Dodaj do ulubionych

Uwaga na Montemar Beach na Rodos!

IP: *.pro-internet.pl 21.05.06, 09:39
Wróciliśmy z Rodos. Ci którzy wybierają się do tego hotelu, radzę się przenieść albo do Montemar Main albo do innego hotelu. Główny budynek MB (ten pokazany w katalogu) jest remontowany czyli nieczynny. Dostaliśmy pokój w innym budynku o bardzo niskim standardzie. Pełno mrówek (właziły wszędzie, nawet do czystych butelek dziecka), stare meble, kafelki popękane, prysznic jako wnęka pokoju z drzwiami harmonijkowymi. Baseny brudne, restauracja nie czynna. Na zewnątrz plac budowy z wystającymi prętami niczym niezabezpieczone. Do restauracji w Main mieliśmy kawał drogi, co z małymi dziećmi było uciążliwe. W opcji all z wieczornych przekąsek znaleźliśmy chleb.
Nie spodziewaliśmy się luksusu. Hotel 3+*, a w umowie już 4*. Wszyscy turyści byli zszokowani i wkurzeni. Po awanturze część przeniosła się do Maina, a część (i my) do Lindos Bay. Stracilismy na to półtora dnia. Na szczęście rezydent sympatyczny i życzliwy.
Rainbow dobrze wie , że główny budynek jest nieczynny, a mimo wszystko sprzedaje wycieczki.
W zeszłym roku byliśmy w Siriosie i było super. Tym razem nie udało nam się dobrze trafić, pomimo że znalazłam tu same dobre opinie o tym hotelu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kagan Re: Uwaga na Montemar Beach na Rodos! IP: *.logos.cy.net 21.05.06, 11:02
      Dobrze, ze przynajmniej menedzer hotelu byl sympatyczny i zyczliwy. W Grecji to
      wrecz taka zadkosc, jak znalezienie pracy w Polsce...
      • ddb2 Re: Uwaga na Montemar Beach na Rodos! 21.05.06, 11:26
        Jestem bardzo zaskoczona tym, co was spotkalo.
        W lipcu zeszlego roku bylam w Montemar Mein z Reinbow i bylam bardzo
        zadowolona, a podrozuje duzo. All bylo bardzo bogate i roznorodne w kilku
        restauracjach, 24 h/na dobe. Duzy wybor alkoholi, bogata animacja, wszystkie
        baseny czynne i czyste, bez ograniczen godzinowych, mozna sie bylo wykapac w
        nocy, w podswietlonej wodzie. Pokoje schludne, lazienki nowe, lsniace biela,
        suszarki do wlosow. Codziennie uzupelniane mydlo kremowe Dove. Codzienne,
        staranne sprzatanie i uzupelnianie barku w lodowce.
        Przykro mi, ze moje informacje sa juz nieaktualne.
        • Gość: daria Re: Uwaga na Montemar Beach na Rodos! IP: *.pro-internet.pl 21.05.06, 14:24
          Pisałam o pokojach w M. Beach. Oglądałam te w Mainie i były w lepszym standardzie. Byłam nastawiona na to , że nie wszystkie baseny będą otwarte, nawet brodzik dla dzieciaków (ten przy plaży) był okropnie zabrudzony.
    • mk110 Do Darii 21.05.06, 21:26
      8 czerwca wybieramy się do Montemar Sunny Villas to chyba w tym samym
      kompleksie możesz nam powiedzieć jaki ten hotel jest naprawdę? Będe wdzięczna.
      Magda
      • Gość: daria Re: Do Darii IP: *.pro-internet.pl 21.05.06, 21:42
        Montemar Village jest na tyłach Montemar Main. Do restauracji blisko. Widziałam pokój, no cóż dużo przypominał te w M. Beach. Stare meble, ciasno i mrówki. W łazience kran bez wylewki (coś jak do podłączenia węża). Village są to długie budnki, trochę schodów, można się zgubić.
        W restauracji jedliśmy posiłki tylko jeden dzień, ale były dość smaczne.
        • mk110 Re: Do Darii 21.05.06, 21:46
          No to mnie szczerze mówiąc zmartwilaś... Jak możesz podam Ci lnka bo nie jestem
          pewna czy mówimy o tym samym hotelu Byliście tutaj
          www.swiecki.pl/hot_rodos.php?id=24Dziękuje
          Magda
          • Gość: daria Re: Do Darii IP: *.pro-internet.pl 21.05.06, 21:54
            Tak to ten sam kompleks. To co widać na zdjęciu nad basenem to budynek restauracji. Na zdjęciach nie ma Village.
            • mk110 Re: Do Darii 21.05.06, 21:58
              Załamałaś mnie lekko dzięki za odpowiedz
              Magda
              • mk110 Re: Do Darii 21.05.06, 22:02
                Możesz mi napisac co było do jedzenia jade z 2,5 latką i troche się martwie co
                ona tam bedzie jadła możesz dać mi jakieś wskazowki a propo tego miejsca na co
                uważać itp?
                M.
              • Gość: daria Re: Do Darii IP: *.pro-internet.pl 21.05.06, 22:06
                Zależy czego sie tam spodziewacie, czy jedziecie z dziećmi. Village jest jakby gwiazdkę niżej, ale Beach miał być najfajniejszy, a niestety nie był. Jak możesz to przenieś się do Motemar Main.
                • Gość: megi Re: Do Darii IP: *.chello.pl 27.05.06, 15:18
                  Czy możesz powiedzieć jaka była tenmperatura wody i jaka plaża.
                  • Gość: ddb2 Re: Do Darii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 07:52
                    W drugiej polowie lipca zeszlego roku temperatura w ciagu dnia dochodzila na
                    plazy do 50 stopni. Trudno bylo wytrzymac. Na Rodos wieje staly wiatr,
                    przemieszczal on rozgrzane masy powietrza, takze nawet w cieniu bylo
                    niesamowicie upalnie. Za to cudownie bylo w wodzie.
                  • Gość: daria Re: Do Darii IP: *.pro-internet.pl 28.05.06, 16:53
                    Woda w morzu jeszcze dość chłodna , podobnie jak Bałtyk u nas latem. Moje dziecko się kąpało przy brzegu. Plaża koło Montemar piaszczysta z kamykami.
    • Gość: humera Re: Uwaga na Montemar Beach na Rodos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 13:46
      Mam pytanie.lecę tam 22 czerwca czy jest szansa że ten diabelski remont się
      skończy, lecimy z 4 letnią córką i kurcze nie chciałabym takich
      niespodzianek!!!! Dziękuję za informację
      • Gość: daria Re: Uwaga na Montemar Beach na Rodos! IP: *.pro-internet.pl 22.05.06, 15:09
        Nie mam pojęcia. Do niektórych pokoi widziałam , że wstawiali meble więc szansa jest. Zanim dadzą wam pokój, pytajcie czy to już w nowym budynku. Jak nie to odrazu niech rezydent was przeniesie. On już będzie wiedziała o co chodzi.
        Napisz po powrocie czy coś się zmieniło.
        • Gość: humera Re: Uwaga na Montemar Beach na Rodos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 21:16
          Dzieki bardzo! Na pewno napiszę oby dobrze!
    • Gość: iwona Re: Uwaga na Montemar Beach na Rodos! IP: 195.94.206.* 23.05.06, 15:23
      wita,
      piszesz, ze byłas w zeszłym roku w siriosie, czy masz na myśli Sirios Vilalge
      kolo Chanii, jeżeli tak to napisz więcej informacji o pobycie i warunkach,
      wybieramy się 12 lipca i chciałabym wiedzieć więcej,
      pozdrawiam,
      • Gość: GG Re: Uwaga na Montemar Beach na Rodos! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 16:23
        Pani Iwono, prosze o kontakt z biurem na al. Jerozolimskich, gdzie Pani
        wykupiła wakacje - oni opowiedza dokładnie jak wyglada hotel a także może ani
        zadzwonić do touroperatora po wiecej informacji...
        Serdecznie pozdrawiam,
        Życze udanych wakacji,
        GG
      • Gość: daria Re: Uwaga na Montemar Beach na Rodos! IP: *.pro-internet.pl 23.05.06, 21:46
        Sporo już było pisane na temat tego hotelu, np. tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=27849663&a=27849663 .
    • Gość: gosia Re: Uwaga na Montemar Beach na Rodos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 10:02
      Lecę do Montemar Beach 8.06. Załamałam się tymi informacjami. Z jakiego biura
      była ta wycieczka i ile kosztowałą?
      • mk110 Re: Uwaga na Montemar Beach na Rodos! 24.05.06, 11:44
        My tez lecimy 8.06 do Montemar sunny villas z biura Swięcki Travel. Wycieczka o
        której jest mowa była z Rainbow.Pewno się spotkamy na miejscu. Pozdrawiam
        Magda
        • Gość: Gosia Re: Uwaga na Montemar Beach na Rodos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 20:28
          Mam info z Itaki, że remont się już zakończył, działają wszystkie bary i
          restauracje, a sezon zaczyna się właśnie dziś. Ponoć hotel jest super! mam
          nadzieję, że miło spędzimy wakacje :)
          • Gość: humera Re: Uwaga na Montemar Beach na Rodos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 21:12
            no to super wiadomość! A kiedy lecicie? my 22 czerwca z Poznania właśnie z
            ITAKĄ
    • Gość: r_hojdus Re: Uwaga na Montemar Beach na Rodos! IP: 212.244.115.* 25.05.06, 18:02
      Jadę do Lindos Sunny Village, czy ten hotel jest gdzieś w okolicy Montemar
      Beach?
    • Gość: krysia245@wp.pl Re: Uwaga na Montemar Beach na Rodos! IP: 83.238.213.* 29.05.06, 11:40
      Witaj dzieki za informacje, takie dyskusje są potrzbne.Z jakiego biura podrózy
      wykupiłes wczasy?
      Pozdrawiam a jezeli mozesz to odpowiedz na mojego e-maila
    • myszeki23 Re: Uwaga na Montemar Beach na Rodos! 01.07.06, 18:10
      Witam!
      Wróciliśmy 18.05 z Montemar Beach i niestety całkowicie potwierdzam negatywne
      opinie o tym hotelu. Nigdy więcej nie pojedziemy ani z Rainbow ani do tego
      hotelu. Całkowita porażka. Mrówki, robale na balkonach w strasznych ilościach,
      brud wszędzie, wałęsające się wszędzie nawet w rest koty (jestem w ciąży więc
      dostawałam gęsiej skórki). Reklamowaliśmy wczasy i warunki tak u rezydenta jak
      i w biurze podróży po powrocie. Biuro doskonale wie jakie warunki oferuje bo po
      postraszeniu sądem i przekazaniu dokumentacji fotograficznej dostaliśmy
      niewielki zwrot kosztów.
      Odpowiem na pytania następnych wczasowiczów.
      Byliśmy z córką 2 latka.
      Pozdrawiam!
      • Gość: kasia Re: Uwaga na Montemar Beach na Rodos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 20:35
        a jak wygląda część Montemar Main? Też tak fatalnie? Lecimy w sierpniu i
        szczerze mówiąćpo ostatnich opiniach jestem pełna obaw.
      • daria.1 Re: Uwaga na Montemar Beach na Rodos! 01.07.06, 23:02
        Myszeki, czyli nic się nie zmieniło. My dalej bujamy się z pozytywnym rozpatrzeniem naszej reklamacji. Niestety nas zbywają. Jak udało sie wam wyciągnąć pieniądze? Cały wasz pobyt spędziliście w M. Beach? Nie przenieśli was? Myślałam , że może tylko my tak niefortunnie trafiliśmy :(
        Okropność,że dalej sprzedają wycieczki do tego hotelu. To nasze drugie wczasy z tym biurem. Pierwsze na Krecie - rewelacja, drugie na Rodos - porażka.

Jak tak dalej pójdzie to idziemy do sądu.

Montemar Main wygląda lepiej. Pokoje są w lepszym standardzie.
        • myszeki23 Re: Uwaga na Montemar Beach na Rodos! 02.07.06, 10:33
          Witaj Daria
          Cały czas byliśmy w Beach bo rezydent twierdził że nic nie da się zrobić. Na
          posiłki chodziliśmy do rest przy Cosmosie więc kawał - a my z 1.5 rocznym
          dzieckiem a ja w 4 mies ciąży. Mieliśmy zdjęcia warunków panujących w całym
          hotelu i podpisaną przez rezydenta reklamację jeszcze tam na miejscu. My
          dotychczas wyjeżdżaliśmy z Tui i byliśmy baaaardzo zadowoleni choć jest drogo.
          Ale w tym roku z Holiday to porażka totalna. Jedynie miło wspominam pana
          barmana na plaży. Bardzo miły, pomocny, kobiety w ciąży traktował wyjątkowo.
          Ale cały kompleks i robale porażka totalna!!!
          Main to zależy jak się trafi bo są małe pokoje i mnóstwo schodów.Nie byłam tam
          ale jak znajomi przyszli nas odwiedzić w beach to mówili że mamy dużo
          lepiej!!! - robaki, mrówki, stare meble, brudno tak było u nas więc nie
          wyobrażam sobie w takim razie Main!!! W Village byli zakwaterowani sami Niemcy
          i pokoje starsze ale przestronne.
          Pozdrawiam!
          • Gość: daria Re: Uwaga na Montemar Beach na Rodos! IP: *.pro-internet.pl 02.07.06, 14:58
            Hej! My jechaliśmy z Rainbow i tez na miejscu składaliśmy reklamację. Widzę że wy z innego biura. My nadal się wymieniamy korespondencją z biurem.
            W Beach tak jak piszesz, obrzydliwie. Byłam ogladać pokoje w Main i te niżej były przestronne, czyste i meble ładniejsze. Moze też zależy, w której części. Village też zajrzałam do pokoju i był mały , mrówki, stare meble. Jak widać zależy jak sie trafi. Trzeba mieć szczęście. Lepiej unikać tego kompleksu, chyba że go wyremontują. Wiesz że TUI również ma go w swojej ofercie?
            Pozdrawiam.
    • Gość: r_hojdus Re: Uwaga na Montemar Beach na Rodos! IP: *.optiserw.com.pl 02.07.06, 15:10
      Nie przesadzacie czasem drogie Panie z tym waszym biadoleniem i utyskiwaniem.
      Sprawdzałam opinie o tym kompleksie na innych forach i niejednokrotnie czytałam
      opinie pełne zachwytów nad tym kompleksem(i to nawet wśród niemieckiej
      klienteli).Zamiast jęczeć na złe warunki trzeba było zebrać się w sobie zrobić
      awanturę u rezydentki, dyrektora hotelu, tak żeby było was "dobrze słychać" a
      wtedy lepsze pokoje na pewno by się znalazły. Ja też jadę do Lindos Sunny
      Village(to częśc Montemar z Neckermannem)i niech mnie tylko spróbują
      zakwaterować w pokoju z karaluchami i niesprawnymi urządzeniami. Moje nazwisko
      będzie im się śniło po nocach..........Jak wrócę to się na pewno rozpiszę.
      • Gość: Humera Re: Uwaga na Montemar Beach na Rodos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 10:33
        Wróciłam Z Montemar bylismy w main pokoik był mały ale bardzo czysty z pieknym
        widokiem na morze. Z poczatku tez bylismy troche zawiedzeni ale szkoda nam było
        czasu na narzekanie. Kolejki troche w restauracjach i kilka niedogodności. ale
        oghólnie ok, super grupa animacyjna (głównie Włosi). Bylismy ze znajomymi i te
        wakcje uwazam za bardzo udane i chetnie bym tam wróciła nawet
        zaraz................... Było rewelka
        • Gość: r_hojdus Re: Uwaga na Montemar Beach na Rodos! IP: 212.244.115.* 03.07.06, 13:49
          No, wreszcie jakiś optymista z pozytywnym nastawieniem do życia. Ja też jestem
          nastawiona pozytywnie i z niecierpliwością oczekuję dnia wylotu. Mam pytanie
          czy lot był zgodnie z planem? Ja lecę z małym dzieckiem i przeraża mnie tylko
          jedna rzecz kilkugodzinne "kwitnięcie" na lotnisku(lecimy Centralwings)
          • Gość: Humera Re: Uwaga na Montemar Beach na Rodos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 17:08
            My lecielismy greckimi Aegean Airlines w obie strony obyło sie bez opóźnień.
            Centralwings, który leciał do Poznania z rodos też był o czasie. Życzę duzo
            przyjemności i samych miłych wrażeń!!!!!
            • mk110 Re: Uwaga na Montemar Beach na Rodos! 03.07.06, 20:16
              Witam!
              My wróciliśmy tydzien temu i tez jestesmy bardzo zadowoloeni. Było trochę
              utrudnień(kolejki, jedzenie) ale mimo to chetnie bym tam wróciła. My byliśmy w
              Lindos Sunny Villas pisałam dużo na ten temat tutaj

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21755&w=23157059&a=44190165
              link do zdjęć jak najbardziej aktualnych
              www.hechter.sk/include/index_sk.php?ids=fotogaleria_view&id_fotogaleria=62

Życzę udanych wakacji
              pozdr
              • Gość: daria Re: Uwaga na Montemar Beach na Rodos! IP: *.pro-internet.pl 03.07.06, 23:11
                Cieszę się , że jesteście zadowoleni.
                Nie ma tu żadnego biadolenia. MK110 sama napisała że nie poleca Montemar Beach. Głównie o tej części tu mowa. A w Sunny Villas sama widziałam pokój. Widocznie był to pokój jeszcze przed remontem. Sory ale robactwo (mrówki) jest niedozaakceptowania. Te piękne zdjęcia w necie, nie oszukujmy się , to najładniesza część kompleksu. Villas jest bardziej na tyłach, kręte , wąskie uliczki, schodki, parterowe budyneczki.

R-hojdus , a co myślisz że potulnie zgodziliśmy się na takie warunki? Wszyscy sie zbuntowali. Byliśmy jeszcze w tym dogodnym okresie, że mogliśmy się przenieść. A w sezonie to nie byłoby zapewne łatwe. Ale nie o to chodzi. Nie jadę po to żeby się wykłucać, powtórnie pakować i przeprowadzać.

Piszę , żeby ostrzec tych którzy biorą pod uwagę ten hotel.
                • kiitek Re: Sunny Villas to nie Montemar 04.07.06, 12:07
                  Sunny Villas nie należy do kompleksu Montemar
                  • mk110 Re: Sunny Villas to nie Montemar 04.07.06, 14:49
                    Ciekawe bo my byliśmy w Montemar Sunny Villas
                    • kiitek Re: Sunny Villas to nie Montemar 05.07.06, 11:52
                      To,że wy byliście,nie znaczy,że jest w ofercie biura Rainbow Tours
                      • Gość: kasia Re: Sunny Villas to nie Montemar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 14:03
                        podnoszę, bo może ktoś jeszcze wrócił i cos doda
                        • Gość: r_hojdus Re: Sunny Villas to nie Montemar IP: 89.174.248.* 28.07.06, 12:35
                          Kto się wybiera od 18.08 do Lindos Sunny Village(ja lecę z Krakowa)?
                          • kiitek Re: Sunny Villas to nie Montemar 28.07.06, 12:54
                            A czy Twój post ma związek z tą dyskusją?
                            • Gość: r_hojdus Re: Sunny Villas to nie Montemar IP: 89.174.248.* 28.07.06, 13:23
                              A ty tam się wybierasz, że zabierasz głos?
                              • kiitek Re: Sunny Villas to nie Montemar 29.07.06, 12:02
                                a jeśli się jie wybieram, to nie kogę zabrać głosu? Ty natomiast pomyliłeś
                                forum ...
                      • mk110 Re: Sunny Villas to nie Montemar 28.07.06, 21:49
                        Nie napisałam że jest w ofercie Rainbow Tours tylko że Sunny Villas jest
                        częścią kompleksu Montemar.
                        • kiitek Re: Sunny Villas to nie Montemar 29.07.06, 12:05
                          ktoś wcześniej wspomniał,że to z oferty Rainbow Tours,a Sunny Villas jest z
                          oferty innego biura.

mk110 napisała:

> Nie napisałam że jest w ofercie Rainbow Tours tylko że Sunny Villas jest
                          > częścią kompleksu Montemar.
                          • mk110 Re: Sunny Villas to nie Montemar 29.07.06, 21:43
                            kiitek napisała:

> ktoś wcześniej wspomniał,że to z oferty Rainbow Tours,a Sunny Villas jest z
                            > oferty innego biura.

Niewiem czy jest z ofert Rainbow tours(My jechaliśmy z Święcki Travel) ale na
                            pewno Sunny Villas jest częścią kompleksu hotelowego Montemar tak jak Montemar
                            Main, Beach, Sunny Village czy Montemar Studio. Trudno opisywać ten hotel
                            biorąc po uwagę tylko Montemar Beach pozd
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka