Dodaj do ulubionych

Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ?

06.08.05, 22:17
Proszę o podanie namiarów na egipskie biura podrózy w Hurgadzie oferujących
tańsze wycieczki fakultatywne i oczywiście polskiego tłumacza . dzięki
Obserwuj wątek
    • mcneo Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? 07.08.05, 00:03
      Witam...

www.hanyalibaba.com/index.php
      www.hurghada-wycieczki.com.pl/index.html
      www.hurghada.pl/bp.html
      www.orbittours.net/
      Pozdro...
      MC_NEO
      • Gość: Lotnik Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.proxy.lucent.com 01.09.05, 08:11
        Uwazaj na te biura ! Wyjatkowo nie polecam ! Kupile wycieczke do Kairu w Travel
        Story na przeicwko hotelu Sea Gull. Wlasciciel zapewnial - nowy autobus,
        polskiego przewodnika itd... Okazalo sie, ze autobus wypozyczony byl z Orbit
        Tours, a w autobusie byli rowniez turysci z Hany Alibaba i innych tnaich
        bior ... smierdzialo z kibla przez cala droge ! Ludziom bylo az niedobrze a do
        Kairu jedzie sie ok 7 godzin w jedna strone wiec mozesz sobie wyobrazic jaka to
        byla meczarnia. NIE WYBIERAJ ORBIT TOURS !
        • Gość: Paweł Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 19:40
          Piszesz przez proxy ??? - ciekawe LOL

A tak swoją drogą to z tego co wiem to Orbit nie posiada własnych autobusów,
          więc pretensje do Travel Story. Chciałeś taniej to masz - głąb.
        • Gość: Tomek Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 20:23
          Hej !! Pewnie jechaliśmy tym samym autokarem 15 sierpnia tego roku ale ja
          oprócz incydentu z kibelkiem nie zauważyłem innych nieprzyjemnych rzeczy.
          Wprost przeciwnie byliśmy zadowoleni. Wiadomo, ze każde biuro ma jakieś wpadki
          ale za tą cenę było warto. A mieliśmy wykupione u p. Agnieszki P.
          (www.hurghada.pl). A co do podróży to naprawdę okropnie męcząca ;)
          Pozdrawiam ;)
    • Gość: PIOTR Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.retsat1.com.pl 07.08.05, 23:07
      Polecam biuro - Royal Drem Tours (TEL +20127916200)w dzielnicy Sekalla w Hurghadzie oraz biuro SONIA jest to Polka, która organizuje wyc. w Egipcie tel. do niej (+20103065170)
    • syberyjska Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? 13.08.05, 22:44
      Sun Set Safari , blisko hotelu Aloha Laguna, w Sakkali.
    • Gość: Moly Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 23:52
      Jeddah Tour przy hotelu Sinbad Aquapark - rewelacja!!!!
      • Gość: SYSIA Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.lodz.mm.pl 14.08.05, 00:37
        Polecam Orbit Tours wykupiłam u nich 4 wycieczki fakultatywne są bardzo tanim biurem mam aktualny cennik bo wróciłam dwa dni temu.
        Kair 1 dzień- 30$(pon, śr, sob)
        Kair 2 dni-65$(pon, śr, sob)
        Luksor 1 dzień-35$(pon, śr, sob)
        Luksor 2 dni- 65$(pon, śr, sob)
        Jeep safari- 10$
        Safari na Quadach:
        1 osoba na Quadzie-30$
        2 osoby na quadzie-35$
        Wycieczka na 3 rafy koralowe z możliwością nurkowania w masce 10$
        Wycieczka na wyspę Giftun -15$
        Wycieczka na plażę Sharm el Naga-25$
        Wycieczka na wyspę El Gouna-27$
        Nurkowanie w sprzęcie-25$
        Wycieczka katamaranem- 27$
        Wycieczka do Sharm el Shrik-150$(pon)
        Kurs nurkowy 4 dni -200$
        My wykupiliśmy Giftun i widzieliśmy 12 delfinów, nurkowanie w sprzecie- coś wspaniałego, jeep safari- bardzo fajna wycieczka,i przecudowną plażę w Sharm el Naga gdzie rafa zaczyna sie od samego brzegu i kolory bija wszystkie inne rafy na głowę. Wszystko było dobrze zorganizowane. Mam tylko jedno zastrzeżenie że mimo że wykupiliśmy z mężem aż 4 fakultety (razem za 150$) nie dostaliśmy ani dolara rabatu no cóż... Pozdrawiam panią Dianę i jej synową Agnieszkę...Jak masz jakies pytania to chętnie odpowiem.
        • Gość: Hubert Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.05, 12:58
          Witam,
          W czwartek wybieramy się w podróż poślubną do Hurghady i mieliśmy dylemat co z
          wycieczkami, powiedz nam czy wycieczki wykupiłaś na miejscu i czy był z tym
          problem. Jeśli masz jakieś rady to z góry dziękujemy.

Pozdrawiamy Ewa i Hubert
          Pisz na @ hubertt@op.pl
        • Gość: lotnik Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.proxy.lucent.com 01.09.05, 08:21
          Uwazaj na to biuro ! Wyjatkowo nie polecam ! Kupile wycieczke do Kairu w Travel
          Story na przeicwko hotelu Sea Gull. Wlasciciel zapewnial - nowy autobus,
          polskiego przewodnika itd... Okazalo sie, ze autobus wypozyczony byl z Orbit
          Tours ... smierdzialo z kibla przez cala droge ! Ludziom bylo az niedobrze a do
          Kairu jedzie sie ok 7 godzin w jedna strone wiec mozesz sobie wyobrazic jaka to
          byla meczarnia. NIE WYBIERAJ ORBIT TOURS !
          • mcneo Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? 01.09.05, 23:45
            Witam...

27.08.2005 wróciliśmy z dwutygodniowych wczasów w Egipcie, hotel Menaville
            Safaga.
            Byliśmy na dwóch wycieczkach:
            Kair 2 dni załatwione poprzez Joannę, organizator Orbit Tours - nie polecam,
            brak profesjonalnej obsługi klienta oraz kilka wpadek.
            Luksor 1 dzień załatwione u Soni - właśnie tak powinny być organizowane
            wycieczki!!!
            Szczerze polecam!
            www.hurghada-wycieczki.com.pl/index.html
            Pozdro...
            MC_NEO

----
            CKM Włókniarz Częstochowa Forever !!!
            GG: 4185041
            • Gość: Gorg Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 23:17
              5 września wróciłem z żoną z Safagi też hotel Menaville. Na wycieczki
              jeździliśmy z Orbitem wycieczki załatwiała Jana (miła słowaczka) do Kairu był
              nowiótki autobus z świetną przewodniczką (część znajomych pojechała z hotelu z
              Ecco Holiday i przewodniczka to była osoba chamska i ogólnie niemiła)do Luxoru
              autobus stary i z tyłu było za ciepło bo od silnika grzało a klima była stara i
              nie dawała rady. Luxoru nie polecam (starym autobusem) za to Kair był pierwsza
              klasa polecam. W obydwu wycieczkach przewodnicy super.
      • Gość: SYSIA Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.lodz.mm.pl 14.08.05, 00:37
        Polecam Orbit Tours wykupiłam u nich 4 wycieczki fakultatywne są bardzo tanim biurem mam aktualny cennik bo wróciłam dwa dni temu.
        Kair 1 dzień- 30$(pon, śr, sob)
        Kair 2 dni-65$(pon, śr, sob)
        Luksor 1 dzień-35$(pon, śr, sob)
        Luksor 2 dni- 65$(pon, śr, sob)
        Jeep safari- 10$
        Safari na Quadach:
        1 osoba na Quadzie-30$
        2 osoby na quadzie-35$
        Wycieczka na 3 rafy koralowe z możliwością nurkowania w masce 10$
        Wycieczka na wyspę Giftun -15$
        Wycieczka na plażę Sharm el Naga-25$
        Wycieczka na wyspę El Gouna-27$
        Nurkowanie w sprzęcie-25$
        Wycieczka katamaranem- 27$
        Wycieczka do Sharm el Shrik-150$(pon)
        Kurs nurkowy 4 dni -200$
        My wykupiliśmy Giftun i widzieliśmy 12 delfinów, nurkowanie w sprzecie- coś wspaniałego, jeep safari- bardzo fajna wycieczka,i przecudowną plażę w Sharm el Naga gdzie rafa zaczyna sie od samego brzegu i kolory bija wszystkie inne rafy na głowę. Wszystko było dobrze zorganizowane. Mam tylko jedno zastrzeżenie że mimo że wykupiliśmy z mężem aż 4 fakultety (razem za 150$) nie dostaliśmy ani dolara rabatu no cóż... Pozdrawiam panią Dianę i jej synową Agnieszkę...Jak masz jakies pytania to chętnie odpowiem.
        • Gość: Bozena Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.acn.waw.pl 14.08.05, 01:00
          I o czymś to świadczy, że nie dostałaś ani dolara rabatu. Ja nie skorzystałabym
          z oferty takiego biura. Np. biuro AABA SHARM w Sharm el Shaikh daje upusty
          cenowe w przypadku skorzystania z kilku wycieczek u nich. I wierz mi, że upust
          jest odczuwalny. Trzeba wiedzieć z czyich ofert korzystać.
      • Gość: Miśka Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 21.08.05, 20:43
        polecam i Jeddah i Indigo nieopodal Sindbada
    • Gość: elessar Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.ks.k.pl / 80.53.160.* 14.08.05, 11:09
      Czy za wycieczki w tych biurach można płacić kartą czy tylka gotówką?
      • lum1 Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? 14.08.05, 11:17
        nie można tylko gotówka i to dolary albo euro.
    • Gość: przemek Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.chello.pl 14.08.05, 11:21
      kiedy dokonuje sie platnosci za wycieczki w orbittours?
      • Gość: gosc Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 16:41
        Płacisz przed wycieczką, jest możliwość dopłacenia reszty kwoty juz na samej
        wycieczce.
        A jeżeli mowa o biurach podróży to poszukaj na forum - duuużo już napisano.
        Jedne co mogę powiedzieć, to nie bierż wycieczek na sms, telefony itp tu prym
        wiedzie Sonia i Pikulksa, LIPA NA MAKSA. Ludzie którzy to organizują tak robią
        turystów w balona że głowa mała, że nie wspomnę o biurach tzw. "Egpiskich",
        które działają na miesiąc i się zwijają po obłowieniu się na turystach, tu prym
        wiedzie w tym sezonie Ochot Tours, czy jakoś tak.
        Sam korzystałem z Orbitu i mogę je bardzo polecić, byłem bardzo zadowolony.
        Wzięłem wszystko z ich oferty i nie bylo żadnej wpadki. A że nie dają upustów,
        spróbuj znaleźć taniej - no cóż, znajomy wziął taniej i na miejscu musiał sam
        zapłacić za obiad, bilety wstępu, itp. Pluł se w brodę ale już było po
        wszystkim.
        Także dobrze się zastanów co wybierzesz, spokój czy nerwówkę.
        Pozdrawiam
        • Gość: przemek Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.chello.pl 15.08.05, 12:27
          czy dobry jest polski przewodnik w luksorze i kairze chodzi mi o
          orbittours.czy był ktoś na wycieczce kair+aleksandria
          • Gość: Moly Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 12:59
            W Luksorze miałam fantastycznych przewodników, była to Joanna i Hany Alibaba
            www.hanyalibaba.com
            Natomiast w Kairze wspaniałą Zosię :)
            Wycieczki wykupiłam w biurze Jeddah Tours, a organizatorem był Orbit Tours..
            • Gość: przemek Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.chello.pl 15.08.05, 13:23
              czy jeddah tours współpracuje z orbittours?i gdzie sie znajduje.pozdrawiam
              • Gość: Moly Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 21:45
                oczywiście, że TAK !!!! Jeddah Tour znajduje się, bardzo blisko hotelu Sinbad
                Aquapark, zaraz przy Pizzy Hut ;-)
                • Gość: Aga Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 11:08
                  Korzystałam w lipcu z 3 wycieczek organizowanych przez Jeddah Tour.Wszystko
                  było dopięte na ostani guzik i przewodnicy byli bardzo dobrze przygotowani.
                  (miałam porównanie z Alfa Star, gdzie przewodnikowi wydawało się, że mówi po
                  polsku - była to wycieczka po mieście - okropna). W tym biurze pytajcie o Mirka
                  i Agnieszkę.
              • Gość: Aga Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 11:10
                Jeddah i orbit to to samo.
                • Gość: ola Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.pro-internet.pl 21.08.05, 19:22
                  Tylko nie Travel Story!
                  Ja wykupiłam wycieczki w Travel Story- obok Abu Ashara dokładnie vis a vis
                  hotelu Sea Gull. Jak się potem okazało , to biuro również współpracuje z Orbit
                  Tours. W autobusie spotkaliśmy ludzi , którzy kupowali wycieczki zarówno u
                  innych arabskich pośredników, jak też bezpośrednio w Orbicie. Niestety ja nie
                  moge napisać tak pozytywnej opinii. Do Kairu jechaliśmy zdezelowanym
                  autubusem, gdzie część siedzeń w ogóle się nie rozkładała, inne miały
                  powyłamywane oparcia, a WC to jakaś prowizorka, ponieważ po skorzystaniu z
                  niego przez 2 dzieci , do samego Kairu ulatniał się z niego taki smród, że nie
                  dało się wytrzymać... W autubusie rządził jakiś facio, który rozsadzał ludzi
                  wedle sobie tylko znanego porządku - a to ponoć dlatego że autubus nabity był
                  do ostatniej osoby. Hotel ... Pyramides, który zaproponowano ludziom jadącym do
                  Kairu na 2 dni, nie spełniał ponoć podstawowych stanardów - brak klimy, brud...
                  Pewna rodzinka z 3 dzieci, postanowiła więc tego samego dnia wracać do Hrg.
                  Jeśli chodzi o WC to opróżniono je dopiero po wielkiej awanturze, którą zrobili
                  Francuzi dokoptowani do nas w Kairze. Dodam że wcześniej kilkakrotnie o to
                  prosiliśmy...
                  Jeśli chodzi o nurkowanie , które też kupiłam w Travel Story - to mimo obietnic
                  oczywiście nie było polskiego instruktora a statek pozostawiał też wiele do
                  życzenia.
                  Z ww. powodów odradzam więc Travel Story
                  • mucha.j Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? 22.08.05, 11:07
                    korzystaliśmy z biura (nie znam nazwy), które mieści się za hotel Roma, przy
                    samym hotelu Aloha. Jest tam polka, która oprócz tego, że sprzedaje wycieczki
                    (chyba w imeniu egipskiego biura) to zawsze chętnie pomaga w odnalezieniu się w
                    Egipcie, radzi jak i co. Bardzo miła i nie nachalna, kupisz to kupisz, nie to
                    nie, a zawsze możesz się o coś podpytać. Kupiliśmy dla większej liczby osób
                    Giftun za 14 dolarów/os., a Jeep Safarii za 10 dolarów/os. W wiosce była polska
                    przewodniczka (jakaś dziwna), a na wyspie, fajny gość, mówił w różnych
                    językach, ale nie po polsku - Marko. Ogólnie spoko. BP Triada sprzedaje to
                    samo, tylko dwa razy drożej!
                    • Gość: Q Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: 217.8.165.* 05.09.05, 20:51
                      Jedż z Sonią. Byłem z Joanną w Kairze. Jak się okazało to był Orbit. W drodze
                      powrotnej zepsuł się autobus. Ok. to mogę zrozumieć, wszytko się psuje, ale nie
                      chcieli przyjąc do wiadomości, że autobus jest zepsuty. Podnieśli klapę silnika
                      i mało nas nie wytruli w tym autobusie. Wróciliśmy z opóźnieniem 4 godzinnym.
                      Ale to nie było najgorsze. Przewodnik to była porażka na całego. Ledwo znał
                      polski i tylko wszytko liczył jak opowiadał. No cóź, coś trzeba mówić. A Jak
                      jechaliśmy na objad to zapowiedział, że teraz jedziemy na ..... (długa przerwa)
                      am am, mniam mniam. Pod piramidami tak nas przegonił, że nie było możliwości
                      wejść do środka. Cały czas poganiał. Czasu dużo mieliśmy w perfumerii. Po
                      prowizję poszedł zanim wszyscy wyszli. W autobusie mówił krótko i zwięźle
                      wyłacznie w celu sprzedania nam kartuszy. Porażka

Do Luksoru pojechałem z Sonią. Tu wszystko było w należytym porządku. Dobrze
                      oprowadziła, opowiadała o Egipcie w autobusie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka