Dodaj do ulubionych

Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAKA ?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.04, 13:14
Proszę napiszcie o swoich doświadczeniach z biurem ITAKA. Zastanawiam się nad
wykupieniem u nich wczasów w Grecji. Bdędę wdzięczna za wszystkie uwagi.
Pozdrawiam !
Obserwuj wątek
    • Gość: j Fatalne IP: *.acn.pl 18.07.04, 18:23
      Byłem z nimi trzy lata temu w Egipcie. Ogólna ocena fatalna. Klient przestaje
      ich interesować po skasowaniu. Zawieziono nas do hotelu z karaluchami, brudnego,
      z rozpadającymi się meblami. Jedzenie kiepskie poza deserami. Rezydentkę to nie
      interesowało! Całkowicie olewała uczestników, ograniczała się tylko do zbierania
      forsy za wycieczki fakultatywne.
      Po powrocie Biuro nie odpowiadało na reklamacje, zabrakło nawet zwykłego
      przepraszam.

Ale mineło trzy lata! Może się poprawili?
      • danad1 Re: Fatalne 18.07.04, 22:24
        Nie mam do Itaki żadnych zastrzeżeń. Trzy lata temu byliśmy z nimi w Turcji i
        było bardzo fajnie .Wtym roku wybraliśmy Triadę i wbrew temu co wszędzie się
        słyszy- też byliśmy bardzo zadowoleni.
    • danad1 Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK 18.07.04, 22:26
      Byliśmy z nimi 3 lata temu w Turcji. Nie mamy żadnych zastrzeżeń- było fajnie.W
      tym roku wybraliśmy Triadę i wbrew powszechnej złej opinii jaką się cieszą
      zafundowali nam najwspanialsze wakacje naszego życia.
    • Gość: Misia Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: *.is.net.pl 19.07.04, 11:34
      Itaka jest do bani!Pare lat temu bylismy z nimi we Wloszech, szkoda slow.A
      reklamacji niestety nie uwzgledniaja!!!!
    • Gość: Anka Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.07.04, 13:09
      Byłam z nimi 2 lata temu we Włoszech i jestem bardzo zadowolona z wyjazdu. W
      tym roku planuję ponownie wyjechać z nimi na wycieczkę.
      pozdrawima
    • Gość: AK Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 17:24
      Ja byłam z Itaka trzy razy we Włoszech, ostatni raz rok temu i było
      rewelacyjnie; świetni pracownicy w tym przesympatyczna rezydentka Pani Ala:),
      wszystko na poziomie. W tym roku też się z nimi wybieram. Pozdrawiam!
    • Gość: ron5 Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.04, 21:02
      byłem w czerwcu w turcji,było ok.
      • Gość: hejka Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 21:53
        Dzięki za Wasze uwagi ! Mam nadzieje że moje wakacje tez będę ok. Nie rozpętała
        się taka burza jak wokół Triady, traktuję to jako dobrą przesłankę; zazwyczaj
        to niezadowoleni ludzie piszą więc mam nadzieję że ITAKA nie pozostawia złych
        wspomnień! Życzę wszystkim wspaniałych wakacji!
    • Gość: robert Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 21.07.04, 14:10
      nie wiem jakiego rodzaju masz obawy , jest to bardzo dobre biuro maja dobrych
      rezydentów i świetnych bilotów - nic złego nie moę na nich powiedziec ,
      pozdrawiam
    • Gość: Gośc Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 22.07.04, 09:41
      BYłem z Itaka na wycieczce majowej VIVA ESPANIA - yo była impreza mistrzowsko
      przygotowana - wspaniała pilotka .Następny urlop tez będzie z Itaką
      • Gość: Wiesiek Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: *.aster.pl 22.07.04, 17:43
        Nie byłem z nimi nigdzie, ale jak widzę ofertę Krety 2 tyg. z HP za 970 zł
        (last minute), to włącza mi się czerwone światełko. Zwłaszcza, gdy wspomniany
        hotel nie figuruje w jakimkolwiek światowym wykazie opinii turystów
        (holidaycheck).
        • Gość: greczynka Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 20:35
          Hej! A gdzie Ty widziałeś taka ofertę????
          • Gość: Wiesiek To może coś z dzisiejszego "Faktu"? IP: *.aster.pl 26.07.04, 18:10
            Wykupiliśmy wycieczkę na Kretę, która była koszmarem

Barbara Czyrska (50 l.), technik ekonomista
            - W biurze podróży Itaka wykupiliśmy z mężem wczasy na Krecie. Na miejscu
            okazało się, że warunki zakwaterowania zdecydowanie odbiegają się od tych,
            które w Polsce gwarantował nam organizator. Wymarzona wycieczka momentami zaś
            przypominała koszmar - denerwuje się pani Barbara z Raciborza.

Nasza Czytelniczka wspomina, że problemy z wyjazdem zaczęły się już na
            lotnisku. Wyjazd z Katowic opóźnił się o prawie 7 godzin. Po wylądowaniu
            okazało się, że na zakwaterowanie trzeba czekać aż 4 godziny. W trakcie pobytu
            wyszły na jaw kolejne niedopatrzenia.
            - Nie mieliśmy dostępu do plaży. Za leżaki i parasole musieliśmy płacić. Na
            terenie kompleksu hotelowego zdarzało nam się spotkać szczury. Najgorszy jednak
            był wyjazd. Hotel musieliśmy opuścić do południa. Samolot mieliśmy jednak
            dopiero po północy. Spędziliśmy prawie 14 godzin pod chmurką bez dostępu do
            prysznica i toalety - wylicza pani Barbara.
            Skontaktowaliśmy się z opolskim oddziałem biura podróży Itaka i przekazaliśmy
            do wyjaśnienia sprawę naszej Czytelniczki. Zapewniono nas, że jej reklamacja na
            pewno zostanie rozpatrzona. Poinformujemy, jaką rekompensatę zaproponowało
            biuro podróży.
            • Gość: Hiena Re: To może coś z dzisiejszego "Faktu"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 12:34
              Doba Hotelowa.... słyszał ktoś o tym?!
              Co roku nowi i zdziwieni.

Co do szczurów, to ... hmmm... mało miłe :(
    • Gość: Mirka Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: *.mofnet.gov.pl 26.07.04, 14:25
      Byłam z Itaką we Włoszech, w Hiszpanii i na Korfu.Wszystkie wyjazdy wspominam
      bardzo mile.Organizacja, rezydenci i opieka bardzo dobra.Oczywiście małe wpadki
      się zdarzały ale była to wina właścicieli hotelu ( popsuty prysznic -
      natychmiast po interwencji rezydenta naprawiony )lub miejscowych organizatorów
      wycieczek fakultatywnych.Ogólnie biuro jest dobre i polecam.
    • Gość: bebe Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 26.07.04, 17:47
      Wróciłam z Francji - odwiedziłam ciekawe i rzadko odwiedzane przez turystów
      zorganizowanych miejsca. Do tej pory wspominam ubiegłoroczną wycieczkę na
      Sycylię i kompetentnego pilota panią Ewę.Byłam też z nimi na wycieczkach w
      Grecji i Włoszech-Bella Italia. Wszystko było w porządku. Z oferty wczasowej
      skorzystałam tylko raz - po prostu wolę wycieczki chociaż dla niektórych mogą
      być uciążliwe ze względu na częste zmiany hoteli.
      • Gość: dorota Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: *.cli.krasman.pl 28.07.04, 12:06
        do dziś nie otrzymałam odpowiedzi na reklamację
    • Gość: Bella Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: 62.233.249.* 03.08.04, 08:50
      byłam w tym roku z Itaką na wycieczce Bella Italia- bylo suuuper,zwiedziliśmy
      niesamowicie duzo ale myśle ze to duża zasługa pilotki-pani Ani, kobietki
      bardzo zaangazowanej w swoja pracę a jednocześnie z dużym wyczuciem zeby nas
      nie zamęczyć tysiącami informacji. Hoteliki były typowo turystyczne,ale była to
      wycieczka objazdowa po całych Włoszech i właściwie spedzalismy tam tylko
      noce,bo całe dnie-ok. 10 godzin biegaliśmy i zwiedzalismy.byłam juz
      kilkakrotnie we Włoszech ale te wakacje nalezą do jednych z najlepszych w moim
      zyciu!!!! Nie wiem jak inne trasy ale wycieczkę:Bella Italia polecam z gorącym
      sercem
      • Gość: ewe Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: 213.25.3.* 03.08.04, 09:12
        Ja rowniez mysle o tym zeby pojechac z Itaka na ta wycieczke.
        Mam nadzieje, ze i ja wroce taka zadowolona :-) Zastanawiam sie jaka kwote
        zabrac ze soba na tzw dodatkowe wydatki (bilety wstepu, dodatkowe przejazdy itd
        itp)
        Czy na Twojej wycieczce byly jakies pojedyncze osoby? i czy byly
        dokwaterowywane jedna do drugiej?
        pozdrawiam,
        ewe
    • nureczka a jak z ITAKĄ we Francji? 04.08.04, 21:37
      właśnie się zastanawiam nad wycieczką objazdową we Francji (Nad Oceanem), czy
      ktoś z was był we Francji z tego biura podróży? proszę o informacje ...
      • Gość: bebe Re: a jak z ITAKĄ we Francji? IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 14.08.04, 10:52
        Byłam na imprezie Tam gdzie nie byli twoi sąsiedzi i jestem bardzo
        zadowolona.Uważam, że to biuro dobrze organizuje objazdówki.
    • Gość: ines Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: 81.15.189.* 12.08.04, 17:38
      Nie jest najgorzej, ale jeśli ktoś wybiera się na objazdówkę po regionach
      Francji czy Włoch zdecydowanie polecam biuro Primapol.
    • Gość: Kamila Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.16, 23:25
      Korfu polecam na własną rękę
      na miejscu jest fajne polskie biuro podróży, w którym pani Dorota organizuje wycieczki fakultatywne po Korfu: salatkapogreckuwpodrozy.pl . To jest autorka bloga sałatkapogrecku.blog.pl.
      Samoloty w seoznie letnim wylatuja dosc czesto z Warszawy. na miejscu sa wypozyczalnie samochodów
      • ametystowa.pani Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK 21.07.16, 10:02
        Wróciłam w zeszłym tygodniu z Włoch objazdówki z tym biurem i ok. Plusem na pewno były hotele i jedzenie. Wcześniej byłam na objeździe z rainbow po Włoszech i tam marnie karmili. Ja nie jestem wymagająca, wiadomo jak to jest na objazdówkach i byłam nastawiona też na makaron z sosem z proszku na kolacje,a tu jednak całkiem całkiem.
        • jicek_69 Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK 21.07.16, 20:52
          Byliśmy w tym roku z Itaką po raz pierwszy - objazd po Sri Lance. Wyjazd był re-we-la-cyjny !!! Zdecydowaliśmy się na kolejny wyjazd objazdowy, tym razem na Sycylię. Wróciliśmy kilka dni temu - było super !!! Nie wiem jak Itaka sprawdza się na pobytowych wyjazdach, nie mieliśmy okazji testować. Jak wspominałem oba nasze wyjazdy z Itaką były baaaardzo udane.
          Pozdrawiam
          Jot.De

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka