Dodaj do ulubionych

Waves - Hurgada (***)

17.09.03, 21:33
Hotel położony w centrum nowej Hurgady.

Plusy:
- położenie w centrum miasta;
- baza nurkowa, wypożyczalnia sprzętu do snoorkowania;
- przystań jachtów wypływających na rafy.

Minusy;
- bardzo mała plaża;
- masa turystów przetaczająca się ciągle do przystani jachtów;
- masa jachtów praktycznie przy samej plaży.

(liczę że uzupełnicie moje informacje).
Obserwuj wątek
    • agusha7 Re: Waves - Hurgada (***) 03.10.03, 16:54
      Hotel jeszcze przez jakis czas bedzie w remoncie (w tej chwili remontowana
      jest czesc frontowa hotelu). Znajdzie sie tu przyjemna knajpa (widzialam
      projekt) i restauracje marokanska na pietrze.
      Hotel w czesci jest juz odremontowany: pokoje sa przytulniejsze, warto wiec
      zapytac przy zakwaterowaniu o te nowe pokoje.
      Wlasciciel po zakonczeniu remontu bedzie staral sie o czwarta gwiazdke.
      Remont ma jeszcze trwac troche ponad miesiac.

• pc_maniac Re: Waves - Hurgada (***) 07.10.03, 17:35
        (cyt.: ada 07-10-2003 17:09)

"Bylam w wavesie w lipcu i bylo zajebiscie (no moze zarcie bylo okropne i
        plaza niezbyt ladna), 2 baseny czynne 24h , jeden z barkiem z siedzeniami w
        basenie (co dziwne nie pisza o tym basenie w katalogach a jest o niebo lepszy
        od tego o ktorym pisza), imprezy dzien w dzien gdyz hotel jest w samym sercu
        sekkali ok 300 metrow od malego wesolego miasteczka i ok 700 m od papas beach
        club (zajebista plaza od 9-19 z lezakami i parasolami przy klubie za darmo),
        niedaleko disco cleopatra. w hotelu pub i bilard, naprzeciwko wavesa Papas Bar
        (drogo). dziesiatki pubow i kafejek, mc donalds 500m, kfc, pizza hut ok 1000 m
        (busem za 1zl).
        hotel fajny ale wciaz w remoncie (mi to nie przeszkadzalo, bo mialam dobry
        pokoj) o pokoje trzeba zagadywac w rcepcji (przydzial losowy a standard pokoi
        rozny od rudery po apartament)- mozna wymieniac. tv z TVN i TV4. lodowka na
        wyposazeniu. o mini golfie i siatkowce zapomnij bo juz go nie ma w hotelu (tam
        teraz jest ten drugi basen), a zreszta cholera wie jak teraz wyglasda ten
        hotel (my bylismy 2 tyg i zdarzyli w tym czasie przebudowac pol hotelu)
        hotel raczej dla mlodej nie snobistycznej wiary, dosc czysto, tanio, wesolo,
        nikt nie patrzy ci na rece i nie szpieguje jak czasami bywa w 5*. da sie
        wniesc w plecaku zarcie i picie ,naprzeciwko hotelu jest market (jedyny
        porzadny sklep w hurghadzie)
        teren hotelu jest ok (ogrod, baseny, plaza, 2 kawiarnio, pabo bary.),
        oddzielony od ulicy budynkiem z recepcja). wlasciwie jest to raczej osrodek
        wypoczynkowy a nie hotel (male wille 4-6 pokojowe)rozlozone na terenie ogrodu.

mi sie podobalo ale to zalezy od oczekiwan i gustu, byly barany cio chcialy
        wracac do polski po 5 minutach tylko dlatego ze zobaczyli mala jaszczurke w
        ogrodzie itp.(wedlug nich to byl straszny potwor roznoszacy zarazesmile)

ostrzegam by nie nastawiac sie na luksusy, pierwsze wrazenie nie bylo mile (
        nie zmienili nam poscieli po poprzednich gosciach) i w kiblu plywala
        podpaskasmile ale zmienilismy pokoj i bylo zarabiscie, czysto i wyposazenie
        pokoju o wiele lepsze. najwazniejsze to nie wpadac w panike i powiedziec w
        recepcji ze chce sie zmienic pokoj bo..... (nam pomogla tez rezydentka
        (triada))
        na sniadania nie warto wstawac, obiad da sie przezyc, plaza jak juz
        wspomnialam jest srednio fajna a raczej plaza jest ok ale mala i zejscie do
        wody strome, ale to tez da sie przeskoczyc (za darmo plaze przy chili pub i
        papas beach club)

polecam ten hotel ze wzgledu na lkoalizacje i luzacka atmosfere jaka w nim
        panuje. jak ci sie nie spodoba to juz nie moja wina...mi sie naprawde
        podobalo...ale ja jestem mlodziutka i jechalam tam sie bawic a nie marudzicsmile

polecam biuro wycieczek fakultatywnych travel story (naprzeciwko wavesa,
        polski przewodnik) ceny 50 % nizsze niz w biurach polskich a to samo, luksor
        wart zwiedzenia, kair przereklamowany nie warto wlec dupy 700 km by zobaczyc
        piramidy przez 5 minut, i lazic po muzeum pol dnia. jezeli jechac do luxoru to
        z travel story na 1 dzien (30 $), giftun 10$. nie daj sie nabrac na pakiety
        wycieczek ktore pierwszego dnia wciskaja rezydenci.

pozdrawiam i zycze milych wakacji."
        • pc_maniac Re: Waves - Hurgada (***) 13.10.03, 23:17
          (cytat: Gość: Martinez Data: 13-10-2003 20:43)

"Hotel jest położony w samym centrum Hurghady - po przeciwnej stronie znajduje
          się chyba najtańszy sklep sieci Abu Ashara, gdzie można zrobić bezpiecznie i
          tanio zakupy (woda Bakara 1,5 litra kosztuje 1,25 L.E)Ale...hotel jest obecnie
          w remoncie - więc do atrakcji turystycznych trzeba dołączyć szum i warkot
          betoniarki, stukające młotki, wiercenia i inne tego typu.Plaża jest maluteńka
          i
          położona koło małej przystani, która jest własnością centrum nurkowego
          mieszczącego się na terenie hotelu. Dzięki temu przez hotel przewijają się
          codziennie tłumy ludzi dochodzących do statków itd..."
          • pc_maniac Re: Waves - Hurgada (***) 17.10.03, 16:00
            (cyt.: niebieska 17-10-2003 11:19)

"Z Hurghady wróciłam wczoraj, mieszkałam w waves 8 dni, hotel fajny i ładny,
            niestety remonty trwaja nadal ale nie jest to tak strasznie
            uciazliwe.jedzienie niedobre czasami nawet wstretne, plaza maleńka ale fajna,
            obok ładna rafa koralowa. Na poczatku nasz pokuj nie był zbyt piekny, ale po
            daniu małego napiwku wymienili nam go na pokuj z balkonem na plaży i widokiem
            na morze smileNa przeciwko oczywiscie biuro travel store, ceny do negocjacji i
            targowania sie, szczegolnie polecam wycieczke do luxoru, ktora zakonczyła sie
            wyspą bananową i zachodem słońca nad nilemsmile Dyskoteki sa na kazdym kroku
            oczywiscie najfajniejsza to Papas na plazy. Jesli masz jakies pytania pisz smile
            pozdrawiam i zycze miłego pobytu"
    • sss30 Re: Waves - Hurgada (***) 06.11.03, 15:46
      przechodziłem przez teren tego hotelu do przystani.Wrażenia?Każdy dzień pobytu
      w tym hotelu to zmarnowany dzień życia.
      • ola.167 Re: Waves - Hurgada (***) 15.12.03, 10:29
        Hotel był fajny. Wszystko byloby dobrze gdyby sledzaca obsluga i wlasciciel
    • kozikowska Re: Waves - Hurgada (***) 31.12.03, 18:04
      plusy:
      w centrum
      fajne baseny
      super jedzenie
      przystojni recepcjoniści
      piekny ogród
      spokoj
      fajne pokoje
      plaza kameralna
      blisko abu ashara - supermarket
      niedaleko od brzegu fajowe rafy
      piekny widok z balkonu
      ogródek do palenia sziszy pod nosem
      pomiedzy calypso i papas beach
      stół do bilarda na świezym powietrzu
      w telewizorze tv 4 i tvn no i muzzika!!

minusy
      własciciel - nachalny.
      Thomas lub jak mu tam - z restauracji - stołowki nachalny i doi kase z każdego
      kto zna języki gorzej niż on (niewierzyłam że tacy są - a jednak).
      architekt hotelu do wymiany, dziwne klatki schodowe wystające na wysokości
      głowy ja je widziałam i mam całą głowe towarzyszka mej podróży nie i walneła 3
      razy.

wiecej moge napisac na maila balicka@wp.pl
      byłam było suuuuuuuuuuuuuuuuuuuper.
      jak bedziecie to pozrdówcie: Amira - taki przewodnik co ma fajny zad i mówi po
      rosyjsku i angielsku. Atifa - przystojniaka ze sklepu koło półokrągłego
      centróm handlowego, wszystkie wielbłądy i rybki na rafach. no i panią weronikę.

pc maniaku: 1 nie zauważyłam masy jachtów (widziałam 5 sztuk ale czy to masa?)

2 masa turystów??? no tak w hurghadzie to norma ale jak na tak mały hotel (w
      stosunku do np Alladina i Jasmin gdzie można się zgubić ) to było ich tam
      raczej mało. a na plaży przynajmniej nie było wiecej gapiów niż opalających i
      pływających. hotel ok ale tylko dla młodych i nie wymagajacych. jak jedziesz z
      rodziną wybierz coć innego np: sea gull tuż obok a fajniejszy. my byłyśmy w
      trzy i byłosuuuuuuuuuuuuuuuuuuper.

• bumcykcyk2 Re: Waves - Hurgada (***) 09.01.04, 12:11
        Ten hotel to śmierdząca nora i pułapka na turystów. Za bakszysz można uzyskać
        ociupinkę lepszy pokój.
      • pc_maniac Re: Waves - Hurgada (***) 09.01.04, 15:16
        kozikowska napisała:

> pc maniaku: 1 nie zauważyłam masy jachtów (widziałam 5 sztuk ale czy to
        masa?)
        >
        > 2 masa turystów??? no tak w hurghadzie to norma ale jak na tak mały hotel (w
        > stosunku do np Alladina i Jasmin gdzie można się zgubić ) to było ich tam
        > raczej mało.

Waves jest bazą kilku centrów nurkowych, więc z tego miejsca rusza bardzo dużo
        jachtów na nurkowanie i snoorkowanie. Jeśli byłaś na plaży po ich wypłynięciu,
        to zapewne widziałaś zaledwie 5 jachtów. My tam byliśmy rano, więc ich ilość
        wahała się w granicach 20-30. A jak na tak wąską plażę to jest ogromna liczba.
        Biorąc zaś pod uwagę stan tych jachtów, wokół (również z wody) unosił się
        smrodek paliwa, jak również plamy ropy (benzyny?!).

Dodaj do tego tabuny turystów przywożonych na tę plażę by zaokrętować ich na
        jachtach w celu wypłynięcia na nurkowanie, nie nastraja pozytywnie do chęci
        zażywania rozrywek plażowych.
        • kozikowska Re: Waves - Hurgada (***) 24.01.04, 12:07
          Waves jest bazą kilku centrów nurkowych, więc z tego miejsca rusza bardzo dużo
          > jachtów na nurkowanie i snoorkowanie. Jeśli byłaś na plaży po ich
          wypłynięciu,
          > to zapewne widziałaś zaledwie 5 jachtów. My tam byliśmy rano, więc ich ilość
          > wahała się w granicach 20-30. A jak na tak wąską plażę to jest ogromna
          liczba.

więc byłam tam: rano, w dzień, wieczorem i w nocy od 16 PM do 7 AM. i naprawdę
          nie widziałam wiecej jachtów!!!
          owszem są tam 2 centra nurkowe.

> Biorąc zaś pod uwagę stan tych jachtów, wokół (również z wody) unosił się
          > smrodek paliwa, jak również plamy ropy (benzyny?!).

owszem na morzu unoszą sie plamy benzyny ale widziełam je równieżw paps i na
          plaży sea gull(tuż obok po lewej 5*).

> Dodaj do tego tabuny turystów przywożonych na tę plażę by zaokrętować ich na
          > jachtach w celu wypłynięcia na nurkowanie,

tabun dla mnie to powyżej 30 osób. A dla ciebie? nie widziałam ani razu
          większej niż 10 osobowej grupy. ale na plaży hotelu z którego ja wypływałam na
          rafy takich przechodniów było więcej.

> nie nastraja pozytywnie do chęci
          > zażywania rozrywek plażowych.
          no tak tu się zgodzę na plaży tej wielkości raczej nic poza oglądaniem raf i
          popływaniem nie zrobisz. w siatkówkę raczej tylko mrówki pograją, a animacje
          mogą się odbywać ale nie dla ludzi a dla max psów i to nie sądzę bo plaża jest
          faktycznie mała, mniejsza maleńka. Ale jak się jedzie zwiedzać i ponurkować to
          wystarczy. ja opalałam się na tej plaży 2 razy (duży balkon umożliwiał
          opalanie się topless i nie wiała na nim) i raz oglądałam za jednym zamachem
          zachód i wschód słońca i było pieknie. Pisałam też ,że jesli chcecie
          wypoczywać na plazy to wybierzcie inny hotel ale jak nie to tylko Waves - cena
          ok i wszystko da się załatwić.
          nie jest tam ani brudno ani brzydko. a jak ci sie pokuj nie podoba idziesz do
          recepcji i mówisz że chcesz go zmienić i zmieniają bez problemu jak zapłacisz
          to masz lepszy pokuj od razu. myślę że waves ma to wszystko czego szukają
          młodzi aktywni ludzie którzy nie maja 2500zł na tydzień w egipcie a np1300. w
          tej chwili szukam hotelu na marzec bo chcę pokazac egipt dzieciom a nie
          zabiore ich do Wavesa bo nie jest to hotel dla małych dzieci które muszą mieć
          gdzie się bawić.
          Suma sumarum, jeśli jesteś młody do 35 lat? Masz niezbyt zasobny portfel? Małe
          wymagania, co do luxusów w pokoju (mi wystarczył prysznic, lodówka, klima -
          działała, wygodne i duże łóżko, czystość, spokój w nocy, TV, duży balkon a
          nawet dwa bo jeden maleńki). Chcesz się raczej bawić, zwiedzać, niż leżeć
          przez 14 dni i odpoczywać to jest to hotel dla ciebie jeśli na choc 2 pytania
          odpowiedziałeś nie to nie jedź do Wavesa. Polecam Alladin – plaża ogromna bo
          połączona z dwoma innymi hotelami, desert rose – plaża duża i jeszcze sztuczna
          zatoczka ale kamieniste zejście do wody. Nie polecam Romy bo do plaży trzeba
          przedostać się przez ulicę!!!
          Na pewno nie warto kupić wycieczki i leżeć tylko w swoim hotelu na plaży, bo
          tracisz wtedy to, za co zapłaciłeś – EGIPT. Rafy są wszędzie, ale nie wszędzie
          jednakowe i to warto zobaczyć. PC maniaku proszę o kontakt na mój e – mail mam
          ważne pytania do ciebie odnośnie …. balicka@wp.pl
          • spam_killer2 Re: Waves - Hurgada (***) 24.01.04, 23:27
            Matko dzieciom naucz się że słowo pokój pisze się przez "ó", a nie "u". Jak
            ktoś nie ma kasy, to nie ma jej też na to żeby się "bawić i zwiedzać", więc
            kobieto po prostu bredzisz... dodatkowo robiąc ludziom wodę z mózgu poprzez
            reklamę tego śmierdzącego syfu. Jak ktoś się u Arabów opala topless może
            liczyć na niespodzianki i radzę się cieszyć że były pozytywne. A poza tym
            NIGDY NIE JEDŹCIE DO HOTELU WAVES!
            • kozikowska Re: Waves - Hurgada (***) 01.02.04, 20:02
              Tak masz rację wybacz błędy. co rozumiesz przez nie ma kasy? bo sam wyjazd do
              Egiptu wg mnie dla kogoś kto nie ma kasy nie doszedłby do skutku bo jest to
              wydatek minimum 1800zł a zabawa i zwiedzanie to najtańsza rzecz całej imprezy
              (260zł za Kair, luxor, pustynie i rafy; jakieś 300 LE na wstępy do kilku
              klubów w Hurghadzie i około 50 LE na drinki). jesli dla ciebie to są duże
              koszty to siedź w domu.
              Mając do dyspozycji 2000zł można już i coś zwiedzić i zobaczyć i zabawić się.
              W Egipcie można jednak wydać dużo więcej. A ten hotel nie jest zły widziałam
              gorsze!!! Wszystko było super i nikt z arabów nie był zbyt natrętny. Nasz
              wyjazd był przyjacielską wyprawą w nieznane i był super. Byłyśmy w trzy
              kobiety od 18 do 24 lat i bawiłyśmy się wyśmienicie. Nie wydając więcej niż
              2000zł na głowę ze WSZYSTKIM (wycieczka ze wszystkimi opłatami z wyżywieniem
              HB, jedzenie w knajpkach – moby dick , napoje, zakupy w lokalnym super
              markecie, wycieczki w/w i pamiątki dla znajomych – oczywiście mocno się
              targowałyśmy np.: za breloczki wielbłądy zapłaciłyśmy po 1,5 LE a za komplet 3
              piramidek i sfinksa 8 LE pod piramidami w Kairze, fajka wodna 30 LE, trzy
              galabije razem za 100 LE. Ponadto owoce i inne przyjemności). Jest to hotel 3*
              i tyle ma. Jak ktoś szuka wygód to polecam 4 i 5 * hotele ale młodzi ludzie
              którzy nie szukają nie wiadomo jakich wygód dostają to czego szukają. Myślę,
              że jeśli nie podajesz konkretów to nie powinieneś wypowiadać się na jakiś
              temat. Ja tam byłam a ty? Może tylko przechodziłeś przed hotelem i elewacja ci
              się nie spodobała?
              a bar z siedzeniami w basenie to już suuuuuper sprawa dla każdego - to już tak
              przy okazji wink)
              • spam_killer2 Re: Waves - Hurgada (***) 02.02.04, 20:12
                Wiadomo, że są gorsze hotele, ale Waves ma się nijak do europejskich
                (niemieckich) trzech gwiazdek. W TUI dostałby może jedną gwiazdkę, ale raczej
                nie sądzę by w ogóle spełnił warunki wejścia do katalogu.

Trzy kobiety w wieku 18-24???!!! Dlaczego mnie tam nie było?

• kozikowska Re: Waves - Hurgada (***) 15.02.04, 18:59
                  Nie polemizujmy o gwiazdkach - gwiazdy w Egipcie to, co innego. Hotel jest Ok i
                  nic dodać nic ująć. Planuje wyjazd do Egiptu między marcem a październikiem i
                  do dziś szukam innego hotelu i ... nie mogę nic ciekawego znaleźć. Szukam
                  czegoś małego kameralnego i z pycha jedzonkiem przy plaży i z basenem, ale nie
                  za daleko od centrum i bez błyskotek w holu itp i nie mogę znaleźć!!!

Nie lubię TUI.
                  Jesteśmy- byłyśmy zwykłymi turystkami, które nie pojechały narzekać tylko
                  odpocząć poszaleć i zabawić się a w hotelu przespać się w czystym łóżku!!! - ot
                  nienormalne trzy laski które nie lubią narzekać!!!

> Trzy kobiety w wieku 18-24???!!! Dlaczego mnie tam nie było?
                  No właśnie!!! Pokazałybyśmy ci, co było fajne w tym hotelu. (Wschód słońca nad
                  pięknym morzem)
                  Jesteśmy Polkami. wink)
    • lebeek Re: Waves - Hurgada (***) 02.02.04, 10:38
      zgadza sie hotel jest polozony w centrum w sumie wzedzie blisko, baza nurkowa
      jest ale drogo, plaza dla mnie wystarczajaca ok 20 m - obok jest 2 wieksza nie
      uzytkowana bo sie cos buduje (stan na stycz 2004) czy masa turystow sie
      przewija??? niekoniecznie, jachty przy przystani sa do ok.8-9 rano a wracaja
      ok 16-17 wiec nie jest to problem znaczacy. wezcie sobie pokoje z wodokiem na
      ogrod w zadnym wypadku nei przy plazy!! bo te jachty odplywajac rano robia
      troche szumu!!! jedzenie dobre!! jako niewymagajacy student z akademika
      oceniam na 4 wiec ok, czyli ogolnie polecam!!! pozdrowienia Lebeek
      • pc_maniac Re: Waves - Hurgada (***) 22.07.04, 13:16
        (cyt.: mathub 01-07-2004 22:35)

"Madziu, nie wiem na jakiej podstawie Asia poleca hotel Vaves. Jest tragiczny.
        Ja w tym hotelu nie mieszkałem ale wypływałem z niego na ryby i miałem okazję
        zobaczyć cały teren. Pokojów wewnątrz nie widziałem. Budynki z zewnątrz nie
        wyglądają najgorzej i położone są po bokach wąskiej działki prowadzącej do
        morza. Ogród pomiędzy budynkami jest do przyjęcia. A teraz minusy. Pomiędzy
        budynkami masz widok na jakieś ruiny (oczywiście nie są to ruiny historyczne).
        Basen trudno nazwać basenem - byłem w lipcu 2003 ale nie widziałem aby ktoś
        ryzykował kąpiel. Bar przy basenie to sam bród - chyba było tam ze dwóch
        ryzykantów. Asia pisze, że jest bezpośrednio przy własnej plaży - niby prawda,
        ale w życiu nie widziałem gorszej plaży. Jest wybitnie mała pokryta
        nibypiachem. Z jednej strony ogranicza ją obleśny betonowy mur pochodzący chyba
        sprzed II wojny światowej a z drugiej dochodzi do niej molo przy którym cumują
        statki wycieczkowe. Na ogół posiadają toalety z odpływem bezpośrednio do wody.
        Jeśli ktoś lubi kompiele w ciepłym szambie i uwielbia badać co załogi statków
        jadły wczoraj hotel Vaves będzie znakomitym wyborem. Oczywiście dodatkową
        atrakcją sa tabuny ludzi wędrujących przez hotel bo z niego wypływa wiele
        statków na ryby i na nurkowanie. Nie wiem jak tam karmią ale obawiam się, że
        spżywanie posiłków może stanowić przykre doświadczenie. Ja w Egipcie byłem dwa
        razy i jadę tam poraz trzeci ale z moich doświadczeń w zasadzie bez większych
        obaw można wybierać hote pięcigwiazdkowe choć nie jest to reguła stuprocentowa.
        Przy czterech gwiazdkach w Hurgadzie trzeba być ostrożnym (podomno w Sharm jest
        znacznie lepiej). Jeśli miałbym jechać do trzech gwiazdek to wybrałbym Bałtyk,
        Mazury, Balaton itp. Jak dobrze poszukasz to przekonasz się, że za niewiele
        większe pieniądze pojedziesz do hotelu pięcigwiazdkowego. Będziesz miała
        przyzwoite warunki a jeśli nie chcesz wydawać zbyt dużo na miejscu to wszelkie
        napoje możesz kupować w sklepach poza hotelem. Życzę miłego urlopu."
        • pc_maniac Re: Waves - Hurgada (***) 22.07.04, 13:17
          (cyt.: ASIA 01-07-2004 23:15)

