Dodaj do ulubionych

Filtr paliwa - gdzie on jest??

04.08.05, 17:56
Gdzie jest filtr paliwa? Czy moja Alfa ma tylko filtr zintegrowany z pompą paliwa umieszczoną w baku?? Alfa Romeo 145 1,6 16V TS rok 1999
Jeśli jest to gdzie? Byłem dziś wymienić olej i inne pierdoły, a mechanicy mówią że filtru paliwa nie mogą znaleźć co za tym idzie i wymienić!!
Obserwuj wątek
    • wozignoj Re: Filtr paliwa - gdzie on jest?? 04.08.05, 20:52
      Możesz długo szukać,pod prawym błotnikiem jest oni to nawają aktywnym wkładem
      którego podobno sie nie wymienia.Łot i niespodzianka.
      • marcink70 Re: Filtr paliwa - gdzie on jest?? 04.08.05, 21:11
        Witam !!
        A nie jest on może pod podłogą za taka plastikową osłona przed zbiornikiem
        paliwa patrzac od przodu, tak troszke na lewo (przynajmniej tak jest w 146)

POZDRAWiAM // Marcin // AR 146 2.0
        • maarp Re: Filtr paliwa - gdzie on jest?? 04.08.05, 21:21
          Pod podłogą - czyli padrząc od spodu auta? Czy może w bagażniku?? pod tą plastikową osłoną??
      • maarp Re: Filtr paliwa - gdzie on jest?? 04.08.05, 21:19
        Pod prawym błotnikiem ale przednim czy tylnim????? Czy na pewno w tym roczniku tam jest?? Czy da się wymienić ten wkład??? W sklepie sprzedano mi " jakiś " filtr paliwa do Alfy 145 ale nie wiedzą gdzie go szukać - mechanicy też!!!
    • black146 Re: Filtr paliwa - gdzie on jest?? 04.08.05, 22:10
      przed prawym tylnym kołem pod plastikową osłoną. wejdź pod samochód i popatrz
      jak idą przewody paliwowe napewno znajdziesz. przewody są założone na
      szybkozłaczki ściągasz stary filtr i wciskasz nowy na przewody i po robocie
      • marcink70 Re: Filtr paliwa - gdzie on jest?? 04.08.05, 22:34
        Witam !!
        Sorki ze tak pozno ale nie miałem czsu wczesniej. Filtr jest tam gdzie pisał
        black146 czyli pod spodem (pod podłoga patrzac od dołu ) za taka plastikową
        osłona, znajdziesz go patrzac na te kolorowe przewodziki paliwa (prawdopodobnie
        niebieskie :-) taki kolor maja przynajmniej u mnie)

• maarp Re: Filtr paliwa - gdzie on jest?? 04.08.05, 22:58
          Wielkie dzięki chłopaki!! Oby więcej takich ludzi i takich odpowiedzi!! Jutro poszukiwania zaginionego filtra!
          • marcink70 Re: Filtr paliwa - gdzie on jest?? 04.08.05, 23:14
            Witam !!
            Nie ma sprawy, po to jest to forum :-)
            Miłego majsterkowania

• marcink70 Re: Filtr paliwa - gdzie on jest?? 07.08.05, 01:49
              WITAM !!!
              Lej Bek

POZDRAWiAM // Marfcin // 146 2.0 TS
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka