Dodaj do ulubionych

jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesele???

18.07.06, 13:31
w ostatni weekend lipca moja kuzynka wychodzi za mąż. Jestem zaproszona na
nie, oczywiście z osobą towarzyszącą. Ale skąd wziąć patrnera? Aktualnie nie
mam chłopaka, znajomi koledzy albo nie odpowiadają mi jako potencjalni
partnerzy na wesele, albo są akurat na wakacjach lub mają inne plany. A iść
samej? Nie wiem czy się nie zanudzę.
Obserwuj wątek
    • pantarejka Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 18.07.06, 13:33
      trochę późno zaczęłaś działać w tym kierunku, ja bym poszukała przez internet,
      ale teraz moze byc juz troche pozno na poszukiwania...
      • kszynka Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 07:50
        rzeczywiście trochę późno ;/
        ale skoro tak bardzo zalezyCi na tym aby się dobrze bawić i "pokazac się" to
        masz jeszcze wyjście awaryjne czyli wynajęcie pana do towarzystwa - mówię
        poważnie
        • badjuk jak pilnie (i gdzie) poznać partnerkę na wesele 20.07.06, 00:05
          Sam borykam się z takim problemem, a wesele tuż tuż.
          • ona978 Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnerkę na wese 20.07.06, 09:13
            u mnie szykuje się tak impreza we wrzesniu... może Ty pojdziesz ze mną, a ja z
            Tobą ;))))))
            • badjuk Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnerkę na wese 26.07.06, 13:33
              tylko gdzie Ty mieszkasz ???
    • buraque Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 18.07.06, 13:36
      aniazzielonegowzgorza napisała:

Ale skąd wziąć patrnera? Aktualnie nie
      > mam chłopaka, znajomi koledzy albo nie odpowiadają mi jako potencjalni
      > partnerzy na wesele, albo są akurat na wakacjach lub mają inne plany. A iść
      > samej? Nie wiem czy się nie zanudzę.

nigdy nie mogłem zrozumieć na czym polega dramat pójścia samemu (samej) na
      imprezę tego typu... może ktoś mi wyjaśni..
      • tygrysek27 Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 18.07.06, 13:40
        tak jak ania napisała: problem nudy
        jeśli na wesele są zaproszone pary to taki singiel będzie albo nie będzie miał
        się z kim bawić albo będzie "znielubiany" przez partera któremu podebrałyśmy
        tancerza

czyli wizja przesiedzenia całego wesela no chyba że wiadomo że będie na nim
        więcej pojedynczaków
        • tubu5000 Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 11:04
          eee tam. i tak fajnie na weselu jest pogadac z ludzmi dawno niewidzianymi, a nie
          ze swoim partnerem. poza tym mozna kogos latwiej zapoznac
      • pantarejka Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 18.07.06, 13:42
        Problem jest bardziej poważny dla kobiety, gdyż zgodnie z obyczajami, to
        kobieta powinna czekać na miejscu aż ktoś ją poprosi do tańca lub przysiądzie
        się porozmawiać.

Teraz, oczywiście, ten podział na stronę aktywną i pasywną traci na znaczeniu.
        Znam wiele kobiet, które doskonale potrafią się bawić, nie posiadając partnera
        na weselu. Ale znam też wiele, dla których taka sytuacja jest nie do
        zniesienia...

Poza tym samotnego mężczyzny nikt nie podpytuje o plany małżeńskie - a nawet
        jeśli, to łatwo jest zbyć żartem różne dopytywania się. Dla kobiety, natomiast,
        taka rozmowa ma lekki posmak goryczy... - chyba, że należy do tej pierwszej
        grupy kobiet :)
        • buraque Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 18.07.06, 15:07
          pantarejka napisała:

> Problem jest bardziej poważny dla kobiety, gdyż zgodnie z obyczajami, to
          > kobieta powinna czekać na miejscu aż ktoś ją poprosi do tańca lub przysiądzie
          > się porozmawiać.

No faktycznie, jesli ktoś jest społeczną niedojdą związaną konwensnsami i
          drżącą na myśl "co ludzie powiedzą" to ma problem. W takim razie polecałbym
          rezygnację z wesela.
          • pokeo2 Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 10:08
            Konwenanse sa czy sie tobie podobaja cyz nie.
            • atomm Konwenanse sa to po zeby je lamac! 19.07.06, 12:18
              ...
            • pytaj1 Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 12:19
              ...bo to sztuka jest trzymac sie etykiety, a p*******c konwenanse.
          • inaika Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 21:47
            A ja niedawno mialam podobny dylemat. Moja osoba towarzyszaca zrezygnowala ale
            ja i tak poszlam. I wiecie co... bawilam sie rewelacyjnie. Partnerow do tanca
            nie brakowalo, a zaznacze, ze nikogo nie znalam idac na to przyjecie. A nawet
            kilka razy podczas zabawy zastanawialam sie jakby bylo gdyby moj partner
            poszedl i doszlam do wniosku, ze pewnie tak bym sie nie wybawila, bo
            on "nietanczacy" a wiadomo, ze to i Ciebie troche ogranicza.
      • uhu_an Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 11:45
        ja tez tego nie rozumiem. dziewczyna boi sie nudy, a wiec potrzebuje kogos kto
        by sie nia zaopiekowal, zabawil. jednym slowem takiej nianki. "inteligentni
        ludzie sie nie nudzą".:o)
        • okr2 Tam fanzolenie.Owijasz w bawelne. 19.07.06, 16:49
          Napisz babie od razu ze jest gupia kozom i zeby s*%^*%^a do garów.
    • aniazzielonegowzgorza Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 18.07.06, 13:49
      trochę i może późno, wiem o tym. Wcześniej jednak byłam zajęta sesją
      egzaminacyjną, dopiero co pozdawałam wszystkie egzaminy. Teraz, po sesji,
      odetchnęłam z ulgą, ale pojawił się inny problem, z brakiem towarzysza do
      wspólnej zabawy na weselu. Z tego co wiem młodzieży ma byc mało, a właściwie
      to trochę jej będzie, ale tacy już zaobrączkowani. Byłam już kiedyś na takim
      weselu, gdzie tańczyłam głównie z nastoletnimi kuzynami, wujkami i braćmi.Jakoś
      tak już jest, że gdy ktoś przyprowadza partnera czy partnerkę, to potem
      zazdrośnie tej osoby "strzeże", bawią sie tylko we dwoje, albo siedzą za
      stołem.Chłopak ma lepiej, bo może prosić do tańca kogo chce, ciotki, babcie,
      kuzynki,czy nawet partnerki kolegów. A ja? Lubię wesela, ale jak pomyślę,że mam
      czekać aż ktoś mnie poprosi do tańca, że mogę połowę imprezy przesiedzieć za
      stołem to zastanawiam się czy nie lepiej zostać w domu.
      • kaaarolinkaa Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 18.07.06, 15:11
        no jasne-tez bym nie poszła-chyba ze bedzie duzo tanców w kółku, lub jesli Ci
        nei przeszkadza taniec samej i siedzenie samej-na weselach szczególnie odczuwa
        sie samotnosc.
      • constelacja Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 09:58
        Zdecydowanie lepiej zostać w domu, jezeli nie bedzie tam dużo młodych ludzi ,
        siedzenie za stołem i odpowiadania na pytania typu... a kiedy ty wychodzisz za
        mąż, a masz juz narzeczonego, a dlaczego sama jestes, albo patrz jak ona tak
        duzo je to nic dziwnego , ze nikt jej do tej pory nie chciał, albo jak sama
        przyszła to pewnie ma jakiegos zonatego kochasia... - MOŻE BYĆ STRASZNE.
        Możesz oczywiscie powiedziec, ze twój fantastyczny narzeczony jest naukowcem i
        wlasnie pojechał na stypendium za granicę, wtedy siedzenie za stolem i
        ewentualnie tylko kilka tanców bedzie dobrze widziane .. ale czy to będzie
        dobra zabawa?
        • bozwrz Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 10:25
          Boooosssszzzzzzzzze....czytam i nadziwić się nie mogę!!!!!!!!1 Ludzie, czy Wy
          nie macie większych problemów??!!!!!!!!!
        • uhu_an Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 11:49
          wszystko fajnie, ale czy to nie jest zbyt....egoistyczne? ktos kogos zaprosil z
          czystej sympatii, bo milymi uczuciami darzy ta osobe. a druga strona, nie
          mysli, ze nie przychodzac moze sprawic zawod pannie mlodej, a jedynie o tym czy
          mozna sie wyszalec, napic , najesc. mniej wiecej w tym stylu.
      • critto Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 22:21
        ech... to jest naprawde beznadziejne, ze teraz dominuja tance w parach (salsa,
        tango, itd). Ja np. lubie tance do muzyki dawnej (francuskie, bretonskie,
        irlandzkie, ogolnie celtyckie), ktore wprawdzie tanczy sie w parach (choc nie
        wszystkie - sa tez tance swobodne (niektore wersje bourree
    • aavrio Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 18.07.06, 15:36
      mialam podobny problem, ktory poruszalam na forum o ślubach- tzn. moj chlopak
      jest za granica i nie wiedzialam, czy isc samej, pojsc z dalekim znajomym (zeby
      miec faceta u boku i uniknac pytan typu "dlaczego jestes sama"?) czy nie isc w
      ogole.
      Wiekszosc formumowiczek wypowiadala sie, zeby isc samej. Bedzie przykro Mlodym,
      jezeli sie nie pojdzie, a zapraszanie osoby, ktorej sie nie zna, moze nie byc
      gwarancja udanej zabawy (nie ma pewnosci, czy ta osoba zachowa sie kulturalnie)
      • ulka76 Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 18.07.06, 16:54
        a moze przez interenet sprobujesz poznac?
        jakis portal randkowy?
      • kasiulek_mysiulek Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 10:46
        Nie polecam iść samemu, kiedyś poszłam na wesele do kuzynki i jej mama co i
        rusz podchodziła i pytała: a co ty taka smutna jesteś? (choć minę miałam
        normalną)...no tragedia...
    • grace76 Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 18.07.06, 22:49
      Ja własnie dziś odmówiłam kolejnej koleżance pójścia na jej wesele, bo znów nie
      mam z kim iść. To już po raz kolejny mi się zdarza. Co za pech! Sama nie pójdę,
      wykluczone!
      Bez sensu jest iść samej, nie polecam, byłam raz i to tylko dlatego, że byłam
      świadkową. Smutno, przykro, nudno.
      Kiedyś znów poszłam z facetem, którego znałam dwa miesiące, ale to był kompletny
      niewypał, narobił mi tylko wstydu i o północy wyciągnęłam go z imprezy niestety
      raniąc boleśnie Młodych. Nie dało się wytrzymać.
      Po co się narażać na stres, lepiej zostać w domu. Poza tym Młodzi i tak nie
      myślą za bardzo w trakcie imprezy o tym kto jest a kogo nie ma. No i powinni
      pewne rzeczy zrozumieć.
      • towerman Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 04:08

Grace76 - zaintrygowałaś mnie - co to znaczy, że facet narobił ci wstydu na
        weselu - mogłabyś to przybliżyć - jeśli możesz oczywiście i nie jest to jakąś
        tajemnicą?

Tower
        • grace76 Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 11:53
          Odpowiedz masz na privie.
      • edobromila Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 08:31
        z własnego doświadczenia wiem, że młodzi zauważają kogo nie było na weselu.
        Oczywiście niekoniecznie wszyscy, ale ogólnie jest to możliwe. Tzn. ja bym na
        pewno zauważyła.
        Jeżeli miałabyś jakiś poważny powód, to oczywiście inna sprawa, ale nieprzyjście
        na czyjąś najważniejszą imprezę w życiu tylko dlatego, że nie masz partnera może
        sprawić, że będzie mu bardzo przykro.
        • lena.k1 Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 11:14
          Zgadzam się - Młodzi zauważają, kogo nie było... Wiem to z autopsji. Na moim
          weselu nie było mojej przyjaciółki, z którą znamy się praktycznie od
          niemowlaka, właśnie dlatego, że nie miała z kim przyjść. Najpierw usilnie
          szukała partnera, a gdy wszystkie sposoby zawiodły, po prostu nie przyszła.
          Z jednej strony starałam się ją zrozumieć, bo jak sądzę chciała uniknąć
          wszelkich wspomnianych tu na forum nieprzyjemności, związanych z byciem
          singlem... Ale z drugiej strony nie mogę pojąć do dziś, dlaczego jest to aż
          taki problem! Nie wiem, ale dla mnie ważniejsze byłoby to, by być z bliską mi
          osobą w tej naprawdę wyjątkowej chwili, niż to, że chwilowo nie mam partera.
          Poszłabym na to wesele przez wzgląd na młodą parę, a dopiero w drugiej
          kolejności umartwiałabym się nad tym, że nie mam faceta!
          • mikka07 Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 11:20
            Kompletnie nie rozumiem pytania. Nie dziel włosa na czworo. O jakich (nudnych)
            weselach piszecie,uff. Wesele jest po to, aby bawić się ze wszystkimi, a nie
            trzymać się kurczowo partnera, którego mamy na codzień. Jeżeli jesteś
            wystarczająco atrakcyjna nie opędzisz się od kandydatów, znajomych
            możesz "prosić" sama. Ubierz się jakoś, opal, idź do kosmetyczki i hulaj dusza!
          • p.daga Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 13:23
            Syty nigdy nie zrozumie głodnego...
      • aavrio Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 16:38
        mysle, ze jednak mlodzi pamitaja, kto byl a kto nie. Wiem, ze moja kuzynka nie
        poszla na wesele kolezanki, bo ona do nich nie poszla. Wiadomo, jezeli
        weselnicy caly czas sie dopytuja, to pojscie samej to nic przyjemnego.
        Z drugiej strony spotkalam sie z takim przypadkiem, ze dziewczyna poszla z
        chlopakiem, ktorego malo znala. Niestety, on zatanczyl z nia tylko jeden raz,
        reszte wesela spedzil z kolegami przy innym stoliku zupełnie sie nia nie
        interesujac.
        Kazdy z nas ma inne doswiadczenia.
        • krolowa_arina Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 20.07.06, 23:43
          Nie polecam iśc samemu. Byłam na takim weselu sama, z tego względu, że mój
          facet pracował i nijak się z pracy wyrwac nie mógł. Czułam sie po prostu źle.
          Szczególnie, gdy parę razy tańczyłam z chłopakami czy mężami kuzynek. Zaraz po
          tańcu któraś wypytywała, jak tam mój narzeczony(badała teren, czy jest i czy
          nie 'łowię' jej faceta). Za to polecam zabranie jakiegoś dobrego kumpla. Na
          pewno znajdzie się jakiś, który akurat nie ma planów;)
      • ol69 apel o konsekwencje 19.07.06, 21:10
        najpierw piszesz, ze bolesnie zranilas Mlodych swoim wczesniejszym wyjsciem, a
        potem, ze Mlodzi nie maja na wlasnym weselu glowy do myslenia o tym, kto jest,
        a kogo nie ma. hm... rozumiem, ze ten chaos w wypowiedzi to z desperacji...
        jest i druga mozliwosc: ci, ktorych tak bolesnie dotknela Twoja nieobecnosc,
        jacys wyjatkowi zupelnie i o niczym tak nie mysla, jak o liscie obecnosci
        swoich gosci.
        to jak to jest naprawde, co? :)
      • kiniox Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 20.07.06, 18:41
        > Po co się narażać na stres, lepiej zostać w domu.

A po co się narażać na życie? Lepiej umrzeć.
    • krwawabestia Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 18.07.06, 22:49
      skorzystaj z portali randkowych
      • searena Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 00:35
        Nie korzystaj bo tam są stada idiotów.
        Ja w ogóle nie rozunmiem tego problemu, tzn w takim ujęciu :) Na pewno znajdzie
        się ktoś i do pogadania i do potańczenia i nawet nie poczujesz że jesteś sama na
        tym weselu. Ja za 2 tyg. też mam wesele w rodzinie i też nie amm z kim iśc i idę
        sama. I mam andzieje że kogoś fajnego tam poznam, wszystko jest możliwe ;) I
        będę tańczyć z braćmi, wujkami i na pewno będzie wesoło bo mam fajna rodzinę.
        Troszkę się tylko niepokoję aby jakies ciotki mnie nie zaczęły molestować kiedy
        moja kolej ale postaram się ich unikać :D
        • grace76 Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 00:50
          Gorsza sprawa jeśli ma to być np wesele koleżanki (nie rodzinne), na którym
          znasz Młodych, może rodziców i to tyle. Co wtedy? Też byś poszła licząc na dobrą
          zabawę. Aha! I wiadomo, że większość jest już zaobrączkowana. Wtedy chyba może
          być dziwnie...
          • searena Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 01:05
            A jak nieznane towarzystwo to faktycznie. Niestety ja bym na takie wesele nie
            poszła, tylko na ślub. Koleżanka musiałaby mi zapewnić partnera jesli by chciała
            abym przyszła :)
            • kiniox Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 20.07.06, 21:53
              Może powinna też kupić Ci sukienkę?
        • t_wroclaw Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 16:37
          niekoniecznie musi być tak źle choć niewątpliwie dobrze jest mieć trochę
          szczęścia... hihi mnie 2 razy internautki zapraszały i myślę, że było fajnie...
          z tym, że ze mną na takich imprezach jest o tyle fajnie bo mnie nie da się upić
          bo nielubię ani piwa, ani wódy... (a właściwie może inaczej... upić mnie się
          da, ale trzeba wiedzieć czym i kiedy i dlatego zazwyczaj zostaję dyżurnym
          kierowcą)... owszem mimo chodzenia na kurs tańca nie mogę powiedzieć bym był
          Fredem Asterem, ale jakoś sobie radze...
    • saksalainen Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 00:45
      A jasne ze mozna przez internet (sam byłem niedawno osoba towarzyszaca dla kogos kogo znam przez internet). Tyle ze... moze lepiej miec kogos kogo juz troche znasz (w wyzej opisanym przypadku przedtem było juz troche maili i telefonow) - bo inaczej nie wiadomo na kogo trafisz.
    • dziewice Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 01:10
      a jakie inne atrakcje planujesz mu zapewnic?

tak tylko z ciekawosci pytam :-)
    • mefika Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 07:18
      Ja byłam w swoim zyciu na kilku weselach sama (a to brak narzeczonego albo
      narzeczony na wyjeździe) i na jednym z partnerem z "łapanki" i nigdy wiecej
      tego błędu nie popełnię
      1. Obca osoba źle się czuje w nowym miejscu wśród nowych ludzi
      2. Czuje się w obowiązku zapewnić Ci rozrywkę więc nie opuszcza Cie na krok
      3. Nikogo nie zna wiec... patrz powyżej
      4. Komentarze ciotek a'propos narzeczonego go krępują (nawet jak zbywasz to
      zartem to przy 7 ciotce przestaje być zabawne)
      Efekt jest taki że oboje jesteście umęczeni jak górnik po robocie źle sie
      bawiliście itp
      Trzeba naprawdę znać bardzo bardzo dobrze osobę aby wziąć ją na taką imprezę,
      wiedzieć że będzie się umiała odnaleźć w nowym towarzystwie i do tego zachować
      (widziałam kilku łapankowych koleżanek którzy nie potrafili bo albo alkoholu za
      dużo albo już po niewielkiej jego ilości charakter i słownictwo się zmienia)
      Jak dla mnie zbyt duże ryzyko.
      Ja chodziłam sama i muszę powiedzieć nigdy sie nie nudziłam, zawsze byli jacyś
      kuzyni koledzy samotni, z żonami w ciąży lub z dziećmi gdzie żony były
      zadowolone że mogą sie zająć plotami lub nikt im nie brzęczy coby tańczyć jak
      ona z brzuchem ... itp
      A komentarze co do własnego ożenku ucinałam krótko... "czekam aż na prezent
      ciocia/wujek nazbiera" działa idealnie
      • lolos76 Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 08:23
        Oj dziewczyny dziewczyny. Ja tam byłem kilka razy na weselach z osobami których
        nie znałem i praktycznie zawsze dobrze się bawiłem. Nie ma reguły. Oczywiście
        przed weselem się spotkaliśmy raz i troszkę pogadaliśmy, aby się wstępnie poznać
        i nie stresować przed weselem: Jak ona wygląda?? Zresztą faceci mają takie same
        problemy ze znalezieniem dziwczyny na wesele, właśnie mam wesele za dwa tygodnie
        i też kompletnie nie miałem z kim iść, i szczerze powiedziawszy wydawało mi się
        że nie ma szans abym kogoś znalazł. Wszystkie potencjalne koleżanki które mogły
        by ze mną pójść są zajęte. Ale jak nie z nimi to pomyślałem, że może one mają
        jakieś koleżanki których nie znam a może by chiały pójść.. zawsze to darmowa
        impreza:) I faktycznie okazało się że jednej z koleżanek siostra właśnie jest
        wolna i chętnie by poszła... Nie wiem nawet jak wygląda ale spotkamy się dzień
        przed weselem i się poznamy. Już jestem ciekaw... i jej i jak będziemy się bawić
        ale myśle że będzie oki.
        Moim zdaniem nie ma co się wstydzić czy coś że się nie ma z kim iść, w
        dzisiejszych czasach jest to bardzo częste... i po prostu powiedzieć jak
        największej liczbie znajomych że się nie ma z kim iść i gwarantuję że na pewno
        jakiś kandydat się znajdzie. Przecież nasi znajomi mają swoich znajomych i
        rodzinę których często wogóle nie znamy i jestem pewien że pomogą...
        Ja przynajmniej tak sobie znalazłem, a już rozsiałem wieści bo za miesiąc mam
        kolejne wesele tylko już w odległym mieście i znajomi mi kogoś szukają...:)
        A wcale nie jestem taki ostatni.. ale po prostu nie mam z kim iść.
        Pozdrawiam.
      • t_wroclaw Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 16:48
        tu masz trochę racji (szczególnie pkt.2).... odnoście pkt 1 i 3: na tych
        weselach na których byłem na podobnej zasadzie rzeczywiście tak mogło by być
        ale jak się jest wygadanym to taka osoba towarzysząca może sobie poradzić...
        4 nie mogłem sprawdzić....

Moja przyszła żona (od 9 września) też była przeze mnie zaproszona na wesele
        kuzynka jako osoba towarzysząca (też poznaliśmy się przez internet i w tym
        czasie kuzynek kazał mi się określić czy będę sam czy z kimś)... jak widać
        wszystko potoczyło sie dobrze z tym, że tutaj się trochę do sprawy przyłożyłem
        i przed weselem kuzynka moja przyszła żona mimo tego, że mie znała miesiąc
        zdążyła poznać jeszcze indywidualnie 1/4 rodziny, a rodzina jest dość liczna
        także jak przyszło co do wesela to była jak wśród swoich...

wcześniej na wesela też chodziłem sam... aleponieważ mnie internautki też
        prosiły na wesela znajomych (za co im bardzo dziękuję) to sam też wyszedłem z
        załżenia czemu nie i skutki tej polityki trwają do dziś i oby było tak zawsze
    • rasgeea Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 07:41
      ja to bym sie tam nie przejmowala opinia innych ludzi. a co powiedza ciotki, a
      jak bedzie to wygladac itp. po co to i na co?! mnie juz sie zdarzylo byc na
      weselach samej (i rodzinnych i u znajopmych) i nie robilam z tego jakis
      wielkich tragedii. wiadomo, ze mozna czuc sie w pewnym stopniu niekomfortowo
      ale po co sie przejmowac? lepiej wziac sie za pozadna zabawe!! a jak pojdziesz
      z kims kogo tak naparwde nie znasz(poznanego przez neta ki9lka dni wczesniej)
      moze okazac sie zgubne. bo nie znasz tego kogos, nie wiesz jak bedzie sie
      zachowywal, nie wiesz czy nie bedziesz sie musila wstydzic itp. nie przejmuj
      sie opinia ludzi tylko mysl o dobrej zabawie. no chyba ze chcesz isc z kims by
      widzieli ze Ty z kims przyszlas, zeby sie pokazac, to juz inna sprawa.....
      • karina1984 Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 11:08
        bo nie znasz tego kogos, nie wiesz jak bedzie sie zachowywal, nie wiesz czy nie
        bedziesz sie musila wstydzic itp
        nie przejmuj sie opinia ludzi tylko mysl o dobrej zabawie

Zaprzeczasz sama sobie;-)
        pozdrawiam
    • tulcymea Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 08:02
      Dwa lata temu miałam ten sam problem. Przyjaciele zaprosili na wesele. Faceta
      wtedy nie miałam, zaufany kolega nie mógł miał egzaminy, więc poszłam sama. i
      super się bawiłam. Brat panny młodej jest strażakiem, więc przyszli koledzy z
      pracy strażacy powinszować. Zostali. Miałam się z kim bawić, wpadłam w oko
      jednemu "przystojniakowi". Oprócz tego skorzy do zabawy byli wszelkiej maści
      wujkowie. Na weselu zawsze jest wesoło, a po kilku toastach każdy z każdym się
      bawi. Nie przejmuj si dziewczyno tylko usukuj fajną sukienk i idź. W końcu to
      dzień Młodych, więc niejako dla nich tam będziesz. A szukanie na siłę
      kogokolwiek to nienajlepszy sposób.
      • mati123 Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 20:29
        Chodzenie samemu na wesela wcale nie jest śmieszne. Byłam bez pary jeden jedyny
        raz, razem z siostrą. Byłyśmy wtedy kompletnie zielone bo to było nasze
        pierwsze "prawdziwe" wesele. Miało być do pary młodych ludzi a dla nas
        przewidziano dwóch młodych kuzynów do zabawy. Niestety kuzyni zajęli się sobą,
        a my przesiedziałyśmy cały wieczór w kącie i udawałyśmy, że się świetnie
        bawimy. Innym razem na weselu jedna dziewczyna była bez pary. Nawet nie chcę
        wiedzieć, jak się czuła, gdy wszyscy tańczyli w parach, a ona siedziała sama
        przy stole. AniuZZW idź na wesele sama!! Weź kuzyna, kumpla, wypożycz
        narzeczonego przyjaciółki, albo ze łzami w oczach poproś o pomoc faceta, który
        ci się od dawna podoba. Powodzenia!!!
    • goska52 Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 08:11
      A może popytaj znajomych idących na to wesele lub parę młodą czy nie mają
      jakiegoś brata, kuzyna, kolegę którego co prawda nie zaprosili (bo jednak często
      trzeba z kogoś zrezygnować z racji ograniczenia ilości), ale chętnie by na
      weselu widzieli?
      Bo idąc sama niejako zwalniasz jedno miejsce. Mnie się wydaje że dla młodych
      jest ważne kto przyszedł i to jest trochę egocentyzm nie iść bo się nie ma z kim.

udanej zabawy
      • roy1 Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 08:13
        czesc,

wlasnie przezylem trzy wesla z rzedu. na wszystkie poszdelem sam. bylo mi
        smutno, ale nie chcialem brac nikogo na sile. skonczylo sie na tym, że sam
        siedzialem przy stole, bo wszyscy bawili sie w parch.

dopiero na poprawinach było lepiej

pozdrawiam

A
    • mmena Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 08:14
      Wynajmij facet do towarzystwa. Obciachu ci nie zrobi, bo mu placisz wiec musi
      sie starac. Jak da plame to mu nie zaplacisz. Wybierz tylko takiego, ktory jest
      wygadany i dobrze tanczy.
      Jesli takie rozwiazanie ci nie pasuje to idz sama. Zawsze mozesz wyjsc wczesniej
      jesli bedziesz sie zle bawic, a pokazesz sie mlodym i nie bedzie im przykro, ze
      ich olalas i nie przyszlas.
    • lady284 Wszędzie wokół Ciebie:) 19.07.06, 08:22
      ja mam dwa kąski, w tym jeden baaardzo smaaakowity:):)
      jak smakowity nie wypali to pozostaje drugi...ale jeszcze mam miesiąc na
      szukanie, więc wielka niewiadoma:))
    • polikastra a po co? ja w takich sytuacjach mówiłam, 19.07.06, 08:27
      że będe sama i szłam sama. w czym problem?
    • 4g63 Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 08:32
      Cześć,
      Mogę z Tobą iść !!

Pozdrawiam.
    • caysee Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 08:39
      Ty chyba sobie zatujesz? Po co ci facet zlapany na sile? A zastanawialas sie nad
      tym, ze twoja kuzynka placi za to wesele grube pieniadze, a ty chcesz zwiekszyc
      jej te koszty, bo nie wiesz, czy ci sie nie bedzie nudzilo? Pomysl, czy ty
      dobrze czulabys sie, gdybys wiedziala, ze np. 5 osob na twoim weselu jest z
      lapanki, a ty musisz za nie zaplacic srednio 100-150zl od osoby.
      • polikastra dokładnie, wesele to nie imprezka sylwestrowa 19.07.06, 08:45
        idzie się z "przyszłościowym" partnerem, a przyprowadzanie obcych osób jest po
        prostu delikatnie mówiąc nieuprzejme (głownie ze względu na koszty, które w
        przypadku wesel są per capita niemałe)
        • lady284 Re: dokładnie, wesele to nie imprezka sylwestrowa 19.07.06, 09:18
          wy chyba żarty sobie robicie, goście mają mieć na uwadze koszty wesela ??? haha
          a to dobre!
          kazde zaproszenie bierze pod uwagę osobę towarzysząca, a bierze się ją po to by
          się dobrze bawić! a nie mieć na uwadze koszty zapraszającego, właśnie ta osoba
          do tych kosztów już została wliczona
    • gojka23 Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 08:50
      Hejka!

Napiszę tylko tyle, że jakieś 2 miesięce temu sama zostałam zaproszona na
      wesele-poszłam z chłopakiem którego prkatycznie nie znałam-tylko tyle co mi
      komputer naprawiał-przyszedł do mnie jako informatyk-potem dopytywał się czy to
      wszystko chodzi bez problemów...a potem wyszło to wesele-nie miał z kim iść i
      zaryzykował-i tak 18 maja się spotkaliśmy omówiliśmy plany co do wyjazdu-bo
      wesele było w stolicy (jakieś 250 km od naszej miejscowości).

Na weselu bawiliśmy się świetnie-pomimo tego, że się słabo znaliśmy-wczoraj
      obchodziliśmy 2 miesięcznicę...jest suuuper-takze może i Tobie się uda z osobą
      którą nawet BARDZO SŁABo znasz!

Powodzenia
    • marcin.bielicki Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 08:50
      Ja chętnie się z Tobą wybiorę, akurat będę miał urlop w pracy. Jeśli jesteś
      zainteresowana, napisz na marbiel@wp.pl
      • gojka23 Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 08:52
        He he he to dobry pomysł-bo wszystkie Marciny to fajne chłopaki-a w
        szczególności MÓJ!
      • pantarejka Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 09:48
        Ja też uważam, że Marciny, to fajne chłopaki :)
        • marcin.bielicki Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 14:34
          To na co czekacie? Też możecie mi coś napisać, nawet jeśli nie idziecie na
          wesele :-)
    • lolos76 Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 08:59
      Oj dziewczyny dziewczyny, jestem przekonany że jej partnej tj. osoba
      towarzysząca i tak jest wkalkulowana w koszty wesela, czyli koleżanka powinna
      zapłacić za dwie osoby.. Na dwa tygodnie przed weselem to już troche późno żeby
      teraz się wycofywać, przyjście na wesele z reguły potwierdza się na miesiąć
      przed terminem. Także jak pójdzie sama to pieniądze przepadną..
    • keyti77 Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 09:01
      Dwa razy byłam sama na weselu:
      po raz pierwszy było to najgorsze wesele i najgorsza impreza na której byłam.
      po raz drugi bawiłam się świetnie i do tej pory uważam to za najlepszą imprezę
      w moim życiu.
      Myślę że dobrze przedtem zrobić mały wywiad: ile młodych osób idzie samych na
      wesele... na pierwszym pomimo tego, że dużo było młodych ludzi tylko ja poszłam
      sama bo było to wesele mojej najlepszej przyjaciółki i nie chciałam jej zrobić
      przykrości. Efekt był taki że tylko raz zatańczyłam bo z litości poprosił mnie
      pan młody a inni faceci bawili się tylko z kobietami z którymi przyszli.
      Na drugim- było więcej osób króre przyszły same niż par. Bawiliśmy się świetnie
      w prawie 15 osobowej grupie "singli" tylko dlatego że każdy się wcześniej
      podpytał i nikt nie zaprosił nikogo z "łapanki".
    • kara_b Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 09:13
      ja mialam wesle w zeszlym miesiacu. moj bardzo dobry znajomy tydzien przed
      przyszedl powiedziec,ze obejrzal swoj tel,nikogo sensownego nie znalazl i woli
      nie przychodzic,niz siedziec sam. ktos tutaj powiedzial,ze mlodzi zajeci soba
      nie widza,ze kogos brakuje- nieprawda,miejsca zaplanowane,radosc ze sie
      spotkamy. moja przyjaciolka zeby nie byc sama zabrala bylego faceta(zerwali
      jakies 2 mce wczesniej) nie polecam!nie bawili sie razem zadobrze. Uwazam ze
      jak ktos bardzo Mlodych lubi,to powinien przestac myslec tylko o sobie i isc
      sam,specjalnie dla nich,a na miejscu sie przekonac,ze jest super zabawa.
      pozdr K
    • siloah Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 09:27
      Witam. Bardzo chętnie pójdę z Tobą na wesele. Ja osobiście na weselach bywam
      bardzo często, zawsze z kimś innym, mam bardzo dużo koleżanek - kryzysowych
      narzeczonych. Lubię wesela i szybko dostosowuje się do "innego otoczenia" -
      żaden problem, lat 28, blondyn, mój mail siloah@gazeta.pl
      • bercik06 Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 09:39
        Dobra reklama to podstawa, co Siloah ?
    • bercik06 Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 09:37
      Ja tam nie widzę żadnego problemu. Zabrałbym ze sobą połówkę i zabawa się sama
      rozkręci . . .:))
      A tak poważnie, ze znalezieniem chętnego faceta na wesele nie powinnaś mieć
      żadnego problemu. Bo który z Panów nie chciałby pójść na taką imprezę?? Jedyny
      kłopot polega na tym, że nie wiesz jak z nim będzie przebiegać zabawa, ale jak
      idzie na wesele, to raczej nie będzie tak źle. Ja bynajmniej bym się nie
      przejmował, poza tym jak przyjdziesz sama, to wzbudzisz DUŻE zainteresowanie ze
      strony Panów, więc sądzę, że i tak nieźle będziesz się bawić.
      Pozdrawiam
      • siloah Re: jak pilnie (i gdzie) poznać partnera na wesel 19.07.06, 09:51
        A'propos gdzie wesele się odbywa? w której części Polski?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka