jecki.p 22.06.07, 22:49 Koniec z malpim teatrem, postanowi najprawdopodobniej 26 szefow panstw; obedziemy sie bez Polski Kaczorow... TRAGEDIA. j. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neeetka Guciu, nooo... 22.06.07, 23:28 moze siem to jeszcze jakos odkreci, burze i tornada przez Europe ida, znaczy: Der Wind weht, wo er will. Du hörst sein Brausen, weißt aber nicht, woher er kommt und wohin er geht. Odpowiedz Link
neeetka no i prosze, powialo 23.06.07, 00:23 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4246695.html Jest kompromis ws. traktatu UE Odpowiedz Link
konrad-walenrod Ich mache mir große Sorgen. 23.06.07, 08:53 Neeetka hat nach Mitternacht geschrieben: Jest kompromis ws. traktatu UE ====================== Meine Liebe! Meine Mama hat immer gesagt, dass der Schlaf vor Mitternacht der gesündigste ist. Ich bitte Dich sehr herzlich, nehme bitte mehr Rücksicht auf Deine werte Gesundheit und sitze bitte nicht mehr nach Mitternacht am PC. Dein Connie PS Deine Gesundheit ist mehr Wert als die Politik. Ich mache mir große Sorgen. Odpowiedz Link
konrad-walenrod Der Wind weht, wo er will. 23.06.07, 09:02 neeetka napisała: Der Wind weht, wo er will. Du hörst sein Brausen, weißt aber nicht, woher er kommt und wohin er geht. ================================ Das hast Du sehr schön gesagt! Odpowiedz Link
magnusg Re: Kaczorow pozegnanie z Europa 23.06.07, 07:42 Jak ja lubie komentarze ludzi,ktorzy nie maja pojecia o niczym ,ale koniecznie chca cos powiedziec na forum:)) Zapoznaj sie najpierw z systemem prawnym UE ,a pozniej sie wypowiadaj.Pomijajac fakt, ze twoja wypowiedz jest juz nieaktualna, to nikt nigdy z Polska bez jej woli pozegnac w UE przy obowiazujacych przepisach prawnych sie nie moze. Odpowiedz Link
polaola pierwiastek albo smierc ! 23.06.07, 08:55 Versprochen ist versprochen und wird nicht gebrochen !!! Czy teras bedzie zbiorowe Harakiri w sejmie (a przynajmniej podwojne)? Czy raczej "smiec" trzeba bylo rozumiec jako samobojstwo polityczne Polski na arenie miedzynarodowej, bo jak tak, to juz dotrzymali slowa. Odpowiedz Link
jessi_a Re: pierwiastek albo smierc ! 23.06.07, 09:13 zamiast odpowiedzi www.karikatur-cartoon.de/politik/quadratwurzel.htm Odpowiedz Link
magnusg Re: pierwiastek albo smierc ! 23.06.07, 09:16 Jezeli nie rozumiesz, ze system nicejski jest duzo bardziej korzystniejszy niz pierwiastek, to wspolczuje.A nawet po wprowadzeniu kiedys,kiedys tam systemu podwojnej wiekszosci hamulec bezpieczenstwa w postaci Ioaniny daje lepsze mozliwosci blokowania niewygodnych projektow niz pierwiastek. Odpowiedz Link
jessi_a Panie prezesiemelduje, ze nie wykonalem zadania 23.06.07, 11:11 powiedzial Lech do Jarka Odpowiedz Link
jessi_a Kacza tajemnica Egiptu 23.06.07, 10:39 jecki.p napisał: > Koniec z malpim teatrem, postanowi najprawdopodobniej 26 szefow panstw; > obedziemy sie bez Polski Kaczorow... > TRAGEDIA. > > j. seo-konread.blogspot.com/2007/04/kacza-tajemnica-egiptu.html Odpowiedz Link
magnusg Re: proponuje 23.06.07, 11:46 Mozesz mnie obrazac, co nie zmienia faktu, ze nie rozumiesz podstawowych rzeczy o ktorych sie wypowiadasz.Szczekaj sobie dowoli, jak cie to uszczesliwia. Odpowiedz Link
jecki.p tak sie sklada, 23.06.07, 13:15 ze kwestie, o ktorych mowisz mam w malym paluszku (i zostaje w nim jeszcze sporo miejsca). to byloby pierwsze primo. po drugie zas primo: widze nieodwracalne (przynajmniej w skali nastepnego dziesieciolecia) szkody, ktore ci zlodzieje ksiezyca wyrzadzaja polskiej racji stanu, wiec po prostu - Polsce. j. Odpowiedz Link
aptus Re: tak sie sklada, 23.06.07, 13:45 jecki.p napisał: > ze kwestie, o ktorych mowisz mam w malym paluszku (i zostaje w nim jeszcze spor > o > miejsca). to byloby pierwsze primo. >po drugie zas primo po drugie primo,piszesz kolego co to znaczy po drugie primo? abyssus abyssum invocat >widze nieodwracalne tak jak myslalem dlaczego nieodwracalne? > (przynajmniej w skali nastepnego dziesieciolecia) szkody, dlaczego szkody i dlaczego nieodwracalne ktore ci zlodzieje > ksiezyca dlaczego zlodzieje i dlaczego ksiezyca? Odpowiedz Link
jecki.p znaczy to zaledwie tyle, 23.06.07, 14:27 ze brakuje Ci wyczucia subtelnej ironii... :-) j. Odpowiedz Link
aptus Re: znaczy to zaledwie tyle, 23.06.07, 16:25 Mysle,ze z Polska bedzie sie trzeba troche liczyc,chociaz metody ktore stosuje jej obecna dyplomacja sa kontrowersyjne-mowili cos o zbrodniach wojennych,ale nie znam detali. "La Repubblica" o szczycie UE: Zwycięstwo "złego bliźniaka" mp, PAP2007-06-23, ostatnia aktualizacja 2007-06-23 11:55 To premier Jarosław Kaczyński, mimo swej nieobecności na szczycie Unii w Brukseli, był jego protagonistą i to on prowadził za rękę swego brata prezydenta - pisze w sobotę włoski dziennik "La Repubblica". Fot. Sławomir Kaminski / AG Premier Jarosław Kaczyński ZOBACZ WIDEOPremier: Prezydent jest lepszy niż ja! ZOBACZ TAKŻE Premier o szczycie UE: Sukces zawdzięczamy prezydentowi (23-06-07, 14:45) Noc na szczycie (23-06-07, 12:43) Olejniczak o szczycie UE: Gratulacje dla prezydenta i premiera (23-06-07, 09:38) Jest porozumienie w sprawie mandatu nowego traktatu UE (23-06-07, 04:47) Drugi dzień szczytu Unii Europejskiej w Brukseli godzina po godzinie (22-06-07, 16:55) POSŁUCHAJ TOK FM: Jest kompromis. Sukces czy rozczarowanie? (23-06-07, 12:45) Meller w Radiu TOK FM: Ten szczyt musi na zawsze uwrażliwić kraje "starej" Europy na problemy "nowej" (23-06-07, 13:05) Ostrowski w Radiu TOK FM o kompromisie na szczycie UE: Raczej rozczarowanie (23- 06-07, 13:35) SERWISY Spór o sposób głosowania w UE Gazeta podkreśla, że osiągnięcie kompromisu i pokonanie "polskiej blokady" jest zasługą wytrwałych negocjacji, prowadzonych do skutku przez kanclerz Angelę Merkel przy wsparciu ze strony prezydenta Francji Nicolasa Sarkozy'ego i brytyjskiego premiera Tony'ego Blaira. Według gazety brukselskie rokowania udowodniły, że szef polskiego rządu, uważany zawsze za bardziej wpływowego od prezydenta, jest także "na światowej scenie numerem jeden nacjonalistyczno-populistycznej Polski". Polski premier "ciągnął za sznurek do końca, prowadząc negocjacje na odległość ze swej stolicy jak wyniosły i najwyższy władca" - pisze lewicowy dziennik, dodając następnie: "świadomie ryzykował zerwaniem negocjacji i izolacją, a teraz może chwalić się, że osiągnął maksimum". "Długi polski obstrukcjonizm w Unii był także pojedynkiem między braćmi. Walką o władzę na światowej scenie" - stwierdza "La Repubblica" w komentarzu "Zwycięstwo "złego" bliźniaka". "Stern": Negocjacyjny kryminał z "żelazną Merkel" "Negocjacyjnym kryminałem" nazwał niemiecki tygodnik "Stern" szczyt UE w Brukseli. W zamieszczonej w wydaniu internetowym relacji jest mowa o "próbie sił" między Angelą Merkel a braćmi Kaczyńskimi. Niemiecka kanclerz nie zawahała się przed użyciem ryzykownych gróźb - pisze autor Florian Guessgen, nazywając Merkel "żelazną" negocjatorką, która dużo ryzykowała w tej rozgrywce. "Stern" wyjaśnia, że po odrzuceniu przez stronę polską wieczornego kompromisu (dpa poinformowała o godz. 20.34 o "nie" Polaków), Merkel postawiła na "skrajnie ryzykowną" strategię. W rozmowie z prezydentem Lechem Kaczyńskim powiedziała, że Niemcy nie są gotowi do dalszych ustępstw. Następnie sięgnęła po "mocny argument". Jeżeli Polscy nie chcą brać udziału, to pozostałe kraje zwołają Konferencję Międzyrządową bez Polski. "Przesłanie pod adresem Polski brzmiało: Merkel jest gotowa do całkowitej politycznej izolacji Polski" - czytamy w "Sternie". W tej sytuacji inicjatywę przejął prezydent Francji Nicolas Sarkozy, co w końcu przyniosło wynik - pisze "Stern". "Der Spiegel": Dramatyczne godziny O "dramatycznych godzinach" w Brukseli pisze tygodnik "Der Spiegel". "Po skandalu, do jakiego doszło między Merkel i Jarosławem Kaczyńskim, kilku szefów rządów i państw wynegocjowało kompromis z Polską. Dla wielu krajów ustępstwa na rzecz krytyków idą jednak zbyt daleko" - informuje "Der Spiegel". Oceniając przyjęte rozwiązanie, "Der Spiegel" zaznacza, że Polska będzie mogła jeszcze przez dziesięć lat zachować obecny wpływ w procesie podejmowania decyzji w Radzie UE. Przewodniczący frakcji socjalistów w Europejskim Parlamencie Martin Schulz (SPD) skrytykował w wywiadzie dla radio Deutschlandfunk kompromis z Polską. Jego zdaniem, pozostałe kraje zapłaciły "wysoką cenę", a Polska przez 10 lat będzie mogła utrzymać silną pozycję blokującą. "Polskie kierownictwo dowiedziało się, że pozostałe kraje UE nie dadzą wodzić się za nos" - powiedział niemiecki eurodeputowany. "Financial Times": Porozumienie za pięć dwunasta Komentując wyniki brukselskiego szczytu UE, londyński "Financial Times" na swej stronie internetowej pisze, iż w sobotę w nocy "Polska ostatecznie zgodziła się zakończyć ostry spór z Niemcami o wpływy w Unii Europejskiej, umożliwiając w ten sposób zawarcie w dosłownie ostatnim momencie porozumienia w sprawie zmienionej wersji konstytucji europejskiej - mandatu, stanowiącego projekt nowego traktatu UE. W korespondencji trzech swych wysłanników do Brukseli, "Financial Times" zaznacza, że polski prezydent Lech Kaczyński i jego brat bliźniak premier Jarosław Kaczyński "zgodzili się na kompromisową formułę dopiero, gdy zostali postawieni wobec ultimatum niemieckiej kanclerz Angeli Merkel". "Merkel, rozgniewana powtarzanymi przez stronę polską na szczycie odniesieniami do czasów II wojny światowej, zagroziła podjęciem prac nad opracowaniem nowego traktatu bez względu na stanowisko Warszawy (...) Postawieni wobec perspektywy załamania się europejskiego szczytu w atmosferze zajadłego sporu, bliźniacy podpisali się ostatecznie pod porozumieniem w sprawie nowego systemu głosowania w Radzie UE - jednakże pod warunkiem, że zostanie on odłożony do 2014 roku" - pisze "Financial Times". "Corriere della Sera": Zbyt wiele ustępstw wobec Polski "Corriere della Sera" wyraża w sobotę zaniepokojenie zbyt dużymi według tej gazety ustępstwami wobec Polski na szczycie Unii Europejskiej w Brukseli. Największy włoski dziennik podkreśla, że było to spotkanie "wstrząsów i rozczarowań", które przejdzie do historii jako jeden z najbardziej dramatycznych z powodu stanowiska Polski i wytrwałych, stanowczych zabiegów, by przekonać ją do kompromisu. "Pięć razy podczas jednego z najbardziej dramatycznych szczytów, jakie przeżyła Europa, Angela Merkel brała na stronę Lecha Kaczyńskiego i próbowała go przekonać. Pięć razy polski prezydent dzwonił do brata Jarosława. I pięć razy nieustępliwy premier, który pozostał w Warszawie, odpowiedział, że propozycje są niewystarczające, że system głosowania trzeba dalej zmienić, że Polska jest gotowa przedłożyć weto - jako jedyna przeciwko 26 krajom - po to, by nie osłabić swej siły blokowania unijnych decyzji i by nie dać satysfakcji niemieckiej prezydencji" - podkreśla mediolański dziennik. Dodaje następnie: "W końcu sama zirytowana i wycieńczona Angela Merkel chwyciła za miecz, którym Polacy wymachiwali przed nią". Tak gazeta interpretuje skierowaną przez niemiecką kanclerz groźbę rozpoczęcia konferencji międzyrządowej bez Polski, co w rezultacie doprowadziło do zmiany nastawienia Warszawy. "Nasuwa się myśl, że może Angela Merkel zrobiłaby lepiej, gdyby nie złożyła miecza na ołtarzu porozumienia za wszelką cenę" - konstatuje gazeta. Jak przebiegały negocjacje w Brukseli godzina po godzinie Odpowiedz Link
aptus Re: Dziękuję za obszerne informacje. 23.06.07, 16:46 fan.club napisał: > Polecam naukę linkowania. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4246918.html Soory,ale myslalem,ze tamta opcja byla wygodniejsza dla czytelnikow. Odpowiedz Link
fan.club Re: Dziękuję za obszerne informacje. 23.06.07, 18:09 Rzecz w tym, że czytanie długich tekstów w forumowym layout jest dosyć męczące. Szata graficzna oryginału jest lepiej przyswajalna. W tym konkretnym przypadku temat jest bardzo aktualny i niejedna osoba już te teksty zna. Nix für ungut! Odpowiedz Link
magnusg Re: tak sie sklada, 24.06.07, 11:09 "ze kwestie, o ktorych mowisz mam w malym paluszku (i zostaje w nim jeszcze sporo miejsca). to byloby pierwsze primo." GDYBY TAK BYLO, to bys nie napisal pierwszego postu, ktory swiadczy o twojej kompletnej niewiedzy w tym temacie. Odpowiedz Link
jecki.p rzygac sie chce, kiedy patrze 23.06.07, 15:19 na kaczorska metode "reprezentowania" polskiej racji stanu. na marginesie: mam przyjemnosc znac osobiscie osoby mieszkajace w Warszawie, ktore kiedys ja rzeczywiscie reprezentowaly. ich ocena pokrywa sie w zupelnosci z moja. j. Odpowiedz Link
mazur39 te znajome osoby dzisiaj nic nie znaczą, 23.06.07, 15:33 nie są nawet w opozycji, bo tak pogratulowała Kaczyńskim, począwszy od SLD... Odpowiedz Link
neeetka oj, mazur 23.06.07, 15:50 Prezydent Kaczyński był też bardzo zadowolony ze spełnienia dwóch innych postulatów Polski. Cieszył się, że kraje członkowskie zgodziły się ostatecznie na dodanie do unijnej Karty Praw Podstawowych, która ma mieć wiążący charakter, forsowanej przez Polskę deklaracji wykluczającej "naruszanie prawa krajów członkowskich do ustanawiania przepisów w dziedzinie moralności publicznej i prawa rodzinnego". Zdaniem szeregu europejskich przywódców, którzy głośno wyrażali swój sprzeciw, taki zapis podważa zaangażowanie UE w obronę praw obywatelskich. "Chodzi o świat wartości" - argumentował L. Kaczyński. ----------- Odpowiedz Link
jecki.p za pozwoleniem, Ichu, 23.06.07, 15:55 byc moze osoby, o ktorych mowie, nie znacza nic dla Ciebie - to kwestia Twojego subiektywnego punktu widzenia/siedzenia. zas ich znaczenia dla mnie (i - jak sadze - dla krytycznej wiekszosci mojej generacji) przecenic wprost nie sposob. to oni bowiem (lub one) pokazaly nam, jak mozna efektywnie dzialac w okresie, kiedy o Kaczorach nikt nie slyszal. j. Odpowiedz Link
aptus Re: za pozwoleniem, Ichu, 23.06.07, 16:16 Nawet jesli nie jest sie fanem Kaczynskich i PiS(ja akurat jestem, ze wzgledu na walke wypowiedziana postkomunistycznej mafii.Niekoniecznie podoba mi sie swego rodzaju staroswieckosc,ale widze zdecydowanie wiecej plus jak minusow) ,to pierwszy polski rzad po upadku komunizmu,ktorego dossier jest nieporownywalnie lepsze etycznie od postkomunistow. Wazna jest lojalnosc i mysle,ze nawet jak sie nie jest fanem Braci i ich opcji politycznej,to dobrze byc jest za polska racja stanu.Niemcy maja juz silna pozycje w Europie,teraz kolej na Polske i inne nowe panstwa Uni. Odpowiedz Link
aptus Re: za pozwoleniem, Ichu, 23.06.07, 16:20 Nie wiem, czy dobrze wyraze to co mysle.Kiedy ogladam sport np mecze z udzialem Polski i Niemiec,np WM2006 albo final w Handball,to nawet jak sie wkurzam,ze POlacy graja slabo,nawet jak uwielbiam Bundeslige, to i tak zycze odruchowo i intuicyjnie sukcesu Polakom. Odpowiedz Link
jecki.p Re: za pozwoleniem, Ichu, 23.06.07, 16:21 skad czerpiesz wiedze o "postkomunistycznej mafii"? oswieca Cie pan Ziobro i jemu podobni ? j. Odpowiedz Link
aptus Re: za pozwoleniem, Ichu, 23.06.07, 16:43 jecki.p napisał: > skad czerpiesz wiedze o "postkomunistycznej mafii"? oswieca Cie pan Ziobro i > jemu podobni ? jecki.p napisał: > skad czerpiesz wiedze o "postkomunistycznej mafii"? oswieca Cie pan Ziobro i > jemu podobni ? Fakty. Poniewaz nie interesuje sie polityka i moja wiedza na temat obecnej sytuacji w Polsce i na swiecie jest minimalna,to nie wypowiadam sie na ten temat. Powiedzialem tylko,krotko co o tym sadze. Mysle,ze ciebie nie uraze,jesli zaloze,na podstawie twoich postow,ze twoja wiedza jest rownie mala, z tym ze ty zgrywasz wszechwiedzacego. Ale jesli dobrze ci z tym to nie ma sprawy.Moim zdaniem nie bazujesz na faktach i normach etycznych,tylko na demagogi, emocji i relatywizmie. Ja staram sie ksztaltowac moje zdanie na faktach w zalozeniu o tradycyjne wartosci,ktorych nie podwazam(np bedac katolikiem nie poddaje dyskusji aborcji). Prawo i Sprawiedliwosc oceniam na podstawie tego co robi.Walczy z korupcja, sciga zbrodniarzy i przestepcow komunistycznych. Mi to odpowiada tobie nie musi.Ale nie musisz przekonywac innych co do twoich pogladow i to jeszce w wyjatkowo dyletancki,sposob. Odpowiedz Link
jecki.p jeszcze raz do Mazurka (i nie tylko) 23.06.07, 18:10 - tu masz najnowszy przyklad chorych wyobrazen kaczora premierujacego o polskiej racji stanu: "Dzięki temu - w ocenie szefa rządu - "polska moc blokująca" stała się dużo wyższa niż wcześniej i dużo wyższa niż w systemie pierwiastkowym. Jak podkreślił, "cała rozgrywka w UE jest rozgrywką o moc blokującą". zalosc ogarnia. j. Odpowiedz Link
mazur39 co Ciebie by satysfakcjonowało? 23.06.07, 19:46 zdeklasowana Polska? bez możliwości oddziaływania na politykę europejską? Niebawem ekipa rządząca może się zmienić, ale pozycja PL wewnątrz Unii już jest zagwarantowana, i o to chodzi. Nie jestem sympatykiem PiS-u, ale obiektywnie muszę przyznać, że na razie skutecznie punktują. A wyśmiewany na forach szeryf Ziobro przewodzi w rankingach. Społeczeństwo jemu ufa. Niestety, qrwa, ale tak jest. Ale po następnych wyborach moja formacja będzie rządziła, obiecuję! :-))) Odpowiedz Link
fan.club Następna polska formacja będzie jeszcze gorsza. 23.06.07, 20:15 Tak było do tej pory. Nikt mądry w Polsce do polityki już się nie garnie, a wyborca nie miał okazji nauczyć się mądrzejszych wyborów. Ale co tam - ważne, że możemy blokować! To w końcu łatwiejsze od budowania. Odpowiedz Link
mazur39 podobnie jak w Niemczech i gdzie indziej! 23.06.07, 20:23 do polityki garną się karierowicze i cwaniacy. Odpowiedz Link
konrad-walenrod Nicht mehr lange! 23.06.07, 20:38 fan.club napisał: > W ameryce biją murzynów. =========================== Nicht mehr lange! Der nächste US Präsident ist ein Schwarzamerikaner. Odpowiedz Link
elch8 Re: za pozwoleniem, Ichu, 23.06.07, 18:43 aptus napisał: > Fakty. > Poniewaz nie interesuje sie polityka i moja wiedza na temat obecnej sytuacji w > Polsce i na swiecie jest minimalna,to nie wypowiadam sie na ten temat. > Powiedzialem tylko,krotko co o tym sadze. > Mysle,ze ciebie nie uraze,jesli zaloze,na podstawie twoich postow,ze twoja > wiedza jest rownie mala, z tym ze ty zgrywasz wszechwiedzacego. > Ale jesli dobrze ci z tym to nie ma sprawy.Moim zdaniem nie bazujesz na faktach > > i normach etycznych,tylko na demagogi, emocji i relatywizmie. > Ja staram sie ksztaltowac moje zdanie na faktach w zalozeniu o tradycyjne > wartosci,ktorych nie podwazam(np bedac katolikiem nie poddaje dyskusji aborcji) > . > Prawo i Sprawiedliwosc oceniam na podstawie tego co robi.Walczy z korupcja, > sciga zbrodniarzy i przestepcow komunistycznych. > Mi to odpowiada tobie nie musi.Ale nie musisz przekonywac innych co do twoich > pogladow i to jeszce w wyjatkowo dyletancki,sposob. czegos rownie idiotycznego nawet na wp i onecie trudno sie doszukac. "nie interesuje sie polityka" i "Ja staram sie ksztaltowac moje zdanie na faktach". a gdzie ty widzisz te fakty skoro sie nimi nie interesujesz? co za belkot ziobrowy. Odpowiedz Link
magnusg Re: rzygac sie chce, kiedy patrze 24.06.07, 11:07 " marginesie: mam przyjemnosc znac osobiscie osoby mieszkajace w Warszawie, > ktore kiedys ja rzeczywiscie reprezentowaly. ich ocena pokrywa sie w zupelnosci > z moja. " To tluamczy wiele-swinie odciagniete od koryta rycza najglosniej. Podaj to te wielkie "autorytety". Odpowiedz Link
magnusg Re: rzygac sie chce, kiedy patrze 24.06.07, 11:12 Swinie to oczywiscie metafora, zeby nie bylo nieporozumien. I nie zapominaj o jednym kolego-gdyby nie 40 lat okradania Polski przez PZPR/SLD to Polska by miala dzisiaj ten sam poziom zycia co kraje zachodnie. Odpowiedz Link
jecki.p nigdy o tym nie zapomnialem, moje wielkie g, 24.06.07, 11:27 ale nie oczekiwalem tez, ze to zrozumiesz. j. Odpowiedz Link
konrad-walenrod Cegielski in Poznań / Józef Cyrankiewicz 24.06.07, 11:53 magnusg napisał: nie zapominaj o jednym kolego-gdyby nie 40 lat okradania Polski przez PZPR/SLD to Polska by miala dzisiaj ten sam poziom zycia co kraje zachodnie. ====================================== Ja! Und wieso hat keiner den Aufstand bei Cegielski in Poznań unterstützt? Mądralo! Habt ihr Angst gehabt, dass der Józef Cyrankiewicz Euch die Hände abhackt? Odpowiedz Link
annajustyna Aptus, ale z tymi zlodziejami i ksiezycem, to zart 23.06.07, 21:38 owales? Czy naprawde nie jarzysz??? Odpowiedz Link
aptus Re: Aptus, ale z tymi zlodziejami i ksiezycem, to 24.06.07, 14:26 Jesli chodzi o "zlodzieji ksiezyca" to byl bardziej sarkazm z mojej strony,gdzy znam epizod aktorski Blizniakow. Odpowiedz Link
margo125 Re: Kaczorow pozegnanie z Europa 24.06.07, 19:35 Wojenka w Brukseli zostala wygrana. Sredniej wielkosci kraj z polowa ludnosci Niemiec, karzel gospodarczy wywalczyl nieproporcjonalnie duzy do swojej europejskiej rangi wplyw w parlamencie europejskim. Szkoda tylko, ze z punktu widzenia dyplomacji polskiej "sukces" jest bardzo krotkowzoczny. Styl dyplomaci formacji K. (tragiczne odwolanie do II wojny swiatowej) zadbal skutecznie o izolacje Polski na arenie miedzynarodowej. Polytyka miedzynarodowa to cos wiecej niz liczba glosow parlamencie, to umiejetnosc rozmow, zawierania sojuszy, pozyskiwania partnerow do wspolnych celow. Silenie sie na mocarstwowosc spowodowalo izolacje i lekcewazenie Polski, jako przeciwnika nieodpowiedzialnego. Bylo to kolejne popisowe wymachiwanie szabelka, szkoda ze na oslep. Odpowiedz Link
maria421 Re: Kaczorow pozegnanie z Europa 24.06.07, 20:00 margo125 napisała: > Wojenka w Brukseli zostala wygrana. Sredniej wielkosci kraj z polowa ludnosci > Niemiec, karzel gospodarczy wywalczyl nieproporcjonalnie duzy do swojej > europejskiej rangi wplyw w parlamencie europejskim. Szkoda tylko, ze z punktu > widzenia dyplomacji polskiej "sukces" jest bardzo krotkowzoczny. Styl dyplomaci > > formacji K. (tragiczne odwolanie do II wojny swiatowej) zadbal skutecznie o > izolacje Polski na arenie miedzynarodowej. Polytyka miedzynarodowa to cos > wiecej niz liczba glosow parlamencie, to umiejetnosc rozmow, zawierania > sojuszy, pozyskiwania partnerow do wspolnych celow. Silenie sie na > mocarstwowosc spowodowalo izolacje i lekcewazenie Polski, jako przeciwnika > nieodpowiedzialnego. Bylo to kolejne popisowe wymachiwanie szabelka, szkoda ze > na oslep. Bardzo dobry wpis. Odpowiedz Link
mazur39 opcja uzyskana przez PL bedzie obowiazywala 24.06.07, 20:01 przez najblizsze lata. A potem mocarstwa i tak przedyskutuja problem na nowo, krotko przed dolaczeniem Turcji do EU. Z wiekszosci postow przemawia skromnosc, plaszczenie sie, brak wiary we wlasne mozliwosci i niska samoocena. Postanowienia podjete dzisiaj beda obowiazywaly przez kilkanascie nastepnych lat. A Polska rozwija sie gospodarczo i ludzie tutaj mieszkajacy maja swoje ego, wyzsze od emigracji tolerowanej za granica. Sasiad powie: Ihr Polacken, a wy wyplaczecie sie na forum. Odpowiedz Link
margo125 Re: opcja uzyskana przez PL bedzie obowiazywala 24.06.07, 20:28 Polska powinna upominac sie o swoje interesy w sposob inteligentny i wywazony. Kraj izolowany, traktowany jak niepowazny partner, nawet z dodatkowymi glosami w parlamencie, to kraj przegrany, malo cenny dla eventualnych sojusznikow, nieinteresujacy dla USA. Zastanawialam sie czyzbysmy wiedzieli lepiej od innych panstw europejskich walczac na slepo o sytem pierwiastkowy? Megalomania to polski znak rozpoznawczy. Szkoda. Odpowiedz Link
neeetka nie przepraszaj 24.06.07, 20:50 moze sie to wszystko jeszcze odkreci, wiattr wieje, kedy chce....wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,4248160.html Zachodniopomorska LPR apeluje o zawetowanie traktatu "Zarząd Okręgu Ligi uznał za całkowitą klęskę polskich negocjatorów wyniki unijnego szczytu w Brukseli. Jego zdaniem, kształt końcowego porozumienia w sprawie przyszłego traktatu UE nie służy polskiej racji stanu." --------- moze uda sie Polsce jeszcze z tej calej Uni ujsc z zyciem Odpowiedz Link
jessi_a Re: nie przepraszaj 24.06.07, 20:57 ale za to wybronila interesy Hiszpanii wiadomosci.wp.pl/kat,1356,statp,cG93aWF6YW5l,wid,8957543,wiadomosc.html Odpowiedz Link
jecki.p zrobiles siem bunczuczny, Mazurku, 24.06.07, 21:12 odkad zostawiles za soba mieszkanie socjalne i zasilek... :-) byt okresla swiadomosc ? j. Odpowiedz Link
neeetka Re: zrobiles siem bunczuczny, Mazurku, 24.06.07, 21:17 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80269,4247762.html?i=1 In der Körpersprache bedeutet das doch " erschiessen ", oder, Connie? Odpowiedz Link
mazur39 fajne mieszkanie socjalne w Bochum za 9 euro/m2 24.06.07, 21:23 i nie zostawilem, tylko przekazalem juniorowi. Odpowiedz Link
jessi_a Re: fajne mieszkanie socjalne w Bochum za 9 euro/ 24.06.07, 21:26 mazur39 napisał: > i nie zostawilem, tylko przekazalem juniorowi. -------------------------------------------------- o prawdziwa cnota krytyk sie nie boi Odpowiedz Link
jecki.p wiec jednak: 24.06.07, 21:51 wypadlo z puli sozjalnych, rabneli zaraz 9 €, no i zasilek nie wystarczyl... :-) j. Odpowiedz Link
magnusg Jak bardzo sie mylisz margo. 25.06.07, 11:05 niemieckie media praktycznie o tym nie pisza i moze dlatego masz tak skrzywiony poglad na wydarzenia w Brukseli.Jak Merkel oznajmila, ze chce kontynuowac prace bez Polski(nota bene totalny idiotyzm, bo i tak by w koncu potrzebowala zgody Polski), to natychmiast Sarkozy,Blair i kilka malych panstw europy wschodniej przylowalo ja do porzadku.O tym niemieckie media nie pisza, bo to byla totalna porazka Merkel.Glupi pomysl z izolacja i do tego natychmiastowa riposta miedzy innymi z Paryza, gdzie do tej pory os niemiecko-francuska uchodzila za totalnie jednomyslna. To Merkel wrocila na tarczy z Brukseli, a nie Kaczory, ktore stosuja taka sama polityke jak Wielka Brytania, a ta na niej nigdy zle nie wyszla w UE. Odpowiedz Link
fan.club Gratuluję poczucia humoru! 25.06.07, 11:18 Jeszcze trochę a zostaniesz Honorowym Bliźniakiem. Odpowiedz Link
magnusg Re: Gratuluję poczucia humoru! 25.06.07, 17:43 Nie wiem na ktory z twoich niezliczonych argumentow mam odpowiedziec najpierw:) Odpowiedz Link
maria421 Re: Jak bardzo sie mylisz margo. 25.06.07, 16:31 magnusg napisał: > niemieckie media praktycznie o tym nie pisza i moze dlatego masz tak skrzywiony > > poglad na wydarzenia w Brukseli.Jak Merkel oznajmila, ze chce kontynuowac prace > > bez Polski(nota bene totalny idiotyzm, bo i tak by w koncu potrzebowala zgody > Polski), Wcale nie taki idiotyzm, bo rozmowy mogly by byc dalej kontynuowane bez Polski, tak jak kiedys byly kontynuowane bez Wlk. Brytanii. Czyli- Polska zostalaby odeslana do domu po to, zeby przemyslec sprawe i potem zostalaby zaproszona do glosowania, gdyz nikt jej prawa glosu nie chcial odebrac. to natychmiast Sarkozy,Blair i kilka malych panstw europy wschodniej > przylowalo ja do porzadku.O tym niemieckie media nie pisza, bo to byla totalna > porazka Merkel.Glupi pomysl z izolacja i do tego natychmiastowa riposta miedzy > innymi z Paryza, gdzie do tej pory os niemiecko-francuska uchodzila za totalnie > jednomyslna. Nie wiedzialam ze Merkel zmienila zdanie przywolana do porzadku przez Sarkozy´ego, Blaira i innych:-) To raczej Kaczynski sie ocknal. Dlatego teraz Giertych mowi ze Merkel powiedziala Polakom "Hände hoch". Ciekawa jestem, co by powiedzial gdyby to np. Zappatero byl na miejscu Merkel? Ze to lewacki spisek? > To Merkel wrocila na tarczy z Brukseli, a nie Kaczory, ktore stosuja taka sama > polityke jak Wielka Brytania, a ta na niej nigdy zle nie wyszla w UE. Wodze ze nie zauwazyles roznicy miedzy metoda Blaira a Kaczynskiego. Odpowiedz Link
magnusg Re: Jak bardzo sie mylisz margo. 25.06.07, 17:42 " Wcale nie taki idiotyzm, bo rozmowy mogly by byc dalej kontynuowane bez Polski, > tak jak kiedys byly kontynuowane bez Wlk. Brytanii. Czyli- Polska zostalaby > odeslana do domu po to, zeby przemyslec sprawe i potem zostalaby zaproszona do > glosowania, gdyz nikt jej prawa glosu nie chcial odebrac. " No i co by to mialo dac?Myslisz naprawde, ze 26 innych panstw by mialo ochote pracowac dalej nad dokumentem, ktorego przyszlosc przy ostrym sprzeciwie Polski i jej izolacji przez Merkel bylaby totalnie niepewna?? Przyklad z Anglia z 1985 roku jest malo trafny, bo tam chodzilo o duzo mniej wazna sprawe, gdzie szanse kompromisu byly duzo wieksze, a tutaj o podstawe funkcjonowania UE. Nie wiedzialam ze Merkel zmienila zdanie przywolana do porzadku przez > Sarkozy´ego, Blaira i innych:-) To raczej Kaczynski sie ocknal. Dlatego teraz > Giertych mowi ze Merkel powiedziala Polakom "Hände hoch". Zacytuje "Die Welt" +++ Eilmeldung, 0.47 Uhr +++ Merkel bietet neuen Kompromiss an Bundeskanzlerin Angela Merkel kommt Polen im Streit um die künftige Machtverteilung in der Europäischen Union weit entgegen. Wie aus den Delegationen beim EU-Gipfel in der Nacht zum Samstag in Brüssel verlautete, soll Polen bis zum Jahr 2017 das Recht haben, seinen heutigen Einfluss bei Abstimmungen A tutaj "Der Spiegel". Brüssel - Angela Merkel stößt mit ihrem Vorstoß für EU-Reformverhandlungen ohne Polen auf Widerstand. Kollegen aus ganz Europa forderten Diplomaten zufolge Merkel auf, sich weiter um einen Kompromiss zu bemühen. Deutschland sei mit dem Plan gescheitert, Polen in der EU völlig zu isolieren. Litauen stellte sich offen hinter Polen: "Wir wollen weiterverhandeln. Und zwar auf dem Gipfel", sagte eine Sprecherin. Ein tschechischer Diplomat: "Eines ist klar, Polen ist nicht allein." Auch die Slowakei sprach sich gegen eine Isolierung aus. Frankreich und Großbritannien versuchten, die deutsche EU- Ratspräsidentschaft zu weiteren Verhandlungen zu bewegen. Im Gespräch ist einem hochrangigen Diplomaten zufolge jetzt, den Einstieg in das von Polen abgelehnte neue System der Stimmgewichtung noch um zwei weitere Jahre auf 2016 zu verschieben. Odpowiedz Link
maria421 Re: Jak bardzo sie mylisz margo. 25.06.07, 17:53 magnusg napisał: > No i co by to mialo dac?Myslisz naprawde, ze 26 innych panstw by mialo ochote > pracowac dalej nad dokumentem, ktorego przyszlosc przy ostrym sprzeciwie Polski > > i jej izolacji przez Merkel bylaby totalnie niepewna?? Co by to dalo moglibysmy mowic jakby sie stalo. Ale sie nie stalo. I to nie Merkel izolowala Polske,a Polska izolowala sama siebie. Od poczatku. > Przyklad z Anglia z 1985 roku jest malo trafny, bo tam chodzilo o duzo mniej > wazna sprawe, gdzie szanse kompromisu byly duzo wieksze, a tutaj o podstawe > funkcjonowania UE. Nie wazne o co chodzilo tylko o to, ze byl precedens. > Zacytuje "Die Welt" > > +++ Eilmeldung, 0.47 Uhr +++ Merkel bietet neuen Kompromiss an Bundeskanzlerin > Angela Merkel kommt Polen im Streit um die künftige Machtverteilung in der > Europäischen Union weit entgegen. Wie aus den Delegationen beim EU-Gipfel in > der Nacht zum Samstag in Brüssel verlautete, soll Polen bis zum Jahr 2017 das > Recht haben, seinen heutigen Einfluss bei Abstimmungen > > A tutaj "Der Spiegel". > Brüssel - Angela Merkel stößt mit ihrem Vorstoß für EU-Reformverhandlungen ohne > > Polen auf Widerstand. Kollegen aus ganz Europa forderten Diplomaten zufolge > Merkel auf, sich weiter um einen Kompromiss zu bemühen. Deutschland sei mit dem > > Plan gescheitert, Polen in der EU völlig zu isolieren. > > Litauen stellte sich offen hinter Polen: "Wir wollen weiterverhandeln. Und zwar > > auf dem Gipfel", sagte eine Sprecherin. Ein tschechischer Diplomat: "Eines ist > klar, Polen ist nicht allein." Auch die Slowakei sprach sich gegen eine > Isolierung aus. Frankreich und Großbritannien versuchten, die deutsche EU- > Ratspräsidentschaft zu weiteren Verhandlungen zu bewegen. Im Gespräch ist einem > > hochrangigen Diplomaten zufolge jetzt, den Einstieg in das von Polen abgelehnte > > neue System der Stimmgewichtung noch um zwei weitere Jahre auf 2016 zu > verschieben. > Jak myslisz, jak dlugo Kaczynski jeszcze by sie upieral i trzymal wszystkich w napieciu, gdyby nie to ultimatum Merkel? Odpowiedz Link