Gość: hejka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.04, 13:14 Proszę napiszcie o swoich doświadczeniach z biurem ITAKA. Zastanawiam się nad wykupieniem u nich wczasów w Grecji. Bdędę wdzięczna za wszystkie uwagi. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: j Fatalne IP: *.acn.pl 18.07.04, 18:23 Byłem z nimi trzy lata temu w Egipcie. Ogólna ocena fatalna. Klient przestaje ich interesować po skasowaniu. Zawieziono nas do hotelu z karaluchami, brudnego, z rozpadającymi się meblami. Jedzenie kiepskie poza deserami. Rezydentkę to nie interesowało! Całkowicie olewała uczestników, ograniczała się tylko do zbierania forsy za wycieczki fakultatywne. Po powrocie Biuro nie odpowiadało na reklamacje, zabrakło nawet zwykłego przepraszam. Ale mineło trzy lata! Może się poprawili? Odpowiedz Link Zgłoś
danad1 Re: Fatalne 18.07.04, 22:24 Nie mam do Itaki żadnych zastrzeżeń. Trzy lata temu byliśmy z nimi w Turcji i było bardzo fajnie .Wtym roku wybraliśmy Triadę i wbrew temu co wszędzie się słyszy- też byliśmy bardzo zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
danad1 Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK 18.07.04, 22:26 Byliśmy z nimi 3 lata temu w Turcji. Nie mamy żadnych zastrzeżeń- było fajnie.W tym roku wybraliśmy Triadę i wbrew powszechnej złej opinii jaką się cieszą zafundowali nam najwspanialsze wakacje naszego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: *.is.net.pl 19.07.04, 11:34 Itaka jest do bani!Pare lat temu bylismy z nimi we Wloszech, szkoda slow.A reklamacji niestety nie uwzgledniaja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.07.04, 13:09 Byłam z nimi 2 lata temu we Włoszech i jestem bardzo zadowolona z wyjazdu. W tym roku planuję ponownie wyjechać z nimi na wycieczkę. pozdrawima Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 17:24 Ja byłam z Itaka trzy razy we Włoszech, ostatni raz rok temu i było rewelacyjnie; świetni pracownicy w tym przesympatyczna rezydentka Pani Ala:), wszystko na poziomie. W tym roku też się z nimi wybieram. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron5 Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.04, 21:02 byłem w czerwcu w turcji,było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejka Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 21:53 Dzięki za Wasze uwagi ! Mam nadzieje że moje wakacje tez będę ok. Nie rozpętała się taka burza jak wokół Triady, traktuję to jako dobrą przesłankę; zazwyczaj to niezadowoleni ludzie piszą więc mam nadzieję że ITAKA nie pozostawia złych wspomnień! Życzę wszystkim wspaniałych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 21.07.04, 14:10 nie wiem jakiego rodzaju masz obawy , jest to bardzo dobre biuro maja dobrych rezydentów i świetnych bilotów - nic złego nie moę na nich powiedziec , pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 22.07.04, 09:41 BYłem z Itaka na wycieczce majowej VIVA ESPANIA - yo była impreza mistrzowsko przygotowana - wspaniała pilotka .Następny urlop tez będzie z Itaką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: *.aster.pl 22.07.04, 17:43 Nie byłem z nimi nigdzie, ale jak widzę ofertę Krety 2 tyg. z HP za 970 zł (last minute), to włącza mi się czerwone światełko. Zwłaszcza, gdy wspomniany hotel nie figuruje w jakimkolwiek światowym wykazie opinii turystów (holidaycheck). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greczynka Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 20:35 Hej! A gdzie Ty widziałeś taka ofertę???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek To może coś z dzisiejszego "Faktu"? IP: *.aster.pl 26.07.04, 18:10 Wykupiliśmy wycieczkę na Kretę, która była koszmarem Barbara Czyrska (50 l.), technik ekonomista - W biurze podróży Itaka wykupiliśmy z mężem wczasy na Krecie. Na miejscu okazało się, że warunki zakwaterowania zdecydowanie odbiegają się od tych, które w Polsce gwarantował nam organizator. Wymarzona wycieczka momentami zaś przypominała koszmar - denerwuje się pani Barbara z Raciborza. Nasza Czytelniczka wspomina, że problemy z wyjazdem zaczęły się już na lotnisku. Wyjazd z Katowic opóźnił się o prawie 7 godzin. Po wylądowaniu okazało się, że na zakwaterowanie trzeba czekać aż 4 godziny. W trakcie pobytu wyszły na jaw kolejne niedopatrzenia. - Nie mieliśmy dostępu do plaży. Za leżaki i parasole musieliśmy płacić. Na terenie kompleksu hotelowego zdarzało nam się spotkać szczury. Najgorszy jednak był wyjazd. Hotel musieliśmy opuścić do południa. Samolot mieliśmy jednak dopiero po północy. Spędziliśmy prawie 14 godzin pod chmurką bez dostępu do prysznica i toalety - wylicza pani Barbara. Skontaktowaliśmy się z opolskim oddziałem biura podróży Itaka i przekazaliśmy do wyjaśnienia sprawę naszej Czytelniczki. Zapewniono nas, że jej reklamacja na pewno zostanie rozpatrzona. Poinformujemy, jaką rekompensatę zaproponowało biuro podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiena Re: To może coś z dzisiejszego "Faktu"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 12:34 Doba Hotelowa.... słyszał ktoś o tym?! Co roku nowi i zdziwieni. Co do szczurów, to ... hmmm... mało miłe :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirka Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: *.mofnet.gov.pl 26.07.04, 14:25 Byłam z Itaką we Włoszech, w Hiszpanii i na Korfu.Wszystkie wyjazdy wspominam bardzo mile.Organizacja, rezydenci i opieka bardzo dobra.Oczywiście małe wpadki się zdarzały ale była to wina właścicieli hotelu ( popsuty prysznic - natychmiast po interwencji rezydenta naprawiony )lub miejscowych organizatorów wycieczek fakultatywnych.Ogólnie biuro jest dobre i polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 26.07.04, 17:47 Wróciłam z Francji - odwiedziłam ciekawe i rzadko odwiedzane przez turystów zorganizowanych miejsca. Do tej pory wspominam ubiegłoroczną wycieczkę na Sycylię i kompetentnego pilota panią Ewę.Byłam też z nimi na wycieczkach w Grecji i Włoszech-Bella Italia. Wszystko było w porządku. Z oferty wczasowej skorzystałam tylko raz - po prostu wolę wycieczki chociaż dla niektórych mogą być uciążliwe ze względu na częste zmiany hoteli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: *.cli.krasman.pl 28.07.04, 12:06 do dziś nie otrzymałam odpowiedzi na reklamację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bella Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: 62.233.249.* 03.08.04, 08:50 byłam w tym roku z Itaką na wycieczce Bella Italia- bylo suuuper,zwiedziliśmy niesamowicie duzo ale myśle ze to duża zasługa pilotki-pani Ani, kobietki bardzo zaangazowanej w swoja pracę a jednocześnie z dużym wyczuciem zeby nas nie zamęczyć tysiącami informacji. Hoteliki były typowo turystyczne,ale była to wycieczka objazdowa po całych Włoszech i właściwie spedzalismy tam tylko noce,bo całe dnie-ok. 10 godzin biegaliśmy i zwiedzalismy.byłam juz kilkakrotnie we Włoszech ale te wakacje nalezą do jednych z najlepszych w moim zyciu!!!! Nie wiem jak inne trasy ale wycieczkę:Bella Italia polecam z gorącym sercem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: 213.25.3.* 03.08.04, 09:12 Ja rowniez mysle o tym zeby pojechac z Itaka na ta wycieczke. Mam nadzieje, ze i ja wroce taka zadowolona :-) Zastanawiam sie jaka kwote zabrac ze soba na tzw dodatkowe wydatki (bilety wstepu, dodatkowe przejazdy itd itp) Czy na Twojej wycieczce byly jakies pojedyncze osoby? i czy byly dokwaterowywane jedna do drugiej? pozdrawiam, ewe Odpowiedz Link Zgłoś
nureczka a jak z ITAKĄ we Francji? 04.08.04, 21:37 właśnie się zastanawiam nad wycieczką objazdową we Francji (Nad Oceanem), czy ktoś z was był we Francji z tego biura podróży? proszę o informacje ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: a jak z ITAKĄ we Francji? IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 14.08.04, 10:52 Byłam na imprezie Tam gdzie nie byli twoi sąsiedzi i jestem bardzo zadowolona.Uważam, że to biuro dobrze organizuje objazdówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: 81.15.189.* 12.08.04, 17:38 Nie jest najgorzej, ale jeśli ktoś wybiera się na objazdówkę po regionach Francji czy Włoch zdecydowanie polecam biuro Primapol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.16, 23:25 Korfu polecam na własną rękę na miejscu jest fajne polskie biuro podróży, w którym pani Dorota organizuje wycieczki fakultatywne po Korfu: salatkapogreckuwpodrozy.pl . To jest autorka bloga sałatkapogrecku.blog.pl. Samoloty w seoznie letnim wylatuja dosc czesto z Warszawy. na miejscu sa wypozyczalnie samochodów Odpowiedz Link Zgłoś
ametystowa.pani Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK 21.07.16, 10:02 Wróciłam w zeszłym tygodniu z Włoch objazdówki z tym biurem i ok. Plusem na pewno były hotele i jedzenie. Wcześniej byłam na objeździe z rainbow po Włoszech i tam marnie karmili. Ja nie jestem wymagająca, wiadomo jak to jest na objazdówkach i byłam nastawiona też na makaron z sosem z proszku na kolacje,a tu jednak całkiem całkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jicek_69 Re: Jakie jest wasze zdanie o biurze podróży ITAK 21.07.16, 20:52 Byliśmy w tym roku z Itaką po raz pierwszy - objazd po Sri Lance. Wyjazd był re-we-la-cyjny !!! Zdecydowaliśmy się na kolejny wyjazd objazdowy, tym razem na Sycylię. Wróciliśmy kilka dni temu - było super !!! Nie wiem jak Itaka sprawdza się na pobytowych wyjazdach, nie mieliśmy okazji testować. Jak wspominałem oba nasze wyjazdy z Itaką były baaaardzo udane. Pozdrawiam Jot.De Odpowiedz Link Zgłoś