eszforcik 23.05.06, 10:13 Mam juz ustalony termin i jest to 30.05.2006 godz. 8.00. Trzymajcie za mnie kciuki, żeby wszystko było OK i przede wszystkim, żeby za bardzo nie bolało Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mpalka6 Re: Wkrótce HSG - brrrrrr 23.05.06, 10:42 trzymamy...ja mialam wczoraj, bardzo sie balam i wcale nie bolalo, dostalam tylko tableteke na uspokojenie i przeciwbolowa...nie martw Odpowiedz Link Zgłoś
eszforcik Re: Wkrótce HSG - brrrrrr 23.05.06, 11:52 Dzięki za pocieszenie Będzie dobrze i nie będzie bolało - tego sie będę trzymała Odpowiedz Link Zgłoś
eszforcik Re: Wkrótce HSG - brrrrrr 23.05.06, 14:45 Jak będę miała rodzić, to wtedy będę się martwiła Odpowiedz Link Zgłoś
korlewna Re: Wkrótce HSG - brrrrrr 23.05.06, 10:55 nie taki diabeł straszny!! najwazniejsze, zeby wszystko było dobrze Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Wkrótce HSG - brrrrrr 23.05.06, 11:29 witaj w klubie, ja mam hsg 26.05 brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
jojo58 Re: Wkrótce HSG - brrrrrr 23.05.06, 15:42 Dziewczyny a ja miałam dzisiaj robione hycosy i nic mnie nie bolało. Czylam sie tak na normalnej wizycie - jelsi chodzi o ból, bo jesli chodzi o atrakcje to nie Odpowiedz Link Zgłoś
pab61 Re: Wkrótce HSG - brrrrrr 23.05.06, 15:51 ja mialam pare lat temu, nie boli, mimo ze jestem strasznie przewrazliwiona ( nawet zwykla wizyta jest dla mnie bolesna)nie martw sie, trawa pare chwil , a poza tym slyszalam ze po hsg duzo dziewczyn odblokowuje sie psychicznie Odpowiedz Link Zgłoś
nowakaga5 Re: Wkrótce HSG - brrrrrr 24.05.06, 11:02 Gdzie można zrobić hycosy (w Warszawie) i ile kosztuje??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: Wkrótce HSG - brrrrrr 24.05.06, 11:05 wejdź na wątek jojo jak oczekiwania tam 3 dziewczyny miały robione to badanie w warszawie. wszystko ci powiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
anik771 Re: Wkrótce HSG - brrrrrr 24.05.06, 19:55 Eszforcik - jaki wynik hsg? wszystko ok? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eszforcik Re: Wkrótce HSG - brrrrrr 25.05.06, 08:17 Oj, chyba był ciężki dzień, bo coś niedokładnie czytamy HSG mam dopiero 30 maja i jak będę miała wynik, to dam znać Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
oleska16 Re: Wkrótce HSG - brrrrrr 26.05.06, 10:06 Nie boili choc do przyjemnych nie należy. Nie martw się weź sobie cos na uspokojenie (np. neospasminke taki porządny łyk) a w szpitalu dostaniesz zastrzyk przeciwbólowy. Najgorzej to zacząc a potem zleci...Z własnego doświadczenia wiem, że tego badania nie mozna traktowac jako w 100% informatywnego. U mnie wyszły zrosty na jajowodach i dwurozna macica. Lekarz który wykonywał badanie stwierdził, że nie mam szans na naturalne zaplodnienie i jedynym ratunkiem jest in vitro. Dzieki koleżance trafilam do innego lekarza, który stwierdził, że by potwierdzic te diagnoże należy wykonac laparoskopię i ewentualnie histeroskopię. W wynku tych badan wyszło, że moje jajowody są o.k. a macica posiada jedynie przgrode, kora przeszkadza w zagniezdzeniu sie komórki. Przegrode usunieto i w drugim cyklu normalnie zaszłam w ciążę i obecnie jestem u końca 11 tc. Trzymam za Ciebie kciuki. Wszystko bedzie o.k. Odpowiedz Link Zgłoś
eszforcik Re: Wkrótce HSG - brrrrrr 26.05.06, 19:17 Miałam już robioną histeroskopię, bo podejrzewano polipa, ale okazało się, że go nie ma. Po zabiegu powiedziano mi, że "macica w porządku i jajowody wyglądają na drożne" Żadnego wyniku nie dostałam i to mnie wkurza. Jak nie zapomnę, to się teraz spytam, co mi tak naprawdę podczas tej histeroskopii wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
oleska16 Re: Wkrótce HSG - brrrrrr 27.05.06, 21:22 Jasne! Badania sa twoja własnością a nie palcówki, która je wykonuje. Jesli lekarzowi sa one potrzebne to wykonuje dla siebie kopię i dołącza do historii choroby. Takie sa wymogi NFZ (wiem poniewaz pracuje w służbie zdrowia). Masz obowiążek dostac te badania bo moga okazac się przydatne chociazby w przypadku zmainy lekarza prowadzącego. Miałam podobna sytuacje i jedynie wymaiana zdan pozwoliła mi je wydębic od pielęgniarki (pomijam fakt, że opis częściowo był zmieniany recznie, więc pod wątpliwośc poddaje wiarygodnośc tego badania). Odpowiedz Link Zgłoś
eszforcik Re: Wkrótce HSG - brrrrrr 29.05.06, 09:15 To już jutro Z jednej strony dobrze, bo będę miała to już za sobą a z drugiej boję się i samego badania i wyniku. Dziś jestem kłębkiem nerwów. Trzymajcie kciukasy. Jak tylko jutro bwrócę do domu, to napiszę co wyszło. Pozdrowionka. Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
oleska16 Re: Wkrótce HSG - brrrrrr 30.05.06, 20:55 Wszystko będzie dobrze. Bo przeciez nie ma innej opcji. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
eszforcik Re: Wkrótce HSG - brrrrrr 31.05.06, 08:46 Oleska16, juz po HSG i wszystko wyszło dobrze. Jajowody drozne Odpowiedz Link Zgłoś
oleska16 Re: Wkrótce HSG - brrrrrr 31.05.06, 14:37 No to super. Wiedziałam, że tak będzie i chyba samo badanie nie było az tak starszne jak nazwa. Tak na serio to niedrozne jajowody zdazaja sie nieczęsto. Jesli nawet na hsg wychodzi jakś niedroznośc to robi się badanie laparoskopowe. Tak bylo w moim przypadku. W grudniu mialam zrobione hsg i okazalo się, że mam niedrozne jajowody i dwurozna macicę. Lekarz powiedział mi że nie mam szans na naturalne poczęciei pozostaje jedynie in vitro. Byłam załamana, czułam sie niepełnowartościowa kobietą. Pomogła mi kolezanka która jest ginekologiem. Od niej dostałam namiary na dr Domitrza. Pojechałam na wizytę, po której okazalo się, że mimo wszystko istnieje realna i to dośc duża szansa na naturalne poczęcie. Nalezy wykonac jedynie laparoskopię i ewentualnie histeroskopię, poniewaz moja macica nie wygląda na dwurożna a jedynie na macice z częściowa przegrodą. Poza tym niedrozne jajowody to rzadkość i bardzo często jest tak, że pod wplywem kontrastu i jego wtłaczania z pewna siła obkurczają się. W styczniu przeprowadzono zabiegi, które nie potwierdziły diagnozy z grudnia. W drugim cyklu zaszłam w ciąże i obecnie dobiega szczęsliwie koniec 12 tygodnia. A gdybym nie pojechała do dr Domitrza nadal czułabym sie podle, wydalibysmy kasę (ta przegroda powodowała wczesne poronienia) i efekt byłby żaden. Trzymam kciuki za twoje powodzenie i szybkie zaciążenie. Odpowiedz Link Zgłoś