kajman6 02.02.09, 12:20 I słusznie. Należy się jej to.Kościół niech urządzi sobie w domu!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rolf Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za IP: *.cebit.com.pl 02.02.09, 12:29 Odnoszę wrażenie, że bardziej wierzysz w siłę modlitwy niż sami chrześcijanie. pacjentce coś od tego ubyło? Pielęgniarka ją uraziła? A jakby powiedziała, że pomyśli o niej w ciszy, to też by było naganne? Ciekawa jestem, czy byłoby tak samo, gdyby coś podobnego zaoferował wyznawca religii niechrześcijańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 12:44 Pomysl sobie co by bylo, gdyby oferte pomodlenia zlozyl mulzumanin i oferta by zotala odrzuciona, oskarzenia o rasizm i islamofobie murowane. Dlatego twierdze, ze wyspy to dziwne miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_demicanadian Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za 02.02.09, 12:59 OBRAZIŁEŚ ISLAM !!! POCZEKAJ TYLKO, JAK SPALĘ TWÓJ SAMOCHÓW, NIEWIERNY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlask Jakby była muzułmanka czy co więcej, Żydówką byłby IP: *.egoproducts.com 02.02.09, 13:20 to tylko "miły gest". Ale tak to jest britalne "propagowanie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: Jakby była muzułmanka czy co więcej, Żydówką IP: 213.77.0.* 02.02.09, 14:44 tak, kościół najpierw robi miłe gesty, a potem pasożytuje na społeczeństwie latami, co za durniem trzeba być żeby traktować propagatorów tej chorej wiary jako miłe gesty...... no trzeba być kompletnym durniem i imbecylem, albo facetem w sukience Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Jakby była muzułmanka czy co więcej, Żydówką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 17:01 a może chodziło o to, że mówiąc coś takiego pacjentce daje jej niejako do zrozumienia, że już tylko modlitwa i ostatnie namaszczenie... nie wiem jaki pielęgniarki mają kodeks, czy mogą takie info przekazywać (że pacjent staje się terminalny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Modlmy sie za wrogow kosciola, aby przejzeli na... IP: *.plock.mm.pl 02.02.09, 17:35 ...oczy i przestali przesladowac Kosciol. Nie wiedza co czynia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista czy gdyby pielęgniarka była muzułmanką... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 18:31 Jeżeli kodeks pielęgniarek zabrania "nierównego traktowania pacjentów", to co w zachowaniu pielęgniarki naruszało to prawo? że się modliła za jedną pacjentkę? Ciekawe, czy gdyby pielęgniarka była muzułmanką i zaoferowała modlitwę pacjentce - czy też by ją zwolniono z pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
aurora-83 Re: Jakby była muzułmanka czy co więcej, Żydówką 03.02.09, 14:38 nazywasz mnie imbecylem? Wiec ja mam prawo nazwac cie nieokrzesanym chamen ze sloma wystajaca z butow. Gość portalu: 4g63 napisał(a): > tak, kościół najpierw robi miłe gesty, a potem pasożytuje na społeczeństwie lat > ami, co za durniem trzeba być żeby traktować propagatorów tej chorej wiary jako > miłe gesty...... no trzeba być kompletnym durniem i imbecylem, albo facetem w > sukience Odpowiedz Link Zgłoś
junkier [...] 02.02.09, 12:53 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za 02.02.09, 12:57 > Odnoszę wrażenie, że bardziej wierzysz w siłę > modlitwy niż sami chrześcijanie. pacjentce coś od > tego ubyło? Pielęgniarka ją uraziła? Przecież akurat ta pacjentka nie miała skarg. Chodzi o to, że złamała służbowy regulamin (nie po raz pierwszy). Pielęgniarka to pielęgniarka - ma się profesjonalnie opiekować, a nie odprawiać gusła. Jak ktoś chce się modlić to idzie do kościoła. > Ciekawa jestem, czy byłoby tak samo, gdyby coś podobnego > zaoferował wyznawca religii niechrześcijańskiej. Byłoby to samo. Również byłoby to samo jakby zamiast modlitwy oferowała np. sprzedaż odpustu. Kościół to jest biznes i takie owieczki to jest zarobek dla niego. Nie oszukujmy się tutaj. Skoro pielęgniarka nie ma prawa reklamować np. proszku do prania pacjentowi to tak samo nie ma prawa reklamować religii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolf Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za IP: *.cebit.com.pl 02.02.09, 16:09 Niczego nie "reklamowała" - nie zapraszała jej na modlitwy w kółku różańcowym, tylko powiedziała, że się "za nią pomodli". Odpowiedz Link Zgłoś
aurora-83 Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za 03.02.09, 14:41 GB to kraj gdzie traktuje sie wybor proszku do prania na rowni z wyborem religii... Gość portalu: rolf napisał(a): > Niczego nie "reklamowała" - nie zapraszała jej na modlitwy w kółku > różańcowym, tylko powiedziała, że się "za nią pomodli". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Ale jak lekarz sprzedaje homeopatie IP: 194.156.48.* 02.02.09, 16:19 to nie jest to niewłaściwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baraqs Re: Ale jak lekarz sprzedaje homeopatie IP: *.multimo.gtsenergis.pl 02.02.09, 16:53 >Skoro pielęgniarka nie ma prawa reklamować np. proszku do prania >pacjentowi to >tak samo nie ma prawa reklamować religii. Ale głupoty wypisujesz, byłeś w szpitalu? Wiesz ile tam jest handlu? Gdy zachorowałem na cukrzycę, nie chciano mnie wypuścić ze szpitala, zanim nie kupię glukometru, który oni mają na sprzedaż, niby po niższej cenie, i niby dla mojego dobra, po wyjściu i oczywiście zakupie tegoż glukometru, okazało się, że w prawie każdej aptece te glukometry są o przynajmniej kilkanaście procent tańsze. Druga sprawa insulina, dlaczego nie refundują Lantusa, który jest insuliną najlepszą ze wszystkich? A dlaczego przypisują droższe leki, a nie tańsze? Szpitale, nie są po to aby ratować życie, a po to aby zarabiać na pacjentach, i nie ważnie czy się im pomoże, czy nie, najważniejsze są wpływy. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za 02.02.09, 18:17 >> Ciekawa jestem, czy byłoby tak samo, >> gdyby coś podobnego zaoferował wyznawca >> religii niechrześcijańskiej. > Byłoby to samo. Chyba żeby była Żydówką. Co prawda w przypadku muzułmanki też wątpię. Oni są zbyt nerwowi. A chrześcijanie cóż, nikogo nie zabiją, niczego nie spalą, więc można z nimi robić co się chce. A po jakimś czasie muzułmanie pokażą eurotolerantom swoją koncepcję współistnienia osób o różnym światopoglądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za IP: *.security.pl 02.02.09, 13:50 To jest urzekające poniekąd.. cywilizowane spoółeczeństwa, XXI wiek według naszej miary czasu i nadal tak trudno nam pojąć kilka rzeczy, że: - wszystkie wielkie religie tego Świata (i zapewne nie tylko tego) mówią o dokładnie tym samym Bogu (a raczej o tym, co chyba Buddyzm najtrafniej definiuje jako Absolut - bo Bóg nie jest osobowy,Jego definicja przerasta ludzki umysł), - naprawdę nie ma znaczenia, jak dana religia nazywa Wszechogarniający Umysł, liczy się to, że ktoś ma dobre intencje i chce dla danej osoby dobrze - na 100% nie wyrządzi jej tym krzywdy. Patrząc w ten sposób od ręki widzimy, jak bzdurne i czysto ludzkie są wszelakie konflikty, antagonizmy czy tym bardziej wojny religijne. To wszystko to nasze iluzje, nasza głupota i nasze pomieszanie - w efekcie prowadzące do naszych nieszczęść, które sami sobie gotujemy i z właściwą sobie głupotą połączoną z arogancją i uporem - trwamy przy tym prawie zupełnie niewzruszenie. Ludzie... czas dorosnąć i pojąć rzeczy takimi, jakimi one są.. i na bazie tego pojąć wreszcie jedność wszystkich żywych istnień i przestać zachowywać się w tak dramatycznie niski sposób. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 [...] IP: 213.77.0.* 02.02.09, 14:46 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
peryklejtos Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za 02.02.09, 15:27 "To wszystko to nasze > iluzje, nasza głupota i nasze pomieszanie - w efekcie prowadzące do naszych > nieszczęść, które sami sobie gotujemy i z właściwą sobie głupotą połączoną z > arogancją i uporem - trwamy przy tym prawie zupełnie niewzruszenie." masz rację, istnienie "Wszechogarniającego Umysłu" - jak piszesz - może być właśnie taką iluzją i głupotą. Sęk w tym, że nikt nie wie jak jest, a Ci co wierzą, że jest COŚTAM, GDZIEŚTAM, nie mają prawa narzucać swoich poglądów tym, którzy wierzą, że nie ma NIC. I na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za 02.02.09, 15:44 różnica jest taka że to że nic nie ma jest aksjomatem, a cokolwiek innego jest wymysłem człowieka i ten argument katolików o wierze ateistów w to że nic nie ma jest bzdurny, to tak jakbyś mowił że możesz wierzyć w liczby naturalne lub nie... stanem faktycznym jest nieistnienie żadnej wyższej siły i od tego możemy dopiero wyprowadzać jakiekolwiek rozumowanie, jest to dane przez (paradoksalnie) "boga naturę", nie mają prawa narzucać poglądów i swoich wymysłów, ale wszyscy ludzie mają prawo wiedzieć jak jest naprawdę, czyli wiedzieć jak jest przy faktycznych zdolnościach poznawczych a nie przez jakieś gusła i wymysły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baraqs Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za IP: *.multimo.gtsenergis.pl 02.02.09, 16:59 Nie widziałeś Boga, więc twierdzisz, że go nie ma, a byłeś kiedyś zakochany? Może widziałeś miłość? Nie, Ty tylko ją czułeś, i to nie fizycznie. Najlepiej jak wszyscy zaczną tłumaczyć sobie, że nie ma Boga, wtedy mają w dupie innych, wojny, głód... wtedy każdy robi wszystko na własną rękę, a myślisz, że dlaczego nie ma wielu zabójstw? W przeciwieństwie do Ciebie, ludzie boją się gniewu Bożego, i dlatego nie zabijają, jeżeli pozbawimy ich tej wiary to co pozostanie? Głupie 25lat więzienia ma być straszne? Rozwalałbym łby na lewo i prawo, wydawał kasę, i prawo silniejszego byłoby wtedy na pierwszym miejscu, dla większości ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za 03.02.09, 10:45 > Może widziałeś miłość? oczywiście że widziałem i co z tego? > Najlepiej jak wszyscy zaczną tłumaczyć sobie, że nie ma Boga, wtedy mają w dupi > e > innych, wojny, głód... wtedy każdy robi wszystko na własną rękę, a myślisz, że > dlaczego nie ma wielu zabójstw? mówisz o drodze krzyżowej? czy o jakich wojnach? o paleniu pogan na stosie? o czym mówisz, bo nie rozumiem ciwieństwie do Ciebie, ludzie boją się gniewu Bożego, i dlatego nie > zabijają, jeżeli pozbawimy ich tej wiary to co pozostanie? ksiądz gwałcący dziecko boi się gniewu bożego? powiedz mi, jak śmiesz określać coś czego nie znasz, skąd wiesz że ten twój bóg się gniewa? może tak nie jest, a ty go obrażasz, twój bóg wyślę cie na wieczne męki > Rozwalałbym łby na lewo i prawo, wydawał kasę, i prawo >silniejszego byłoby wted no widzisz, nie dziwię się że wierzysz, masz chorą psychikę i ciebie należałoby jak najszybciej eksterminować Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za 03.02.09, 10:49 jeszcze napiszę, przerażają mnie tacy ludzie jak ty, piszesz że prawo silniejszegog byłoby na pierwszym miejscu a teraz to qr a niby jak jest???? ludzie ogłupieni bogiem są słabi a kościół ich niewoli jak chce, robi z nimi co chce, bawi się jak marionetkami, jak można być tak zaślepionym idiotą jak ty????? Odpowiedz Link Zgłoś
straszna.dziwka Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za 02.02.09, 17:00 Stan faktyczny jest co najwyzej taki, ze Ty nie czujesz istnienia zadnej wyzszej sily, natomiast ktos inny czuje. Wyprowadzanie stad, ze ktos cos czuje, a ktos inny nie, jakichkolwiek aksjomatow czy uogolnien (np., ze sila jest, ze sily nie ma, ze kazdy w glebi duszy czuje to samo, ze nikt nie czuje i wszyscy sie oszukuja, itd.) jest calkowicie nieuzasadnione. Blad w dowodzie, dowod przez zakrzyczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za 03.02.09, 10:46 co ty bredzisz, uczucia to tylko chemia, skoro czujesz boga, to raczej polecałbym psychiatryk Odpowiedz Link Zgłoś
straszna.dziwka Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za 02.02.09, 17:12 Wyobraz sobie, ze jestes z dzieckiem w centrum handlowym i obca jakas kobieta podchodzi do Ciebie i zaczyna sobie proponowac: - A ze kupi Twojemu dziecku sweterek, bo ten, co ma, jakis niemodny, wytarty, i na pewno w nim przemarza. - A ze kupi Twojemu dziecku obiadek, bo jakies takie wyglodniale. - A ze kupi Twojemu dziecku zabaweczke, bo jakies takie smutne. - A ze znajdzie Twojemu dziecku kolege, bo jakies takie samotne. - ... Wszystko z dobrego serca i ze szczerych intencji. Co za problem, mozesz nie przyzjac, niech sobie kupuje i znajduje, najwyzej wyrzucisz. Wiekszosc ludzi nie lubi, kiedy im sie proponuje cos, czego nie chca i czego sobie nie cenia. Jesli pacjentka nie wierzy, to na grzyb jej ta modlitwa. Jesli pielegniarka chciala cos zrobic z dobrego serca, mogla sie pomodlic bez pytania pacjentki o zgode. W koncu modlitwa z natury rzeczy ma byc bezinteresowna. Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek kupić Twojemu dziecku obiadek 02.02.09, 17:19 straszna.dziwka napisała: > Wyobraz sobie, ze jestes z dzieckiem w centrum handlowym > i obca jakas kobieta > podchodzi do Ciebie i zaczyna sobie proponowac: > - A ze kupi Twojemu dziecku sweterek, bo ten, co ma, > jakis niemodny, wytarty, i > na pewno w nim przemarza. > - A ze kupi Twojemu dziecku obiadek, bo jakies takie wyglodniale. Niektórzy jak są naprawdę biedni i zgłodniali to chętnie z takiej propozycji skorzystają. A niektórzy z tych co pomocy nie potrzebują nie będą się unosić pychą tylko grzecznie podziękują. Czy Pani wystarcza wyrzucenie z pracy za takie zbrodnie? Czy może należy się jeszcze kara więzienia lub egzekucja? Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za 02.02.09, 19:06 Straszna.Dziwka napisała: > Wyobraz sobie, ze jestes z dzieckiem > w centrum handlowym i obca jakas > kobieta podchodzi do Ciebie i zaczyna > sobie proponowac: Właściwie ilekroć jestem w centrum handlowym, podchodzi do mnie jakaś kobieta i coś mi proponuje (najczęściej promocje jakichś pierdół). Obcy człowiek ma takie samo prawo mi coś zaproponować, jak ja tego nie przyjąć, i tym samym nasze prawa znoszą się wzajemnie. > mogla sie pomodlic bez pytania pacjentki > o zgode. W koncu modlitwa z natury rzeczy > ma byc bezinteresowna. Ależ oczywiście. Tyle, że dla wielu ludzi - dla mnie w szczególności - niezależnie od działania samej modlitwy (które jest od wiedzy zainteresowanego niezależne) świadomość, że ktoś się za nich modli, jest krzepiąca. Masz prawo nie rozumieć, ale przyjmij do wiadomości, że tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
straszna.dziwka Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za 02.02.09, 19:22 > Właściwie ilekroć jestem w centrum handlowym, > podchodzi do mnie jakaś kobieta i coś mi proponuje ...no i wiekszosc ludzi to irytuje, wiec analogia jest chyba jak najbardziej na miejscu. > Ależ oczywiście. Tyle, że dla wielu ludzi - dla mnie > w szczególności - niezależnie od działania samej modlitwy > (które jest od wiedzy zainteresowanego niezależne) > świadomość, że ktoś się za nich modli, jest krzepiąca. Krzepiaca jest, jak ktos jest wierzacy i tego chce. Jesli ktos nie jest wierzacy, to czyjas modlitwa niekoniecznie jest krzepiaca, bo jesli ktos nie wierzy, w ogole, to nie wierzy w skutecznosc i sens modlitwy, w szczegolnosci. Nagabywanie modlitwa moze natomiast byc irytujace dla niewierzacej osoby. Jezeli pacjentka poskarzyja sie, widocznie ja to zirytowalo. > Masz prawo nie rozumieć, ale przyjmij do wiadomości, że > tak jest. Klasyczny argument przez ublizenie przeciwnikowi ("nie rozumiesz") i zakrzyczenie go (przyjmij do wiadomosci, ze tak jest"). Co to w ogole za poziom dyskusji? Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za 02.02.09, 19:32 Straszna.Dziwka napisała: > Jezeli pacjentka poskarzyja sie, > widocznie ja to zirytowalo. Ale pacjentka, co napisano wyraźnie w tekście, się nie poskarżyła. Skarżyła nie tyle się, co skarżyła na koleżankę inna pielęgniarka. >> Masz prawo nie rozumieć, ale przyjmij >> do wiadomości, że tak jest. > Klasyczny argument przez ublizenie > przeciwnikowi ("nie rozumiesz") Ja na razie tylko dopuściłem taką możliwość. Jeśli rozumiesz, to dobrze (choć z Twoich wypowiedzi domniemywam, że nie rozumiesz), a jeśli nie rozumiesz, to dobrze napisałem. > zakrzyczenie go (przyjmij do wiadomosci, > ze tak jest"). Ale tak jest naprawdę. Nic na to nie poradzę (zresztą nie chcę, bo bardzo mnie ten stan rzeczy cieszy). Są ludzie, i jest ich dostatecznie wielu, którzy tak tę sprawę widzą. Jeśli o tym wiedziałaś, to dobrze, a jeśli nie, to Cię o tym informuję. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Najpierw pomodle sie a pozniej dawaj kase. 02.02.09, 18:36 Oklepany chwyt czarnych scierw. Ludzie starzy i chorzy to latwy lup. Jak pan Malachowski umarl, to takie samo scierwo jak ta "pielegniarka", chwalilo sie tu na forum ze Pasibrzychy zmusily go do ostatniej spowiedzi. Gość portalu: rolf napisał(a): > Odnoszę wrażenie, że bardziej wierzysz w siłę modlitwy niż sami > chrześcijanie. pacjentce coś od tego ubyło? Pielęgniarka ją uraziła? > A jakby powiedziała, że pomyśli o niej w ciszy, to też by było > naganne? Ciekawa jestem, czy byłoby tak samo, gdyby coś podobnego > zaoferował wyznawca religii niechrześcijańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
aurora-83 Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za 03.02.09, 14:36 zapewne gdyby zawieszono muzulmanke lub zydowke za cos podobnego - raban bylby na cala wyspe.... w tym kraju (nie mowie tylko o religii) to wiekszosc a nie mniejszosc jest dyskryminowana... Gość portalu: rolf napisał(a): > Odnoszę wrażenie, że bardziej wierzysz w siłę modlitwy niż sami > chrześcijanie. pacjentce coś od tego ubyło? Pielęgniarka ją uraziła? > A jakby powiedziała, że pomyśli o niej w ciszy, to też by było > naganne? Ciekawa jestem, czy byłoby tak samo, gdyby coś podobnego > zaoferował wyznawca religii niechrześcijańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MN kajman6, zapoluj sobie na zabe i wyprowadz sie IP: *.dip.t-dialin.net 02.02.09, 12:37 z tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jatezMam6Lat alePustakZCiebie. IP: 194.75.147.* 02.02.09, 12:41 dziwne ze jeszcze po tym swiecie chodzisz Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Co dziwenego jest w tej propozycji ? 02.02.09, 12:43 Cytat z artykułu: Pacjentka wspomniała o dziwnej propozycji innej pielęgniarce. A co dziwnego jest w tej propozycji? Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: Co dziwenego jest w tej propozycji ? 02.02.09, 13:10 A nie jest dziwne? Jakby to było w szpitalu prowadzonym przez zakon, to może nie, ale w normalnym szpitalu pielęgniarka to pielęgniarka. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Chciała się modlić zamiast pracować ? 02.02.09, 13:19 ferrment napisał: > A nie jest dziwne? Jakby to było w szpitalu prowadzonym przez zakon, to może ni > e, ale w normalnym szpitalu pielęgniarka to pielęgniarka. A to ta pielęgniarka zaniedbywała swe obowiązki ? nie pracowała? Nic na ten temat nie ma w artykule. A moze zamiast pracować chciała się modlić? Tez nic nie ma o tym w artykule. Ja rozumiem ,ze chciała się pomodlić całkowicie prywatnie , po pracy np , albo w kosciele. Co w tym złego ? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: Chciała się modlić zamiast pracować ? 02.02.09, 13:33 > A to ta pielęgniarka zaniedbywała swe obowiązki ? Tak. > nie pracowała? > Nic na ten temat nie ma w artykule. Jest jest: >>Caroline Petrie, pielęgniarka społeczna i pobożna chrześcijanka, która zaoferowała starszej pacjentce, że się za nią pomodli, już wcześniej bywała zawieszana w obowiązkach za naruszanie "kodeksu równości"<< Zaniedbała swoje obowiązki ponieważ jak można przeczytać powyżej nie pierwszy raz złamała regulamin pracy czyli "kodeks równości" (co to jest to nie wiem - jakieś wolne tłumaczenie z angielskiego, warto dokonując takich tłumaczeń jednak pozostawić w nawiasie oryginalną nazwę). Czyli notorycznie łamie regulamin pracy - zaniedbuje swoje obowiązki. Jakoś inne pielęgniarki w UK nie mają z tym problemu, więc coś jest na rzeczy prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgx Re: Chciała się modlić zamiast pracować ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 14:29 Tak mowiac szczerze to wolalbym, ze by mnie leczyl dr house i mam duzo szanse wyleczenia, a nie jakis debil co mnie troche pocieszy, trohce pomoze, troche umre (to taki offtop). Zlamala prawo, a mzoe warto by sie zastanowic, czy to rpawo jest dobre, bo z daleka widac, ze jest kretynskie. kocham takich ludzi co sadza, ze norma, to norma i nie wolno nic z nia robic. Szkoda, ze na tej zasadzie Walesa, powinien do teraz siedziec wwiezieniu i zniego nie wychodzic. A co do sprawy pielegniarki, jesli jest w swym fachu dobra, to nie powinna wylatywac za duperele (wybaczcie mi, ale jak ktos jest na lozu smierci lub przed operacja, to sie chwyta brzytwy, a akurat modlitwa chyba nie zaszkodzi). A wielkie brytanii kazdy wie, ze chrzescijanin nie moze prawie nic w przeciwienstwie do mulzumanow lub ateistow (patrz ostatnie wystapienia muluzmanow przy wojnie, obrzucanie policji kamieniami (filmik jest na youtubie), ciekawe hasla (zydzi do gazu, holocaust to klamstwo (ciekawe, ze to nei oburzylo lewicowych mediow, a BXVI juz tak)jeszcze pare hasel bylo, i co pociagnieto do odpowiedzialnosci? Nie, wiec domorosly prawniku anjpierw zajmij sie tymi rzeczami) Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: Chciała się modlić zamiast pracować ? 02.02.09, 14:45 > Zlamala prawo, a mzoe warto by sie zastanowic, > czy to rpawo jest dobre, bo z daleka widac, > ze jest kretynskie. Ty i jedna pielęgniarka uważacie, że kretyńskie. Inni sobie bardzo chwalą. Ale OK skoro uważasz jakieś prawo za kretyńskie to absolutnie masz do tego prawo, w ramach protestu obywatelskiego się do tego prawa nie stosuj. Tylko potem jak Cię zapuszkują to się nie dziw. > kocham takich ludzi co sadza, ze norma, to norma i > nie wolno nic z nia robic. A kto tak sądzi? Ja sądzę, że skoro ma regulamin w pracy to ma się do niego stosować, nie podoba jej się to niech się zwolni. Jej psi obowiązek przestrzegać regulaminu. Co nie oznacza, że nie ma prawa kwestionować tego regulaminu i walczyć o to aby go zmienić. Tylko jak wyżej - niech potem nie jest zdziwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: Chciała się modlić zamiast pracować ? IP: 213.77.0.* 02.02.09, 14:49 jakby chciała modłów..... to by polazła do koscioła, albo zresztą, co to w ogóle te modły są, jakby chciała, to sama by sobie odprawiła... ech, co za durni ludzie ci chrześcijanie, wszystkich by najchętniej nawrócili na jedynie słuszną drogę a reszte na stos... echhhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolf Re: Chciała się modlić zamiast pracować ? IP: *.cebit.com.pl 02.02.09, 16:13 Za to jak ktoś chce kogoś na ateizm nawracać, to już na pewno ma rację, prawda? Ona jej zaproponowała, że się za nią pomodli. Pacjentka mogła się zgodzić lub nie, jeśli to ją w jakiś sposób raniło. Ale to była propozycja. Nie klękała przy jej łózku i nie zachęcała do wspólnej modlitwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mery_Dżejn Re: Chciała się modlić zamiast pracować ? IP: *.acn.waw.pl 02.02.09, 15:38 "kocham takich ludzi co sadza, ze norma, to norma i nie wolno nic z nia robic. Szkoda, ze na tej zasadzie Walesa, powinien do teraz siedziec wwiezieniu i z niego nie wychodzic" - czym innym jest prawo niesprawiedliwe, które krzywdzi większość w imię ideologii lub zysku mniejszości (przeciw takiemu prawu występował Wałęsa), a czym innym przepisy porządkowe, które mają chronić chorych przed manipulacjami indoktrynerów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Chciała się modlić zamiast pracować ? IP: *.botany.gu.se 02.02.09, 15:57 Ciekawe, ze jak pielegniarka wykonuje swoje obowiazki, a nie poswiaca uwagi pacjetowi (jego samopoczuciu i innym "fanaberia", to jest lament.) Zapewnienie pacjetowi komfoprtu psychicznego, a w tym w wielu przypadkach moze pomoc wlasnie modlitwa, moze nie nalezy strikte do obowiazkow, ale przeciez jest cecha pozytywna. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_maj Re: Co dziwenego jest w tej propozycji ? 02.02.09, 14:01 pielęgniarka to pielęgniarka, ale przede wszystkim człowiek. Piękny ludzki gest, bez znaczenia na podstawie jakiego wyznania uczyniony, czy wogóle czym by nie był motywowany jest szkalowany. To jest dziwne. Jeśli umierającej, do której może nie zdążyć do szpitala przybyć mąż powiedziałaby "mogę przekazać dla męża jakąś informację", czy też "jeśli chciałaby Pani coś mu dać, to ja przekażę" to wówczas była by zawieszona za... nie wiem, nielegalne świadczenie usług kurierskich?? Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Co dziwenego jest w tej propozycji ? 02.02.09, 15:47 dziwne jest to że próba indoktrynacji w twoim mniemaniu to piękny ludzki gest, to naprawdę chore... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi Re: Co dziwenego jest w tej propozycji ? IP: *.range81-157.btcentralplus.com 02.02.09, 13:14 A gdybym Tobie zaproponował, że spalę 10 żab i poderżnę gardło 10 baranom aby spalić je w celu udobruchania boga Muchamuchabarabara? Bo jak nie to on zje Twoją duszę po śmierci, jak nie odstanie tych cholernych żab? Nie byłaby to "dziwna" propozycja dla Ciebie? Dla normalnych ludzi w Europie "modlitwy" do Jezusa z mitologii katolickiej są na prawdę żenujące. Z równym efektem możesz proponować modlitwy do Zeusa albo Apolla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Co dziwenego jest w tej propozycji ? IP: 78.8.105.* 02.02.09, 13:26 Nie dla normalnych, tylko dla bezbożnych. To jest zasadnicza różnica. A co do Mucharabarara i Jezusa, to odpowiedz sobie proszę, od czyich urodzin liczymy lata „naszej ery” i pomyśl dlaczego nie Mucharabarar jest punktem odniesienia dla całej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotus Re: Co dziwenego jest w tej propozycji ? IP: *.zone7.bethere.co.uk 02.02.09, 15:43 Ale ktorej "naszej ery"? Dla zydow jest rok 5769, dla chinczykow jest rok 4707, 4706, albo 4646, w zaleznosci od wyznania, natomiast dla wyznawcow islamu (ktorych a propos jest wiecej niz chrzescijan) jest 2631, wiec punkt odniesienia moze byc rozny, wez to pod uwage prosze... Odpowiedz Link Zgłoś
tomeyk Re: Co dziwenego jest w tej propozycji ? 02.02.09, 16:39 Sprawdź sobie datę w Windowsach mądralo :D A co do muzułmanów, na szczęście ciągle jest ich dużo mniej niż chrześcijan. I bardzo dobrze, niewiernych, schizmatyków i heretyków zawsze za wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Re: Co dziwenego jest w tej propozycji ? IP: *.mysmart.ie 02.02.09, 17:43 Gość portalu: lotus napisał(a): > dla wyznawcow islamu (ktorych a propos jest wiecej niz chrzescijan) jest 2631, wiec > punkt odniesienia moze byc rozny, wez to pod uwage prosze... Chyba 1345, nie wiem skad wziales ta dziwna date. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luni Re: Co dziwenego jest w tej propozycji ? IP: 156.17.230.* 02.02.09, 16:11 1. Wynika to tylko i wyłącznie z tego kto przejął władze. 2. Jezys urodził sie najprawdopodobniej w okolicach 4-5 r. n.e. i na pewno nie 24 grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz religia to problem wiary 02.02.09, 13:27 Gość portalu: Waldi napisał(a): > A gdybym Tobie zaproponował, że spalę 10 żab i poderżnę gardło 10 > baranom aby spalić je w celu udobruchania boga Muchamuchabarabara? > Bo jak nie to on zje Twoją duszę po śmierci, jak nie odstanie tych > cholernych żab? Nie byłaby to "dziwna" propozycja dla Ciebie? Jesli bym wiedział ,że jesteś wyznawcą Mucha....itd , to ta propozycja wcale by mnie nie zdziwiła. Wprost przeciwnie. Byłbym wzruszony,ze chcesz mi pomóc w sposób uznawany przez Ciebie za dobry. Dla > normalnych ludzi w Europie "modlitwy" do Jezusa z mitologii > katolickiej są na prawdę żenujące. Z równym efektem możesz > proponować modlitwy do Zeusa albo Apolla... To oznacza tylko ,że normalni ludzie w Europie sa nietolerancyjni. Religi nie rozpatruje się w kategoriach "rozumu i wiedzy" tylko w kategoriach wiary. Jeśli ktoś wierzy w Jezusa , Apolla , czy Zeusa - to jego prywatna sprawa. I propozycja modlitwy ze strony wierzącego nie powinna nikogo dziwić . Dziwna propozycja to by była wtedy gdyby niewierzący zaproponował modlitwę- czyż nie tak ? A tak nawiasem - nie bardszo rozumiem jak modlitwa może komukolwiek szkodzić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi Re: religia to problem wiary IP: *.range81-157.btcentralplus.com 02.02.09, 13:33 Oburza mnie, że ktoś mnie straszy, że jak się nie "pomodli za mnie", to będzie gorzej. Bo jak się "pomodli" to mam szansę, że Muchamuchabarabara nie zeżre mojej duszy! Ten szantaż jest łajdactwem najwyższej miary i chamstwem wobec chorego, który ma i tak już dość przykrości za sobą. Jak ktoś tego łajdackiego szantażu nie zauważa - to gratuluję odporności na stres... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kszyk Re: religia to problem wiary IP: *.chello.pl 02.02.09, 13:40 > Oburza mnie, że ktoś mnie straszy, Pielęgniarka nie straszyła, tylko zaproponowała. Nigdzie nie jest napisane żeby wyprawiała jakieś gusła, przynosiła świec etc. że jak się nie "pomodli za mnie", > to będzie gorzej. Bo jak się "pomodli" to mam szansę, że > Muchamuchabarabara nie zeżre mojej duszy! Jak w telewizji leci wywiad na temat żywienia i co się powinno/nie powinno jeść to też się oburzasz, ze cię straszą? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Chciała się modlic o zdrowie 02.02.09, 13:44 Gość portalu: Waldi napisał(a): > Oburza mnie, że ktoś mnie straszy, że jak się nie "pomodli za mnie", > to będzie gorzej. Bo jak się "pomodli" to mam szansę, że > Muchamuchabarabara nie zeżre mojej duszy! Tak nawiasem ta chrześcijanka ( nie wiemy czy katoliczka) chciała się modlić o zdrowie nie o zbawienie wieczne. Ten przyklad z Mucha... jest nietrafiony ,ale nie chciałem sie czepiać. Ale nawet gdyby chodzilo o ten spokój wieczny- taka modlitwa nie szkodzi. Jak ktoś tego łajdackiego szantażu > nie zauważa - to gratuluję odporności na stres... Nie widze zadnego szantażu w stwierdzenieu : pomodlę się za Ciebie (konkretnie za twoje zdrowie), wierzę ,że to Ci pomoże. W ostateczności zawsze mozna odpowiedzieć : nie módl się , nie zyczę sobie tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolf Re: religia to problem wiary IP: *.cebit.com.pl 02.02.09, 16:19 jesteś dokładnie na poziomie tych, którzy twierdzą, że jak homoseksualista nie kryje swojej orientacji to z pewnością propaguje (promuje) homoseksualizm. Dokładnie. Jak Cię ktoś zaprasza na koncert też traktujesz to jako szantaż (bo w domyśle, jak nie pójdziesz, to Ci przyp... na pewno). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: religia to problem wiary IP: 94.75.67.* 02.02.09, 13:39 remik.bz napisał: > To oznacza tylko ,że normalni ludzie w Europie sa nietolerancyjni. > Religi nie rozpatruje się w kategoriach "rozumu i wiedzy" tylko w > kategoriach wiary. > Jeśli ktoś wierzy w Jezusa , Apolla , czy Zeusa - to jego prywatna > sprawa. I propozycja modlitwy ze strony wierzącego nie powinna > nikogo dziwić . > Dziwna propozycja to by była wtedy gdyby niewierzący zaproponował > modlitwę- czyż nie tak ? > A tak nawiasem - nie bardszo rozumiem jak modlitwa może > komukolwiek szkodzić ? To są gusła. Magia. Nie ma na nie miejsca w szpitalu. Odgryzać głowy kogutom lub klepać zdrowaśki można wszędzie indziej. Nie mieszajmy poważnych spraw (zdrowie) z zabobonami, bo zawsze to kończyło się źle. I tyle. Straszne jest, że rodacy nie widzą nic złego w panoszeniu się zabobonów nawet w takich miejscach. 20 lat prania rozumu i proszę, jakie efekty! Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: religia to problem wiary 02.02.09, 13:51 Gość portalu: :))) napisał(a): > To są gusła. Magia To Twoje prywatne zdanie. Masz do niego prawo. Tak jak i ja do swego- odmiennego. Nie ma na nie miejsca w szpitalu. Skąd wiesz ,ze chciała się modlic w szpitalu ? Straszne jest, że rodacy nie widzą nic złego w panoszeniu się zabobonów To co Ty uważasz za zabobon inni uważają za sprawę ważną. Rozumiem ,ze w ramch unijnych standardów tolerancji nie masz zamiaru gnebic inaczej myslacych niz Ty- np katolikow ? > nawet w takich miejscach. 20 lat prania rozumu i proszę, jakie efekty! O jakie 20 lat Ci chodzi ? O lata 966-986 może? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta Re: Co dziwenego jest w tej propozycji ? IP: 194.29.130.* 02.02.09, 13:29 Do "Waldiego": w artykule nie ma słowa o tym, że ta pani jest katoliczką. Jest chrześcijanką.Chodzi do kościoła anglikańskiego? A może do cerkwi? Normalny, to nie znaczy jadowity. Żenujące... Odpowiedz Link Zgłoś
michal_maj Re: Co dziwenego jest w tej propozycji ? 02.02.09, 14:23 tylko kurcze, właśnie dodatkowy problem jest taki że ona żadnej żaby nie zarzynała, ani nawet muchy jednej. Szkodliwość "zabobonu" jest zerowa, nic się nikomu od tego nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Co dziwenego jest w tej propozycji ? 02.02.09, 15:00 Gość portalu: Waldi napisał(a): > A gdybym Tobie zaproponował, że spalę 10 żab i poderżnę gardło 10 > baranom aby spalić je w celu udobruchania boga Muchamuchabarabara? > Bo jak nie to on zje Twoją duszę po śmierci, jak nie odstanie tych > cholernych żab? Nie byłaby to "dziwna" propozycja dla Ciebie? Dla > normalnych ludzi w Europie "modlitwy" do Jezusa z mitologii > katolickiej są na prawdę żenujące. Z równym efektem możesz > proponować modlitwy do Zeusa albo Apolla... Raczej do Asklepiosa i Hygei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolf Re: Co dziwenego jest w tej propozycji ? IP: *.cebit.com.pl 02.02.09, 16:15 Umiałabym powiedzieć, że dziękuję, ale nie czułabym się urażona. A to się znalazł znawca "normalnych ludzi w Europie"... Uśmiałam się. A może by tak trochę szacunku, nawet jeśli według Ciebie to gusła i zabobony? Bo normalni ludzie w Europie mogliby też być kulturalni i tolerancyjni, jeśli już tak walczymy o tę tolerancję. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Tolerancja to ważna wartość unijna (podobno) 03.02.09, 07:55 Gość portalu: rolf napisał(a): A może by tak trochę szacunku, nawet jeśli według Ciebie to gusła i > zabobony? Bo normalni ludzie w Europie mogliby też być kulturalni i > tolerancyjni, jeśli już tak walczymy o tę tolerancję. Serdeczne dzięki za ten post. Miaszkam w Krakowie , mieście bardzo konserwatywnym . Wyznaje wartości konserwatywne, tradycyjne , prorodzinne , katolickie , patriotyczne. Mam prawo do takich przekonań. Głosopwałem za przystapieniem Polski do UE , gdyz uważałem ,ze unijne standardy (wolność , równość , prawa człowieka , tolerancja) są na poważnie . I nagle ,że zdziwieniem spostrzegam ,ze niektórzy "Europejczycy" działają w myśl zasady : tolerancja tak , ale nie wobec katolików. Chociazby na tym forum jest masa kpin i drwin ze spraw dla mnie i innych katolików waznych. A to juz niebezpiecznie blisko braku tolerancji pomijająć problem kultury osobistej , kultury dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Co dziwenego jest w tej propozycji ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 13:32 A ta jej koleżanka ją zwyczajnie podkapowała do Policji Myśli, pamiętajmy, że autorem 1984 był Brytol Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Co dziwenego jest w tej propozycji ? 02.02.09, 14:54 remik.bz napisał: > Cytat z artykułu: > Pacjentka wspomniała o dziwnej propozycji innej pielęgniarce. > > A co dziwnego jest w tej propozycji? A moja ciotka przed laty straciła pracę z powodów całkiem przeciwnych: otóż odmówiła przywołania księdza do umierającego pacjenta, który tego sobie życzył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat deportacja do kolonii watykansiej nad wisla... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 12:43 tutaj bedzie mogla nawet lezec krzyzem na sali operacyjnej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedal Re: deportacja do kolonii watykansiej nad wisla.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 15:14 Dobre...hehe Odpowiedz Link Zgłoś
zabarwiacz Quo Vadis Europo! Pacjentom nie można udzielic 02.02.09, 12:44 już nawet wsparcia duchowego. To jest po prostu chore Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Quo Vadis Europo! Pacjentom nie można udzieli 02.02.09, 17:43 Chore jest narzucanie się baby z modlitwą chrześcijańską i to, że nie widzisz w tym niczego zdrożnego. Won z nią. Jesteście bezczelni. zabarwiacz napisał: > już nawet wsparcia duchowego. To jest po prostu chore Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chej ci w depe Re: Quo Vadis Europo! Pacjentom nie można udzieli IP: *.bsk.vectranet.pl 02.02.09, 23:44 Chora jest twoja metke rechana wlasnie przez psa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dwarf Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za pa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 12:52 Powinni to u nas wprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kg Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za pa.. IP: *.ericpol.pl 02.02.09, 12:54 dyskryminacja chrzescijan posuwa sie za daleko. Gdyby jakas muzulmanka chciala sie pomodlic za pacjentke to oskarzono by szpital za brak odpowiedniej kaplicy. Odpowiedz Link Zgłoś
rmiechowicz Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za pa.. 02.02.09, 12:55 Gdyby żyd albo muzułmanin zaproponowałby mi, że się za mnie pomodli (do "swojego" Boga), to taka propozycja by mnie nobilitowała. Ale co innego, gdyby pielęgniarka na siłę starała się pomodlić za pacjentkę, mimo jej protestów. Wtedy należałoby ją wyrzucić z pracy na zbity pysk - w końcu ma się opiekować ludźmi a nie szerzyć w śród nich religię. Od tego są misjonarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za IP: *.net 02.02.09, 13:18 Po pierwsze Żydzi mają tego samego Boga co chrześcijanie. Ponieważ Chrześcijaństwo wywodzi się od Żydów. Dla mnie osoby wierzącej takie postępowanie pielęgniarki jest normalne w kręgach chrześcijańskich. Natomiast w świecie świeckim takie coś jest naruszeniem praw człowieka. Zasady są jedne i chrześcijanie muszą ich przestrzegać. Tak jest świat stworzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AI Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 13:29 > Zasady są jedne i chrześcijanie muszą ich przestrzegać. Tak jest > świat stworzony. Religie mają to do siebie że każda ma swoje własne zasady. I jeśli w Świętej Księdze jest napisane, że masz swoją wiarę wciskać wszystkim dookoła wszelkimi dostępnymi metodami, to TAK MASZ ROBIĆ I KROPKA! Inaczej czeka cię wieczne potępienie czy co tam Święta Księga opisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pensioner63 Ile jest Bogów? 02.02.09, 16:54 Gość portalu: Daro napisał(a): > Po pierwsze Żydzi mają tego samego Boga co chrześcijanie. > Ponieważ Chrześcijaństwo wywodzi się od Żydów. Ależ skądże. Nawet chrześcijanie mają różnych Bogów. Katolicy mają trzech najważniejszych - Boga Ojca siwego z brodą, Jezusa i Ducha świętego, którego można czasem zobaczyć jako gołąbka. Do mniejszych należą Matka Boska, która ma wiele wcieleń - jedna jest w obrazie w Częstochowie, druga jest w Lourdes, trzecia jest w Meksyku itd. Do Matki Boskiej jest bliżej bo można pojechać bez paszportu, ją zobaczyć i pomodlić się. Oprócz tego jest kilka tysięcy świętych. Protestantom sie spodobał się handel rozgrzeszeniami. Odłączyli się i zaczęli modlić się do jednego Boga. Żydzi też mają tylko jednego Jahwe, podobnie jak muzułmanie mają jednego Allacha. Zarówno żydzi jak i muzułmanie i chrześcijanie uznają proroka Abrahama ale do niego nie modlą się - pewnie aby ich nie podejrzewać, że zdradzają swoją jedynie prawdziwą religię. Ludzki mózg tak działa, że stara się wszystko zrozumieć i wyjaśnić. Jeśli człowiek nie widzi przyczyny zjawisk wokół niego to dochodzi do wniosku, ze są one niewidzialne i mówi, żrobił to Bóg lub wielu bogów lub zła czarownica lub złe duchy itd. Rodzice uczą dzieci tych wyjaśnień. Król może kazać ścianać głowy tym co nie wierzą w jego religię. W ten sposób są kraje z jedną religią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzio Niewłaściwy Bóg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 12:57 Trzeba było powiedzieć, że pomodli się za pacjentkę do Allaha. Nie byłoby problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesymista Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za pa.. IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.09, 13:01 Europa zmierza ku zagładzie ! Walczy z Chrześcijanami. Niedługo wszyscy Europejczycy będą chodzić w turbanach i modlić się do Allacha ! Kto tego nie będzie chciał robić, straci głowę ! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za 02.02.09, 14:57 Gość portalu: pesymista napisał(a): > Europa zmierza ku zagładzie ! Walczy z Chrześcijanami. Niedługo wszyscy > Europejczycy będą chodzić w turbanach i modlić się do Allacha ! Kto tego nie > będzie chciał robić, straci głowę ! Allah hu aqbar! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorczyca Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za pa.. IP: *.os2.kn.pl 02.02.09, 13:01 brak słów. Przecież pielęgniarka nie narzucała sie, nie straszyła, że jak sie nie nawróci, to pójdzie od piekła, nie nawracała na siłę, zaoferowała tylko wsparcie duchowe, chwilę swojej uwagi. To chyba dobrze o niej świadczy, że przejmuje sie losem pacjentów, a nie traktuje ich jak manekiny, które trzeba oporządzić? Takie zachowania dbających o "równość" wywieją im z zawodu pielęgniarek osoby wrażliwe, które czują potrzebę pomocy drugiemu człowiekowi,a zostawią formalistów, dla których ważne będzie tylko to, czy pacjent ma goraczkę, a nie przyjdzie do głowy zapytać o samopoczucie (bo jeszcze urazi uczucia religjne?) Nie przesadzajmy z poprawnością polityczną, bo niedługo każą wszystkich nazywającym się Maria lub Christopher zmienić imiona, by nie urażały muzłumanów... bo nie słyszałam by hindusi, buddyści czy chrześcianie się uskarżali... Odpowiedz Link Zgłoś
dkrytyk55 Jawna dyskryminacja w "cywilizowanej" Europie????? 02.02.09, 13:03 W zjednoczonej Europie można być:gejem,lesbiją i kimś tam jeszcze,ale nie wierzącym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Jawna dyskryminacja w "cywilizowanej" Europie IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.09, 13:07 Właśnie, trzeba by się zastanowić, kto nami rządzi w tej Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiszpan Jestem homofobem! IP: *.chello.pl 02.02.09, 13:11 Dlatego ja z dumą przyznaję: jestem zacofanym homofobem! Jeżeli postęp to głupota, to wybieram zacofanie, tradycję. Dla mnie rozwój to wynalezienie leku na AIDS, raka, a nie propagowanie zaburzeń seksualnych. Dlatego jestem i będę homofobem, bo nie chcę, żeby mój kraj również opętała zaraza. Z dwoma gejami wychowującymi dziecko się nie rozmawia, tylko to dziecko się im zabiera, pamiętajcie. Z tym nie wolno dyskutować, bo to w jakiś sposób daje im legitymację, z tym trzeba walczyć, negować na każdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier [...] 02.02.09, 13:18 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tak jest Re: Jestem homofobem! IP: *.bsk.vectranet.pl 02.02.09, 23:48 Dobrz mowisz, niestety zakerwisty szatanisko panuje i kerwa niedlugo juz bedzie po nas. A jak zgasna swiatla, to kerwa, mowie, jest bardzo kerewsko nieprzyjemnie. Czego zycze po smierci wszystkim tem chejom bez moralnosc. Gnijcie w piekle, milosierdzia nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: każdy Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za pa... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.09, 13:06 ciężko znoszę ekshibicjonizm katolicki, odnoszenia do boga publicznie są odrażające a przede wszystkim denerwujące. nie wszyscy są zaściankowymi katolikami i wygląda to tak jakby ludzie wiary rozbierali się przed innymi spodziewając się zainteresowania nawet jeśli byłaby to agresja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOR Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.09, 13:10 CIEKAWE JAK ZNIESIESZ EKSHIBICJONIZM MUZUŁMAŃSKI ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za IP: *.botany.gu.se 02.02.09, 16:05 Ciekawe, ze ateistyczny ekshibicjonim pewnie znosisz. Widzisz, mnie przeszkadzaja porozebrane panienki, pijani ludzie na ulicy (mowie o tych w modnych ciuchach, nie o "lumpach") itp. Im chyba nie odwazyl bys sie powiedziec, ze cie denerwuja, bo albo "nie jest to modne i cool" albo jestes z tego samego bractwa. Przeszkadzaja ci katolicy? Po prostu trzymaj sie z daleka. Poza tym na 95 procent ta pielegniarka katoliczka nie byla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jak ci wsadza w Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za IP: *.bsk.vectranet.pl 02.02.09, 23:50 depe dynamit to zatesknisz, a wsadza napewno, az ustami wyjdzie, ty patafianie z marsa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arte Wkurza mnie, gdy słyszę, że Bóg wysłuchał modłów IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.09, 13:07 a tak naprawdę grupa wielu ludzi, dzięki temu, że przez wiele lat uczyli się, ratują czyjeś życie. Wkurza mnie, że cała chwała idzie wtedy dla Boga, choć to nie on zarywał noce w trakcie edukacji, nie on dał ludziom naukowe odkrycia. A co do modłów, to zawsze zachodzi podejrzenie zaniechania leczenia, obniżenia jego jakości, bo ten, który się modli, będąc w trudnej sytuacji może w końcu stwierdzić - wszystko w rękach boga, módlmy się. Ten, który nie modli się nigdy tak nie powie i będzie do końca poszukiwał choćby śladu szansy na uratowanie człowieka - wie, że tylko człowiek może tutaj jeszcze coś zaradzić, coś wymyślić. To właśnie dlatego ludzie ze skłonnością do modłów nie powinni wykonywać zawodów medycznych - z ich strony grozi nam, że w krytycznym momencie zaniechają dalszego leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jelczurr Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za pa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 13:08 Albo zabraniamy modlić się wszystkim, albo wszystkim pozwalamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pielęgniarz Pielęgniarki są od lekóww a nie od modlitw! IP: *.range81-157.btcentralplus.com 02.02.09, 13:09 Babsko myli klasztor ze szpitalem! Żadna muzułmanka nie odważy się zaproponować modlitwy do allaha za kogoś, kto nie jest islamistą. Więc niech chrześcijanie trzymają swego boga z dala od ludzi, którzy nie chcą mieć nic do czynienia z zabobonami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielęgniarka Re: Pielęgniarki są od lekóww a nie od modlitw! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 13:32 modlitwa jest forma wsparcia udzielanego pacjentowi, a także formą poradzenia sobie ze smiercia pacjenta. wiele pielęgniarek modli sie za swoich pacjentów, ja też :) wywalmy je z pracy, mysle że nikt przy tobie nie umarł w samotności, wygłaszasz sądy tak radykale że aż strach według Ciebie bycie przy kims to tylko instrumentalne posługiwanie ale często chorzy w umieraniu potrzebują obecności drugiej osoby także modlitwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Pielęgniarki są od lekóww a nie od modlitw! IP: *.botany.gu.se 02.02.09, 16:14 Tyle, ze zeby wiedziec, czy ktos jest chrzescijaninem/mluzumaninem ew. po prostu zyczy sobie modlitwy trzeba zapytac. Najwyrzej odpowie, ze nie, dziekuje. Ps. zaproponowalam kiedys mluzumance modlitwe. zgodzila sie. Potem sama prosila jak miala problemy. Relacjie miedzy ludzmi i zwykle czlowieczenstwo, stoja nad podzialami. Tylko trzeba miec otwarte oczy, a nie zaslepione nienawiscia i egoizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatuś Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za IP: *.customer.poda.cz 02.02.09, 13:09 Oj widzę, że niewiele w zyciu doświadczyłeś gdy się z takiej sytuacji cieszysz. Jeżeli będziesz w takim wieku jak ta umierająca osoba i bedziesz stał na granicy życia i śmierci to zapewne zmienisz zdanie i będziesz chciał wsparcia duchowego. A jeżeli nie masz pojęcia o życiu, to nie pisz postów........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierzący Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za pa.. IP: *.customer.poda.cz 02.02.09, 13:10 A ja się pomodlę za nią, aby tej pracy nie straciła!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elektryk.57 Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za 02.02.09, 13:30 JA POMODLĘ SIĘ ZA NIĄ ABY NIE STRACIŁA PRACY WIARA W BOGA ZAWSZE WYGRYWA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loquito to jest dopiero choroba IP: *.Red-83-36-101.dynamicIP.rima-tde.net 02.02.09, 13:11 niedawno przyszedl do mnie z pretensjami syn zmarlej, ze odprawilem msze sw. o jej zbawienie. Pan az pienil sie ze zlosci, bo o msze poprosila rodzina z ktora byl skonfliktowany. A mama? mama /i modlitwa za nia/ byla tylko przedmiotem w egoistycznej klotni. POzdrawiam wszystkich oszolomow i zycze duzo... zdrowia, na wszystkich plaszczyznach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: to jest dopiero choroba IP: *.acn.waw.pl 02.02.09, 13:24 a czy zmarła była osobą wierzącą? ja nie chciałabym za siebie zadnych mszy. irytuje mnie moja mama modląca się za mnie. nic nie mówię, bo ma 90 lat i nie chcę sprawiać jej przykrości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: to jest dopiero choroba IP: *.botany.gu.se 02.02.09, 16:11 I co cie irytuje? Ubywa ci czegos od jej modlitwy? Odpowiedz Link Zgłoś
sniyg Słuszna decyzja, 02.02.09, 13:12 chrześcijanie nie potrafią zrozumieć, że wielu ludzi sobie nie życzy, aby się za nich modlić. Gdyby chrześciajnie byli mądrzejsi zauważyliby, że te ich modlity za innych tylko drażnią i eskalują konflikty, jak rzecz ma się np. z modlitwami o nawrócenie Żydów. Jak sami by się czuli, gdyby ktoś za pozostawione przez nich w szpitalu dziecko, albo starą matkę modlił się do swojego mzimu np. o nawrócenie i sprowadzenia na jedyną słuszną drogę, bo błądzą. Kiedyś taka chrześcijanka o mało nie zemdlała o pokoju mojej córki, bo na półce stał posążek Buddy. I zaraz hasło - będę sie o was modlić, byście zrozumieli, że źle czynicie. Czyli ona się może za mnie modlić, choć nie chcę, i to jest dobre, ale ja w swoim własnym domu, nie mogę mieć posążka Buddy. Zresztą czy ci modlący wierzą, że modląc się spowodują zmienę zdanie swojego Boga na temat choroby i śmierci danej osoby. To Bogu trzeba podpowiadać, zmieni zdanie bo jeden z drugim się pomodli? Weźcie się chrześcijanie za siebie, przestacie się modlić za innych, dobrym przykładem i własnym życiem nawrócicie więcej ludzi, jak tak wam zależy, niż tymi modlitwami na chama za innych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Słuszna decyzja, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 13:27 A mnie to nie ziebi ani nie grzeje, jak chce to niech sie modli, ja wypije za nia piwo ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodo Cycu, diabeł cię opętał i włóczy cię po gnoju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 14:15 Za parę lat modlić będą się głównie muzułmanie, Ci są wojwoniczy - i jeśli będziecie wy: obskuranccy sekciarze ateistyczni pluć na nich to wylecicie w powietrze, do nieba! Tam będziecie mieli okazję obskuranccy sekciarze sprawdzić co ma do powiedzenia do was Bóg. Czy aby to nie jest: precz synowie diabła do kotłów z wrzącą siarką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viki Re: Słuszna decyzja, IP: *.xdsl.centertel.pl 02.02.09, 15:38 "Weźcie się chrześcijanie za siebie, przestacie się modlić za innych, dobrym przykładem i własnym życiem nawrócicie więcej ludzi, jak tak wam zależy, niż tymi modlitwami na chama za innych:)" Nie zdajesz sobie kobieto sprawy, ze takim tekstem możesz obrażać wielu ludzi?! jeśli jesteś buddystką, to nie wścibiaj swojego nosa w sprawy chrześcijan, bo nie znasz tej religii. W celu olśnienia napiszę Ci, ze ta religia opiera się na modlitwie do Boga i wierze, że wysłucha On próśb ludzkich [doprowadzając do zbawienia]. Ty swojego Buddy nigdy o nic nie prosiłaś?! I to nie są modlitwy na chama, mają przecież dobre intencje i przepełnione są dobrocią i współczuciem. Także sprawa pielęgniarki jest beznadziejna, biorąc pod uwagę jeszcze wolność wyznania. To tak samo, jakby Żydów karali za to, ze nie wierzą w Boga. Co do zachowania twojej koleżanki to uważam, że źle postępuje. Skoro ktoś jest innej religii, to niech będzie. Co w tym złego? Ludzie jednak tego nie rozumieją. Prześladowania Żydów, nawrócenia... To wszystko bezsensu. Nawrócić to można się ze złej drogi [np. alkocholizm], ale jak można nawrócić się w religii?! Kto powiedział, że istnieje rzekomo tylko jeden Bóg, Bóg chrześcijan? A może to wszystko ściema? Jaką mamy pewność, ze On istnieje? Oczywiście, Biblia. Ale przecież oprócz Pisma Świętego istnieje też Koran, który również przekonuje w prawdziwość istnienia Boga, ale Jahwe. I tutaj 'pies pogrzebany'. W co uwierzyć? Dlatego uważam, ze jeśli ktoś jest katolikiem, Żydem, muzułmanem, buddystą, beduinem czy jeszcze innego wyznania, to niech będzie, a innowiercy niech dadzą mu w spokoju wyznawać swoją religię nie wpajając mu, ze jest ona zła. Bo jeśli jedna jest zła, to wszystkie są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Słuszna decyzja, IP: *.botany.gu.se 02.02.09, 15:49 Inteligentny i wychowany czlowiek mowi po prostu, nie dziekuje. Przeciez nikt nie bedzie sie modlil na sile. Czy wegetarianin ma skarzyc restauracje/szpital/dietetyczke bo zaproponowano mu kurczaka "wbrew jego przekonan"? To jest po prostu chore. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: Słuszna decyzja, 02.02.09, 16:06 ość portalu: titta napisał(a): > Inteligentny i wychowany czlowiek mowi po prostu, nie dziekuje. > Przeciez nikt nie bedzie sie modlil na sile. > Czy wegetarianin ma skarzyc restauracje/szpital/dietetyczke bo > zaproponowano mu kurczaka "wbrew jego przekonan"? > > To jest po prostu chore. Otóż to. Kompletna aberracja jakże skądinąd słusznej idei tolerancji. (Oczywiście przy założeniu, że pani pielęgniarka nie była natarczywa). Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Nie chodzi o modlitwę. 02.02.09, 16:29 W takim przypadku jak z tym posażkiem Buddy. Tu chodzi o to ze taka osoba w tym momencie już Cię oceniła, zaklasyfikowała jak "diobła", może nawet Cię nie znając. Nie interesujesz ją Ty, twoje poglądy, nic. Ona ma misję i bedzie Cię nawracac. Tylko ze taka osoba się nie modli, taka osoba robi to dla siebie, bo myśli ze wtedy będzie lepsza. Bedzie miała u Boga bonus. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrześcijanka Re: Słuszna decyzja, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 18:45 Ale nie jest tu napisane, że pielęgniarka modliła się o nawrócenie! Odpowiedz Link Zgłoś
seth.destructor Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za pa... 02.02.09, 13:16 Gdyby niektórzy chrześcijanie nie atakowali innych wyznań, nie byłoby potrzeby ucierania im nosa, co zwą "dyskryminacją". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logiczny Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za IP: *.98.221.87.dynamic.jazztel.es 02.02.09, 17:13 Prawda. Ale niestety tak to już teraz jest. Przy okazji. Strasznie podobał mi sie film "Religulous", który poruszył wątek katolicyzmu. Mogę go z czystym sumieniem polecić. Ona zaoferowała pomoc swojego wyznania. Tak jak ja zaproponowałbym jakiejś chrześcijance aborcję bo na to pozwala mi religia (oczywiście gdybym do takowej należał). Wyolbrzymione ale problem przedstawiłem. A niech straci tą pracę. Równie ostro powinni traktować przeciwników Homoseksualizmu. Albo wszyscy mają równe prawa albo rządzi nami monarchia. Pozdrawiam autora komentarza pod którym sie podpisuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj ty lewacka szma Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za IP: *.bsk.vectranet.pl 03.02.09, 00:21 cino, jak ci sie ten film podobal to widac na dloni zes nakladasz skarpetki na lewo; nawet zagorzali, ale uczciwi ateisci oceniaja ten film jako szmate, to nie dokument to blog goscia ktory wali konia 2x dziennie w wieku 60 lat i mysli ze jest cool. 0 wiarygodnosci, 0 inteligentnych rozmowcow, 100% edycji tam gdzie nie mial argumentow, jedym slowym swieto swietego onanisty. Po takim komentarzu w RL bym cie wysmial tak mocno ze az posikalbys sie ze zlosci, gnido. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za pa... IP: 78.8.105.* 02.02.09, 13:24 Lewackie rządy zupełnie już zgłupiały. Polecałbym lekturę biografii Florence Nightingale, a i historii szpitalnictwa i opieki nad chorymi w Europie w ogólności. Niestety na tym etapie ostrego obłędu czeka już ich tylko jedno - wielkie kary od Boga Wszechmogącego, który nie pozwoli się z siebie naśmiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logiczny Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za IP: *.98.221.87.dynamic.jazztel.es 02.02.09, 18:14 Oczywiście, iż ktoś dostanie karę od Boga za to. Jednak ja zaczałbym szukać problemów u siebie. Czyż to nie Bóg jest tolerancyjny wobec wszystkich ludzi? To, że ktos nie wierzy to jego sprawa jednak staje się ona tematem tabu. W Polsce jeszcze nie wszyscy dorośli do samodzielnego myślenia (nie mówię tu o Tobie). Każdy interpretuje fakty po "Bożemu". Ale poczekajmy a wszyscy zaczną sie wreszcie wyłamywać z przesądów itd. Nie wszystko jest dobre. Np. W Szwecji (o ile pamiętam) chcieli nakładać na rodziców kary w szpitalach za mówienie tata i mama bo to homofobiczne. To jest niezrozumiałe ale nikt nie ma takiej mocy aby wszystkim dogodzić. Ja wierzę w Boga. Zaznaczam Boga jakos siłę do której zwracasz się z prośbami i dziekujesz za dobro. Ja nie wierzę w to co zmyślił człowiek ale do tego powinien powstać odrębny portal bo jak jest ludzi tak jest poglądów (wyłączając te z 3 linijki). Pozdrawiam i nadmieniam, że mój komentarz nie miał na celu obrażać nikogo tymbardziej autora tego na który odpowiadam. To tylko moja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny przykro mi 02.02.09, 18:17 ale niestety opieka nad chorymi to nie domena KK a mówimy o czasach wspólczesnych, niestety nie wszystkie szpitale są katolickie a raczej stety, i w nich obowiązują pewne zasady jeśli mowimy o misjonarzach to opinia publiczna zmusiła ich do ukrycia ekspansji pod płaszczykiem pomocy wcześniej robili to przy pomocy wojska , nie mówie o wszystkich misjonarzach, niktórzy naprawde wyznawali chrystusa, ale naprawdę na palcach rąk ich policzyć Odpowiedz Link Zgłoś
zalobanarodowa Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za pa.. 02.02.09, 13:26 Zwolnić też z pracy papieża! Zawsze mówi - possdrafjam SIŚTKICH poliakuf! polecam fas Bogu w modljitfje.. Odpowiedz Link Zgłoś