam z chwaleniem się - niech minie przynajmniej ze 2,5 miesiąca ciąży.. Odpowiedz Link Zgłoś
channah13 Re: Lipiec 2009 09.11.08, 08:52 to zapraszamy na forum lipcowe słoneczka 2009 ale się cieszę że jest nas coraz więcej Odpowiedz Link Zgłoś
zoria_polunocznaja Re: Lipiec 2009 09.11.08, 14:49 dopisuję się i ja drugi raz będę lipcową mamą termin wg kalkulatora - 18.lipca strasznie się cieszę! PS myszak84, kawkaranna - zjarzyjcie proszę na @ Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Lipiec 2009 09.11.08, 15:12 Z kalkulatora internetowego ktorym liczylam u mnie bylby 13 lipiec. No ale ja dopiero na 100% za 2 tygodnie potwierdze na USG. Poki co zero okresu i 3 testy ciazowe na +. Odpowiedz Link Zgłoś
ilka18 Re: Lipiec 2009 10.11.08, 15:35 Wczoraj zrobilam test i ...dwie kreski!!! Jestem przeszczesliwa!! Pare dni temu moj synek Bartus (3latka) pisal ze mna list do sw.mikolaja i na pierwszym miejscu zyczen bya dzidzia!! Chyba muszę podziekowac temu mikolajowi W/g kalkulatora termin na 18 lipiec. Pozdrawiam wszystkie przyszle mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwukiwu Re: Lipiec 2009 - nie optymistycznie :( 10.11.08, 22:51 witam, też bym chciała strasznie dołączyć do Was, tutaj ale boje się.. strasznie się boje.. Wg kalkulatora termin na połowę lipca.. ale jakoś nie mogę myśleć aż tak daleko. W styczniu w 9 tygodniu moja ciąża zakończyła sie zabiegiem Teraz boje się powtórki. Tymbardziej że nie mam w zasadzie żadnych objawów ciąży, poza nieco bolącymi piersiami.. Czy ja mam już chorą obsesję czy coś jest znowu nie tak..? Nie wiem czy biec go lekarza teraz czy poczekać na rozwój sytuacji? Kurde ten strasz mnie paraliżuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczka07 Re: Lipiec 2009 - nie optymistycznie :( 11.11.08, 17:37 Hej, ja sama nie wiem co mam myśleć, wg moich obliczeń 3t3d ciąży, testy (których juz 3 zrobiłam) pokazują coraz wyraźniejszą kreskę, wiec hcg chyba rośnie. Krwi jeszcze nie badałam. w piątek była wizyta u lekarza, przeraziłam się bólu w czwartek. Nic się nie dzieje, jednak endometrium nie jest ciążowe i nic nie widać, ale to dopiero był koniec drugiego tygodnia, więc NIC raczej nie może być widać. Za 10 dni mam iść na usg, będziemy sprawdzać, czy nie pozamaciczna. Tak bardzo chciałabym być tu z wami, pewna że wszystko będzie ok. Jestem po poronieniu w lipcu. Odpowiedz Link Zgłoś
qmellis Re: Lipiec 2009 - nie optymistycznie :( do kiwukiw 11.11.08, 20:32 Doskonale Cie rozumiem. Tez jestem po stracie ciązy i to calkiem niedawno, bo na poczatku sierpnia mialam zabieg (w 10tc). W poniedzialek bylam u lekarza, ale jeszcze za wczesnie zeby cokolwiek stwierdzic. Dal mi skierowanie na USG, ide jutro i tez mam ogromnego stracha. Tym bardzej ze latem przeszlam poronienie zatrzymane, a wiec do konca mialam wszytkie objawy, czułam sie swietnie i miałam extra wyniki. Nic nie wskazywalo ze cos jest nie tak, zanim nie zrobilam USG Moze nie powinnam pisac tego na tym forum, bo duzo jest tu mam w pierwszej ciazy... a ja niepotrzebnie starsze... ale jest to naprawde silniejsze ode mnie. Trzymajacie prosze za mnie jutro kciuki, zeby tym razem wszystko bylo OK. Odpowiedz Link Zgłoś
myszak84 Re: Lipiec 2009 - nie optymistycznie :( do kiwuki 11.11.08, 21:51 Będę zaciskać kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
ana1113 Re: Lipiec 2009 - nie optymistycznie 15.11.08, 21:42 Bardzo Wam dziękuje za słowa wsparcia, szczególnie myszka84, qmellis, kropeczka07 - też Wam życzę szczęśliwego zakończenia. Ja niestety martwię się dalej.. Czy któraś z Was nie ma żadnych objawów ciąży (poza nieco bolącymi piersiami)??? W pierwszej udanej ciąży miałam lekkie nudności, zmeczęnie, lekkie pobolewanie w podbrzuszu a tu nic, kompletnie nic.. Tak się boje że już jest po wszystkim znowu.. Do lekarza idę za tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
ana1113 Re: Lipiec 2009 - nie optymistycznie 15.11.08, 21:49 nie dodałam że wg kalkulatora termin mam na 15 lipca Odpowiedz Link Zgłoś
monique76 Re: Lipiec 2009 - nie optymistycznie 15.11.08, 22:28 No to ja sie zglaszam... Poza brakiem miesiaczki, dodatnim testem ciazowym i bolacymi piersiami nie mam zadnych innych objawow.. Co wiecej - od momentu zajscia w ciaze skonczyly sie ataki arytmi, ktore dokuczaly mi przez dwa ostatnie miesiace... Do lekarza ide w poniedzialek, na usg pewnie za jakies 2 tygodnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
myszak84 Re: Lipiec 2009 - nie optymistycznie 15.11.08, 23:26 Poza bolącymi delikatnie piersiami, nie mam żadnych ciążowych dolegliwości. Jakoś mnie to nie martwi (a nawet się cieszę), bo co to za przyjemność. To moja pierwsza ciąża, ale wiem, że niektóre dziewczyny każdą ciążę przechodziły inaczej (jedną z dolegliwościami, drugą bez lub na odwrót) i wszystko było dobrze. Nie zamartwiaj się na zapas. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczka07 Re: Lipiec 2009 - nie optymistycznie 16.11.08, 14:12 ana1113, trzymam kciuki, ja wg kalkulatora mam na 14 lipca, też mam jakieś słabe te objawy, oprócz bólu brzucha, z czego się nie cieszę, no i lekko bolące piersi. Ostatnio pojawił się leciutko różowy śluz, ale nic się też innego nie dzieje. Tyle się o mdłościach naczytałam a u mnie nic, może za wcześnie? Apetyt za to mam, nie narzekam, tylko nie mogę za dużo naraz. Do lekarza na konkretne badanie idę pod koniec tygodnia i mam nadzieje, że coś zobaczy... Ciągle ta niepewność. Ale jestem dobrej myśli i wiem, że mój mały aniołeczek czuwa w niebie nad swoim braciszkiem albo siostrzyczką. Musi być dobrze i tego też życzę wam. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwukiwu Re: Lipiec 2009 - było nieoptymistycznie ale 22.11.08, 14:23 było nieoptymistycznie ale może jednak.. wczoraj pierwszy raz odwiedziłam lekarza. żołądek miałam ściśnięty ze strachu gdzieś na wysokości gardła.. Ale chyba jest! To 7 tydzień, było tętno 126, wielkość jakieś 4mm.. Jak to pad doktor powiedział : coś tam się kolebie" czytaj żyje, "rusza". Małą iskierkę tchnął.. Czekam teraz. Bardzo Was serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1qaz Re: Lipiec 2009 - nie optymistycznie :( 13.11.08, 10:09 Hejka!!! Nic się nie martw,ja jestem w podobnej sytuacji.Ponad rok temu miałam ciążę martwą i jak tylko doszłam do siebie od początku zaczęliśmy się starac.Teraz wygląda na to,że jestem w 5 tyg ciąży.Staram się myślec pozytywnie,chociaż też się boję.Ale dlaczego nie miałoby się nam udac??? Mam 35+ i zegar już mi tyka,więc nie mam chwili do stracenia Głowa do góry,bo będzie dobrze!!!! Powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
juju1983 Re: Lipiec 2009 - nie optymistycznie :( 16.12.08, 09:32 Hej. Jestem tu nowa choc mogłam dołączyć już dawno to...bałam się strasznie... I rozumiem Cię w 100% bo moja pierwsza ciąża zakończyła się poronieniem w kwietniu tego roku Szok, bo nic mi nie było a tu na kilka dni przed USG zaczęłam plamić i na badaniu okazało się ze niestety nie jestem w 12 tygodniu ciąży- tak jak prawidłowo powinno być- tylko nasza Fasolka nie zyje od około 6go tygodnia... A teraz- znów problemy ALe czuję się już lepiej i muszę, po prostu MUSZE być dobrej myśli. I TY TEZ!!!! Dziś mam 10w1d. Odpowiedz Link Zgłoś
mewa50077500 Re: Lipiec 2009 11.11.08, 21:26 Witajcie dziewczyny. U mnie termin wg kalkulatora na 23 lipca, ale ten kalkulator zakłada, ze jestem w 2tc, a to NIEMOŻLIWE, wiem to , powinno być ok. 3-4tc. W każdym razie pokazuje lipiec, więc wątek odpowiedni Do gina nie wybieram się wcześniej niż za jakieś 2 tygodnie, wiem że teraz jeszcze za wcześnie na cokolwiek. To moja druga ciąża, pierwsza zakończona niepowodzeniem w dość dalekim zaawansowaniu, więc swoje przeżyłam. Teraz strach mi towarzyszy, ale jest to strach pomieszany z wielką radością i nadzieją. Pozdrawiam was gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
anilana Re: Lipiec 2009 12.11.08, 00:46 I ja się dopisuję ) Mój wstępny termin to 5 lipca Niepokoją mnie bóle w dole brzucha, na szczeście już mniejsze niż na początku, zimno mi wieczorami, troche mnie mdli, piersi bolą ale nierównomiernie, czasami jedna bardziej a czasem prawie wcale. Mialam juz jedno usg (wlasnie przez te bole) i w przyszlym tygodniu wybieram sie do gin ponownie Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Lipiec 2009 12.11.08, 08:09 Dziewczyny dotrwałam do 12 ide dzisiaj do gin wieczorem trzymajcie kciukasy tak sie boje ,a jednoczesńie wierze w to że będzie tym razem dobrze staram się myśleć pozytywnie chodż to trudne.Po wizycie coś naskrobie wam.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Lipiec 2009 12.11.08, 08:58 zimno mi wieczorami, ototo, wlasnie ja to samo mam, zimno az mnie telepie wieczorami, spie w dresie i skarpetkach chociaz zazwyczaj spalam w koszulce i majtkach. Ogolnie nie mam zadnych najczestszych objawow. Moze jeszcze nie, a moze wcale nie bede miala. No i poki co potwierdzam 22 listopada na usg. Odpowiedz Link Zgłoś
agabilinska2 Re: Lipiec 2009 12.11.08, 11:17 witam dołączam termin na 24/07/2009 i bardzo się cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczka07 Re: Lipiec 2009 12.11.08, 14:24 No to trzymam za was wszystkie kciuki, trzymajcie dzisiaj też za mnie, może jednak mój gin coś tam dojrzy mam nadzieję. Staram się o tym nie myśleć, chyba już wolałabym się znienacka dowiedzieć, że jestem w ciąży, ale robiona była z premedytacją, więc już od 2 tygodni z hakiem siedzę jak na szpilkach. Wg moich obliczeń 3t4d od owulacji... a od @ 6t4d. W piątek nic, ale może dziś już coś... Okaże się wieczorem. Trzymajcie się Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczka07 Re: Lipiec 2009 12.11.08, 14:35 Acha, i ja marznę wieczorami, hmm. nie wiedziałam, że to jest objaw ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
zoria_polunocznaja Re: Lipiec 2009 12.11.08, 15:43 ja też marznę wieczorami strasznie się stresuję, bo mam wyznaczona wizytę na 24. po południu i zastanawiam się, czy jest szansa, żeby w tym czasie zrobiono mi już USG i żeby było już coś widać? Może powinnam wcześniej zrobić sobie betę? to będzie mój 6t5dc, od owulacji 30 dni... Strasznie, ale to strasznie chciałabym wiedzieć...i powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
dsekowska Re: Lipiec 2009 13.11.08, 10:05 cześć agabilinska2 Mam pytanie: robiłaś test czy beta hcg? i w ogóle kiedy...? My też się staramy i mam nadzieje że jestem w ciąży i według moich obliczeń termin miałabym mieć na 28-07-2009. Ostatni okres 21- 10...zalecenie co do zrobienia testu ciążowego to nie wcześniej niż pierwszego dnia spodziewanej miesiączki... Odpowiedz Link Zgłoś
lachowska_zeberka Re: Lipiec 2009 16.11.08, 14:37 Ja robiłam Beta -hcg w 6 dniu spoźnienia i beta hcg wyszło 309. Lekarz stwierdził kilka dni później 4 tydz. A 27.11 mam pierwsze USG. Z objawów mam bolące pierśi, bóle w dole brzucha, senność, wzdęcia. Przybliżony termin to 6.07.2009. Zrób badania krwi....są wiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1qaz Re: Lipiec 2009 13.11.08, 10:23 cześc!!! Z przyjemnością i ja do Was dołaczę Termin mam na 20.07 i jestem w 5 tyg.ciąży Zaczynaja się mdłości,strasznie bolą piersi i ciągle jest mi zimno. Jestem szczęśliwą oczekującą)) Wszystkim życzę powodzenia ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kaka61 Re: Lipiec 2009 12.11.08, 17:08 Dopisuję się.Termin na 17.07.Po ośmiu miesiącach udało się. W domu mam pięciolatka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczka07 Re: Lipiec 2009 12.11.08, 18:18 Jest pęcherzyk!!! malusieńki bąbelek, ale jest!!! no i tam, gdzie powinien mam się stawić za 10 dni ponownie. Gin potwierdził, że to wygląda na 3 tygodniowy, hmm na razie tylko pęcherzyk... kamień z serca. Teraz będę czekała na serduszko. Pozdrawiam was gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
mewa50077500 Re: Lipiec 2009 12.11.08, 19:19 To gratulacje Kropeczko. A ktory to tc? Ja mam wizytę dopiero 20.11, wcześniej nie ma sensu wg mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
qmellis Re: Lipiec 2009 - juz po wizycie :) 13.11.08, 06:57 Na szczescie wszystko OK. Zdrowa, żywa ciąża. Widziałam bijące serduszko. Uff... Kolejne USG 12/13 tc (akurat wypada w swieta) dzis robie wyniki krew i mocz; przeciwciała miałam robione w lipcu w poprzedniej ciązy i podobono wyniki są OK wiec nie ma potrzeby powtarzac. Trzymam kciuki za pozostałe lipcowe mamy. P.S. Acha nie pamietam czy pisalam - termin wg OM mam na 7.07, ale dokladnie dowiem sie na kolejnej wizycie u lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna dziewczyny widziałam serducho.... 13.11.08, 08:24 Dziewczyny jestem wszoku po wczorajszej wizycie zanim lekarz mnie zbadał powiedział to za wczesnie na tym etapie 5t5d nieedzie serduszka i patrzy ,jest jest serduszko bije byłam taka szczesliwa niespodziewałam się powiedział zdrowa piękna ciąża serduszko biło glośno i wyrażnie kazał przyjść za 2 tyg ,a że jestem po poronieniu przepisał mi duphaston.Dziekuje wam dziewczyny za trzymane kciukasy były mi bardzo potrzebne.Następna wizyta 27listopad.A co u was? Odpowiedz Link Zgłoś
zoria_polunocznaja Re: dziewczyny widziałam serducho.... 13.11.08, 09:15 ja mam pierwszą wizytę 24. 11., to będzie 6t5d, mam andzieję, że zrobi mi od razu USG i będzie coś widać... nie mogę się już doczekac! Odpowiedz Link Zgłoś
dsekowska mam nadzieje że też bedę lipcową mamą 13.11.08, 10:30 Hej dziewczyny Już nie moge się doczekać żeby zrobić test i zobaczyć na niej 2 kreski...Tak w ogóle to dziewczy kiedy robiłyście testy czy beta hcg? Ma już córeczkę 4-letnią i pamiętam że przy niej bardzo długo testy nie wykazywały ciąży. Jeśli jestem w ciąży to termin będę miała na 28-07-2009 Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: mam nadzieje że też bedę lipcową mamą 13.11.08, 10:46 Test zrobiłam w 25dc ,a bete w 26 po pozytywnym teście i wyszło 114.Cykle mam 26-28. Odpowiedz Link Zgłoś
borutamarta Re: mam nadzieje że też bedę lipcową mamą 13.11.08, 10:56 witam, dla mnie to chyba najszczęśliwsza trzynastka w życiu zrobiłam dzisiaj test i są dwie kreski wg internetowego kalendarza to dopiero trzeci tydzień, termin porodu 16.07.2009 jestem szczęśliwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zoria_polunocznaja Re: mam nadzieje że też bedę lipcową mamą 13.11.08, 11:16 ja na 18. lipca, no i nie mogę się doczekać potwierdzenia na wizycie lekarskiej Odpowiedz Link Zgłoś
myszak84 Re: mam nadzieje że też bedę lipcową mamą 13.11.08, 12:44 Ja beta hcg robiłam w 24 albo w 25 dniu cyklu i już wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
dsekowska Re: mam nadzieje że też bedę lipcową mamą 13.11.08, 12:48 A jaki dokładnie był wynik, ile było beta? czy robiłaś test ciążowy? Odpowiedz Link Zgłoś
myszak84 Re: mam nadzieje że też bedę lipcową mamą 13.11.08, 12:50 beta wyszła 40.8, a na teście ciążowym bardzo blada druga kreska. Odpowiedz Link Zgłoś
dsekowska Re: mam nadzieje że też bedę lipcową mamą 13.11.08, 12:55 pierwszy dzień ostatniej miesiączki mialam 21-10..dzisiaj wdług moich obliczeń to 24 dzień cyklu, jeśłi jestem w ciązy to termin wypada 28-07-2009...bardzo chcaiłabym już widzedzień...już nie mogę się doczekać zrobienia testu, tylko nie wiem czy jest sens zrobić go dzisiaj albo jutro...a jak u ciebie było myszak84? Odpowiedz Link Zgłoś
myszak84 Re: mam nadzieje że też bedę lipcową mamą 13.11.08, 13:06 Idź do laboratorium na beta hcg, taki test sikany może jeszcze wcale nie wyjść. Wyniki będą jutro i będziesz spokojniejsza. Ja test sikany robiłam (chyba) 24. dnia cyklu i wyszła blada kreska, a 25.dc poszłam na betę. Odpowiedz Link Zgłoś
dsekowska Re: mam nadzieje że też bedę lipcową mamą 13.11.08, 14:50 Niestety w tym tygodniu nie mam czasu się wybrać do laboratorium...postanowiłam że zaczekam do przyszłego tygodnia ze sprawdzaniem...mam ndzieje że wytrzymam i że zobaczę 2 grube kreski 21-11 zrobię test i zobaczymy co mi wyjdzie... gratulujuję wszystkim przyszłym mamom maleńkich "serduszek" w brzuszkach i życzę serdecznie zdrowych bobasów za niestełna 9 m-cy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dsekowska Re: :( niestety..nic z tego 27.11.08, 18:30 Dziewczyny dzisiaj zrobiłam betę...nic z tego. może następnym razem.Serdecznie gratuluję wszystkim lipcowym mamom. Mam nadzieję że będę sierpniową lub wrześniową.pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
kasikrj w oczekiwaniu na ... 27.11.08, 19:06 Jejku to forum ma na mnie zły wpływ. Dość niedawno do Was dołączyłam a tu niestety już przeczytałam o przykrej sytuacji banki... Strasznie mnie to dobiło bo obawiam się co jest ze mną. Wizytę mam dopiero 8 grudnia- pierwszą, która może stwierdzić ciąże. Byłam już raz między 2-3 tyg bo tak strasznie chciałam usłyszeć z ust lekarza tą wspaniałą wiadomość, ale zrobił mi USG po brzuchu i nic nie stwierdził. Więc trwam w niewiedzy i wielkiej nadziei. Okres przez kolejny miesiąc się nie pojawił, a ja mocno wierze że ten cud już zaistniał. W sumie objawów żadnych nie mam, tylko zmęczenie doskwiera mi bardziej niż zazwyczaj, troszke pobolewały brodawki, ale to już minęło, nie mdli mnie, ale mam nadzieję, że mimo tak dobrego samopoczucia jestem w ciąży! Trzymajcie kciuki, tak bardzo chce dołączyć do grona szczęśliwych mam! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basiulka78 Ciążowe brzuszki ;-) 10.01.09, 16:51 Hej dziewczyny, już raz pisałam, ale odzew marny, więc się powtarzam. Śledząc rózne fora wiele razy przygladałam się ciążowym brzuszkom. Widże już teraz po sobie nawet jak wielkie są róznice w danycmm okresie ciąży u różnych kobitek. Zachecam Was bardzo do wrzucana fotek na fotoforum. 2 fotki już są. Bęziemy sledzic jak nas przybywa Co Wy na to? Podaję link: fotoforum.gazeta.pl/72,2,883,89515199.html Odpowiedz Link Zgłoś
mewa50077500 Re: mam nadzieje że też bedę lipcową mamą 14.11.08, 16:01 dsekowska napisała: >...Tak w ogóle to dziewczy kiedy robiłyście testy czy beta hcg? > ja zrobiłam w 26dc i wyszła bardzo wyraźna druga kreska. Cykle mam 28-32dniowe Odpowiedz Link Zgłoś
kapiwa Re: dziewczyny widziałam serducho.... 13.11.08, 11:46 cześć kawkaranna i wszystkie pozostałe forumowiczki! jestem tu nowa, to mój pierwszy wpis,prawdopodobnie jestem w 5t5dc, więc tak jak Ty dokładnie dzisiaj! ostatnia @ 6.10.testy zrobione, na ostatnich dwóch wyraźne piękne dwie krechy, wręcz bordowe 2 miesiące temu poroniłam, to była bardzo wczesna ciąża, tzw. biochemiczna, ale była i swoje przeżyłam, lekarz w szpitalu pozwolił starać sie już w kolejnym cyklu, i chyba się udało!mój gin kazał przyjść jak już będzie 2 tygodnie po terminie @, ale ja nie mogę wytrzymać i wolę pójść wcześniej, a nuż będzie już coś wiadomo na pewno? i Ty kawkaranna właśnie dałaś mi nadzieje, bo wizytę mam jutro, więc 5t6dc, więc może tak jak u ciebie będzie już widać serduszko!o rety, jak bardzo bym chciała... bo cieszą mnie niezmiernie te dwie krechy, objawy tez w sumie typowo ciążowe-ból brzuszka, jakby się rozciągał, bardzo wrażliwe i powiększone piersi, ochota na ogórki kiszone, senność, lekkie zawroty głowy, no i przede wszystkim brak @ale jeszcze sie tak mega nie ucieszyłam, nie skoczyłam z radości, a tak właśnie bym zareagowała na ciążę...tak bardzo pragnę zostać mamą, po tym poronieniu dosyć szybko doszłam do siebie, ale jednak ból pozostał. i jeszcze niecały miesiąc temu moja siostra ogłosiła, że spodziewa się drugiego już dziecka, rodzi na początku czerwca...oczywiście się ucieszyłam, ale jednak to mną mocno trzepnęło, a teraz jakby nasze pociechy przyszły na świat w odstępie miesiąca-byłoby super! przewidywany termin porodu mam 12 lipca. kawkaranna czy lekarz badał cię też ginekologicznie czy tylko usg zrobił? i kiedy miałaś poronienie? trzymajcie za mnie kciuki, tak bardzo bym chciała usłyszeć jutro dobre wieści, a nie mam się z kim podzielić tymi moimi wątpliwościami i spostrzeżeniami, bo nie chce zapeszać, a jeszcze obawiam się o ta ciąże, bo miałam ostatnio duże stresy, mój mąż stracił pracę... co za ironia losu, akurat teraz sie udało? pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: dziewczyny widziałam serducho.... 13.11.08, 12:22 Trzymam kciuki będzie dobrze ja też sie martwiłam, ale po wczorajszej wizycie jestem spokojna ostatnią @ miałam 3 pażdziernika z usg wyszło 5t5dni i biło serduszko.Lekarz mnie najpierw uprzedził że jeszcze akcji serca może niebyć ,ale pęcherzyk napewno noi był mocno zdziwiony ze tak szybko serduszo bije ,to było wspaniałe. Badał mnie ginekologicznie ,aby stwierdzić ciąże trwało to moment sprawdzał jajniki pózniej usłyszałam na dzień dzisiejszy wszystko jest okey.Prosze przyjść za 2 tyg to zobaczymy jak się rozwija dzidzuś.A najważniejsze to dużo wypoczywać niestresować sie i jeśli mnie coś niepokoi to dzwonić.Bęe trzymać kciuki tak jak dziewczyny za mnie trzymały pozytywne nastawienie to połowa sukcesu.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: dziewczyny widziałam serducho.... 13.11.08, 12:32 Aha co do poronienia mialam na początku stycznia tego roku i był to 7t , licząc od @ niebylo akcji serca co powinna już być sam pęcherzyk, a do tego mały zaczeląm krwawić , hcg spadło .Prawdopodobnie przyczyną była bakteria która wyszla z posiewu i przewlekłe zapalenie szyjki macicy.Mam już corke 5lat a teraz termin z kalendaża na 9lipca corka też z lipca.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
myszak84 Re: dziewczyny widziałam serducho.... 13.11.08, 12:45 Suuuuper. Ja idę jutro. Mam nadzieję, że wrócę taka szczęśliwa jak wy! Odpowiedz Link Zgłoś
kapiwa Re: dziewczyny widziałam serducho.... 13.11.08, 13:03 no ja tez idę jutro rano do lekarza, więc dam znać jak poszło, i trzymam kciuki za ciebie myszka84 Odpowiedz Link Zgłoś
myszak84 Re: dziewczyny widziałam serducho.... 13.11.08, 13:07 Ja idę dopiero wieczorkiem. Daj znać odrazu jak będziesz miała możliwość. Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: dziewczyny widziałam serducho.... 13.11.08, 14:08 Dziewczyny myszak84 trzymam kciukasy tak samo mocno jak ty trzymałaś za mnie.Pozytywne nastawienie polowa sukcesu.POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
moniaw79 Re: dziewczyny widziałam serducho.... 13.11.08, 23:18 Byliśmy na usg. Widzieliśmy bijące malusie serduszko, pulsującą kropkę znaczy, było też ciałko żółte, no i dzidzia oczywiście. Ma 0,46 cm. To mój 6t1d, termin-tak jak sama wyliczałam-około 07.07.2009. Ładna data. Cały czas w szoku jestem, mąż zresztą też. Chyba tak naprawdę dopiero dziś do nas dotarło, że rodzicami będziemy... Cud nad cuda takie dzieciątko, nie uważacie? Odpowiedz Link Zgłoś
nemesis5 Re: Lipiec 2009 - juz po wizycie :) 27.02.09, 09:35 a mam termin na 23 lipca, i wszystko na razie w porzadku od wczoraj tez wiem ze bedzie to dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
karola_5 Re: Lipiec 2009 13.11.08, 11:47 Cześć dziewczyny dziś mija 47 dzień od pierwszego dnia poprzedniej @ zrobiłam już 2 testy oba pozytywne wizytę mam 17.11 według kalkulatora termin mam na 05.07 tak się ciesze ale nie wiem czy nie zawcześnie, przez 4 lata brałam tabletki anty no i wychodzi na to że przy pierwszej próbie się udało. Mam już córkę ma 4,5 roku i ona bardzo by chciała braciszka. Pozdrawiam wszystkie lipcówki, życzę spokojnej i radosnej ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczka07 Re: Lipiec 2009 13.11.08, 15:23 Hej dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki, bo sama już nie wiem co będzie. Wczoraj bolał mnie brzuch dzisiaj "raz" też, jak leżę to mija. Ostatnio takie pobolewanie skończyło się źle i nie chcę powtórki. Mam nadzieję, że te dolegliwości się zdarzają i nie świadczą od razu o najgorszym. Lekarz nie potwierdził ciąży, mimo, że maluśki pęcherzyk było widać. Od owu 3t5d. Odpowiedz Link Zgłoś
karola_5 Re: Lipiec 2009 13.11.08, 15:53 Nie martw się napewno wszystko będzie ok, mnie też ostatnio dość bardzo boli brzuch i to wieczorem ale myślę że to dlatego że mam siedzącą pracę i mało się w ciągu dnia ruszam chociaż staram się robić sobie 5 min spacerki popokoju czasem wyjde na balkon. W poprzedniej ciąży od 3 m-c brałam leki bo dostałam skurczy przedwczesnych nie mogłam się wogóle ruszać a lekarz powiedział że to normalne no więc zmieniłam lekarza i ten doprowadził do szczęsliwego końca chć jak do niego poszłam 1 raz zlecił mi badania kriw i moczu za 2 dni pobiegłam do niego z wynikami to się okazało że mam anemię. Ty może też powinnaś zasięgnąć porady innego lekarza Napewno będzie dobrze musi być. Trzymaj się i myśl pozytywnie to może zdziałać cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczka07 Re: Lipiec 2009 13.11.08, 17:21 Hej Karola Znów sobie poleżałam i jest ok, mam wrażenie, że lekarze o tak wczesnej ciąży nie myślą po prostu poważnie. Byłam już u 2 różnych, za pierwszym razem pani doktor nic nie wykryła (żadnej ciąży nawet, i to było w piątek, czyli tydzień temu). Powiedziałam jej o bólu, ale na moją prośbę o jakieś leki podtrzymujące powiedziała kategoryczne nie. Do drugiego lekarza poszłam już w sumie tak bez planowania, ale się cieszę, bo on zobaczył pęcherzyk już (to było wczoraj) Ale też nie stwierdził żadnych nieprawidłowości. Pozostaje mi chyba po prostu czekać, dbać o siebie, unikać stresu i nie męczyć się. Z drugiej strony pracuję w szkole i niestety o stres bardzo łatwo. A może powinnam iść chociaż na tydzień zwolnienia. Musze wytrzymać aż lekarze w końcu stwierdzą u mnie ciążę i zaczną się moim maleństwem konkretnie zajmować... No i myślę pozytywnie we wrześniu robiłam kompleksowe badania i wszystko super. Więc na pewno będzie ok. Wyliczyłam sobie termin na około 14 lipca Raczek. Odpowiedz Link Zgłoś
kapiwa Re: Lipiec 2009 13.11.08, 18:04 kropeczko07, może powinnaś powiedzieć o swoich wsyztskich dolegliwościach lekarzowi, on już powinien uznac, czy potrzebne jest Tobie zwolnienie? ale uważam, że w naszym stanie błogosławionym mamy prawo poprosić o zwolnienie, jeżeli nie czujemy się w pełni sił, naprawdę trzeba na siebie uważać i dbać o sibeie, a leżenie pomaga ja jutro idę pierwszy raz do lekarza, mam nadzieję, że już coś wypatrzy, i może da zwolnienie, biorąc pod uwage moje poronienie 2 miesiące temu-myślę, że będzie to wskazane...ale zobaczymy. ja pracuję w urzedzie, lubię swoją pracę, nie jest zbytnio stresująca, ale tu nie o to chodzi-chodzi o to, byśmy odpoczywały ile się da trzymam za ciebie kciuki i czekam na nowe wieści! ja też będę miała raczka Karolina W. Odpowiedz Link Zgłoś