forresty 07.11.06, 17:49 ktoś wie? spaniel? basset? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ollaboga77 Re: jakiej rasy był Pankracy? 07.11.06, 18:03 foksterier ... to był terier.. ale oczywiscie to był pluszak:))) Odpowiedz Link Zgłoś
lhotse89 Re: jakiej rasy był Pankracy? 07.11.06, 18:32 a mi sie wydaje że to jamnik był tylko jakiś taki mechaty i kędzierzawy Odpowiedz Link Zgłoś
pablo-sk CIAPEK!!!! 21.11.06, 12:32 za dobrych czasow, w piątkowe popołudnia... może nigdy nie byłem znawcą psich ras, ale w dzieciństwie ubzdurało mi sie, że istnieje rasa "ciapek", ktorej przedstawicielem był własnie pankracy! w odrożnieniu od rasy "azor".... ------------------------------------------------- bydleceterasy.mp3.wp.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
drabo2003 A tutaj fotki Pankracego :-)) 17.11.06, 14:02 nostalgia.starzaki.eu.org/index.php?option=com_content&task=view&id=91&Itemid=123 Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re: raczej spaniel 17.11.06, 14:19 Nie spanielka, tylko kundelka, chyba że ma rodowód. Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam albert ty chyba nie tego jesteś 17.11.06, 14:21 pluszak i rodowód dobre!! groch i ściana:// Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re: Pankracy to fantazja na temat jamnika 17.11.06, 14:23 Nie myśl tyle, bo Cię głowa rozboli - ło!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: Pankracy to fantazja na temat jamnika 17.11.06, 14:25 albert.flasz1 napisał: > Nie myśl tyle, bo Cię głowa rozboli - ło!:-) hie hie hie hie hie hie głowa boli od twoich wypowiedzi--ło! Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re: Pankracy to fantazja na temat jamnika 17.11.06, 14:31 Przeszkadza? No to, wejdź na "moje forum" (uważaj - nie na moje, bo i tak nie znasz hasła, tylko na Twoje osobiste) i tam, w "opcjach" skorzystaj z opcji pt. "wujek dobra rada", czyli dodaj mnie do swych wrogów. Pozbędziesz się stresów i będziesz zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: Pankracy to fantazja na temat jamnika 17.11.06, 15:37 albert.flasz1 napisał: > Przeszkadza? No to, wejdź na "moje forum" (uważaj - nie na moje, bo i tak nie > znasz hasła, tylko na Twoje osobiste) i tam, w "opcjach" skorzystaj z opcji pt. > "wujek dobra rada", czyli dodaj mnie do swych wrogów. Pozbędziesz się stresów i > będziesz zadowolona. Żenada żenada żenada panie grochu. Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re: Pankracy to fantazja na temat jamnika 17.11.06, 16:42 jezzmam napisała: > Żenada żenada żenada panie grochu. Że szto nada? Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re: albert ty chyba nie tego jesteś 17.11.06, 14:23 Nie poniżaj się do dyskutowania z burakami i nie żyw trolli!:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mar.was Ta strona jest świetna!! 20.11.06, 18:36 Czasem warto przypomnieć sobie jaki smak miało dzieciństwo, gdyby tak mieć wehikuł czasu :) --- I umieć nie spaść, kiedy piersi pęd rozpiera A spadłszy, szepnąć jeszcze — equus polonus sum! Odpowiedz Link Zgłoś
aamg Re: A tutaj fotki Pankracego :-)) 21.11.06, 09:09 Dzięęęęęęęęęęęęęęęęęęki za ten link! Świetna stronka! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: jakiej rasy był Pankracy? 07.11.06, 19:00 chyba kundel bury.... tiny.pl/rjd4 Odpowiedz Link Zgłoś
blanez16 Widziałam go dwa lata temu. 12.11.06, 23:48 Serio. Mieszka u swojego pomysłodawcy na warszawskiej Sadybie. Niestety jest dośc zakurzony i koczuje w kartonowym pudle. Rasa ? Skłaniałabym się do jamniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
scots Re: Widziałam go dwa lata temu. 13.11.06, 12:59 blanez16- myslalam do dnia dzisiejszego, ze jamniki maja gladka siersc :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
blanez16 Re: Widziałam go dwa lata temu. 14.11.06, 00:15 A niekoniecznie ! A długowłose ? A szorstkowłose ? Zresztą myślę, że to była raczej fantazja n/t jamnika. Znając pomysłodawcę jestem w zasadzie o tym przekonana. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Widziałam go dwa lata temu. 20.11.06, 15:01 Nie jamnik, wyglądał na dłuższe nogi. Coś jak gończy polski? Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa Re: jakiej rasy był Pankracy? 13.11.06, 16:34 spaniel jak nic. foksterier to byl reksio :) Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: pudel 18.11.06, 00:38 Pudle nie maja tak rozklapcialych pyskow :P. Jesli juz koniecznie musimy go gdzies zaklasyfikowac, to sklaniam sie do spanielka.... Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk On był Punk-rasy. 20.11.06, 15:17 Albo pluszakus vulgaris czyli pluszak zwyczajny. Odpowiedz Link Zgłoś
yowah76 Re: jakiej rasy był Pankracy? 20.11.06, 17:43 Stanowczo rasa wycieraczka kokosowa, jak dla mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
ludvica Re: jakiej rasy był Pankracy? 20.11.06, 21:17 To byly istoty z innego swiata np. Pankracy czy tez Pan Cerowany.Swiat tekstylny-tkaniny i dzianiny Odpowiedz Link Zgłoś
yogowski Re: jakiej rasy był Pankracy? 20.11.06, 21:13 Myślę że był to podpalany Braunschweiger Odpowiedz Link Zgłoś
marek_solon Re: jakiej rasy był Pankracy? 20.11.06, 22:45 Kiedyś, jak byłem w Panu Kracym, to byłem w formie A teraz tylko leżę, i nic... pilkazzaklawiatury.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jennajem samiście są jamniki ;) 20.11.06, 22:45 A kto powiedział, że Pankracy był rasowy? Bo jak dla mnie to był kundelkiem, czyli wiele ras w jednym pluszaku :) Odpowiedz Link Zgłoś
snajpe_ru Kandell Berry (Po Polsku Kundel Bury) 21.11.06, 08:43 zawsze tak mowie tzn. Kandell Berry ,a nie kundel o psach nierasowych , zeby bylo im przyjemniej ! Odpowiedz Link Zgłoś
theaccidental Re: jakiej rasy był Pankracy? 21.11.06, 10:46 Nie pamiętałam dokładnie, ale ze zdjęcia wygląda jak jamnik potraktowany lokówką. Czy osiągniemy konsensus? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
anna395 Re: jakiej rasy był Pankracy? 21.11.06, 10:50 Zobaczyłam fotki i... faktycznie bardziej spanielek. Ale zanim je zobaczyłam pamiętałam, że to owczarek polski- teraz mi głupio, że zapomniałam jak wyglądał Pankracy... Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek98 Re: jakiej rasy był Pankracy? 21.11.06, 13:09 jak na spanielka to rochę za mały. To musi być jakaś krzyżówka basseta z jamnikiem;) Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: jakiej rasy był Pankracy? 21.11.06, 13:16 pudel ewentualnie spaniel z kręgonymi wlosami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Re: jakiej rasy był Pankracy? 21.11.06, 13:28 Bzdura! Pankracy mieszka na warszawskim os.Ruda u panii doktor Suminskiej ktora ma lecznice weterynaryjna w tymze bloku.Wiem bo widzialem Odpowiedz Link Zgłoś
ergiel Połączenie wycieraczki ze szczotką ryżową. 21.11.06, 13:35 A ja mam jego zdjęcie z imiennym autografem dla mnie jeszcze z dzieciństwa :P. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: jakiej rasy był Pankracy? 21.11.06, 13:43 Rasa polska kłapciata :))) Mnie on przypomina spaniela, ale takiego trochę skundlonego :) Odpowiedz Link Zgłoś
a_na Re: jakiej rasy był Pankracy? 21.11.06, 15:16 Heh...czasy Pankracego ... :-))) To z pewnością był spanielo-jamnik,który miał nieszczęscie trafić do psiego fryzjera-partacza,gdzie został ostrzyżony maszykną...a ostrzyżony maszynką spanielowy włos wygląda właśnie tak,jak u Pankracego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta19 Re: jakiej rasy był Pankracy? 21.11.06, 15:28 Pankracy był pudlem. Na spaniela jest zbyt kudłaty. www.europudel-spezial.de/Bilder/Basisbilder/Ueber_Pudel/Apricot_Red.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
a_na Re: jakiej rasy był Pankracy? 22.11.06, 13:21 aniuta19 napisała: > Pankracy był pudlem. Na spaniela jest zbyt kudłaty. Oj..chyba mało wiesz o spanielach :-) a najważniejsze jest to,że po prostu był fajnym psem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lejnamur Re: jakiej rasy był Pankracy? 21.11.06, 15:58 foksterjer belgijski podpalany z tylu. Odpowiedz Link Zgłoś
murrka Re: jakiej rasy był Pankracy? 21.11.06, 16:02 Ja przyłączę się do frakcji, która twierdzi, że Pankracy był kund... przepraszam, że był rasy mieszanej. Moim zdaniem ze sporą domieszką spaniela. A i pudel znalazłby się wśród jego szlachetnych przodków. I być może jamnik, ale na potomka jamnika to Pankracy miał chyba za długie łapki. Odpowiedz Link Zgłoś
glosybaltyku aryjskiej 21.11.06, 16:51 Byl (prawie) bialym dumnym psem-wojownikiem. Odpowiedz Link Zgłoś