Dodaj do ulubionych

Tania położna?

28.08.06, 14:28
Witajcie! Jestem ciekawa, czy w Warszawie znajdę do porodu tanią położną,
która będzie ze mną przez cały poród. Naczytałam się, że w większości
szpitalach na położną musiałabym wydać całą pensję, a za potem żyć skoro mąż
też niewiele zarabia? Napiszcie, proszę, ile płaciłyście za swoją położną.
Jestem skłonna jechać do porodu w każde miejsce Warszawy, byle było dobrze i
tanio. Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • chochlinka Re: Tania położna? 28.08.06, 14:36
      Położna tania....Kasiu,po prostu jedź do szpitala,za nic nie placąc.Staraj się
      przekazać swoje oczekiwania położnej jaka bezie na dyżurze i postepuj mądzre
      dla swojego dziecka.Płaci sie położnej gdy chcesz,żeby była tylko do twojej
      dyspozycji i ona wcale nie musi być lepsza od tej na dyżurze.skoro cie nie stac
      na wynajecie(bo do jasnej anielki wcale nie musi być kobiety na to stac) to
      wybierz się do szpitala gdzie zamierzasz rodzić i spytaj,czy będzie tak jak
      chcesz,czy można rodzić tak czy inaczej i poszukaj tak długo aż znajdziesz.Ja
      jestem położną i po prostu slabo sie robi jak czytam,że bez oplaconej położnej
      nie da się urodzić po ludzku.Da się,poszukaj i znajdziesz.
      • sylwia169 Re: Tania położna? 28.08.06, 16:38
        Oczywiście, że da się urodzić, ja przy pierwszym dziecku rodziłam z kobietami,
        które były akurat na dyzurze i było super. Gorzej było później. Jak
        potrzebowałam pomocy, to wszystkie panie były zajete. Strasznie to wspominam. W
        efekcie jeszcze bardzo słaba "uciekłam" przedwcześnie z oddziału do domu. Teraz
        wybrałam inny szpital ale z tego co słyszałam (to też mnie przeraża) może się
        zdarzyć, że nie bedzie dla mnie miejsca na porodówce i odeślą mnie do innego
        szpitala. Niedługo rodzę i też zastanawiam się nad wynajęciem położnej, żeby
        czuć się bezpieczniej, tu nie chodzi o jakieś "wygodnictwo" itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka