Gość: zaineresowana IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.11.05, 10:58 gdzie na Krete wybrac sie, aby móc opalać się na piaszczystych plazach a nie na żwirku lub skałkach ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bah7 Re: piaszczyste plaże, gdzie ??? IP: *.crowley.pl 17.11.05, 11:42 Na Krecie jest mnóstwo takich plaż, o najlepszych pisałem m.in. tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=31873127 Kompletne info o wszystkich kreteńskich plażach: www.explorecrete.com/travel/chania-beaches.html Pzdr. bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: piaszczyste plaże, gdzie ??? 17.11.05, 12:15 Kreteńskie plaże są naprawdę rózne...... Dla mnie piękne są te kamieniste, ale z piaszczystych polecam: - Elafonissi - Balos, - Stavros - Georgioupoli - i piękną wysepkę Chrissi Jesli pojedziesz z biurem podrózy to lokalizacje hoteli są raczej w dużych turystycznych miejscowościach którym daleko do greckiego klimatu, a plaże są mocno oblegane i nie najpiękniejsze. Zawsze warto więc troche pojeździć i pozwiedzać aby zobaczyć kawałek dzikszej Krety i ładniejszych plaż. Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: piaszczyste plaże, gdzie ??? 17.11.05, 12:21 I oczywiście: - Matala i Red Beach -Falasarna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: piaszczyste plaże, gdzie ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 22:12 tu nie plfoto.com/zdjecie.php?picture=785375 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bayon Re: piaszczyste plaże, gdzie ??? IP: *.inter-media.pl 19.11.05, 19:57 Opalac rownie dobrze mozesz sie na lezaczkach,co prawda za stosowna oplata paru euro,ewentualnie na sprzecie wlasnym ktory jednak trzeba przytargac na miejsce i rozlozyc.Jezeli kamienie na plazy nie beda zbyt duze,na lezaczku nie powinnas ich w zasadzie odczuc... Dla mnie osobiscie o wiele bardziej wazne jest to co jest w wodzie i tam drobny bialy piaseczek jest najbardziej pozadany,aczkolwiek milosnicy sportow ekstremalnych beda mieli byc moze inne zdanie. W tym sensie Elafonissi is the best + jeszcze jedno zaciszne miejsce,ktorego nawet nie ma na mapie i dzieki Bogu.. spokoj calkowity + niebiańska paleta kolorow wody.Po prostu niebiańska plaża......gdzieś tam za malym cyplem na południu... Odpowiedz Link Zgłoś