Dodaj do ulubionych

Co robicie z paznokciami?

13.05.07, 14:57
Na wiosnę chciałabym wreszcie zrobić coś z paznokciami. Umówiłam się już do kosmetyczki i teraz siedzę i myślę, co zrobić, żeby te nowe paznokcie przetrwały jakiś czas. Wiecie, jak to jest przy dzieciach. Tipsy - nie wiem, nieszczególnie mi się to podoba, poza tym podobno niszczy płytkę, nie chciałabym też mieć bardzo długich paznokci, bo to niewygodne. Może po prostu walnąć sobie frencza? A Wy co macie na paznokciach?
Obserwuj wątek
    • lollypop Re: Co robicie z paznokciami? 13.05.07, 15:15
      Od pol roku nosze akryle, tez myslalam ze bedzie niewygodnie ale sie szybko
      przyzwyczailam, prawde mowiac nie bardzo sobie wyobrazam juz swoich dloni bez
      nich. O plytke sie nie martwie bo i tak zawsze mialam slabiutkie paznokcie, nic
      wiec nie trace. No i mam swietna dziewczyne ktora przychodzi mi dopelniac w
      domu.
    • kwiatuszek_z_dna_morza Re: Co robicie z paznokciami? 13.05.07, 15:42
      Nie wiecie, że tipsy juz nie są w modzie?

Najmodniejsze zawsze bedą naturalne, pociągnięte transparentym lakierem lub
      odywką paznokcie.

Mam dość patrzenia na laski z tipsami, które nie dość, że przy dzieciach nic z
      nimi nie robią, to i obiad zapewne na mieście...i proszę, nie mówcie, że można
      się przyzwyczaić...

Owszem wyglądają ładnie, musze przyznać, ale ich czas niestety przeminął.
      Jakkolwiek by na to nie patrzeć.
      • lola211 Re: Co robicie z paznokciami? 13.05.07, 16:31
        > Owszem wyglądają ładnie,

Kwestia dyskusyjna.To co widze najczesciej jest potwornie kiczowate i
        jarmarczne.Te wszyskie brokaciki, wzorki, naklejanki.Plastik fantastik.
        Paznokcie jesli juz robione sztucznie to tylko takie, ktore do złudzenia
        przypominaja naturalnie, da sie chyba tak zrobic?
        • olcia029 Re: Co robicie z paznokciami? 13.05.07, 16:36
          da się tak zrobić sztuczne żeby wyglądały jak naturalne, po prostu zadbane. Ja
          miałam raz, bo koleżanka się uczyła, aczkolwiek nie odpowiadało mi to, było mi
          jakby duszno w paznokcie, trudno to wyjaśnić - źle się z nimi czułam. Trzeba
          mieć tylko kasę i czas na uzupełnianie. Ja osobiście nauczyłam się robić sobie
          sama frencha na swoich i jest git wink
        • donkaczka Re: Co robicie z paznokciami? 13.05.07, 16:49
          lola, bo tych dobrze zrobionych, ktore wygladaja naturalnie nie widzisz, nie
          domyslilabys sie, ze to zel czy akryl po prostu

ja mam akrylowy french, dziecko obrabiam, dom, pranie, sprzatanie i obiady gotuje

skad tyle glupot i mitow o paznokciach...
          no i niemodne? taaa, rzeczywiscie zadbane paznokcie to kwestia mody wink
          • matusia3 Re: Co robicie z paznokciami? 13.05.07, 18:28
            Mam tipsy akrylowe i wszystko robię w domku,a ile wolnego czasu ,nie muszę
            wąchać zmywacza i czekać aż wyschną pazurki po pomalowaniu,sama wygodasmile
          • lola211 Re: Co robicie z paznokciami? 13.05.07, 19:54
            nie
            > domyslilabys sie, ze to zel czy akryl po prostu

Hmm, raczej odwrotnie- jestem w stanie naturalne, mocne, zdrowe paznokcie uznac
            za sztuczne.W druga strone raczej niesmile.
    • gorzkasweetie Re: Co robicie z paznokciami? 13.05.07, 18:28
      Mam krótkie akrylowe tipsy. Krótkie to znaczy niewiele, max ok 4 milimetrów
      ponad opuszek paznokcia. Ładnie wymodelowane, zawsze pomalowane, to świetne
      uczucie być zawsze zadbanym. Praktycznie zawsze frencz, albo jakiś delikatny
      kolor, tydzień od pomalowania wygląda nadal super. Jedyny mankament że trzeba
      znaleźć czas raz na (w moim przypadku) 3 tygodnie aby zrobić uzupełnienie no i
      kasę trzeba wydać. Nosze je blisko 2 lata i bardzo sobie chwalę. Fakt że co jest
      pod spodem - nie zaglądam i wiedzieć nie chcę. Ale nie widzę żeby coś się
      działo. A żaden przeciwnik tipsów takich tipsów nie rozpozna wink Polecam więc.
    • necessity Re: Co robicie z paznokciami? 13.05.07, 18:33
      co to jest frencz?
      • anna_geras Re: Co robicie z paznokciami? 13.05.07, 18:49
        necessity napisała:

> co to jest frencz?

biale koncowki a calosc pomalowana bezbarwnym lub lekkim rozem lub bezem, wazne
        sa koncowki.
        Jak chcialam kiedys zrobic sobie akryl to dziewcze (uczciwe czy leniwe?)
        powiedzialo,ze mam tak ladne, naturalnie duze plytki,ze mi odradza.Nauczylam
        sie robic frencza i jest fajnie.
    • monia145 Re: Co robicie z paznokciami? 13.05.07, 18:53
      Zamierzam zrobić sobie krótki akryl i frencz.
      Nie moga być gorsze od moich naturalnych, uwierzwinkP
      • czarna_maruda Re: Co robicie z paznokciami? 13.05.07, 19:44
        Na szczęście paznokcie mam ładne, ale zawsze krótkie + bezbarwny lakier,
        odżywka. Ewentualnie blady matowy róż.
        Ale gdybym miała nieciekawe paznokcie na pewno zrobiłabym sobie sztuczne
        • olcia029 Re: Co robicie z paznokciami? 13.05.07, 20:00
          a ja chętnie zrobiłabym sobie na stopach smile
    • kropencjaa Re: Co robicie z paznokciami? 13.05.07, 19:58
      ja noszę żele już dosyć długi czas i czuję się jak ze swoimi, nie są jakieś
      nieziemsko długie, nie są wydęte jak niektóre dziewczyny noszą, nie mają
      brokatu i zbednych ozdobników. Maluję je sama, czasami mam frencza, ale od
      okazji, ogólnie lubuję się w jasnych, nie rzucających się w oczy kolorach wink A
      muszę je mieć, bo moje własne są beznadziejne, grunt, że z wlasnej wizny bo od
      dziecka byłam uzalezniona od obgryzania pazurów. A fuj, az samą mną wzdryga jak
      wspomnę jak ohydnie wyglądały tongue_out
    • ewcia1980 Re: Co robicie z paznokciami? 15.05.07, 14:38
      Ja za tipsami nie przepadam. Miałam je zrobione raz w zyciu i nigdy wiecej.

Mam bardzo ładne swoje paznokcie i zazwyczaj mialam je "podpiłowane" i
      pomalowane delikatnym lakierem.
      Jakis czas temu zdecydowałam sie połozyc zel na moje paznokcie i jestem
      ogromnie zadowolona.
      paznokcie nie sa za długie, jak sie o nie odpowiedni dba to wygladaja ładnie i
      przez 5-6 tygdoni, lakier dobrze sie trzyma.

U mnie sie sprawdziły.

pozdrawiam
      Ewelina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka