Dodaj do ulubionych

Co zamiast kawy?

IP: *.cec.eu.int 07.08.03, 11:59
Kochani Grupowicze,
Wlasnie po raz kolejny przeczytalam, ze picie kawy bardzo zle wplywa na
cellulite. Co zatem pic zamiast kawy, co mialoby podobne wlasciwosci ozywcze:)
Slyszalam kiedys o jakim srodku z Ameryki Pld - guarama, czy cos podobnego,
ktory ma dzialanie podobne do kawy.
dajcie znac gdyby cos przyszlo Wam do glowy,
z gory wielkie dzieki
Magda
Obserwuj wątek
    • Gość: monika Re: Co zamiast kawy? IP: *.direcpceu.com 07.08.03, 12:11
      Ja piję kawę sojową waniliową - dla smaku i bombillę - zawiera kofeinę
      Pozdrawiam
    • jogger Re: Co zamiast kawy? 07.08.03, 17:08
      Guarana jest w kapsułkach, ale też z Pd. Am. jest yerba mate - ziele
      zawierające kofeinę i teinę. Jest w sprzedaży p.n. Yer-Vita, przypomina mocną
      zieloną herbatę.
    • Gość: ursi Re: Co zamiast kawy? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.03, 19:14
      Dla mnie picie kawy to rytuał, od którego nie potrafię i chyba nie chcę się
      uwolnić. Ktoś powie - to nałóg. Zgadzam się ale to mój jedyny nałóg. Jeśli i Ty
      tak podchodzisz do picia kawy, to trudno będzie Ci ją czymś zastąpić :-).
      Pozdrawiam.
      • Gość: mouchi Re: Co zamiast kawy? IP: *.acn.pl 21.08.03, 16:08
        Gość portalu: ursi napisał(a):

> Dla mnie picie kawy to rytuał, od którego nie potrafię i chyba nie chcę się
        > uwolnić. Ktoś powie - to nałóg. Zgadzam się ale to mój jedyny nałóg. Jeśli i
        Ty
        >
        > tak podchodzisz do picia kawy, to trudno będzie Ci ją czymś zastąpić :-).
        > Pozdrawiam.

Boże, nie ma takiej rzeczy dla której odmówiłabym sobie porannej kawusi.
        Ludzie, nie wariujcie w imię jakichś tam wymysłów. Pewnie, że trzeba żyć zdrowo
        i takie tam, ale to oznacza pewną kontrolę nad swoimi zachciankami a nie
        katowanie się i odmawianie sobie rzeczy, które sprawiają nam przyjemność.
        No, chyba, że tej kawy to za specjalnie nie lubisz... :)
    • jogger Re: Co zamiast kawy? 11.08.03, 19:36
      > Wlasnie po raz kolejny przeczytalam, ze picie kawy bardzo zle wplywa na
      > cellulite.

Kawa na czczo powoduje spalanie tłuszczu, więc chyba szkodzi cellulitowi %-) i
      cellulitowi jest bardzo przykro :-)))
      • Gość: ursi Re: Co zamiast kawy? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 13:20
        jogger napisał:

> > Wlasnie po raz kolejny przeczytalam, ze picie kawy bardzo zle wplywa na
        > > cellulite.
        >
        > Kawa na czczo powoduje spalanie tłuszczu, więc chyba szkodzi cellulitowi %-)
        i
        > cellulitowi jest bardzo przykro :-)))
        A to ciekawa informacja i jeszcze bardziej mobilizująca dla mnie aby nie
        porzucać kawy. Jestem tylko ciekawa, czy nie przynosi innych ubocznych skutków
        (mam na myśli picie kawy na czczo). Jogger jesteś dla mnie autorytetem :-D.
        • jogger Re: Co zamiast kawy? 12.08.03, 16:51
          Kawę jako śniadanie przejąłem z diety kopenhaskiej i działa znakomicie. Piję
          kawę Astry niedrażniącą żołądka.
          • Gość: ursi Re: Co zamiast kawy? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 10:26
            jogger napisał:

> Kawę jako śniadanie przejąłem z diety kopenhaskiej i działa znakomicie. Piję
            > kawę Astry niedrażniącą żołądka.
            Skoro już temat zmienił się z "Co zamiast kawy" na "Jaka kawa?" to ja piję
            Lavazza z ekspresu ciśnieniowego. Mama nadzieję, że jest zdrowa, bo mnie
            smakuje bardzo.
          • Gość: magda Re: Co zamiast kawy? IP: *.cec.eu.int 13.08.03, 15:04
            no wlasnie, to draznienie zoladka - jak pije na czczo to sie potem pol dnia
            skrecam z bolu, ale moze z ta Astra sprobowac.
            dzieki za pomoc
            • Gość: Marta Re: Co zamiast kawy? IP: w3cache:* / 192.168.20.* 18.08.03, 08:40
              Ja słyszałam że, kawa źle wpływa na krążenie tak samo jak np.papierosy i przez
              to przyczynia sie do powstawania cellulitu, ale z drugiej strony kawa na czczo
              przyczynia się do spalania tłuszczu więc może nie jest tak źle??
    • Gość: Marta Re: Co zamiast kawy? IP: *.osk.pl / 192.168.3.* 21.08.03, 15:10
      Jest taka herbata z guarana. Plywaja w niej jakies dziwne rosliny:) ale jest
      dobra i faktycznie ma duzo kofeiny.
      • Gość: echo Re: Co zamiast kawy? IP: *.icpnet.pl 21.08.03, 23:15
        Gość portalu: Marta napisał(a):

> Jest taka herbata z guarana. Plywaja w niej jakies dziwne rosliny:) ale jest
        > dobra i faktycznie ma duzo kofeiny.

a mozesz podac dokladną nazwę tej herbaty ? albo producenta ?
        pozdr.
    • aga3030 Re: Co zamiast kawy? 13.04.22, 22:27
      Zamiast kawy polecam yerba mate. Najlepiej jakas pobudzające. Na krolzieleni maja duzy wybór i te klasyczne jak i pobudzające które są jak dla mnie lepsze niż kawa.
    • bozenaevil Re: Co zamiast kawy? 30.04.22, 20:36
      Zielona herbata jest bogata w kofeinę
    • krakkrakusek1au Re: Co zamiast kawy? 27.04.23, 03:01
      Polecam mleko zsiadłe/"kwaśne", wodę z kranu przegotowaná i ochłodzoná z dodatkiem małej ilości soku z cytryny, napar z pokrzywy i niesłodzone kakao (-tego to nie więcej niż 1 szklankę/dzień)..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka