Dodaj do ulubionych

negatywny wynik testu ciążowego a ciąża

IP: *.ct.com.pl 16.02.05, 11:41
Mam podobną sytuację. Dzis rano zrobiłam apteczny test ciążowy - wynik
negatywny. Powtórze go za kilka dni. Mam obrzmiałe i wrażliwe piersi oraz
ciągły lekki ucisk w dole brzucha. Wczoraj bóle brzucha przypominały te
miesiączkowe oraz takie jakie towarzyszą wzdęciom, mam też "dziwne"
samopoczucie. Kobietki z podobnym doświadczeniem prosze o pomoc! Czy możliwe
że
na pozytywny wynik testu jest jeszcze za wcześnie? Jestem przeszlo 2 tyg. po
odstawieniu pigułek DIANE 35. Do zbliżenia, o które śmiem podejrzewać wink
doszło 4 lutego, dosłownie na pół dnia przed miesiączką. Czy ciąża w tej
sytuacji jest możliwa? Czy może ktoś miał podobne doświadczenie? Proszę o
pomoc
Obserwuj wątek
    • invicta1 Re: negatywny wynik testu ciążowego a ciąża 16.02.05, 11:43
      watpie, zeby to była ciaza
    • Gość: gocha31 Re: negatywny wynik testu ciążowego a ciąża IP: *.ct.com.pl 16.02.05, 11:57
      Serce mi wali!!! Właśnie spojrzałam na test. Nie wiem po jakim czasie pojawiła
      sie druga linia, nie niebieska a lekko różowa. O matko! Piszcie ile prawdy w
      tym teście. Pomóżcie! Tyle na czytałam się o podobnych interpretacjach i ciąży
      pozamacicznej... Piszzcie drogie kobietki... Ręce mi się trzęsą!
      • invicta1 Re: negatywny wynik testu ciążowego a ciąża 16.02.05, 12:00
        jasny gwint-druga krecha to ciaza jak nic!
        ale nie odczytujesz chyba testu po kilku godzinach?
        • invicta1 Re: negatywny wynik testu ciążowego a ciąża 16.02.05, 12:00
          ale dlaczego zaraz pozamaciczna?
    • Gość: kwiatek Re: negatywny wynik testu ciążowego a ciąża IP: *.jastrzabka.pl / 80.85.231.* 16.02.05, 12:01
      no to ciesz się kobieto!!!!z tego co wiem to nawet gdy jest blada kreska ta
      druga to i tak jest to wynik pozytywny,ale wiesz jak to jest,teraz natura płata
      różne figle i może to być spowodowane hormonami,choć wątpię!i nie denerwuj się
      bo jeśli faktycznie to ciąża to tymi nerwami nic dzidzi nie pomożesz.....
      • invicta1 Re: negatywny wynik testu ciążowego a ciąża 16.02.05, 12:02
        chetnie zamienie sie na wynik testusmile
        mi wyszedl negatywnysad
    • Gość: gocha31 Re: negatywny wynik testu ciążowego a ciąża IP: *.ct.com.pl 16.02.05, 12:05
      Cała sie trzęse! Za dziwnie się czułam, żeby to było normalne. A czy jakies
      zaburzenia hormonalne (po odstawieniu pigułek) mogą fałszować wynik? I na ile
      ten wynik jest miarodajny, skoro rano była tylko jedna kreska a teraz jest
      lekko zarysowana druga? Nie trafiam łapami w klawisze...
    • Gość: mimi Re: negatywny wynik testu ciążowego a ciąża IP: *.warsnet.pl 16.02.05, 12:09
      ja mialam tak samo.Najpierw wyszedl test negatywnie potem pozytywnie,okazało
      sie ,ze jestem w ciazy!!jednak,poronilam wiec juz nie jestem.Tym poronieniem
      nie masz sie co sugerowac,ale tym ,ze tez najpierw wyszedl mi test pozytywny!!
      zrob sobie 2 rozne testy,troche dni poczekaj!!jajlepiej to idz do ginekologa,On
      Ci doradzi najlepiej!!!
    • Gość: mmm Re: negatywny wynik testu ciążowego a ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 12:33
      Moment, spojrzałaś na TEN SAM TEST który robiłaś rano - i jest druga kreska, a
      wcześniej nie było??... Czy może zrobiłaś drugi test pod rząd??
      Bo jeśli pierwsza opcja - a co masz napisane na ulotce, po ilu minutach czyta
      się wynik, co? Na testach jest zwykle info, żeby odczytać np. po 3 minutach ALE
      NIE PO 15 I PÓŹNIEJ bo wynik jest niewiarygodny.
      • luna333 Re: negatywny wynik testu ciążowego a ciąża 16.02.05, 12:42
        mi za pierwszym razem ta druga pojawiła się po około 20 min -bardzo blada jakby
        cień- a po 1,5 godziny w pracy jak sobie obejżałam -to była widoczna smile
        najlepiej jak koleżanka zrobi sobie beta hcg z krwi smile
    • Gość: gocha31 Re: negatywny wynik testu ciążowego a ciąża IP: *.ct.com.pl 16.02.05, 12:41
      Spojrzałam na ten sam test. Wiem, że tak nie powinno się robić. Powtórze go za
      kilka dni. Teraz rozmawiałam z koleżanką. Miała identycznie z tym, że niestety
      skończyło się to nieszczęśliwie. Powtórze i dam znać
      • to_jaaa Re: negatywny wynik testu ciążowego a ciąża 16.02.05, 12:44
        Gość portalu: gocha31 napisał(a):
        niestety skończyło się to nieszczęśliwie.

hmmmmmmmmmmm
      • lilith76 Re: negatywny wynik testu ciążowego a ciąża 16.02.05, 14:14
        wynik jest poprawny po 3 minutach! po tym czasie może ci nawet pokazać, że
        urodzisz pięcioraczki, a i tak to nieprawda.
        a jak spojrzysz na niego jutro i będą trzy kreski, to co?
        • luna333 Re: negatywny wynik testu ciążowego a ciąża 16.02.05, 14:31
          to nie do końca prawda. Pewne leki mogą fałszować wyniki i dawać wynik
          fałszywie pozytywny, nie wiem jak jest z tabletkami anty. Ale mi wynik
          pozytywny pojawił się za pierwszym razem po dłuższym czasie o czym już pisalam
          a ewidentnie w brzuchu mi siedzi malutki człowieczek smile Dlatego mówię żeby
          powtórzyć test ale najlepiej zrobić sobie oznaczenie ilości beta hcg we krwi
          (koszt około 40 zł wynik 100% pewny, badanie można zrobić o każdej porze dnia,
          również po jedzeniu - to nie ma wpływu na wynik)
          pozdrawiam
          • luna333 Re: negatywny wynik testu ciążowego a ciąża 16.02.05, 14:33
            nie wiadomo przecież kiedy koleżanka miała owulację bo po odstawieniu tabletek
            anty -różnie to bywa. Może faktycznie to kwestia tych tabletek a może ciąży -
            to moożna łatwo sprawdzić badaniem bety.
          • invicta1 Re: negatywny wynik testu ciążowego a ciąża 16.02.05, 14:37
            leki fałszujące tsty ciążowe to te z gonadotropinami, tabletki anty nie fałszują
            • Gość: gosc Re: negatywny wynik testu ciążowego a ciąża IP: *.lanet.net.pl / *.1.core.lanet.net.pl 16.02.05, 22:39
              niech szanowna kolezanka po prostu idzie do lekarza i się przekona
              bo ciaża zaraz po tabletkach moze być a to wymaga wizyty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka