Dodaj do ulubionych

Dzwoń taniej w Łomiankach !

08.01.07, 09:09
Witam!

Oferujemy tani telefon stacjonarny na terenie gminy Łomianek i okolic.
Szczegółowych informacji udzielam pod adresem e-mailowym.
Zainteresowanych współpracą proszę o kontakt:
p.kostowski@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • lolaxyz Re: Dzwoń taniej w Łomiankach ! 08.01.07, 09:25
      Nie wszystkim sie chce wydzwaniac i pisac maile, moze jednak warto byłoby
      wrzucić tutaj kilka zdań o co chodzi, z pewnością info dotarłoby do znacznie
      większej liczby osób.
      Czy internet od tego jest?
      • paniaa Re: Dzwoń taniej w Łomiankach ! 08.01.07, 17:28
        A no własnie , poprosimy o więcej szczegółów. Co z internetem ?
    • p.kostowski Re: Dzwoń taniej w Łomiankach ! 08.01.07, 18:37
      Jestem przedstawicielem firmy ACN.

ACN to obecnie największa na świecie firma sprzedaży bezpośredniej oferująca
      usługi telekomunikacyjne, a także jedna z wiodących firm sprzedaży bezpośredniej
      we wszystkich sektorach, obsługująca miliony zadowolonych klientów w 19 różnych
      krajach na 3 kontynentach...ponadto ACN w dalszym ciągu rośnie.

Firma dopiero rozpoczyna działalność w Polsce. Internet należy do usług, które
      dopiero planujemy wprowadzić.

Bez względu na to, czy często wykonujesz krajowe i międzynarodowe połączenia,
      czy też głównie lokalne, ACN ma dla ciebie plan, który pomoże dostosować wydatki
      do twoich potrzeb.

Wybór najkorzystniejszego dla klienta planu taryfowego to moje zadanie. Poziom
      oszczędności zależy od indywidualnej sytuacji i jest rożny dla każdego. Ktoś
      oszczędzi połowę rachunku, inny "tylko" 30%. Chociaż naturalnie nic nie stoi na
      przeszkodzie, żeby umieścić tutaj przykładowy cennik (PDF):

ACN-2-ACN
      www2.acneuro.com/images/pl/20061115_ACN2ACN_per%20201106_PL_PL_v3.1_tcm109-7326.pdf
      ACN Standard
      www2.acneuro.com/images/pl/20061115_ACN%20Standard_per%20201106_PL_PL_v3.1_tcm109-7327.pdf
      ACN Wieczory i Weekendy
      www2.acneuro.com/images/pl/0024_tcm109-7329.pdf
      Poszukujemy ludzi chętnych do współpracy jako przedstawicieli, więc ten post
      można również uważać za pewnego rodzaju ogłoszenie o pracę.

Więcej informacji pod adresem

p.kostowski@gazeta.pl
      (wszelkie komentarze, uwagi proszę kierować na maila)
      • lomek2 Re: Dzwoń taniej w Łomiankach ! 09.01.07, 00:25
        O, to juz jakieś konkrety!

Ale po przeanalizowaniu cenników, nie jesteście niestety żadną konkurencją dla
        TPSA. Pewnie w szczególnych sytuacjach da sie jakieś grosze zaoszczędzić, ale
        stracić też się da. Do tego TPSA oferuje atrakcyjne opcje jak darmowe wieczory i
        weekendy.
        Tak jest zresztą ze wszystkimi operatorami, którzy "wiszą" na infrastrukturze
        telekomuny - jak sie dobrze wczytać jest zdecydowanie nierózowo. Ale intensywna
        reklama robi swoje;) Kiedyś miałem Tele2 i jak ten pan z reklamy TV policzyłem.
        Tylko jemu wyszło że sa oszczędnosci, a mi wyszło że są straty :)))

Gdybyscie oferowali usługi na własnym medium - to byłoby coś. Wiele osób w
        gminie ma problemy z podłączeniem się do TPSA. Ale jeśli sie juz ma kabelek a na
        nim napięcie, nie ma sensu kombinować. Przynajmniej na dzisiaj.

P.S.
        Nie pracuję, ani nikt z rodziny czy znajomych w TPSA.
        • p.kostowski Re: Dzwoń taniej w Łomiankach ! 09.01.07, 23:25
          Nie mogę się zgodzić z tym, co piszesz lomek2.
          TPSA nie pobiera abonamentu? Oferuje darmowe rozmowy miedzy klientami wlasnej
          sieci? Od kiedy?
          Cennik jest konkurencyjny w stosunku do TP. Każda usługa jest tańsza, więc nie
          ma możliwości straty. W ACN też masz darmowe wieczory i weekendy.
          Porównania do Tele2 zdecydowanie nie na miejscu. Tele2 inwestuje dużo w reklamę
          kosztem jakości usług, ACN działa dokładnie odwrotnie.

Czy nie ma sensu kombinować? To już indywidualna sprawa. 20 czy 50 zł na miesiąc
          za rachunek telefoniczny to przecież nie takie duże pieniądze. Jednym się nie
          opłaca, niektórzy odłączają telefony i korzystają tylko z komórek. Ja proponuję
          oszczędności przez tańsze rachunki.

Z innymi usługami jest tak, że trzeba stoczyć wiele spraw w sądach i załatwić
          dożo formalności zanim będziemy mogli sprzedawać nowe produkty. Sytuacja zmienia
          się dynamicznie, więc mogę odpowiadać na pytania również o telefonię komórkową
          albo szerokopasmowy dostep do internetu. Najchętniej na e-mail.

lomek2 -> jak masz jeszcze jakieś wątpliwości, wszystko chętnie wyjaśnię e-mailowo:
          p.kostowski@gazeta.pl
          • lomek2 Re: Dzwoń taniej w Łomiankach ! 10.01.07, 01:25
            Nie napisałem tego co napisałem, żeby się czepiać. Zawsze sprawdzam takie
            informacje, bo TPSA parę razy mnie wkurzyła sprawami organizacyjnymi, choć jeśli
            chodzi o jakość połaczeń telefonicznych i internetowych (neostrada) to złego
            słowa powiedzieć nie mogę.
            Zawsze konkurencyjne oferty warto sprawdzać, dlatego przeczytałem. Nie widzę
            zysków korzystając z ACN, ale żeby nie wyjść na głupka przeanalizujmy mój
            rachunek telefoniczny i pokażmy ile kosztowałby w ACN. Niech inni zobaczą jak
            jest w realnym przypadku.
            Mój rachunek telefoniczny w TPSA jest następujący (kwoty netto):

abonament:
            - pakiet tp 60 minut gratis =40,98
            - usługi dodatkowe =6,00
            razem =46,98zł

opłaty za połaczenia:
            - 104 minuty (43 połączenia) płatnych+abonamentowych rozmów wewnątrzstrefowych
            - 158 minuty (30 połączeń) płatnych+abonamentowych rozmów międzystrefowych
            - 51 sek (2 połaczenia) rozmów międzynarodowych (EU)
            - 32 minuty (10 połaczeń) do sieci komórkowych
            razem =50,85zł

SUMA =97,83zł (119,35zł brutto)

Policzmy ile zapłaciłbym w ACN przy założeniu, że 90% moich wszystkich rozmów
            telefonicznych ma miejsce w godzinach 10-15 a reszta do "dziennika TV" (gdyby
            było inaczej, miałbym inny pakiet w TPSA)

Plan ACN2ACN:
            85*0,2+94+0,12+10*0,06+142*0,39+16*0,12+29*1,09+3*0,84+51/60*1,054
            =121,21zł brutto
            porównanie do TPSA: STRATA 1,86zł

Plan ACN standard:
            94+0,18+10*0,09+142*0,37+16*0,18+29*1,10+3*0,90+51/60*1,054
            =108,86zł brutto
            porównanie do TPSA: ZYSK 10,49zł

Plan ACN WiŁ:
            29,90+85*0,2+94+0,10+10*0,10+142*0,39+16*0,19+29*1,10+3*0,67+51/60*0,922
            =150,41zł brutto
            porównanie do TPSA: STRATA 31,06zł

Tak wiec w jednym przypadkuu kwota jest prawie identyczna, w jednym mały zysk
            (8%), w trzecim spora strata (25%).
            Kiepsko!
            A mój plan taryfowy w TPSA wcale nie był "optymalizowany" i jeszcze mógłbym pare
            złotych zaoszczędzić, gdyby mi się chciało tym zajmować. Np płacę za niektóre
            usługi z których nie korzystam.

Jak widać, pańskie stwierdzenie '/w ACN/ ktoś oszczędzi połowę rachunku, inny
            "tylko" 30%' należałoby zmodyfikowac do: 'ktoś oszczędzi 10% a inny straci 20%' :)
            Bo dlaczego niby miałby ktoś porównywać najgorszy możliwy przypadek w TPSA z
            najkorzystniejszym możliwym przypadkiem w ACN???? Jak w reklamie TV, baterie
            cynkowe, których nikt już praktycznie nie używa, do Duracelli alkaicznych,
            pracujących "do 8x dłuzej"? :) Porównujmy do innych alkaicznych! Wtedy okazałoby
            się, że od Duracell dużo lepsze są Toshiby i Sanyo... I różowy królik mógłby
            zapierniczać po skałkach jeszcze dłużej ;)
          • lomek2 Re: Dzwoń taniej w Łomiankach ! 10.01.07, 01:33
            I jeszcze jedno - prawie darmowe połączenia (20 groszy za zestawienie) to żadna
            atrakcja. Trudno oczekiwac, że akurat ci do których dzwonimy maja telefony w ACN
            :) A jeśli chcemy gadać tanio z rodziną i możemy ma nich wymusić, żeby coś w tej
            sprawie zrobili, to równie dobrze a nawet taniej jest korzystac z opcji "darmowe
            wieczory" albo używać telefonii internetowej, jeśli ktoś korzysta z sieci.

Rzeczywiście sytuiacja jest dynamiczna, ale na obecną chwilę realnej konkurencji
            nie stanowicie, chyba że koncentrujecie się na klientach, którym da się wmówić
            ile to zaoszczędzą.
      • lolaxyz Re: Dzwoń taniej w Łomiankach ! 09.01.07, 08:37
        Jak bez internetu to mi się nie podoba :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka