Dodaj do ulubionych

ubezpieczenia - ampliko, tak czy nie?

15.01.04, 08:36
mam 3 filar w amplico i z kilku zrodel slyszalam ze to nie najlepsza
inwestycja. co o tym sadzicie?
Obserwuj wątek
    • mamadwojga Re: ubezpieczenia - ampliko, tak czy nie? 16.01.04, 16:55
      My z mężem właśnie rezygnujemy po kilku latach. Policzyliśmy że jakoś za dużo
      na to ubezpieczenie idzie a za mało na emeryturę, poza tym są mało elastyczni.
      Nie chcieliśmy rezygnowac całkowicie tylko zawiesić ubezpieczenie na rok-dwa
      ale się nie da to niech się wypchają. Ciekawe tylko ile nam oddadzą z naszych
      pieniędzy. Obawiam się że tyle co kot napłakał.
      • olivia9 Re: ubezpieczenia - ampliko, tak czy nie? 16.01.04, 21:20
        Jeżeli chodzi o Amplico to widocznie macie żle dopasowaną polisę do waszych
        potrzeb, jeżeli chcecie mieć większy kapitał na przyszłą emeryturę to wtedy
        daje się mniejszą sumę ubezpieczenia a kapitał większy.
        A tak pozatym to przez ostatnie 8 lat firma jest na 1-ym miejscu w rankingach
        firm które zajmują się finansami i inwestycjami, nie wiem skąd macie takie
        informacje , że są kiepscy?
        Jeżeli któraś z Was jest z W-wy to zapraszam na rozmowę , chętnie doradzę co
        do polisy jak równierz inwestycjismile
        Zajmuję się doradztwem finansowo - ubezpieczeniowym w tej firmie, jeszcze
        rzaden mój klient nie narzekał na moje doradztwo co do tych spraw,( a
        przynajmniej rzaden osobiście mi się nie poskarżyłsmile A mam kontakt ze swoimi
        klientami na bierzącosmile
        Pozdrawiam Ewa 501612979
        • glupiakasia Re: ubezpieczenia - ampliko, tak czy nie? 26.01.04, 23:02
          1. Popracuj agentko nad ortografią...

2. Podaj jakikolwiek konkret ... na przykład wpłacałam 500 zł miesięcznie przez
          8 lat, polisę rozwiązuję w tej chwili(załóżmy, że jest na 20 lat) ile pieniądzy
          dostanę?

3. interesują mnie zwłaszcza te rankingi... jakieś może wartości realne?

4. A z jakiego zakresu inwestycji? nieruchomości>? waluta? akcje?

• goosiiaa Re: ubezpieczenia - ampliko, tak czy nie? 06.06.04, 16:31
        A czy myślicie o odkładaniu w dosłownym tego słowa znaczeniu??? Jeżeli tak mogę
        dać napiary na kogoś kto mnie doradzał i jestem zadowolona: mm87@wp.pl
    • glupiakasia Re: ubezpieczenia - ampliko, tak czy nie? 26.01.04, 23:07
      > mam 3 filar w amplico i z kilku zrodel slyszalam ze to nie najlepsza
      > inwestycja. co o tym sadzicie?

Spróbuj wypłacić pieniądze, wtedy dowiesz się na 100% jaka to jest inwestycja.

Kup sobie jakikolwiek fundusz inwestycyjny (może zrównoważony, może pieniężny,
      w zależności od chęci podejmowania ryzyka). Zawsze będziesz wiedziała ile masz
      pieniędzy.
      jeśli potrzebujesz ubezpieczenia - kup oddzielnie polisę.

Sprawdź to Amplico, bo może się okazać, że na emeryturę zostanie bardzo
      niewiele.
      Nie daj się omamiać agentom, którzy za wszelką cenę nie dadzą zamknąć polisy,
      albo będą wciskali inną, zmianę części ubezpieczeniowej na inwestycyjną lub
      odwrotnie... To wszystko bajki.
      Konkret to jest kwota jaką masz w tej chwili po pewnym okresie oszczędzania...
      ILE???
      • olinerkha Re: ubezpieczenia - ampliko, tak czy nie? 27.01.04, 20:47
        Zgadzam się z Kasią. Pomijam kwestię amplico czy nie... Pracuję w branży
        ubezpieczeniowej i nigdy nie kupiłabym polisy tzw inwestycyjnej...
        Ubezpieczyciel jest od ubezpieczania - płacę składkę na wypadek gdyby coś
        tam... Natomiast od inwestowania są fundusze inwestycyjne - można sprawdzić
        wszystkie koszty; w każdej chwili możesz wypłacić pieniądze; możesz wpłacać
        pieniądze wtedy kiedy masz nadwyżki... Po co opłacać pośrednictwo
        ubezpieczeciela - ta instytucja i tak nie może inwestować Twoich pieniędzy.
        Robi to za nią jakiś fundusz z którym ma podpisaną umowę, a prowizja/opłaty idą
        do obydwu kieszeni...
        pozdrawiam
        • e.beata Re: ubezpieczenia - ampliko, tak czy nie? 29.01.04, 12:24
          Beata, dostaniecie grosze.
          Siedzę w Amplico już 10 lat i żałuję.
          Chciałam wycofać ale ze wzgledu na stratę /oddaliby niewielką część/ płacę
          dalej, stawka jest na szczęście jedna z najniższych.
          Gdybym wpłacała te pieniądze do banku miałabym znacznie więcej i w każdej
          chwili mogła pobrać jakąś sumę.
    • goosiiaa Re: ubezpieczenia - ampliko, tak czy nie? 06.06.04, 16:29
      Jeżeli jeszcze nie zrezygnowałaś z polisy a chcesz porozmawiać z kimś kto
      zajmuje się tymi sprawami napisz: mm87@wp.pl Pozdrawiam
      Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka