Dodaj do ulubionych

Złodzieje terroryzują naszą okolicę

30.03.06, 10:39
Szczerze mówiąc mam juz tego dosyć! Wczoraj dowiedziałem się, że znowu
okradli sąsiada. Ukradli mu samochód. Dlaczego policja nic nie robi, czemu
nie organizuje jakiś pułapek, prowokacji? Mieszkałem na Ostródzkiej 26lat i
czułem się bezpieczny, a w momencie gdy tylko przeprowadziłem się na Juranda
boje sie wychodzić na dłużej z domu. W listopadzie ubiegłego roku ukradli mi
całe wyposażenie kuchni i łazienki a w styczniu jakiś idiota ukradł mi
drewniane odpady z garażu. Ręce opadają sad(.
Obserwuj wątek
    • compet_pl Re: Złodzieje terroryzują naszą okolicę 31.03.06, 00:46
      Wokół jeden wielki plac budowy. Domów i ludzi przybywa. Niestety przybywa też
      złodziei, którzy maja ochotę na nasz dobytek. Trzeba się zabezpieczać, aby
      utrudnić złodziejowi pracę. Jest to niestety kosztowne a jak złodziej będzie
      chciał, to i tak nas niestety okradnie. U mnie też są już ślady prób włamania
      przy oknach. Na szczęście ich nie sforsowali.

Tak z ciekawości, jeśli mogę się spytać oczywiście. Czy ten okradziony sąsiad
      miał monitoring? A alarm zewnętrzny?
      • mieszbia Re: Złodzieje terroryzują naszą okolicę 31.03.06, 08:49
        Razem z sąsiadami umówiliśmy się,że będziemy zwracać uwagę na zatrzymujące się
        w pobliżu samochody.Szczególnie wieczorem lub nocą(nie całą oczywiście)
        obserwujemy stojące dłuższy czas auta.Mamy zaprzyjaźnionego policjanta i w
        razie jakiś niepokojów możemy skontaktować się z nim telefonicznie.
        Dobrosąsiedzkie kontakty mogą zmniejszyć prawdopodobieństwo kradzieży.
        • s.piotrek Re: Złodzieje terroryzują naszą okolicę 01.04.06, 10:59
          Jest to pewien pomysł. Ja z sąsiadem wymieniliśmy sie telefonami i jak coś
          zauwazamy podejrzanego to sie informujemy nawzajem. Bardzo bym chciał
          zintegrować się z resztą sąsiadów, ale niestety nie zawsze jest na to czas.
          Pozdrawiam
          • f.l.y Re: Złodzieje terroryzują naszą okolicę 04.04.06, 22:43
            nie wiem czy to złodzieje, ale mój syn widział dzisiaj wieczorem ok. 21 szej
            trzech chłopaków w kominiarkach na twarzach, ubranych na ciemno od srony
            kanałku ul.Lapońska i Jesiennych Liści /po stronie osiedla Brzeziny Willowe/
            obserwowali te żółte domki po czym wrócili się do ul.Wspólczesnej...

ze swojej strony zgłoszę ten fakt w ochronie Brzezin...ale dobrze by było, żeby
            sąsiedzi faktycznie zwracali uwagę nie tylko na swoje domy...
            • f.l.y Re: Złodzieje terroryzują naszą okolicę 05.04.06, 10:48
              przed północą policja chodziła po tych krzakach z latarkami i czegoś szukali...
      • s.piotrek Re: Złodzieje terroryzują naszą okolicę 01.04.06, 10:53
        Niestety nie mial alarmu zewnetrzego. Ale wewnetrzny tak.
        • kika1313 Re: Złodzieje terroryzują naszą okolicę 05.04.06, 19:55
          U nas tez byly proby wlamania. Ale sie gowniarzom nie powidlo dzieki solid'owi!
          Zalorzylismy czujki zewnetrzne, wokol calego domu, a ekipa pojawia sie w ciagu
          1 minuty!!! Nic sie zrobi z tym bandyctwem, a policja to sie tylko osmiesza!
          Nawet lapiac takiego zlodziejaszka, nic mu nie zrobia, bo jest za mala
          szkodliwosc czynu. Czujki zewnetrzne nie sa tanie, ale skuteczne. Polecam, bo
          wyprobowane!!!
    • compet_pl Podobno wczoraj bylo wlamanie na Współczesnej 05.04.06, 20:45
      f.l.y napisała:
      > nie wiem czy to złodzieje, ale mój syn widział dzisiaj wieczorem ok. 21 szej
      > trzech chłopaków w kominiarkach na twarzach, ubranych na ciemno od srony
      > kanałku ul.Lapońska i Jesiennych Liści /po stronie osiedla Brzeziny Willowe/
      > obserwowali te żółte domki po czym wrócili się do ul.Wspólczesnej...

> przed północą policja chodziła po tych krzakach z latarkami i czegoś
      szukali...

Dowiedziałem się dzisiaj, że podobno było wtedy włamanie do jednego z domów
      przy Współczesnej.

F.l.y, myślę, że warto ten fakt zgłosić na Policję. Może ułatwi im to trochę
      szukanie złodziei.
      • f.l.y Re: Podobno wczoraj bylo wlamanie na Współczesnej 06.04.06, 09:05
        compet_pl napisał:
        > Dowiedziałem się dzisiaj, że podobno było wtedy włamanie do jednego z domów
        > przy Współczesnej.
        >
        > F.l.y, myślę, że warto ten fakt zgłosić na Policję. Może ułatwi im to trochę
        > szukanie złodziei.
        ===
        policja już wie...
        mój syn powiedział im o tym, ale nie zapytał czego szukają i dlaczego....
        • alinak Re: Podobno wczoraj bylo wlamanie na Współczesnej 11.04.06, 15:55
          wczoraj tz 10 .04. bylo wlamanie na wikingu III. alarm wewnetrzny zadziałal i
          Solid byl za 3 min. Niestety zlodzieje zwiali. Powiadomiono policje która
          stwierdziła... że to normalne bo Białołeka to eldorado dla zlodziei i tyle!
          Chyba jesteśmy bezsilni
          • agnieszka_tw "bezsilna" policja 17.04.06, 21:55
            To nam pod koniec marca skradziono samochód. Policja potraktowała sprawę bardzo
            na luzie. Dopytywała o kolor wzorka na tapicerce, ale zupełnie nie interesowała
            się sposobem wejścia na posesję złodzieji ani tym, że w przeddzień jakieś
            osobniki w żuku oglądały naszą bramę.

Mam ochotę napisać o tym w jakiejś lokalnej prasie np. Echa Białołęki. Może
            chociaż się policjanci zawstydzą ... Jak sądzicie ?
    • blue_jean Re: Złodzieje terroryzują naszą okolicę 26.07.06, 09:19
      Podnoszę wątek, bo w ciągu dwóch tygodni w moim bezpośrednim sąsiedztwie na
      Vikingu III były trzy włamania, a raczej dwie próby (złodzieje uciekli, gdy się
      okazało, że domownicy jednak są w domu), a jedno skuteczne (domownicy byli
      wreszcie na wakacjach...)

Taaa... Fajnie się mieszka na Białołęce...

Nowe osiedla = nowe "miejsca pracy" dla miejscowych i przyjezdnych
      złodziejaszków?...
      • f.l.y Re: Złodzieje terroryzują naszą okolicę 28.07.06, 13:04
        może zadam głupie pytanie, ale jestem ciekawa: czy vikingi mają 'swoją' ochronę?
        właściwie każdej nocy słychać właczające się alarmy....
        • blue_jean Re: Złodzieje terroryzują naszą okolicę 30.07.06, 12:22
          Mają, jak najbardziej. Ale też i są indywidualne, o których zdarza się
          niektórym domownikom zapomnieć np. gdy półśpiąc idą w nocy siusiu lub pić. wink

Oby alarmy tylko z takich powodów wyły, a raczej oby nie trzeba było ich w
          ogóle włączać... uncertain
          • f.l.y Re: Złodzieje terroryzują naszą okolicę 31.07.06, 09:05
            z tymi alarmami jest tak, że co jakis czas wyje jeden za drugim, przy takim
            nasileniu wycia, po pewnym czsie przestajemy reagować na ich włączanie się....
    • marynarz_papay Re: Złodzieje terroryzują naszą okolicę 14.12.06, 15:52
      A alarm z monitoringiem masz??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka