Dodaj do ulubionych

Hurghada czy Sharm El Sheikh? Błagam pomóżcie!

29.11.06, 11:49
Mamy zamiar lecieć z chłopakiem 2 stycznia na 7 dniowe wakacje. Nigdy nie
bylismy w Egipcie i nie wiemy co wybrać. Prosimy o poradę, dzieki
P.S. Zastanawialismy sie jeszcze na KANARAMI, ale jakos Egipt wygrał?
Słusznie?
Obserwuj wątek
    • konstancja15 Re: Hurghada czy Sharm El Sheikh? Błagam pomóżcie 29.11.06, 14:43
      Ten watek był już wielokrotnie poruszany.. wpisz sobie w wyszukiwarce hurghada
      czy sharm, albo odwrotnie, i będziesz miała odpowiedz.Jesli jedziesz w styczniu
      to zdecydowanie Egipt bo na Kanarach jest wtedy zimno.Pozdrawiam.K
    • isztarek Re: Hurghada czy Sharm El Sheikh? Błagam pomóżcie 29.11.06, 14:45
      dzieki
    • janusz.amir Re: Hurghada czy Sharm El Sheikh? Błagam pomóżcie 29.11.06, 19:16
      Jak na 7 dni to obojętne gdzie gdyż i tak nic nie zwiedzicie. Proponuję Hurghade
      bo to ciekawsze miasto a coś będziecie musieli robić z czasem. Pływanie i
      nurkowanie raczej odpada bo za zimno a woda w basenie wręcz lodowata ale życzę
      udanego pobytu.
      • konstancja15 Re: Hurghada czy Sharm El Sheikh? Błagam pomóżcie 29.11.06, 19:27
        Ale chłodem zawiało....;-))) nie jest tak zle... byłam w zeszłym roku w
        styczniu w sharm, temp. powietrza ok 25 stopni, tylko trochę wiało a wody 22
        stopnie... wystarczajaco, zeby pływać w morzu i sie opalać. Jeden z basenów
        faktycznie lodówa ale drugi podgrzewany, więc spokojnie, jest ok.
    • ba_gosia Re: Hurghada czy Sharm El Sheikh? Błagam pomóżcie 01.12.06, 09:57
      Cześć! Jeżeli boisz się głębokiej wody, to zdecydowanie polecam Hurghade, w
      Sharmie w miejscu, w którym byłam (Hotel Sol Verginia) trzeba było od razu
      skakać na głębię, a to raczej nie dla mnie. Poza tym Hurghada jest trochę
      tańsza. Miłego wypoczynku.
      • mediterraneo1978 Re: Hurghada czy Sharm El Sheikh? Błagam pomóżcie 01.12.06, 10:13
        Hurghada ma nieco cieplejsze dni, ale nieco chlodniejsze noce od Sharm.
        • moniqep Re: Hurghada czy Sharm El Sheikh? Błagam pomóżcie 02.12.06, 12:13
          Wlasnie wrocilam z Sharm. Plytka woda jakis kilometr w glab morza (albo lepiej).
          Potem zaczyna sie piekna rafa. Ale to zalezy gdzie trafisz. W moim hotelu
          (Oriental Resort)poza sezonem nie bylo juz tak wiele atrakcji jak w sezonie.
          Wiec najwieksza atrakcja jest snurkowanie i ogladanie rybek na rafie oraz
          opalanie sie. Nie wiem jaka pogoda bedzie w styczniu. Poza kompleksem hotelowym
          nie ma czego szukac. Szare klepisko,pustkowie i skaly oraz budujace sie hotele.
          Kilka sklepow(supermarket) i tyle. Jazda taxi do miasta to ekstremalne przezycie
          tylko dla tych ktorym zycie nie jest szczegolnie mile. Wiec nie polecam.
          Jesli hotel ma podgrzewany basen i gwarantuje animacje i posilki na poziomie
          jak w sezonie(czerwiec-wrzesien). Niedaleko jest szkola nurkowania albo ma sie
          wlasny sprzet do snurkowania. To polecam.
    • li1210 Re: Hurghada czy Sharm El Sheikh? Błagam pomóżcie 05.12.06, 22:48
      Tylko Sharm ,bo jest cieplej.Wybierz hotel z podgrzewanym basenem.Byłam w
      zeszłym roku i kąpałam się w morzu .Jest ok.Napewno się opalisz ,trochę
      zwiedzisz i będziesz miała fajne wspomnienia.dojechać do Nama B to nie problem
      wiele Hoteli ma swoje busy i to bezpłatne,ostatecznie dojazd nie jest
      drogi.pozdrawiam,jedż i wypoczywaj,bedzie fajnie.
      • karrlos Re: Hurghada czy Sharm El Sheikh? Błagam pomóżcie 07.12.06, 09:26
        Już nie przesadzajcie z tym jeżdżeniem do "miasta" - w sumie to na wsi
        byliście??

Jeśli jesteś w Sharm blisko Naama Bay to można się bawić.
        Jest pokaz delfinów w Hadabie (przejżyj mapę, jest kompleks z Tysiąca i jednej
        nocy.
        Można pojechać do Kolorowego Kanionu - jak ktoś lubi krajobrazy i trochę
        łazikowania. Wielkie Safari.

Najbardziej natrętni są sprzedawcy w Naama, ale to i tak podobno nic w
        porównaniu z Hurghadą.

Co do snoorkowania - to jeśli lubicie pływać i oglądać rybki to tylko hotel z
        rafą - gdyby nie to to bym się zanudził, jako, że wolę ruch niż opalanie.
        Co do pływania to moja żona pływa tak sobie i było spoko. Trzeba się położyć na
        wodzie i podziwiać.

No i zawsze można pojechać do Kairu. Wycieczka długa - 24h, ale nie tak
        strasznie męcząca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka