koral35 06.07.06, 19:45 Zajrzyjcie tu na Jagiellońską 12-16. Montują płot,który odgradza stare i gnijące rudery od tych ładnych , bo nowych domów.Rewitalizacja Pragi miała zmienić warunki życia mieszkańców (poprawić). Tak wygląda ta zmiana. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: Do mediów-getto na Pradze. 06.07.06, 22:09 Co Cię dziwi? Gdzie mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
koral35 Re: Do mediów-getto na Pradze. 07.07.06, 10:56 Dziwi mnie to, że gmina powinna zrobić tu placyk zabaw dla dzieci, a nie parking dla lepszych. Do tej pory parkowali swoje samochody mieszkańcy tych starych domow, teraz osiedla chronionego . Miasto sprzedało podwórka zamiast je przystosować dla dzieci bawiących się koło śmietnika. A gdzie mieszkam - w tej okolicy. Obserwuję codziennie co tu sie dzieje. I mam takie uczucie, że nic sie nie robi dla poprawy warunków życia mieszkańców biedniejszej Pragi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pong Re: Do mediów-getto na Pradze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 13:27 najlepiej by bylo wyeksmitowac mieszkancoow tych ruder i sprzedac ludziom, ktorzy naprawde chca tam mieszkac i cos by z tym zrobili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kłak Re: Do mediów-getto na Pradze. IP: *.aster.pl 07.07.06, 16:47 hahaha, co by zrobili? wierzysz w cuda? jeszcze ogrodza plac zabaw, niech sobie ogrodzą własne okna!! Odpowiedz Link Zgłoś
koral35 Re: Do mediów-getto na Pradze. 07.07.06, 18:30 Nie wiem czy ktoś chciałby kupić mieszkanie np . pod nr 14.?Stan budynku jest bardzo zły, lokatorzy za takie warunki nie chcą płacić,miasto nie chce remontować bo dlaczego ma piniadze wydawac na takie głupoty. Planuje za to wyłożyc marmurem pasaż środmiejski, bo jest brzydki.A dzieci praskie niech znajda sobie nowy śmietnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: Do mediów-getto na Pradze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 19:59 tytuł"getto" bardzo adekwatny do sytuacji, tym bardziej,że strona prawna budynku Jagiellońska 14 jest wciąż niejasna spółdzielnia "Perspektywa" kupiła podwórko a co ciekawsze z częścią budynku!!!!!!!!!!!!!a perspektywa mieszkańców jawi się mrocznie,w razie pożaru ludzie tutaj mieszkający nie mają szansy na uratowanie się.płot 3,10m wysokości dla wszystkich mieszkańców kamienic to jak cmentarne ogrodzenie,jedyne wyjście przez bramę o drewnianym sklepieniu.gratuluję pomysłu osobom odpowiedzialnym za całą tą sytuację niech śpią spokojnie, mieszkańcy Jagiellońskiej na spokojny sen nie mają już szansy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec getta Re: Do mediów-getto na Pradze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 20:39 Mieszkam przy Jagiellońskiej 14,reguralnie opłacam wszystkie rachunki.Pokutuje opinia że mieszkają tu ludzie z marginesu i nie ważne jest co robię i tak inni wiedzą lepiej.Jak jednak mam wytłumaczyć mojej 93-letniej sąsiadce pamiętającej powstanie, że teraz będzie mieszkać w klatce.Ona martwi się teraz co będzie jak umrze-nie dojedzie tu żaden samochód ale kogo to w końcu obchodzi chyba tylko NAS. Odpowiedz Link Zgłoś
koral35 Re: Do mediów-getto na Pradze. 10.07.06, 11:21 A media, do których był adresowany wątek milczą.Mieszkańcy 14 chyba powinni się cieszyć, że zostawili Wam chociaż dojście, wąskim przesmykiem, do śmietnika. Naprawdę czujemy się odgrodzeni od tych "lepszych". Jest nam naprawdę gorzko , przykro, a to u niektorych młodych wywołuje agresję. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
koral35 Re: Do mediów-getto na Pradze. 10.07.06, 11:50 Zapomniałam dodać, że dzieci po drugiej stronie płotu mają placyk zabaw, a starsze panie( młodsze też), ławeczki na których odpoczywają.Dwa spojrzenia na rzeczywistość.Praga dla biednych i bogatych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pong Re: Do mediów-getto na Pradze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 12:20 bo jestescie gorsi i nie warto wam nic robic bo i tak popsujecie, jak sie nie podoba to najprościej sie wyprowadzic Odpowiedz Link Zgłoś
koral35 Re: Do mediów-getto na Pradze. 10.07.06, 18:29 Tak sie właśnie propaguje nienawiść, a może od razu nas chcesz zastrzelić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lozanna Re: Do mediów-getto na Pradze. IP: 212.160.172.* 03.08.06, 16:41 "bo jestescie gorsi i nie warto wam nic robic bo i tak popsujecie, jak sie nie podoba to najprościej sie wyprowadzic" nie mieści się w głowie, że ludzie mają tak małe mózgi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozwarstwiony Re: Do mediów-getto na Pradze. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.06, 16:40 Bardzo dobrze, że grodzą te melenskie getta i oby wkrótce zniknęły w ogóle z powierzchni Pragi i zastąpiły je nowe osiedla z tymi lepszymi, co nie stoją z winem w bramach, nie są podziargani i nie ustawiają sie po zapomogę socjalną. Najwyższy czas odzyskać te strony dla LUDZI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: Do mediów-getto na Pradze. IP: *.spray.net.pl 10.07.06, 22:15 Coz. Chcielismy kapitalizmu i klasy lepszych to mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
marekpppp Re: Do mediów-getto na Pradze. 11.07.06, 02:29 szkoda że ci "lepsi" to wiocha spod mławy no comments Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ll Re: Do mediów-getto na Pradze. IP: *.aster.pl 11.07.06, 05:59 Wiocha spod Mławy? masz jakieś kompleksy?? to chyba normalne, że są bogaci i biedni, prawda?? i to ci biedni powinni wziąć d... w troki i pomóc sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
koral35 Re: Do mediów-getto na Pradze. 11.07.06, 11:28 W spoleczeństwach demokratycznych , biednych i bogatych traktuje się na równi, tak samo jak osoby zdrowe i niepełnosprawne, o jasnej skórze i ciemnej.Tylko ludzie ,którzy nie poznali "tych innych" mogą glosić takie poglądy mało kulturalne. Wyobraźcie sobie dzieci, po jednej i drugiej stronie płotu.Te po biedniejszej stronie niczemu nie są winne, a na dorosłych spada zapewnienie im warunków do dalszego rozwoju . Jeżeli dziś nauczymy ich nienawidzieć, to w przyszłości może dojść do kolejnej wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yanet Re: Do mediów-getto na Pradze. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.06, 18:23 bogacze ( przynamniej wiekszosc w polsce ) to zwykli prosci ludzie, ktorzy z jakiejs wsi przyjechali, bo wygrali w duzym lotku i od tamtego czasu w dupach im sie poprzewracało... innego wytlumaczenia nie ma... a te osoby na tym forum, ktore piszą ze są po prostu "lepsi" od innych to pewnie jakies niedorobione dzieci, ktore sie cieszą, ze mają wiecej niz inni... skoro wam sie nie podoba, to po co sie tu sprowadzać było? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Element Układu Re: Do mediów-getto na Pradze. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.06, 18:41 Ale zawiść skręca, aż para uszami wychodzi. Tak, tak, wieśniacy, prostacy, nieudacznicy, co albo wygrali szóstkę albo pewnie nakradli. Oj tak skręca gniew klasowy. :P Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: Do mediów-getto na Pradze. 12.07.06, 00:18 Na calym swiecie stoja ploty dzielace tych ktorym sie udalo od tych ktorym sie nie udalo. Socjalizm i urawnilowka sie skonczyly w Polsce 16 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
miszka44 Re: Do mediów-getto na Pradze. 12.07.06, 10:58 Ten twój "cały świat" Jureczku to RPA, Ameryka Południowa i inne miejsca, w których ludzka głupota każe bronić się płotami, ochroniarzami itp. wynalazkami. Świat cywilizowany buduje osiedla BEZ płotów. Pzdr M44 Nie chcemy takiego pomnika Warszawa subiektywnie Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: Do mediów-getto na Pradze. 12.07.06, 00:19 Masz jakies fobie na punkcie Mlawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pong Re: Do mediów-getto na Pradze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 00:48 coz moze i z mlawy ale prosze nie zapominac, ze wbrew powszechnej opinii wiekszosc mieszkancow pragi uznanych za rodowitych prazan przyjechala wraz ze swoim inwentarzem po 45 roku, z reszta wole przyjezdnych normalnych, niz uboga warszawska chuliganerie z jabolem i kosa w kieszeni, Ci ludzie to zwykle smiecie, ktorym i ,,prastary" rodowod nie pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
koral35 Re: Do mediów-getto na Pradze. 12.07.06, 08:59 Gość portalu: pong napisał(a): > coz moze i z mlawy ale prosze nie zapominac, ze wbrew powszechnej opinii > wiekszosc mieszkancow pragi uznanych za rodowitych prazan przyjechala wraz ze > swoim inwentarzem po 45 roku, z reszta wole przyjezdnych normalnych, niz uboga > warszawska chuliganerie z jabolem i kosa w kieszeni, Ci ludzie to zwykle > smiecie, ktorym i ,,prastary" rodowod nie pomoze Chyba przesadziłeś mierzac wszystkich jadną miarą, masz w sobie duzo złych emocji. Podejrzewam że mieszkasz właśnie po tej stronie płotu dla uprzywilejowanych. W kazdej dzielnicy Warszawy są chuligani z kosami w kieszeni, ale obok nich mieszkają ludzie normalni , inteligentni, których nie stać na zakupu bardzo drogich mieszkań. Czy uważasz, że mają być za to karani. Zabierają nam podwórka,żeby przeznaczyć je na miejsca parkingowe dla Was. Jeszcze raz przypomnę swoją propozycję:A MOŻE ZAŁOŻYC PLACYKI ZABAW DLA DZIECI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Do Pani koral35 IP: 212.160.138.* 12.07.06, 09:47 Szanowna Pani, Teren, który grodzi Spółdzielnia "Perspektywa", jest w użytkowaniu wieczystym tej Spółdzielni od 1986 roku. Dlaczego Panią dziwi, że mieszkańcy budynków Spółdzielni mają po 20 latach dość płacenia opłaty za wieczyste użytkowanie i podatku od nieruchomości z terenu, na którym Państwo stawiacie swoje samochody, nie płacąc za to ani grosza (chyba nie bieda jest tu problemem, bo biednych raczej nie stać na kupno i utrzymanie samochodu)? I sprawa druga: dlaczego to gmina czyli podatnicy, a nie sami zainteresowani mają zająć się budową placyku zabaw dla Państwa dzieci? Mieszkańcy budynków Spółdzielni "Perspektywa" za własne pieniądze urządzili plac zabaw i co miesiąc pokrywają w czynszu koszty jego utrzymania - dlaczego Wy nie możecie zrobić tego samego dla swoich dzieci? Pozdrawiam, KK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yanet Re: Do Pani koral35 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.06, 11:14 Gość portalu: KK napisał(a): > Szanowna Pani, > Teren, który grodzi Spółdzielnia "Perspektywa", jest w użytkowaniu wieczystym > tej Spółdzielni od 1986 roku. Dlaczego Panią dziwi, że mieszkańcy budynków > Spółdzielni mają po 20 latach dość płacenia opłaty za wieczyste użytkowanie i > podatku od nieruchomości z terenu, na którym Państwo stawiacie swoje samochody, > > nie płacąc za to ani grosza (chyba nie bieda jest tu problemem, bo biednych > raczej nie stać na kupno i utrzymanie samochodu)? > I sprawa druga: dlaczego to gmina czyli podatnicy, a nie sami zainteresowani > mają zająć się budową placyku zabaw dla Państwa dzieci? Mieszkańcy budynków > Spółdzielni "Perspektywa" za własne pieniądze urządzili plac zabaw i co miesiąc > > pokrywają w czynszu koszty jego utrzymania - dlaczego Wy nie możecie zrobić > tego samego dla swoich dzieci? > Pozdrawiam, > KK musze przyznać, ze to troche zmienia calą sprawe. ale jednak nie kazdy mieszkaniec pragi to zlodziej menel itd. ja mieszkam na pradze i taki nie jestem. to, ze wielu tutaj pije, a dzieciaki kradną i rosna na wandali, to wina zaniedbania tej okolicy przez wladze miasta i wysokiego bezrobocia... wszystko zalezy od okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
koral35 Re: Do Pani koral35 12.07.06, 13:56 Na tym terenie rzeczywiscie jest dużo bezrobotnych i ludzi żyjących z zasiłków. ale jak już wspomniałam, nie każdy jest menelem. Czasami wystarczy mały gest ze strony zarzadzających terenem, a mieszkańcy wzięliby w akcji udział.Sami nie mają na to ani pomysłu ani pieniędzy. Tym ludziom naprawdę trzeba pomóc, żeby mieć dobrych sąsiadów a nie wrogów. Panie KK- spółdzielnia Perspektywa kupiła ten teren od Urzędu Miasta z częścią budynku Nr 12,ale to było niedawno. Jeżeli 20 lat temu , to czemu dopiero dziś sie o to upominacie? A gdzie są tu radni- nie widzą problemu. Może Oni pomogliby w konflikcie? Dzisiaj w nocy mieszkańcy pilnowali, żeby betoniarka nie dokończyła dzieła. Rano robotnicy rozebrali rusztowania do wylewania podmurówki. Gdyby prawo było po Waszej stronie -to byscie tak łatwo nie odpuścili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Do Pani koral35 IP: 212.160.138.* 12.07.06, 14:41 Szanowna Pani, Może zamiast pisać publicznie bzdury o tym, jakoby "spółdzielnia Perspektywa kupiła ten teren od Urzędu Miasta z częścią budynku Nr 12, ale to było niedawno", zechciałaby Pani zadać sobie trud sprawdzenia takich rewelacji choćby w księgach wieczystych nieruchomości, które są w Polsce jawne, a wtedy znalazłaby Pani potwierdzenie zarówno, że Spółdzielnia "Perspektywa" nabyła ten teren w 1986 r., jak również że nigdy nie nabywała jakiejkolwiek części budynku przy Jagiellońskiej 12. Co do Pani refleksji na temat dobrego sąsiedztwa. Myślę, że każdy jest odpowiedzialny najpierw za siebie i nikt nie powinien oczekiwać, że będzie żył na czyjś koszt. Jeśli - jak Pani pisze - Wasi mieszkańcy nie mają ani pomysłu ani pieniędzy, to niestety Wasze kamienice i podwórka wyglądają jak slumsy, a jedynym sposobem załatwiania przez Was sporów pozostaje bezprawie jak naruszanie czyjejś nieruchomości, uniemożliwianie pracy robotnikom czy miotanie wyzwisk, czego daliście przykład wczoraj. Rozumiem, że nikt Was nie nauczył odpowiedzialności za stan swojej nieruchomości, o czym świadczy choćby to, że w żadnej z Waszych kamienic nie przetrwała brama wjazdowa czy kompletny brak szacunku do czyichś nieruchomości, ale myślę, że nawet Pani bardzo by się zdziwiła, gdyby ktoś obcy chodził po Pani mieszkaniu i zupełnie nie przejmował się tym, że Pani sobie tego nie życzy, a do tego jeszcze musi płacić za niego czynsz. Pozdrawiam, KK Odpowiedz Link Zgłoś
koral35 Re: Do Pani koral35 12.07.06, 17:02 Panie KKI, nic nie zrozumiał pan z tego , co chciałam przekazać. Jeszcze raz powiem , nie może Pan mierzyć wszystkich jedna miarą. Ja nie potrafię nikogo wyzywać i to ja robię dużo na tym terenie, żeby mnie i moim sąsiadom żyło się lepej, ale jako jednostka mogę niewiele, dlatego pragnę włączyć do tego osoby z zewnątrz. Nic z naszej dyskusji dobrego nie będzie, pomimo wszystko życzę panu dobrego sąsiedztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Do Pani koral35 03.08.06, 21:31 bo to się q...a nazwywa SOLIDARNOŚĆ-ta z 1980 r.tak miło było wspólnie "walczyć" z komuną.tak górnolotnie,wspólnie,zloty gwiazdziste,strajki. komuny zabrakło-to biedni-nasi solidarnościowi wspókltowarzysze walki- NA ŚMIETNIK. Odpowiedz Link Zgłoś
lynks80 Re: Do Pani koral35 04.08.06, 08:40 Nie znam sprawy wiec nie bede zajmowal tu jakis stanowisk bo jezeli faktycznie to ich własnosc to też ich swiete prawo sie odgrodzic, chce tylko powiedziec że getto to jest po tej"lepszej" stronie płotu nie Waszej, chca sie zamykac to niech sie zamykaja. mnie osobiscie stac bylo na zakup mieszkania na zamknietym osiedlu mimo to kupilem mieszkanie w przedwojennej kamienicy na Szmulkach i wole towarzystwo tych "meneli z jabolami" niż szczurów zamknietych swoich wlasnych swiatach. Jako ciekawostke podam że w kilka tygodni po wprowadzeniu na szmulki zapomnialem zamknac okno w samochodzie i tu ci uwazajacy sie za lepszych pewnie sie zdziwia ale jeden z takich "meneli" przyszedl do mojego mieszkania i mi o tym powiedział, jak mieszkałem wynajmowanym mieszkaniu na zamknietym osiedlu to jak mi wperdzielili szybe (mimo swietnej ochrony za ktora placilem) i wszystko ukradli co stanowilo jakakolwiek wartosc ze srodka to nikt na to nie zwrocil uwagi i zobaczylem to dopiero rano. Podobnie było gdy raz jakas grupa pijanych wyrostków w nocy zaczela niszczyc samochody stojace na ulicy, to wlasnie Ci tubylczy "menele" sprali ich po pyskach a potem stali nad nim az laskawie po 30 minutach przyjechal patrol, jakos nie potrafie sobie wyobrazic takiej sytacji na wspanialym zamknietym osiedlu zeby ktos sie przeja cudza wlasnoscia w zakresie wiekszym niz teefon do ochorny czy na policje. Ktos pewnie powie ze wyjatki potwierdzajace regule ale ja juz wole te wyjatki niz mieszkac ogrodzony płotem od reszty swiata Odpowiedz Link Zgłoś
1for2 Re: Do Pani koral35 05.08.06, 00:09 Przeczytałyśmy wszystkie posty i włos zjeżył nam się na głowach. Jestesmy prażankami od urodzenia (45 i 21 lat).Mieszkałysmy na Pradze II (okolice pl.Hallera, a obecnie Ząbkowskiej róg Brzeskiej. Dziwi nas, że "kulturalni" ludzie zza płotu mieszają się z menelstwem i taką jak my chołotą. Czy ich ktos tu zapraszał albo zmuszał do zamieszkania???? Sami sobie kupili getta, bo nie stac ich było na większy wydatek, a mieszkania na Pradze sa najtańsze w całej Warszawie. Największa bieda, gdy w domu sławojka, a na wczasach oczekuje się warunków na miarę czterogwiazdkowego hotelu :). Czy na lewym brzegu Wisły nie budują mieszkań dla takich jak Wy inteligentnych i kulturalnych ludzi? Praga rządzi się swoimi zasadami - jezeli się tylko chce mozna je zrozumieć, a co wiecej zaakceptować. Niestety stawianie płotów pogłębia antagonizmy i wyzwala negatywne emocje, a sprzedane po ojcach hektary nie dają prawa do prostackiej i nowobogackiej nonszalancji. Spójrzcie dookoła i pomyślcie, ze jutro wy mozecie stracić pracę, pozostać bez środków do życia w tym prorodzinnym kraju. Oby do tego czasu wasze dzieci zdołały dorosnąć, bo inaczej czeka ich los taki jak tych, którzy dziś wzbudzają Wasze obrzydzenie. Pozdrowienia od prażanek :) Odpowiedz Link Zgłoś
koral35 Re: Do mediów-getto na Pradze. 07.08.06, 11:46 Drogie Panie, bardzo ładnie to napisałyscie. Podpisuję sie calym sercem pod Waszym postem.Jestem zdania, że wojen to mamy dość na świecie. Na podwórku byłoby dobrze, żeby nasze dzieci bawiły się ze sobą, a nie toczyły wojnę. Pozdrawiam Prażanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosa Re: Do mediów-getto na Pradze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 15:05 Macie jakieś problemy do ludzi z Warszawy, czyli z lewej strony Wisły? Jeśli nie to proszę nie szydzić m.in. ze mnie. Prażanie się znaleźli wielce kulturalni i przywiązani do ziemi. Cała Praga to dla mnie getto. Na zakończenie dodam, że właśnie wczoraj banda prażan napadła na mojego syna i jego dwóch kolegów. Po prostu szli ulicą, Targową. Obili im buzie, kopnęli w brzuch i zabrali portfel, komórkę. A inni prażanie? Nic. Widać popierają swoich. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melchior Re: Do mediów-getto na Pradze. IP: *.devs.futuro.pl 08.08.06, 20:35 Rosa, o czym Ty mówisz? To raczej wy macie problemy z tozsamoscią. Odpowiedz Link Zgłoś
1for2 Re: Do mediów-getto na Pradze. 08.08.06, 20:47 Współczuję z powodu syna i na to nikt normalny nie daje przyzwolenia. Takie rzeczy niestety nie dotyczą tylko i wyłącznie tej częsci Warszawy. We wszystkich kwestiach należy zachować obiektywizm. Czy Rosa wylegitymowałaś tych łobuzów, bo twierdzisz że była to "banda prażan" A może byli to ursynowscy blokersi? Za daleko posuwasz się w swoich pretensjach. "A inni prażanie? Nic. Widać popierają swoich". Myślenie rzekłabym prymitywne i pozbawione sensu, nie warto z nim polemizować. Mam nadzieję, że nie mieszkasz w tym gettcie, a Twój syn odbywał tylko krajoznawcza wycieczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Do mediów-getto na Pradze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 01:45 Praga to nie jest Warszawa?? a Mokotów i Ursynów, które istniają od niedawna, a jeszcze kilkadziesiąt lat temu większość terenu zajmowały łąki i pastwiska? Zresztą wystarczy spojrzeć na statystyki-na Pradze Pn mieszka ponad 50% rodowitych warszawiaków, a na Ursynowie, czy Mokotowie osoby, które w Warszawie się nie urodziły. Po prostu wielki zobiektywizowany podział...ale śmieszne jest jedno...podczas, gdy dojazd do Ronda Dmowskiego, czy Starego Miasta z mojej okolicy zajmuje 8-10 minut (samochodem z 5), ludzie zamieszkujący, w innych częściach miasta (jakże warszawskich), stoją w korkach po 45 minut ;)) Stereotypy świadczą o małych zdolnościach intelektualnych-mózg nie chce się męczyć, więc woli myśleć według schematów wykształconych w dzieciństwie-po co analizować sytuację, jeśli jest ona już zdefiniowana w przeszłości? więc jeśli kogoś okradną na Pradze to-"oczywiście, bo to Praga", a jeśli na Mokotowie- "przyjechali z Pragi, u siebie nie będą kraść". Mi skradziono telefon komórkowy w Śródmieściu...poza tym widuję pijaczków z tanim winem, zaczepiających przechodniów w okolicy Clubu70, nieopodal Ronda ONZ, czy o czymś to świadczy? Jednostkowe doświadczenia składają się na biografię, ale nie na rzetelne wnioskowanie o rzeczywistości, do tego trzeba mieć dowody i pogłębione badania, a nie "syna sąsiadki" "matkę koleżanki" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Do mediów-getto na Pradze. IP: *.eranet.pl 07.10.06, 18:51 a mojego brata pobilla banda z Ochoty,ktory tez po prostu szedł i nikt rowniez nie zareagowal. Widocznie tez sie popieraja. Odpowiedz Link Zgłoś
1for2 Re: Do mediów-getto na Pradze. 08.08.06, 20:55 Dzięki koral35. Nikogo nie miałysmy zamiaru obrażać jak sugeruje Rosa. Tu chodzi o zwykłe stosunki między ludźmi. Getta nie tworzą sie same. Szkoda, że nasze katolickie społeczeństwo nie kieruje się zasadą "miłuj bliźniego jak siebie samego" Pozdrawiamy wszystkich normalnych mieszkańców Pragi - prażanki :) Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Sprzedam worki z piaskiem 09.10.06, 11:24 Zainteresowanym sprzedam worki z piaskiem - są idealne, aby obłożyć nimi swoej domy oraz obszar wzdłuż płotu, aby uchronić się jeszcze lepiej przed zewnętrznym zagrodzeniem. Mogę sprzedać także drut kolczasty, noktowizory oraz elementy do wzneisienia wieżyczki strzelniczej. A wtedy niestraszni będą Wam żadni tubylcy, będziecie mogli jeszcze lepiej chronić Wasz lepszy świat. Odpowiedz Link Zgłoś