"mathub, troche przejaskrawiłeś opis Wavesa.... nie bierzesz pod uwage, ze nie
          każdego stać na wypoczynek w 5* hotelu, który proponujesz...pewnie, każdy
          wolałby wysoki standard, ale nie wszystkim wystarcza na to środków a to
          nieprawda, ze nie ma duzej różnicy w cenie! Poza tym, jeśli zawsze wypoczywasz
          w 5* hotelach, to może masz lekko wygórowane ambicje i dlatego krzywo patrzysz
          na standard 3* Nie zgadzam się z Twoja opinią o Wavesie, hotel ten obejrzałam
          dokładnie w grudniu 2003r i nie mam do niego żadnych zastrzeżeń jako do hotelu
          3*. (mała plaza?? znacznie większa niż nasze nadbałtyckie!) . Weź pod uwage
          fakt, ze nie każdy nastawia sie na 5 basenów i złote klamki w hotelu...jesli
          jada studenci to szukają tańszej oferty, chcą mieć zapewniony pokój z łazienką,
          wyzywienie i klimatyzację. Biorą tania ofertę, bo na taką ich stać i nie muszą
          pławić się w luksusie i pić drinkó przy basenie, a za oszczędzone pieniadze
          przeznaczają na wycieczki i zwiedzanie. Pozdrawiam .. Asia "
        • ryba_b Re: Waves - Hurgada (***) 26.07.04, 12:26
          Jak możesz wystawiać opinie nie mieszkając w tym hotelu?jesteś skończonym
          idiotą pisząć coś o czym nie masz pojęcia!ja właśnie wróciłam z wakacji i
          mieszkałam w tym hotelu!i mam zamiar sprostować to o czym ty kłamliwie piszesz!
          po pierwsze nie jest to działka tylko piękny ogród.Po drugie baseny są dwa
          jeden mniejszy drugi większy i 2 brodziki!sporo osób z nich korzyta!są czyste i
          dosć duże (zwłaszcza jeden)!Bar przy basenie nie jest bródny,ale przytulny i
          panuje tam miła atmosfera!Plaża jest mała,ale posiada rafę niedaleko i z brzegu
          można do niej dopłynąć i podziwiać rybki!a statki cumują przy prawie każdej
          plaży niezależnie od ilośći gwiazdek!zresztą wyjeżają wcześnie i wracaja pózno
          więc nie przeszkadzają nikomu!obok znajduję się plażą prywatna,ale można na nią
          bez problemu wejść za darmo i podzwiać trochę większą rafę!Przesadzasz pisząc o
          tabunach ludzi!przechodzą ludzie ale trwa to chwilke więc nie stanowi problemu!
          nie wydawaj opiniei zarozumialcu jeśli tam nie jadłeś !jedzenie jest dobre i
          świeże!można znaleźć coś dla siebie!Poza tym panuje tam świetna atmosfera!
          kelnerzy i obsługa są bardzo mili i przyjaźni!jeśli zdarzy się jakiś problem
          (np.coś nie dziala) to zaraz wszystko naprawiają!Pokoje nie są duże,ale czyste
          i przytulne!ja byłam zachwycona!przed wyjazdem czytałam opinie o tym hotelu z
          tego portalu i bylam przerażona ale jak tam pojechałam to przekonałam się że
          byly one grubo przesadzone!polecam ten hotel ludziom którzy jadą do Egiptu po
          przygodę i chcą poznać dużo a nie snobom którym wszystko nie pasuję i chcą
          luksusów, na które nie zsłużyli!jeśli ktoś chce więćej inf.o tym hotelu lub ma
          jakieś pyt. to niech pisze do mnie.mój adres:ryba_b@gazeta.pl
          • trzmiela Re: Waves - Hurgada (***) 26.07.04, 20:35
            Ja także mieszkałam w tym hotelu - wróciłam 2 dni temu - i NIKOMU tego miejsca
            NIE POLECAM!!!
            Oto powody:
            1) część pokoji jest przed remontem:
            - czyli łazienki w stanie gorszym niż polskie WC-ty szpitalne we wczesnych
            latach 50-tych (grzyb na futrynach, popękane kafelki, popsute prysznice)
            - ślady podeszw na ścianach sugerujące, iż poprzedni goście walczyli z
            insektami...
            2) jedzenie - przez całe 2 tygodnie ten sam asotyment - jeśli pierwszy posiłek
            nie będzie Ci smakować, dobra rada - nie fatyguj się do stołówki już więcej
            3) plaża - MAŁA, od godziny 16:00 cumują przy niej statki (śmierdzi ropą); poza
            tym nieproporcjonalna ilość leżaków i parasoli do liczby gości - co dzień rano
            wyścigi w celu "zajęcia" miejsca
            4) obsługa - NAMOLNA, co 5 minut ktoś Cię zaczepia, namawiając na udział w
            Arabic Show albo masaż (być może przez pierwsze dwa dni można to uznać
            za "przyjazne i miłe" gesty ze strony obsługi, ale szybko staje się to
            męczące..)
            Jeśli chodzi o plusy:
            1) baseny - spore i czyste
            2) ogród pomiędzy pawilonami.
            • zytas2 Re: Waves - Hurgada (***) 19.08.04, 01:03
              Byłem w tym hotelu przez tydzień i mam bardzo mieszane odczucia. Wczoraj
              wróciłem.
              Pokój trafiłem bez balkonu ale to akurat nie stanowiło problemu bo po co balkon
              skoro na zewnątrz cholernie ciepło a w pokoju klima. Na szczęście sam pokój
              dość czysty. jedyny mankament o który musiałem sam zadbać to drugie krzesło i
              druga szklanka - właściwie drobiazg. Te dwa baseny to właściwie kałuże
              wody ,małe, nadają się do siedzenia a nie do pływania, chociaż woda czysta -
              codziennie ktoś czyścił baseny. Na plaży wytrzymałem właściwie jeden dzień,
              mała, pomiędzy starymi pomostami dla statków, wejście do moża dość strome i
              kamieniste. Robi to dość odpychające wrażenie. Drugi minus to
              tzw. "restauracja" - raczej stołówka szkolna albo jadalnia, a jedzenie
              monotonne. Z owoców właściwie tylko mango i te ich twarde śliwki palmowe (chyba
              daktyle) Jeśli ktoś nie jada wołowiny to raczej się nie naje, reszta żarcia to
              jakaś papka, ratować się można ryżem i makaronem i prażonymi ziemniakami. Na
              nowo przybyłych niespodzianka przy wejściu - wręczają z uśmiechem dobry soczek
              do kolacji, a potem podchodzi milutki gość z obsłubi i podaje rachunek 8 L.E za
              soczek. Nie dużo ale turysta zazwyczaj patrzy na niego jak na wariata smile)
              Jeśli chodzi o plaże to jest sposób. Obok w hotelu Sea Gull jest ładna duża
              plaża. Należy tylko bez zażenowania przejść przez bramkę obok ochroniaża.
              zapewniam że nie jest to trudne. Gość i tak nie wie kogo zameldowano w hotelu
              na poprzedniej zmianie i puszcza, a jak nie to wymyśleć trzeba powód np.
              spotkanie z rezydentem z Exim Tours - działa!!
              Największą zaletą tego hotelu to położenie w centrum, oprócz tego nie ma tam
              żadnego życia - zwykła spalnia i jadalnia, ale na krótko da się wytrzymać.
    • karolinach3 Re: Waves - Hurgada (***) 22.08.04, 20:17
      Waves- wlasnie tu jestem.
      Baseny bardzo ok- czyste i fikusne zwlaszcza ten z siedziskami w wodzie, ogrdod
      piekny, pokoje jak lepsze kwatery nad baltykiem, tyle ze z klima i codziennym
      sprzataniem wink Obsluga - tu mam mieszane uczucia ... prawie zgwalcil mnie
      masazystawink czasami sa troche upierdliwi, ale generalnie staraja sie byc mili.
      ostatnio cos dziwnego dzieje sie z kradziezami - powtorzyly sie juz
      kilkukrotnie, zawsze na 2 dni przed wyjazdem- zeby bylo malo czasu na cokolwiek
      i hotel nie chcial wzywac policji - wiec to spory minus. zarcie monotonne i jak
      dla mnie paskune, ale mnie to nie przeszkadza- schudne i w tym klimacie jesc
      sie nie chcewinkplaza za mala i nie za paikena, ale bliziutko sa skalki - cos
      a'la male rafki i jest pelno slicznych rybeksmile polozenie idealne, jesli ktos
      lubi byc w centrum i cos robic poza siedzeniem w hotelu.
      WNIOSKI:
      generalnie dla mlodych, aktywnych i niemarudnych luzi- spokojnie da sie
      przezycwink
      • pc_maniac Re: Waves - Hurgada (***) 02.09.04, 14:51
        irka46 01.09.2004 22:02 odpowiedz na list odpowiedz cytując

byłam w tym hotelu 10 dni i miałam mieszane uczucia najbardziej denerwowało
        mnie wyposażeniemnie i wygląd stołówki i brak masła i sera żółtego na
        śniadanie
        kolacje mozna było przeżyć owoców kto pierwszy ten lepszy ale do niej szło
        sie tylko pojeść w poniedziałki kolacja przy basenach przy nich również barek
        gdzie piwo kosztowało 12 funtów a woda 1,5 litra Baraka 3 funty przy plaży
        kafejka gdzie można było kupić picce frytki dania mięsne z rożna od 10 funtów
        w zwyż
        plaża mała 30m leżaki i parasole darmo na plaży po lewej murek betonowy po
        prawej drewniane molo z cumującymi statkami do których rano ciągnął pochód
        turystów z innych hoteli na nurkowanie bardziej na prawo pusta plaża z
        nieukończoną budową można było z niej korzystać tylko nie miało sie wtedy
        parasola i leżaka na plazy w odległości około 5m rafa z pięknymi rybkami
        budynki hotelowe to dwa rzędy skierowane wzdłuż do plaży jedne pokoje
        miały okna na przejście a drugie na ogrodzenie hotelu ale pokój służy do
        spania na tarasie ciężko siedzieć ze względu na temperature
        pokoje wyposażone standardowo łóżka toaletka szafa stolik lodówka telewizor
        klima sprawna łazienka normalna pokoje dziennie sprzątane wraz ze zmianą
        ręczników
        na przeciw hotelu market AbuASHRa i miejscowe biuro podróży obok apteka
        przy wnoszeniu napoi czesto kontrolowano nadmiernie załadowane torby
        4baseny jeden duży 2 w kształcie kola i ostatni jakis dziwny woda w nich
        czysta
        mnie sie podobało ze względu na te rafe i bliskość plaży chociaż była mała i
        że w centrum nie trzeba byłó nigdzie dojeżdzać busem
        ==========================
        Wątek skasowany, a post przeniesiony ponieważ autor zdublował wątek o tym
        hotelu.
        (moderator)
        • dagamara666 Re: Waves - Hurgada (***) 24.09.04, 21:08
          Ja wlasnie wrocilam z Hurghady 16.09.2004.Bylam w hotelu Waves.Jak na 3
          gwiazdki calkiem,calkiem.Jedzenie nam nie smakowalo,a maslo bylo,tylko
          wygladalo jak serek topiony.Bardziej smakowaly nam sniadania niz
          obiadokolacje.Na obiady chodzilismy do polskiej restauracji w hotelu Roma,od
          wejscia,jak sie wychodzi z hotelu,w lewo.Kapalismy sie na tej prywatnej
          plazy,tam jest calkiem fajna rafa i rybki.Jak komus ten hotel nie pasuje,to
          niech zaplaci wiecej i jedzie do 5-gwiazdkowego.Spotkalismy tam ludzi z
          Sheratona-oni byli zadowoleni z wszystkiego:plazy,jedzenia,itd.,ale zaplacili 2
          razy tyl co my.Dla mnie bylo wazne,ze w pokojach bylo czysto i tyle.Szkoda
          troche kasy na to zarcie,za ktore zaplacilismy w hotelu,bo rzadko tam
          jadalismy,ale trudno.Tam nie ma 4 basenow,tylko dwa,a te malutkie dwa to
          jacuzzi,tylko zazwyczaj babelki sa wylaczone.Jak ktos chce ciszy i spokoju,to
          nie ten adres.Hotel w centrum,straszny ruch,trabia i pytaja: "bus,bus?",co
          chwile zaczepiaja,zeby cos kupic.My bylismy na pieciu
          wycieczkach:Kair,Luxor,safari na quadach,Giftun i nurkowanie(super!)Dobra
          rada:najlepiej te najciezsze wycieczki,jak Kair i Luxor wziac na poczatku,a
          potem te pozostale.Do Luxoru i Kairu jedzie sie w konwoju,wiec program jest
          troche napiety,choc z Kairu wracalismy juz bez konwoju,a z Luxoru konwojowali
          nas do Safagi.Safari na quadach bardzo fajne,ale ta wioska baduinow to troche
          pod turystow,nic ciekawego,ale jakby ktos chcial,to mozna sobie wykupic sama
          jazde na quadach po pustyni.Giftun wzielismy w przeddzien wyjazdu,bardzo fajnie
          i relaksujaco,piekna woda,tylko oczy cieszyc,choc pani z biura podrozy
          odradzala nam ta wycieczke,bo mowila,ze to raczej dla rodzin z dziecmi,ale bylo
          tam bardzo milo.My kupowalismy wycieczki w tym biurze na przeciw Wavesa-Travel
          Story.Najfajniejsze bylo nurkowanie,super rafy i rybki.W hotelu duzo Rosjan,ale
          byli tez Polacy w naszym wieku(od 19 do 30),wiec bylo ok.Nie mielismy nigdy
          problemow z wnoszeniem zakupow do hotelu,ale trzeba je wnosic w plecaku.Nie
          jeden raz mielismy strasznie napakowane plecaki i nikt nam nie robil
          problemow,poza tym widzieli przeciez,ze idziemy na zakupy do Abu Ashara i
          nic.Jezeli nie jestescie bardzo wymagajacy.to hotel ujdzie,nie wiem jak z
          jedzeniem,bo kazdy ma inny gust.A!W hotelu mozna sobie oplacic sejf,1$ za
          dzien,my tak zrobilismy,bo wolelismy nie ryzykowac.Pokoje sprzataja
          codziennie,mogliby troche dokladniej,bo moj chlopak mowil,ze pod lozkami to juz
          nie sprzatali(tez nie ma gdzie zagladacwink.Jakby ktos chcial jeszcze cos
          wiedziec o tym hotelu albo Hurghadzie to piszcie:dagciu@o2.pl
    • surfing Re: Waves - Hurgada (***) 10.06.05, 10:26

Byłem wraz z żoną i synem w drugiej połowie grudnia w Hurghadzie w hotelu
      Waves.
      Hotel prawie w centrum w opisach prezentowany jako nowy, w rzeczywistości jest
      dwudziestolatkiem o bardzo przytulnej atmosferze lecz z wieloma problemami
      natury technicznej ze względu na starość.
      Deskę wypożyczyliśmy w sąsiednim hotelu Aoua Fan .
      W wypożyczalni bardzo miła obsługa. Za jedną deskę na dwa tygodnie na której
      mogliśmy z synem pływać przez 6 dowolnie wybranych dni zapłaciłem 120Euro.
      Deski od 70 litrowych wzwyż ,żagle od 4,8 do 6,2 NP. Sprzęt F2 i NP z
      wyprzedaży z największej wypożyczalni w Hurghadzie PROCENTERFRIEDL o której
      później.
      Mogliśmy wybierać i zmieniać dowolne deski i żagle. W praktyce ja pływałem na
      innym sprzęcie a syn na innym w zależności od wiatru. Wiatru stosunkowo mało
      (jak na Egipt) tylko dwa dni 6B cztery dni 3B. Pianki i trapezy mieliśmy swoje.
      Linki trapezowe były na stałe przy żaglach (w niektórych wypożycz. trzeba mieć
      swoje).Fale w tym miejscu małe ze względu na ochronę zatoki a utrudnieniem przy
      starcie i powrocie jest wąska plaża i cumujące statki.
      Dobra wypożyczalnia w sąsiednim hotelu Bella Vista ale cennik standardowy
      180Euro tydzień i brak możliwości pływania w dwójkę na jednej desce a dodatkowo
      cennik tylko po rosyjsku.
      Sprawdziłem najlepsze warunki i najlepsza wypożyczalnia w Hurghadzie to Pro
      Center Tommy Friedl www.procenterfriedl.com przy hotelach Jasmine Village i
      Aladin Beach oprócz tego www.surfmotion.com (bardzo dobra statystyka wiatrów
      i pogody) w Makadi Beach 35 kilometrów od Hurghady.
      Można z dowolnego hotelu w Hurghadzie dojechać busem do hotelu Jasmine lub
      innej wypożyczalni za 1-2 funty ( 1.8zł ale trzeba się targować i uzgodnić cenę
      przed wejściem).
      Jeżeli chodzi o finanse to najkorzystniej jest wymienić dolary w sklepach po5
      funtów za dolara12.02r.(4.6 w kantorze) .Jest również kilka bankomatów.
      Wycieczki - w prywatnych biurach na mieście za pół ceny tego co firma z polski.
      My byliśmy w Kairze 35$ i Luksorze 30$od osoby z Travel Story biuro
      naprzeciwko hotelu Bella Vista. Oczywiście mieliśmy polskiego przewodnika w
      przeciwieństwie do znajomych którzy zapłacili raz więcej w polskim biurze.
      Program zwiedzania mieli ten sam a autobusy jadą wspólnie w jednym konwoju
      policyjnym
      • karolinach3 Re: Waves - Hurgada (***) 12.08.05, 08:25
        W pokoju w którym mieszkałam - nowoczesna, cichutka klimatyzacja z pilotem na
        którym samodzielnie ustawiasz sobie temperature

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka