Dodaj do ulubionych

bol pod lopatka, dretwienie i bole ramion

17.03.06, 14:52
Co mi jest?
Od kilku miesiecy dokuczaja mi bole rak i ich dretwienie - glownie w nocy, od
ramion po dlonie
Co kilka tygodni mam napady silnego bolu pod lewa lopatka, klucie albo
pieczenie, jakby silniejszy w momencie wdechu lub wydechu, czasem tak silny
ze wrecz utrudnia oddychanie, mowienie, poruszanie sie. Czasem towarzysza
bolowi krotkotrwale dusznosci (z bolu!).
Slyszalam juz opinie ze to nerwobole, bole kregoslupa, ze przejdzie, a nawet -
ze to objawy choroby wiencowej.
Mam 28 lat.
Obserwuj wątek
    • kwietniowe_cappuccino Re: bol pod lopatka, dretwienie i bole ramion 17.03.06, 14:53
      Slyszalam juz opinie ze to nerwobole, bole kregoslupa, ze przejdzie, a nawet -
      > ze to objawy choroby wiencowej.

a jaka była opinia lekarza?
      • kat_mar Re: bol pod lopatka, dretwienie i bole ramion 17.03.06, 14:55
        lekarz kazal mi zrobic jonogram, CPK i rtg kregoslupa (dretwienie)

dzis i jutro bede robic badania

ekg nigdy mi zadnych nieprawidlowosci nie wykazywalo (ale ostatnio robilam
        jakies 3 lata temu)
        • chenoa1 Re: bol pod lopatka, dretwienie i bole ramion 18.03.06, 09:56
          mialam takie same objawy i neurolog wysylal mnie do ortopedy a ortopeda nic nie
          widzial na zdjeciu i wysylal do neurologa
          poszlam do specjalisty od kregoslupa, radze ci to samo, niech cie obejrzy dobry
          kregarz specjalista rehabilitant
          u mnie okazalo sie ze mam dyskopatie kreg. szyjnego i dostalam zalecenia
          zabiegow i cwiczen
          u mnie tez nigdy nic nie wykazywalo, albo lekarz po prostu nie widzial.
          ortopeda u ktorego bylam tez nic nie widzial teraz.
          • mmagda12 Re: bol pod lopatka, dretwienie i bole ramion 18.03.06, 10:15
            Potwierdzam ,moga to mie zwiazek z kreg. szyjnym.Tak u mmnie sie zaczynalo,a
            droga byla bardzo dluga zaczym ,lekarz postawil prawidlowa diagnoze.
            • gutek1231 Re: bol pod lopatka, dretwienie i bole ramion 18.03.06, 10:31
              Potwierdzam poprzednie posty. Drętwienie/mrowienie/ rąk w czasie snu jest
              napewno efektem zwyrodnień kręgosłupa w odcinku szyjnym. Wiem, że dosyć trudno
              trafić do właściwego specjalisty. Moja podpowiedź, postaraj się dostać do
              nerogirurga. On napewno wystawi dobra diagnozę. I nie przerażaj się, że będzie
              chciał Cię operować, poprostu po jego diagnozie powiedz, że najpierw spróbujesz
              leczenia zachowawczego.
              • gutek1231 Re: bol pod lopatka, dretwienie i bole ramion 18.03.06, 10:32
                Przepraszam miało być oczywiście neurochirurga.
                • chenoa1 Re: bol pod lopatka, dretwienie i bole ramion 18.03.06, 13:04
                  jesli jestes z warszawy daj znac, moge ci polecic lekarza u ktorego bylam
                  • kat_mar Re: bol pod lopatka, dretwienie i bole ramion 18.03.06, 14:05
                    chenoa1 napisała:

> jesli jestes z warszawy daj znac, moge ci polecic lekarza u ktorego bylam

jestem z warszawy:)

dziekuje wszystkim za odpowiedzi, to prawda ze mam cos odcinkiem szyjnym
                    kregoslupa, u neurologa bylam juz 3 lata temu z zawrotami glowy z tego powodu,
                    ale przed rentgenem lekarz badal mnie pod katem.... epilepsji!
                    Chyba nadszedl w koncu czas na rehabilitacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka