Dodaj do ulubionych

Przesylanie pieniedzy do Polski

22.06.06, 10:50
I znowu mam klopot organizacyjno-bytowy...
Musze szybko przeslac pieniadze do Polski. Macie jakis sprawdzony, szybki i
niedrogi sposob jak to zrobic. Pomozcie prosze,bo mojej mamie grozi umarcie z
glodu (zostala okradziona z ostatnich pieniedzy,w srodku dnia, w miejscu
publicznym, facet wymusil na niej kase,a ona bojac sie o zycie jemu dala-
sprawa na policji,ale kasy na zycie brak)
Obserwuj wątek
    • lol21ndm Re: Przesylanie pieniedzy do Polski 22.06.06, 11:02
      Western Union - nie wiem, czy niedrogi... ale szybki.
    • mamaliv Re: Przesylanie pieniedzy do Polski 22.06.06, 11:04
      Najszybciej jest przez Western Union i chyba najtaniej. Poszukaj na necie
      najblizszego punktu. Twoja mama bedzie mogla odebrac pieniazki juz moment po
      ich wyslaniu :-). Bedziesz jej musiala tylko podac dokladna kwote, ktora
      wysylasz bo mama bedzie musiala wypelnic formulasz i tam ja wpisac. Poszukaj
      tez dla mamy punktu w Polsce zeby zaoszczedzic jej biegania.W Polsce
      najczesciej zanjduja sie w bankach. Pozdrawiam.
    • marcia113 Re: Przesylanie pieniedzy do Polski 22.06.06, 11:55
      Jesli chce przeslac z konta angielskiego na konto polskie to polecam firme
      Grosik, robisz przelew na ich konto w HSBC, dzwonisz podajesz dane gdzie maja
      przeslac pieniadze i na drugi dzien pieniadze sa na koncie polskim. Oplata
      niezaleznie od kwoty to 4 F za przelew. Ja wczoraj robilam przelewik, dzis
      powinien byc na polskim koncie:) jak chcesz na nich namiary to pisz:)
    • dorcia1982 Re: Przesylanie pieniedzy do Polski 22.06.06, 12:10
      czesc marcia, mogłabyś podać dokładne dane tej usługi przez firme grosik, nigdy
      nie wysyłałam , czy jest to pewne źródło pieniadze nie wsiaknał gdzies, jak
      mozesz to podaj na kogo ten przelew zrobic i jakies namiary na ta firme, dzieki
      wielkie
      • yadrall Re: Przesylanie pieniedzy do Polski 22.06.06, 12:18
        Ta irma Grosik brzmi bardzo interesujaco,a do tego koszt 4£ za przelew to
        tanizna w porownaniu np.z Money Gram (przez poczte) czy Western Union gdzie za
        przelew 200-300£ chca ok 25£. Podaj jakies szczegoly i jak to zalatwic. Bede
        wdzieczna.
    • marcia113 Re: Przesylanie pieniedzy do Polski 22.06.06, 12:46
      To polska firma w Londynie. nr tel. 01908277342 zadzwon przed przelewem zeby
      dowiedziec sie dokladnie jak to wyglada, podadza Ci tez nr swojego konta i
      przemila Pani po POLSKU powie Ci jak to wyglada. Ja wczoraj tam dzwonilam
      potwierdzalam przelew, naprawde jestem zadowolona:) no i... mowia po polsku wiec
      nie ma zadnego problemu:) Moi znajomi duzo razy juz tak wysylali pieniadze do
      polski wiec sprawdzony sposob, ja wysylalam wczoraj pierwszy raz:)
      • yadrall Re: Przesylanie pieniedzy do Polski 22.06.06, 12:48
        Dzieki piekne! Dwa pytanka:
        -czy ten przelew mozna zrobic z inneg miasta niz Londyn?
        -czy ten nmer telefonu jest juz z kierunkowym do Londynu czy tez neszcze trzeba
        cos dostawic?
        • marcia113 Re: Przesylanie pieniedzy do Polski 22.06.06, 12:54
          No pewnie, ja nie mieszkam w Londynie:) a co do nr telefonu to z kierunkowym, ja
          z komorki dzownilam, nie mam w UK telefonu stacjonarnego.
          • yadrall Re: Przesylanie pieniedzy do Polski 22.06.06, 13:10
            No, wlasnie my tez nie mamy telefonu stacjonarnego,wiec podalam mamie numeryi
            niech podzwoni z Polski.Dowiesie co i jak i meilem przesle mi informacje.
            Niemniej dziekuje za info i numer telefonu.
            • dorcia1982 Re: Przesylanie pieniedzy do Polski 22.06.06, 16:26
              ja równiez dziekuje za numer
    • kraxa dziwczyny prosze o odpowiedz 16.08.06, 16:59
      Czy zadna z Was nie miala klopotow z firma Grosik? Bo ja wlasnie zaczynam cos
      podejrzewac- kase przelalam na ich konto 5 sierpnia a "przemila pani" po
      drugiesj stronie telefonicznego kabla twierdzi, ze dotad ich nie otrzymali.
      Bylam dzis w moim banku i otrzymalam zapewnienie, ze pieniadze opuscily moje
      konto 11 dni temu- zaczynam sie martwic :-(
      • yadrall Re: dziwczyny prosze o odpowiedz 16.08.06, 17:23
        Ja raz kozystalam z ich uslugi i wszystko bylo ok. Tyle,ze ja nie robilam
        przelewem,a wplacalam pieniadze bezposrednio na ich konto(gotowke). Moze gdzie
        wdarl sie blad i pieniadze gdzie utknely? Ostatnio moj znajomy szukal
        pieniedzyktore wyslal rodzinie do Pl (przelew z banku do banku). Cala operacja
        zajela mu ponad mieiac!!! Pieniadze sie znalazly na innym koncie,ale zostaly
        zwrocone.
        • kraxa yadrall podaj mi prosze zatem numer konta 16.08.06, 17:24
          na jaki Ty wpalacalas, jesli go oczywiscie masz. Moze rzeczywiscie gdzies sie
          kropnelam...
          • yadrall Re: yadrall podaj mi prosze zatem numer konta 17.08.06, 18:07
            Mialabym powazny problem ze znlezieniem tego numeru... Ale z tego co juz
            czytalam na inym forum sprawa sie wyjasnila i juz wszystko ok. Zgadza sie? Jak
            nie to daj znac bede szukala tego numeru.
            • kraxa dzieki, mam nadzieje 17.08.06, 18:22
              ze sie wyjasnilo...Pani przyznala, ze pieniadze od tygodnia byly na koncie,
              tylko ona nie mogla ich "zidentyfikowac"????Dziwne, ale licze na to, ze jej
              zapewienie, ze kasa wyszla dzis do polski jest tym razem prawdziwe. Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka