ciociajadzia1 03.11.06, 22:08 dziewczyny czy mozę któraś z Was karmiła piersią i zażywała antydepresanty?? CZy sa wogole takie ktore mozna stosowac karmiac piersia i nie wplywaja negatywnie na dziecko?prosze o odpowiedz bo nie wiem co mam robic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kurka.domowa Re: Brał ktoś antydepresanty?? 03.11.06, 22:40 To pewnie zależy jakie. Generalnie brać nie wolno, bo większość z nich przenika do mleka i potem może się u dziecka pojawić tzw. reakcja odstawienna (drgawki, wymioty itp.). wiele leków najnowszej generacji nie jest jednak przebadanych pod tym kątem, bo są zbyt świeźe. Chyba powinnas poradzić się lekarza, i to dobrego specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
monias71 Re: Brał ktoś antydepresanty?? 03.11.06, 22:47 a masz depresje? czy to jest depresja poporodowa czy cos innego? jesli nie chce pisac na forum napisz na prywatnego maila. pozdrawiam Monia Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Brał ktoś antydepresanty?? 04.11.06, 00:55 Ja nie bralam, ale koleżanka tak. Tzn. nie antydepresanty tylko ziolowe, Deprim, Persen, Melatonina. Ale lepiej spytaj lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzysia4 Re: Brał ktoś antydepresanty?? 04.11.06, 01:19 nie wolno nawet deprim nie jest wskazany-jest na ziołach ktore moga p[owodować zaburzenia wzroku i orientacji-dziurawiec Odpowiedz Link Zgłoś
agacz2905 Re: Brał ktoś antydepresanty?? 04.11.06, 11:13 Brałam takie leki, ale nie karmiłam piersią. Lekarz zanim je przepisał, pytał się dwukrotnie, czy na pewno nie karmię czasem trzeba wybrać, własne zdrowie czy karmienie piersią. Pozdrawiam i dobrego wyboru zyczę Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Brał ktoś antydepresanty?? 04.11.06, 11:17 Z tego co wiem, żaden lek antydepresyjny nowej generacji nie jest przebadany pod tym kątem, wiec zapewne żaden lekarz nie zaleci ich przy karmieniu piersią. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: Brał ktoś antydepresanty?? 04.11.06, 19:58 Są, ktoś brał i ktoś bierze. I ma genialnego psychiatrę co w tych motywach jest na bieząco i niejedną karmiącą na ludzi wyprowadził. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: Brał ktoś antydepresanty?? 04.11.06, 20:01 a tak w ogóle to na www.laktacja.pl/leki/grupy.html#n jest cały wykaz leków psychiatrycznych które można brać. Poszukaj sobie tamże. Odpowiedz Link Zgłoś