Dodaj do ulubionych

Wyszła z domu i nie wróciła

24.01.07, 12:55
Paulina zam. w Kłobucku - 14 lat, 174 cm wzrostu, niebieskie oczy, szatynka.
Wygląda na starszą niż jest w rzeczywistości.Wczoraj wyszła z domu i do tej
pory nie wróciła. Ubrana w czarną kurtkę , spodnie dżinsowe niebieskie,
brązowe buty, na ramieniu czarna torba na brązowym pasku. Rodzice Pauliny już
rozklejają plakaty w Częstochowie. Prosimy o pomoc. Podejrzewamy że może być
u kogoś w Częstochowie.
Obserwuj wątek
    • Gość: . do redakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 13:05
      czy zostało to zgłoszone na policji? jeżeli nie -to moderator zlikwidować wpis.
      • efemerydy Re: do redakcji 24.01.07, 13:13
        Policja, szkoła i wszyscy którzy mogą pomóc są powiadomieni. Wczoraj wyszła i
        slad się urywa. Nikt nic nie widział, nikt nic nie wie.
        • Gość: . Re: do redakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 13:26
          pomóc mogą również jeszcze nie powiadomieni.Mało informacjidot.rysopisu,może fotka?
          ----
          jest zamieszczona inf.na stronie policji?
          • Gość: warren Re: do redakcji IP: *.prio138.trustnet.pl 24.01.07, 13:35
            to na piątek wieczór do depo dotrze...
          • efemerydy Re: do redakcji 24.01.07, 13:36
            Przykro mi , ale nie mogę wrzucić tu fotki bo jej nie mam. Tak jak napisałam
            wcześniej- rodzice Pauliny rozklejają w Częstochowie plakaty ze zdjęciem. Wiemy
            że bywała w Realu, na Jasnej Górze, może i w innych marketach ktoś ją widział.
            Jeszcze myślę sobie o akademikach, ale wydaje mi się że na to jest zbyt młoda.
            Gdzieś musiała spędzić noc. Tylko gdzie?
    • efemerydy Re: Wyszła z domu i nie wróciła 24.01.07, 17:28
      Szukamy technika - magika który mógłby zająć się jej telefonem i kartami. Przed
      zaginięciem niestety skasowała wszystkie sms-y. Poza tym może udałoby się w
      jakiś sposób odtworzyć zapisy połączeń. Podejrzewamy w tym wszystkim udział
      jakiejś starszej osoby (mężczyzny).
      • Gość: mieszkaniec cz-wa Re: Wyszła z domu i nie wróciła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 18:28
        Zanieś ten telefon na policje.Jesli policja zajęła się tą sprawa to ich technik
        zajmie się odzyskaniem utraconych sms.
        • usser Re: Wyszła z domu i nie wróciła 24.01.07, 18:34
          Watpie aby taki magik sie znalaz. Ale moge sie mylic. Chyba jedyna nadzieja to nakaz prokuratora i wydanie przez operatora bilingu polaczen no i smsow.
          • efemerydy Re: Wyszła z domu i nie wróciła 24.01.07, 18:50
            Jutro zamierzamy tak zrobić tylko cały problem w tym że może to zbyt długo
            trwać, a czas niestety dział na naszą niekorzyść.
            • Gość: marcin_czwa Re: Wyszła z domu i nie wróciła IP: *.21.pl 24.01.07, 19:00
              Odzyskiwanie danych w tym przypadku to może być moment. Ważniejsze jest kto się
              tym będzie zajmował. Ta firma www.ontrack.pl/ może to zrobić od ręki.
              Oczywiście nie mam nic wspólnego z firmą Ontrack, oni są po prostu najbardziej
              znani i profesjonalni. Zawsze pozostaje też jakiś serwis telefonów w Cz-wie i
              gość ze smykałką do takich rzeczy.
          • Gość: marcin_czwa Re: Wyszła z domu i nie wróciła IP: *.21.pl 24.01.07, 18:53
            Usser są tacy panowie, którzy za grube pieniądze odzyskają dane nawet ze
            zniszczonego sprzętu i po wielokrotnym formatowaniu. Skasowanie jednokrotne nic
            nie daje. Tak było też z tą 14-latką, która się powiesiła, po tym gdy jej
            koledzy ją rozbierali i nagrywali na komórkę. Film został odzyskany w 100%.
    • diabel_piszczalka Zaginęła Paula - zdjęcie 24.01.07, 20:09
      Zaginęła Paula - zdjęcie
      • efemerydy Re: Zaginęła Paula - zdjęcie 24.01.07, 20:41
        Dzięki wielkie za link do zdjęcia. Zaglądam tu od czasu do czasu, bo wciąż z
        rodzicami Pauli zastanawiamy się co jeszcze możemy zrobić.I jedyne co w tej
        chwili czujemy to bezradność. To straszne uczucie. Jestem tylko ich sąsiadką i
        choć mam dwoje dzieci nie potrafię nawet wyobrazić sobie co oni czują. Mogę
        tylko podejrzewać jakie emocje nimi targają.
      • Gość: jola Re: Zaginęła Paula - zdjęcie IP: 80.54.169.* 25.01.07, 21:08
        ale jaka ladna dziewczyna moze ktos ja opetal ,bo naprawde ladna ,zal mi tylko
        jej rodzoicow bo sama jestem matka dwojki doroslych dzieci i zdaje sobie
        sprawe z tego , jaki czlowiek w tym momencie jest bezradny a moze miala
        problemy w szkole bo teraz konczy sie semestr cos okropnego
      • Gość: a_siek Re: Zaginęła Paula - zdjęcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 22:44
        bardzo charakterystyczna twarz...no ja nie widziałam Jej na pewno, al mam
        nadzieje że się znajdzie cała i zdrowa.trzymam kciuki...
    • efemerydy Re: Wyszła z domu i nie wróciła 24.01.07, 21:59
      Wersja ze starszą osobą upadła. Osoba, której numer telefonu miała Paula
      zapisany, przedstawiła się, podała adres. Naszym zdaniem jest już poza
      podejrzeniem. Tak jeszcze się zastanawiamy nad jakąś sektą. Paula do niedawna
      była osobą bardzo wierzącą a ostatnimi czasy, jak twierdzą jej rodzice,
      odwróciłą się od Kościoła. Czy w Cz-wie można spotkać ludzi którzy werbują tak
      młode osoby?

Mam do Pauli jeszcze kilka słów od rodziców - mają nadzieję że to przeczyta.

"Paulinko, prosimy daj znać że jesteś cała i zdrowa. Wróć do nas. Czekamy na
      Ciebie dzień i noc. Niczego się nie bój. Cokolwiek by to nie było damy sobie radę"

Serce mi pęka kiedy to piszę. Boję się o Paulę, boję się o jej rodzinę.
      • Gość: podbijacz Re: Wyszła z domu i nie wróciła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 23:28
        powodzenia zycze.. :( szukamy !!!
    • Gość: popsuty bojler Re: Wyszła z domu i nie wróciła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 23:32
      zrobiłem skana zdjęcia.pokarzę w szkole itd.może ktoś widział.powodzenia
      wszystkim szukającym!
      • Gość: czatownik Re: Wyszła z domu i nie wróciła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 23:34
        widze reakcje !! dziekuje !!!
    • marcelmilau Re: Wyszła z domu i nie wróciła 24.01.07, 23:40
      Proponuję żeby każdy z nas przesłał link do znajomych i powysyłał @ zawsze w
      jakich sposób pomożemy a nie kosztuje to przecież wiele.
      • Gość: czatownik Re: Wyszła z domu i nie wróciła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 23:41
        popieram !! dzieki za odzew !
        • independent-girl Re: Wyszła z domu i nie wróciła 24.01.07, 23:44
          Porozsyłałam gdzie mogłam linka...
          I warto podbijać co kilka(naście) minut ten wątek...
          • marcelmilau Re: Wyszła z domu i nie wróciła 24.01.07, 23:45
            ja też już wysłałem to w sumie moment a może ktoś widział i jakoś damy radę.
            Pozdrawiam.
            • independent-girl Re: Wyszła z domu i nie wróciła 24.01.07, 23:50
              A Gazeta nic nie umieści na stronie...? Nie wszyscy co trafią na miasta.gazeta.pl/czestochowa/0,0.html trafią też na to Forum...

• efemerydy Re: Wyszła z domu i nie wróciła 25.01.07, 08:09
      Noc minęła i nadal nic. Żadnego śladu Pauliny.
    • efemerydy Re: Wyszła z domu i nie wróciła 25.01.07, 17:51
      Rodzice Pauli przeglądali dzisiaj nagrania z dworca PKP. Na 90% są pewni że
      Paula wsiadała do pociągu do Łodzi Fabrycznej wczoraj ok godź.20. Miała w ręku
      kubek jednorazowy z napojem. Wynika z tego że pierwszą noc i wczorajszy dzień
      spędziła w Częstochowie.
      Panowie z SOK zachowali się wspaniale, pomagają jak tylko mogą. Należą im się
      gorące podziękowania. Niestety inne służby , przynajmniej ja odnoszę takie
      wrażenie, jakby mniej się przykładały. Wszystkim tu obecnym również bardzo
      dziękujemy za zaangażowanie.
      • diabel_piszczalka Re: Wyszła z domu i nie wróciła 25.01.07, 21:24
        To trzeba iść za tropem i umieścić wątek na
        forum Łódź .
    • Gość: ... Re: Wyszła z domu i nie wróciła IP: 80.54.171.* 25.01.07, 21:20
      Wypadadałoby załączyć jakieś zdjęcie.
      • Gość: jola Re: Wyszła z domu i nie wróciła IP: 80.54.169.* 25.01.07, 21:20
        zdjecie jest przeciez zamieszczone
    • Gość: jola Re: Wyszła z domu i nie wróciła IP: 80.54.169.* 25.01.07, 21:21
      fotoforum
      • Gość: gosc Re: Wyszła z domu i nie wróciła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 21:50
        No wyglada to na celowe i zaplanowane opuszczenie domu. Ciekawe jest to, ze noc
        spedzila w Czwie. Czy korzystala z komputera? GG ? Moze nalezy sprawdzic te
        rzeczy. Notatniki, moze prowadzila blog, moze korzystala z kont on-line i
        wiadomosci jeszcze na nich sa ?
        Lodz Fabryczna nie koniecznie musi byc tropem, chyba trzeba by bylo poogladac
        widok z kamer we wszystkich dworcach po drodze.
        Wspolczuje, ale mam nadzieje, ze ja znajdziecie.
        • Gość: sla Re: Wyszła z domu i nie wróciła IP: *.centertel.pl 25.01.07, 23:03
          Po drodze są tylko dwa dworce: Radomsko i Piotrków. Pociąg był pośpieszny.
          • independent-girl Re: Wyszła z domu i nie wróciła 25.01.07, 23:09
            Byle do góry wątek i byle do przodu poszukiwania...

• Gość: dav Re: Wyszła z domu i nie wróciła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 23:30
              może powiem Coś niestosownego ale lasce należy się lanie na gołe dupsko za takie
              fazy choć swoją drogą ktoś kto wsiada w pociąg jadący do Łodzi mając 14
              lat...nawiewając z domu...sam nie wiem... albo coś w domu nie teges albo może
              ktoś ja bardzo ładnie zmanipulował. wiecie faza typu nigdy nie wiesz kto siedzi
              po drugiej stronie.
              mam najszczersze nadzieje, że akcja skończy się pozytywnie.
    • efemerydy Re: Wyszła z domu i nie wróciła 26.01.07, 11:21
      Podbijam.
      • Gość: up Re: Wyszła z domu i nie wróciła IP: 195.205.202.* 26.01.07, 12:23
        up
        • Gość: UP Re: Wyszła z domu i nie wróciła IP: *.autocom.pl 26.01.07, 13:18
          UP
          • promyczekk_k Re: Wyszła z domu i nie wróciła 26.01.07, 18:33
            up
      • Gość: UP Re: Wyszła z domu i nie wróciła IP: *.autocom.pl 27.01.07, 08:43
        UP
    • Gość: ja Re: Wyszła z domu i nie wróciła IP: *.centertel.pl 26.01.07, 21:45
      up
      • Gość: Tomek Re Do efemerydy ! IP: *.prenet.pl 26.01.07, 23:28
        Zmieniłas zdanie o Częstochowianach i kwestii województwa bo nagle ton jakos
        złagodniał i milsza sie zrobiłas ? ? ?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=55702724&a=55732838
        • efemerydy Re: Re Do efemerydy ! 27.01.07, 00:43
          Tomaszku! To nie ten wątek! Szukaj mnie tam gdzie dyskusja o województwie, poza
          tym jakoś nie zuważyłam, żebym w tamtym wątku podnosiła głos. Jestem człek
          spokojny i zrównoważony, ale gdy naprawdę mnie wkurzysz to dopiero będziesz mógł
          się przekonać jak potrafię być nieprzyjna. Ale nie tu i nie teraz. Na tym kończę
          "rozmowę" z Tobą w tym miejscu.
      • Gość: dylematy Re: Wyszła z domu i nie wróciła IP: 217.153.246.* 27.01.07, 10:44
        up
    • Gość: ingl ti Re: Wyszła z domu i nie wróciła IP: 86.149.187.* 27.01.07, 11:51
      uuuuuppppppp!!!!!!!!!!!
      • hankahsz Re: Wyszła z domu i nie wróciła 27.01.07, 12:02
        up up up
        oby się znalazła...
    • efemerydy Re: Wyszła z domu i nie wróciła 27.01.07, 15:11
      Docierają do nas paskudne plotki jakoby Paula się odnalazła raz żywa, raz
      martwa. To jest coś strasznego dla jej rodziny. Nie mają ludzie sumienia.
      Chciałabym, żeby takim wstrętnym plotkarzom pypcie wylazły na jęzorach. Inne
      słowa cisną mi sie na usta, ale się powstrzymam. Walka z plotką to walka z
      wiatrakami. Może nie warto sobie strzępić języka.

Pauli nadal nie ma, a kidy się znajdzie od razu wszystkich o tym pinformuję.
    • efemerydy Re: Wyszła z domu i nie wróciła 27.01.07, 17:05
      Mam nadzieję że ten kto puścił tą beznadziejną plotę o odnalezieniu Pauli szybko
      to odszczeka. Ludzie! Akcja poszukiwawcza nadal trwa.
      • Gość: iza Re: Wyszła z domu i nie wróciła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 19:40
        a co z tym tropem że wsiadła do pociągu który jechał na łódź fabryczną????? a
        sprawdzaliście czy tam wysiadła????????
        trzymam kciuki za poszukiwania
        • Gość: Pysia Re: Wyszła z domu i nie wróciła IP: 80.48.49.* 27.01.07, 20:04
          Podbijam watek. Mam nadzije, ze sie znajdzie. Trzymam mocno kciuki. Pozdrawiam
        • efemerydy Re: Wyszła z domu i nie wróciła 27.01.07, 21:25
          W Radomsku, Piotrkowie Tryb.i Łodzi Fabryczej nie ma monitoringu. Poza tym, tak
          naprawdę to nie ma 100% pewności, że wsiadła do pociągu, bo nagranie w PKP jest
          poklatkowe i osobę widać mniej wiecej co 2 metry.Równie dobrze z tego peronu
          mogła wyjść z zasięgu kamery i odbić na Piłsudskiego. Osoby, które kontrolowły w
          pociągu, nie przypominają sobie Pauli, ale z drugiej strony okazało się, że do
          Piotrkowa nie zdążyły przejść całego składu. Paula mogłaby wysiąść w Radomsku
          albo w Piotrkowie. Wynika z tego że dziewczyna może być wszędzie. Może ktoś jej
          pomaga, może nie nie jest sama. Ona nigdy nigdzie nie wyjeżdżała, tym bardziej
          sama i daleko. W takim razie, można przypuszczać, że jeśli nie ma jej tak długo,
          to chyba ktoś jej pomaga.
    • efemerydy Re: Wyszła z domu i nie wróciła 27.01.07, 23:30
      Kochani! Paula już jest w domu!!!!!!!Skończyłam pisać poprzedni post i nagle
      wiadomość - znalazła się. Jest z nami! Musiałam ją zobaczyć żeby mieć pewność -
      dlatego tak długo zwlekałam. Bardzo, naprawdę bardzo chcę wszystkim podziękować
      za pomoc i wsparcie. Jesteście wspaniali!
      • Gość: gg Re: Wyszła z domu i nie wróciła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 23:39
        Bardzo sie ciesze ze sie znalazła. A co bylo powodem jej ucieczki?
        • Gość: ingl ti Re: Wyszła z domu i nie wróciła IP: 86.149.187.* 27.01.07, 23:52
          Gratulacje przede wszystkim ale prosze tez chocby skrotowo poinformowac reszte
          o co chodzilo z tym wypadem?

Nie to,by interesowaly mni eploty(TO TEZ)ale jestem mama malej dziewczynki i
          chce sie jakos przygotowac na przyszlosc-jak mozesz-Efemerydo to przestrzez..:)
      • marcelmilau Re: Wyszła z domu i nie wróciła 27.01.07, 23:54
        efemerydy napisała:

> Kochani! Paula już jest w domu!!!!!!!Skończyłam pisać poprzedni post i nagle
        > wiadomość - znalazła się. Jest z nami! Musiałam ją zobaczyć żeby mieć
        pewność
        > -
        > dlatego tak długo zwlekałam. Bardzo, naprawdę bardzo chcę wszystkim
        podziękować
        > za pomoc i wsparcie. Jesteście wspaniali!

Cieszymy się razem z Tobą.
        Pozdrawiam.
    • efemerydy Re: Wyszła z domu i nie wróciła 28.01.07, 00:50
      Pytacie co było powodem zniknięcia Paulinki. Nie wiem. I nie zamierzam pytać ani
      jej ani nikogo z jej rodziny. Jeśli zechcą to powiedzą, jeśli nie to nie. To nie
      jest dla mnie istotne.Ważne że są już razem. To bardzo osobista i bolesna dla
      nich sprawa. Jednego jestem pewna. Rodzina Pauliny to bardzo życzliwi i spokojni
      ludzie. Ciężko pracują i żyją skromnie, ale spokojnie. Znam ich od 6 lat.
      Paulinka dorasta na moich oczach i naprawdę to przemiła i spokojna dziewczyna.
      Dlatego też tak bardzo zaangażowaliśmy się w poszukiwania. Razem z innymi
      sąsiadami pomagaliśmy jak tylko się dało. Rodzina Paulinki w tych trudnych
      chwilach nie była sama. Teraz i ja wiem, że wokół mnie są ludzie na których w
      razie kłopotów będę mogła liczyć. Różnie bywa między sąsiadami, raz lepiej, raz
      gorzej ale najważniejsze z tego jest to, że tworzymy zgraną bandę.
      Wiem jeszcze jedno. Nie ma recepty na wychowanie dziecka. Coś co może nam się
      wydawać dobre okazuje się być złe i na odwrót. Sama mam dwoje dzieci - chłopcy 8
      i 2 lata. I kiedy sobie tak pomyślę ile jeszcze przede mną, to ogarnia mnie
      panika. Różnie w życiu bywa. Wydaje mi się że mam z dziećmi dobry kontakt, że
      wsztstko jest ok, ale może to tylko moje pobożne życzenia. Może tylko tak mi się
      wdaje. Może zasady którymi się kieruję są złe. Sama już nie wiem. Może oszukuję
      sama siebie. Jak znaleźć ten złoty środek? Przecież mogę jedynie powiedzieć im
      co jest dobre , a co złe.A jaką drogą pójdą, czym będą się kierować w życiu to
      już jest ich wybór. Jednego jestem pewna- tą noc prześpimy spokojne. I jeszcze
      jedno- trzymajcie kciuki za Paulinkę i jej rodzinę, bo jeszcze przed nimi długa
      i trudna droga. To że się odnalazła to tylko początek. Teraz muszą jeszcze oni
      odnleźć siebie. Muszą się od nowa siebie nauczyć. Jeszcze raz wszystkim bardzo
      dziękuję.
      • Gość: ingl ti Re: Wyszła z domu i nie wróciła IP: 86.149.187.* 28.01.07, 02:13
        MOja droga-miec Cie za sasiadke to skarb!!!
        Malo sie nie poplakalam,ze sie Paula znalazla-i dobrzem,ze to ich poczatek
        drogi....nie tylko ich ale i wielu i mam nadzieje,ze wszystkim sie uda,a w tym
        mnie,nam...

Goraco pozdrawiam i nie wiem jak to zrobilas efemerydy w dzisiejszym
        swiecie,ale spisalas sie na piatke!!!!
        • independent-girl Re: Wyszła z domu i nie wróciła 28.01.07, 11:03
          Miło zacząć niedzielna lekturę forum od takiej informacji!

Oby takich sytuacji było jak namniej :-)
          Pozdrawiam Wszystkich co chociaż zajrzeli do tego wątku :-)

• ellka25 Re: Wyszła z domu i nie wróciła 28.01.07, 11:24
          Witam wszystkiich :)

To wspaniała wiadomość, Sledziłam ten waek od początku, ale się nie odzywałam
          bo miałam niewiele do powiedzenia, mołam tylko współczuć rodzinie i Pauli,
          że doszło do takiej sytuacji. Efemerydy - jesteś wspaniała i życzę Ci żebyś
          nigdy nie musiała przeżywać takiej sytuacji.
          Przed Paulą i jej rodziną długa droga, a może tak nam się tylko wydaje, może
          był to bunt krótkotrwały, albo chęć zamanifestowania swoich problemów, które
          ją przerosły.
          Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło.

Pozdrawiam
    • efemerydy Re: Wyszła z domu i nie wróciła 28.01.07, 11:44
      To naprawdę nie tylko ja. Ja mam tylko tą możliwość że w domu mam internet. Inni
      sąsiedzi również bardzo pomagali. Jeździli po kraju (niektórzy jeszcze nawet nie
      dotarli do domu bo wiadomość zastała ich gdzieś w Polsce). Jeszcze inni pełnili
      dyżury przy rodzinie Pauliny żeby nie byli sami. Byliśmy po prostu razem w tych
      trudnych chwilach.
      • Gość: jekdok Wyrazy podziwu, szacunku i gratuluję sukcesu :)/nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 12:14
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka