Dodaj do ulubionych

Dobry ginekolog w Mińsku Maz. - kogo polecacie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 10:48
Listy dobrych/złych ginekologów są bardzo długie i ciekawe, ale nie znalazłam
na nich Mińska Maz. Od niedawna tu mieszkam i chciałabym trafić do dobrego,
kompetentnego, znającego najnowsze badania naukowe, itd. lekarza.
Czy jest na tym forum ktoś, kto mógłby mi coś napisać o tutejszych (mińskich)
ginekologach?
Dziękuję z góry za odpowiedzi.
Marta
Obserwuj wątek
    • Gość: marta_w Re: Dobry ginekolog w Mińsku Maz. - kogo polecaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 16:00
      No to może podpowiem, nad kim się zastanawiam, a Wy mi powiecie, czy dobrze bym
      trafiła, gdybym poszła do:
      doktora Rasteńskiego
      doktor Rusieckiej
      doktora Kręta
      • anabell2 Re: Dobry ginekolog w Mińsku Maz. - kogo polecaci 10.01.05, 18:33
        Znam wszystkich osobiście i nie polecam Bardzo dobry jest dr Wożniewicz i dr
        Szczepański
        • Gość: marta_w Re: Dobry ginekolog w Mińsku Maz. - kogo polecaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 18:44
          Nie polecasz, rozumiem, wymienionej przeze mnie dwójki? A dlaczego?
          Niekompetentni? Chciałabym wiedzieć. Byłam u dr Rusieckiej, ale ona nie daje do
          siebie żadnego namiaru, można się z nią kontaktować tylko przez położną, a to
          mi trochę "śmierdzi"...
          A gdzie przyjmują opisani przez Ciebie lekarze, mogę prosić o jakieś namiary? I
          czy pracują w mińskim szpitalu? To dla mnie ważne, bo planuję ciążę i
          chciałabym mieć lekarza, który byłby przy moim porodzie...
          Z góry dzięki za Twoją odpowiedź.
          • anabell2 Re: Dobry ginekolog w Mińsku Maz. - kogo polecaci 10.01.05, 19:23
            Dr Kręt drRusiecka DrRasteński są niekompetentni Spośród nich tylko dr Rusiecka
            pracuje w Mińskim szpitalu ale ona do porodów nie przyjeżdża poza tym jestmalo
            zainteresowana
            pacjentkami
            Gorąco polecam dr Wożniwicza pracuje w szpitalu Bródnowskim a przyjmuje w
            hotelu Fudowskim na ulicy Konstytucji 3-go Maja dr Szczepański pracuje w
            Klinice na CZERNIAKOWSKIEJ A PRZYJMUJE NA ulicy Stanisławowskiej
            • Gość: marta_w Re: Dobry ginekolog w Mińsku Maz. - kogo polecaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 19:31
              A czy możesz polecić kogoś, kto pracuje w szpitalu mińskim? Cieszę się, że
              polecasz lekarzy, wybiorę się do któregoś na pewno, ale wolałabym kogoś, kto
              mógłby się mną zająć w ciąży i przyjechać do "naszego" szpitala... Przepraszam,
              że tak marudzę, ale...
              A\skąd, jeśli wolno zapytać, znasz wszystkich tutejszych ginekologów? Kurczę,
              trochę Ci zazdroszczę wink
              • anabell2 Re: Dobry ginekolog w Mińsku Maz. - kogo polecaci 10.01.05, 20:13
                w minskim szpitalu nie można położnikom przyjeżdżać do porodów swoich pacjentek
                poza ordynatorem ale nie ma on dobrej opini i bierze za to bardzo dużo
                pieniędzy poza tym On jest niemiły nawet w gabinecie
                prywatnym
                Pracuję w szpitalu w Mińsku
                • ooleczka Re: Dobry ginekolog w Mińsku Maz. - kogo polecaci 10.01.05, 21:05
                  Oo! Ciekawe rozwiązania! To dlatego dr Rusiecka nie chciała przyjechać do
                  mojego porodu, chociaż jestem jej pacjentką od lat... Cóż, fajnie, że nareszcie
                  poznałam powody wink Czyli Bizancjum w stosunkach międzyludzkich w pracy panuje
                  też w mińskim szpitalu. Zgroza!

Anabell2, może Cię spotkałam na porodówce/noworodkach...
                  • Gość: jora Re: Dobry ginekolog w Mińsku Maz. - kogo polecaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 18:06
                    Mysle ze dobrym lekarzem jest dr Hapunowicz przyjmuje w przychodni"Centrum"
                    koło Rynku i pracuje w szpitalu w Mińsku jako z-ca ordynatora. Pozdrawiam smile
                • Gość: ooleczka Re: Dobry ginekolog w Mińsku Maz. - kogo polecaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 12:59
                  anabell, mam jeszcze jedno pytanie odnośnie ciąży i USG, może będziesz znała
                  odpowiedź. Otóż, kiedy byłam ostatnio w ciąży, moja lekarka powiedziała, że
                  pierwsze USG w ciąży powinno być robione przez pochwę. I wysłała mnie do dr
                  Wociala. Podobno takie są wymagania, ale nie wiem czyje... Wiesz coś na ten
                  temat? Czy przy takim USG lepiej widać ciążę, czy może jest to jakaś cicha
                  umowa pomiędzy lekarzami na "napędzanie" sobie pacjentek? W pierwszej ciąży
                  wszystkie USG miałam robione "zewnętrznie", po brzuchu, nawet to pierwsze. Czy
                  coś się zmieniło przez 3 lata...?
                  Proszę, odpowiedz, jeśli coś wiesz...

Ooleczka
                  • anabell2 Re: Dobry ginekolog w Mińsku Maz. - kogo polecaci 11.01.05, 19:37
                    Bardzo chętnie Ci odpowiem Jest to cicha umowa między nimi że ona kieruje
                    tylko do niego ale faktycznie USG ciąży do 12 tyg max do 14 powinno się robić
                    tylko przez pochwę , jest bardziej dokładne , przez brzuch bardzo mało widać
                    Mówiłas też o dr Rusieckiej że nie przyjechała do porodu Ona mogła przyjechać ,
                    ma uklad z orynatorem tylko jej się nie chciało poza tym ona jak są
                    jakiekolwiek komplikacje to i tak dzwoni po dr Wociala
                    Pozdrawiam
                    • Gość: ooleczka Re: Dobry ginekolog w Mińsku Maz. - kogo polecaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 12:46
                      O, rany... sad Serio to tak wygląda? Naprawdę ona MOŻE przyjeżdżać do porodów,
                      tylko jej się NIE CHCE?! Już sama nie wiem, co o tym wszystkim myśleć... To
                      znaczy - wiem, ale wcale mi się to nie podoba. Cóż, resztki mojego zaufania
                      (czy jak to nazwać) do tej lekarki zaczynają pryskać...
                      Może jest tak, że Rasteński nie jest najkompetentniejszy (Jezu, ale mi się
                      udało słowo!), ale przynajmniej sam odbiera telefony. Moja lekarka zawsze każe
                      kontaktować się ze soba przez położną, a to nie zawsze jest najlepszy sposób
                      uzyskiwania informacji - trochę, jak zabawa w "głuchy telefon".
                      Cóż, dzięki, Anabell. Poszukam chyba sobie innego lekarza, tylko że w tym
                      mieście jest o dobrego lekarza STASZNIE trudno. Jakiejkolwiek specjalności.
                      Myślałam, że przynajmniej w przychodni dla dziec zdrowych są jakieś normalne
                      lekarki dla dzieci. Ale gdzie tam! Też próbują robić ze mnie balona i nawet
                      jedna myśli, że jej się to udaje...
                      Wiesz, Anabell, co uważam za największy problem w Mińsku jeśli chodzi o
                      lekarzy? To, że czuję, że bardzo często próbują mnie "urobić" i ściągnąć do
                      swoich wizyt prywatnych - czyli: zarobić na mnie.

Ech, rozpisałam się strasznie. Już kończę.

Pozdrawiam Cię,
                      Ooleczka
    • Gość: aga Re: Dobry ginekolog w Mińsku Maz. - kogo polecaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 21:10
      jestem z Minska.
      Potwierdzam, dr Wozniewicz i dr Szczepanski !
      Pierwszy opiekowal sie moja siostra w czasie ciazy, drugi moja mama.
    • Gość: Zainteresowana Re: Dobry ginekolog w Mińsku Maz. - kogo polecaci IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 27.02.05, 21:38
      A ja również na ten temat. Czy jest szansa, żebym mogła skorzystac z prywatnego
      gabinetu ginekologicznego w sobotę? Pracuję do 18.00, więc nie mogę w ciagu
      tygodnia. Prosze podpowiedzcie coś!
      • magusia po 18 też można znaleźć 01.03.05, 14:47
        Ja tez polecam Szczepańskiego, zwłaszcza jeżlei chodzi o ciążę, bo facet jest
        położnikiem. Rusiecka z tego co słyszałam absolutnie nie, podobno ktos mało
        dziecka czy życia przez nią nie stracił, bo czegoś tam nie wykryła. Nic
        dziwnego, kobitka się dorabia jak moze, bo chałupę stawia i idzie na ilość.
        Nawet własnej krewnej nie zrobiła USG bo nie miała czym, ciągnęła ją do
        szpitala. Tymczasem ja chodząc do Szczepańskiego mam robione dopochwowe raz w
        roku. Przeniosłam się do W-wy, ale z przyzwyczajenia do niego jeżdżę. MOże nie
        jest idealny (ja jestem hipochondryk, lubię jak się nade mną trząść i rozpływać
        i leczyć wszystko w pół sekundy), ale po różnych eksperymentach i odejsciu
        nieodżałowanej Tuszyńskiej nie mam powodu specjalnie się wysilać i szukac kogoś
        innego.
        Nie wiem jak w soboty, ale jeżeli pracujesz do 18 to żaden problem, on przyjmuje
        jakoś dwa razy w tygodniu od chyba 15 do 20 czy nawet 21.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka