agatekla5 06.08.05, 22:17 Proszę o podanie namiarów na egipskie biura podrózy w Hurgadzie oferujących tańsze wycieczki fakultatywne i oczywiście polskiego tłumacza . dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mcneo Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? 07.08.05, 00:03 Witam... www.hanyalibaba.com/index.php www.hurghada-wycieczki.com.pl/index.html www.hurghada.pl/bp.html www.orbittours.net/ Pozdro... MC_NEO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotnik Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.proxy.lucent.com 01.09.05, 08:11 Uwazaj na te biura ! Wyjatkowo nie polecam ! Kupile wycieczke do Kairu w Travel Story na przeicwko hotelu Sea Gull. Wlasciciel zapewnial - nowy autobus, polskiego przewodnika itd... Okazalo sie, ze autobus wypozyczony byl z Orbit Tours, a w autobusie byli rowniez turysci z Hany Alibaba i innych tnaich bior ... smierdzialo z kibla przez cala droge ! Ludziom bylo az niedobrze a do Kairu jedzie sie ok 7 godzin w jedna strone wiec mozesz sobie wyobrazic jaka to byla meczarnia. NIE WYBIERAJ ORBIT TOURS ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 19:40 Piszesz przez proxy ??? - ciekawe LOL A tak swoją drogą to z tego co wiem to Orbit nie posiada własnych autobusów, więc pretensje do Travel Story. Chciałeś taniej to masz - głąb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 20:23 Hej !! Pewnie jechaliśmy tym samym autokarem 15 sierpnia tego roku ale ja oprócz incydentu z kibelkiem nie zauważyłem innych nieprzyjemnych rzeczy. Wprost przeciwnie byliśmy zadowoleni. Wiadomo, ze każde biuro ma jakieś wpadki ale za tą cenę było warto. A mieliśmy wykupione u p. Agnieszki P. (www.hurghada.pl). A co do podróży to naprawdę okropnie męcząca ;) Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOTR Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.retsat1.com.pl 07.08.05, 23:07 Polecam biuro - Royal Drem Tours (TEL +20127916200)w dzielnicy Sekalla w Hurghadzie oraz biuro SONIA jest to Polka, która organizuje wyc. w Egipcie tel. do niej (+20103065170) Odpowiedz Link Zgłoś
syberyjska Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? 13.08.05, 22:44 Sun Set Safari , blisko hotelu Aloha Laguna, w Sakkali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moly Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 23:52 Jeddah Tour przy hotelu Sinbad Aquapark - rewelacja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYSIA Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.lodz.mm.pl 14.08.05, 00:37 Polecam Orbit Tours wykupiłam u nich 4 wycieczki fakultatywne są bardzo tanim biurem mam aktualny cennik bo wróciłam dwa dni temu. Kair 1 dzień- 30$(pon, śr, sob) Kair 2 dni-65$(pon, śr, sob) Luksor 1 dzień-35$(pon, śr, sob) Luksor 2 dni- 65$(pon, śr, sob) Jeep safari- 10$ Safari na Quadach: 1 osoba na Quadzie-30$ 2 osoby na quadzie-35$ Wycieczka na 3 rafy koralowe z możliwością nurkowania w masce 10$ Wycieczka na wyspę Giftun -15$ Wycieczka na plażę Sharm el Naga-25$ Wycieczka na wyspę El Gouna-27$ Nurkowanie w sprzęcie-25$ Wycieczka katamaranem- 27$ Wycieczka do Sharm el Shrik-150$(pon) Kurs nurkowy 4 dni -200$ My wykupiliśmy Giftun i widzieliśmy 12 delfinów, nurkowanie w sprzecie- coś wspaniałego, jeep safari- bardzo fajna wycieczka,i przecudowną plażę w Sharm el Naga gdzie rafa zaczyna sie od samego brzegu i kolory bija wszystkie inne rafy na głowę. Wszystko było dobrze zorganizowane. Mam tylko jedno zastrzeżenie że mimo że wykupiliśmy z mężem aż 4 fakultety (razem za 150$) nie dostaliśmy ani dolara rabatu no cóż... Pozdrawiam panią Dianę i jej synową Agnieszkę...Jak masz jakies pytania to chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.05, 12:58 Witam, W czwartek wybieramy się w podróż poślubną do Hurghady i mieliśmy dylemat co z wycieczkami, powiedz nam czy wycieczki wykupiłaś na miejscu i czy był z tym problem. Jeśli masz jakieś rady to z góry dziękujemy. Pozdrawiamy Ewa i Hubert Pisz na @ hubertt@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.proxy.lucent.com 01.09.05, 08:21 Uwazaj na to biuro ! Wyjatkowo nie polecam ! Kupile wycieczke do Kairu w Travel Story na przeicwko hotelu Sea Gull. Wlasciciel zapewnial - nowy autobus, polskiego przewodnika itd... Okazalo sie, ze autobus wypozyczony byl z Orbit Tours ... smierdzialo z kibla przez cala droge ! Ludziom bylo az niedobrze a do Kairu jedzie sie ok 7 godzin w jedna strone wiec mozesz sobie wyobrazic jaka to byla meczarnia. NIE WYBIERAJ ORBIT TOURS ! Odpowiedz Link Zgłoś
mcneo Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? 01.09.05, 23:45 Witam... 27.08.2005 wróciliśmy z dwutygodniowych wczasów w Egipcie, hotel Menaville Safaga. Byliśmy na dwóch wycieczkach: Kair 2 dni załatwione poprzez Joannę, organizator Orbit Tours - nie polecam, brak profesjonalnej obsługi klienta oraz kilka wpadek. Luksor 1 dzień załatwione u Soni - właśnie tak powinny być organizowane wycieczki!!! Szczerze polecam! www.hurghada-wycieczki.com.pl/index.html Pozdro... MC_NEO ---- CKM Włókniarz Częstochowa Forever !!! GG: 4185041 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorg Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 23:17 5 września wróciłem z żoną z Safagi też hotel Menaville. Na wycieczki jeździliśmy z Orbitem wycieczki załatwiała Jana (miła słowaczka) do Kairu był nowiótki autobus z świetną przewodniczką (część znajomych pojechała z hotelu z Ecco Holiday i przewodniczka to była osoba chamska i ogólnie niemiła)do Luxoru autobus stary i z tyłu było za ciepło bo od silnika grzało a klima była stara i nie dawała rady. Luxoru nie polecam (starym autobusem) za to Kair był pierwsza klasa polecam. W obydwu wycieczkach przewodnicy super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYSIA Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.lodz.mm.pl 14.08.05, 00:37 Polecam Orbit Tours wykupiłam u nich 4 wycieczki fakultatywne są bardzo tanim biurem mam aktualny cennik bo wróciłam dwa dni temu. Kair 1 dzień- 30$(pon, śr, sob) Kair 2 dni-65$(pon, śr, sob) Luksor 1 dzień-35$(pon, śr, sob) Luksor 2 dni- 65$(pon, śr, sob) Jeep safari- 10$ Safari na Quadach: 1 osoba na Quadzie-30$ 2 osoby na quadzie-35$ Wycieczka na 3 rafy koralowe z możliwością nurkowania w masce 10$ Wycieczka na wyspę Giftun -15$ Wycieczka na plażę Sharm el Naga-25$ Wycieczka na wyspę El Gouna-27$ Nurkowanie w sprzęcie-25$ Wycieczka katamaranem- 27$ Wycieczka do Sharm el Shrik-150$(pon) Kurs nurkowy 4 dni -200$ My wykupiliśmy Giftun i widzieliśmy 12 delfinów, nurkowanie w sprzecie- coś wspaniałego, jeep safari- bardzo fajna wycieczka,i przecudowną plażę w Sharm el Naga gdzie rafa zaczyna sie od samego brzegu i kolory bija wszystkie inne rafy na głowę. Wszystko było dobrze zorganizowane. Mam tylko jedno zastrzeżenie że mimo że wykupiliśmy z mężem aż 4 fakultety (razem za 150$) nie dostaliśmy ani dolara rabatu no cóż... Pozdrawiam panią Dianę i jej synową Agnieszkę...Jak masz jakies pytania to chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bozena Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.acn.waw.pl 14.08.05, 01:00 I o czymś to świadczy, że nie dostałaś ani dolara rabatu. Ja nie skorzystałabym z oferty takiego biura. Np. biuro AABA SHARM w Sharm el Shaikh daje upusty cenowe w przypadku skorzystania z kilku wycieczek u nich. I wierz mi, że upust jest odczuwalny. Trzeba wiedzieć z czyich ofert korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 21.08.05, 20:43 polecam i Jeddah i Indigo nieopodal Sindbada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elessar Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.ks.k.pl / 80.53.160.* 14.08.05, 11:09 Czy za wycieczki w tych biurach można płacić kartą czy tylka gotówką? Odpowiedz Link Zgłoś
lum1 Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? 14.08.05, 11:17 nie można tylko gotówka i to dolary albo euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.chello.pl 14.08.05, 11:21 kiedy dokonuje sie platnosci za wycieczki w orbittours? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 16:41 Płacisz przed wycieczką, jest możliwość dopłacenia reszty kwoty juz na samej wycieczce. A jeżeli mowa o biurach podróży to poszukaj na forum - duuużo już napisano. Jedne co mogę powiedzieć, to nie bierż wycieczek na sms, telefony itp tu prym wiedzie Sonia i Pikulksa, LIPA NA MAKSA. Ludzie którzy to organizują tak robią turystów w balona że głowa mała, że nie wspomnę o biurach tzw. "Egpiskich", które działają na miesiąc i się zwijają po obłowieniu się na turystach, tu prym wiedzie w tym sezonie Ochot Tours, czy jakoś tak. Sam korzystałem z Orbitu i mogę je bardzo polecić, byłem bardzo zadowolony. Wzięłem wszystko z ich oferty i nie bylo żadnej wpadki. A że nie dają upustów, spróbuj znaleźć taniej - no cóż, znajomy wziął taniej i na miejscu musiał sam zapłacić za obiad, bilety wstępu, itp. Pluł se w brodę ale już było po wszystkim. Także dobrze się zastanów co wybierzesz, spokój czy nerwówkę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.chello.pl 15.08.05, 12:27 czy dobry jest polski przewodnik w luksorze i kairze chodzi mi o orbittours.czy był ktoś na wycieczce kair+aleksandria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moly Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 12:59 W Luksorze miałam fantastycznych przewodników, była to Joanna i Hany Alibaba www.hanyalibaba.com Natomiast w Kairze wspaniałą Zosię :) Wycieczki wykupiłam w biurze Jeddah Tours, a organizatorem był Orbit Tours.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.chello.pl 15.08.05, 13:23 czy jeddah tours współpracuje z orbittours?i gdzie sie znajduje.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moly Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 21:45 oczywiście, że TAK !!!! Jeddah Tour znajduje się, bardzo blisko hotelu Sinbad Aquapark, zaraz przy Pizzy Hut ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 11:08 Korzystałam w lipcu z 3 wycieczek organizowanych przez Jeddah Tour.Wszystko było dopięte na ostani guzik i przewodnicy byli bardzo dobrze przygotowani. (miałam porównanie z Alfa Star, gdzie przewodnikowi wydawało się, że mówi po polsku - była to wycieczka po mieście - okropna). W tym biurze pytajcie o Mirka i Agnieszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 11:10 Jeddah i orbit to to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: *.pro-internet.pl 21.08.05, 19:22 Tylko nie Travel Story! Ja wykupiłam wycieczki w Travel Story- obok Abu Ashara dokładnie vis a vis hotelu Sea Gull. Jak się potem okazało , to biuro również współpracuje z Orbit Tours. W autobusie spotkaliśmy ludzi , którzy kupowali wycieczki zarówno u innych arabskich pośredników, jak też bezpośrednio w Orbicie. Niestety ja nie moge napisać tak pozytywnej opinii. Do Kairu jechaliśmy zdezelowanym autubusem, gdzie część siedzeń w ogóle się nie rozkładała, inne miały powyłamywane oparcia, a WC to jakaś prowizorka, ponieważ po skorzystaniu z niego przez 2 dzieci , do samego Kairu ulatniał się z niego taki smród, że nie dało się wytrzymać... W autubusie rządził jakiś facio, który rozsadzał ludzi wedle sobie tylko znanego porządku - a to ponoć dlatego że autubus nabity był do ostatniej osoby. Hotel ... Pyramides, który zaproponowano ludziom jadącym do Kairu na 2 dni, nie spełniał ponoć podstawowych stanardów - brak klimy, brud... Pewna rodzinka z 3 dzieci, postanowiła więc tego samego dnia wracać do Hrg. Jeśli chodzi o WC to opróżniono je dopiero po wielkiej awanturze, którą zrobili Francuzi dokoptowani do nas w Kairze. Dodam że wcześniej kilkakrotnie o to prosiliśmy... Jeśli chodzi o nurkowanie , które też kupiłam w Travel Story - to mimo obietnic oczywiście nie było polskiego instruktora a statek pozostawiał też wiele do życzenia. Z ww. powodów odradzam więc Travel Story Odpowiedz Link Zgłoś
mucha.j Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? 22.08.05, 11:07 korzystaliśmy z biura (nie znam nazwy), które mieści się za hotel Roma, przy samym hotelu Aloha. Jest tam polka, która oprócz tego, że sprzedaje wycieczki (chyba w imeniu egipskiego biura) to zawsze chętnie pomaga w odnalezieniu się w Egipcie, radzi jak i co. Bardzo miła i nie nachalna, kupisz to kupisz, nie to nie, a zawsze możesz się o coś podpytać. Kupiliśmy dla większej liczby osób Giftun za 14 dolarów/os., a Jeep Safarii za 10 dolarów/os. W wiosce była polska przewodniczka (jakaś dziwna), a na wyspie, fajny gość, mówił w różnych językach, ale nie po polsku - Marko. Ogólnie spoko. BP Triada sprzedaje to samo, tylko dwa razy drożej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Hurgada- wycieczki fakultatywne taniej ? IP: 217.8.165.* 05.09.05, 20:51 Jedż z Sonią. Byłem z Joanną w Kairze. Jak się okazało to był Orbit. W drodze powrotnej zepsuł się autobus. Ok. to mogę zrozumieć, wszytko się psuje, ale nie chcieli przyjąc do wiadomości, że autobus jest zepsuty. Podnieśli klapę silnika i mało nas nie wytruli w tym autobusie. Wróciliśmy z opóźnieniem 4 godzinnym. Ale to nie było najgorsze. Przewodnik to była porażka na całego. Ledwo znał polski i tylko wszytko liczył jak opowiadał. No cóź, coś trzeba mówić. A Jak jechaliśmy na objad to zapowiedział, że teraz jedziemy na ..... (długa przerwa) am am, mniam mniam. Pod piramidami tak nas przegonił, że nie było możliwości wejść do środka. Cały czas poganiał. Czasu dużo mieliśmy w perfumerii. Po prowizję poszedł zanim wszyscy wyszli. W autobusie mówił krótko i zwięźle wyłacznie w celu sprzedania nam kartuszy. Porażka Do Luksoru pojechałem z Sonią. Tu wszystko było w należytym porządku. Dobrze oprowadziła, opowiadała o Egipcie w autobusie. Odpowiedz Link Zgłoś