isztarek 29.11.06, 11:49 Mamy zamiar lecieć z chłopakiem 2 stycznia na 7 dniowe wakacje. Nigdy nie bylismy w Egipcie i nie wiemy co wybrać. Prosimy o poradę, dzieki P.S. Zastanawialismy sie jeszcze na KANARAMI, ale jakos Egipt wygrał? Słusznie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konstancja15 Re: Hurghada czy Sharm El Sheikh? Błagam pomóżcie 29.11.06, 14:43 Ten watek był już wielokrotnie poruszany.. wpisz sobie w wyszukiwarce hurghada czy sharm, albo odwrotnie, i będziesz miała odpowiedz.Jesli jedziesz w styczniu to zdecydowanie Egipt bo na Kanarach jest wtedy zimno.Pozdrawiam.K Odpowiedz Link Zgłoś
isztarek Re: Hurghada czy Sharm El Sheikh? Błagam pomóżcie 29.11.06, 14:45 dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Hurghada czy Sharm El Sheikh? Błagam pomóżcie 29.11.06, 19:16 Jak na 7 dni to obojętne gdzie gdyż i tak nic nie zwiedzicie. Proponuję Hurghade bo to ciekawsze miasto a coś będziecie musieli robić z czasem. Pływanie i nurkowanie raczej odpada bo za zimno a woda w basenie wręcz lodowata ale życzę udanego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
konstancja15 Re: Hurghada czy Sharm El Sheikh? Błagam pomóżcie 29.11.06, 19:27 Ale chłodem zawiało....;-))) nie jest tak zle... byłam w zeszłym roku w styczniu w sharm, temp. powietrza ok 25 stopni, tylko trochę wiało a wody 22 stopnie... wystarczajaco, zeby pływać w morzu i sie opalać. Jeden z basenów faktycznie lodówa ale drugi podgrzewany, więc spokojnie, jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_gosia Re: Hurghada czy Sharm El Sheikh? Błagam pomóżcie 01.12.06, 09:57 Cześć! Jeżeli boisz się głębokiej wody, to zdecydowanie polecam Hurghade, w Sharmie w miejscu, w którym byłam (Hotel Sol Verginia) trzeba było od razu skakać na głębię, a to raczej nie dla mnie. Poza tym Hurghada jest trochę tańsza. Miłego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
mediterraneo1978 Re: Hurghada czy Sharm El Sheikh? Błagam pomóżcie 01.12.06, 10:13 Hurghada ma nieco cieplejsze dni, ale nieco chlodniejsze noce od Sharm. Odpowiedz Link Zgłoś
moniqep Re: Hurghada czy Sharm El Sheikh? Błagam pomóżcie 02.12.06, 12:13 Wlasnie wrocilam z Sharm. Plytka woda jakis kilometr w glab morza (albo lepiej). Potem zaczyna sie piekna rafa. Ale to zalezy gdzie trafisz. W moim hotelu (Oriental Resort)poza sezonem nie bylo juz tak wiele atrakcji jak w sezonie. Wiec najwieksza atrakcja jest snurkowanie i ogladanie rybek na rafie oraz opalanie sie. Nie wiem jaka pogoda bedzie w styczniu. Poza kompleksem hotelowym nie ma czego szukac. Szare klepisko,pustkowie i skaly oraz budujace sie hotele. Kilka sklepow(supermarket) i tyle. Jazda taxi do miasta to ekstremalne przezycie tylko dla tych ktorym zycie nie jest szczegolnie mile. Wiec nie polecam. Jesli hotel ma podgrzewany basen i gwarantuje animacje i posilki na poziomie jak w sezonie(czerwiec-wrzesien). Niedaleko jest szkola nurkowania albo ma sie wlasny sprzet do snurkowania. To polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
li1210 Re: Hurghada czy Sharm El Sheikh? Błagam pomóżcie 05.12.06, 22:48 Tylko Sharm ,bo jest cieplej.Wybierz hotel z podgrzewanym basenem.Byłam w zeszłym roku i kąpałam się w morzu .Jest ok.Napewno się opalisz ,trochę zwiedzisz i będziesz miała fajne wspomnienia.dojechać do Nama B to nie problem wiele Hoteli ma swoje busy i to bezpłatne,ostatecznie dojazd nie jest drogi.pozdrawiam,jedż i wypoczywaj,bedzie fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
karrlos Re: Hurghada czy Sharm El Sheikh? Błagam pomóżcie 07.12.06, 09:26 Już nie przesadzajcie z tym jeżdżeniem do "miasta" - w sumie to na wsi byliście?? Jeśli jesteś w Sharm blisko Naama Bay to można się bawić. Jest pokaz delfinów w Hadabie (przejżyj mapę, jest kompleks z Tysiąca i jednej nocy. Można pojechać do Kolorowego Kanionu - jak ktoś lubi krajobrazy i trochę łazikowania. Wielkie Safari. Najbardziej natrętni są sprzedawcy w Naama, ale to i tak podobno nic w porównaniu z Hurghadą. Co do snoorkowania - to jeśli lubicie pływać i oglądać rybki to tylko hotel z rafą - gdyby nie to to bym się zanudził, jako, że wolę ruch niż opalanie. Co do pływania to moja żona pływa tak sobie i było spoko. Trzeba się położyć na wodzie i podziwiać. No i zawsze można pojechać do Kairu. Wycieczka długa - 24h, ale nie tak strasznie męcząca. Odpowiedz Link Zgłoś