Dodaj do ulubionych

Polak pracujacy za granica -a kredyt na mieszkanie

20.04.06, 09:35
Dzien dobry

Moje pytanie jest nastepujace: czy Polak pracujacy na stale za granica moze
zaciagnac kredyt w Polkim banku na kupno mieszkania w Polsce? Bede bardzo
wdzieczny za odpowiedz.

Pozdrawiam
Maciek
Obserwuj wątek
    • doradcy.expandera Re: Polak pracujacy za granica -a kredyt na miesz 20.04.06, 10:20
      Jest to możliwe.Banki uwzględniają dochody osiągane poza granicami Polski o ile
      są one udokumentowane. Może być problem z kredytem na 100% wartości
      nieruchomości - niewiele banków oferuje takie warunki w przypadku osob
      zarabiających poza Polską. Z reguły wymagany jest wkład własny ok. 40%.
      Konieczne będzie także dostarczenie przysięgłych tłumaczeń dokumentów
      poświadczających dochody.
      Ważne jest też, zeby bank umożliwiał spłątę bezpośrednio w walucie obcej
      (zakładamy, że chcesz zaciągnąć kredytu w walucie, w której zarabiasz) bez
      przeliczania jej na złotówki.
      • tool10 Re: Polak pracujacy za granica -a kredyt na miesz 23.04.06, 16:53
        Jeśli doradza się w iminiu firmy ( i to poważnej ) i pisze takie bzdury to jest
        to skandal!!!Są banki gdzie nie trzeba tłumaczyć dokumnetów ( dokładnie np. GE
        Money -kredyt na 80% wartości nier. ) "Konieczne będzie także dostarczenie
        przysięgłych tłumaczeń dokumentów poświadczających dochody"-jest to więc bzdura!
        Na 100% wartości dają kredyty co najmniej 3 banki więc jaki to problem!W
        niektórych nie trzeba nawet okazywać umowy z pracodawcą zagranicznym, proponuję
        więc zająć się sprzątaniem a nie doradzaniem bo jeśli Expadner ma takich
        doradców jakcy tu w ich imieniu doradzają to dziękuje! Pozdrawiam!
    • ziut19 Re: Polak pracujacy za granica -a kredyt na miesz 23.04.06, 17:49
      Ten temat jest juz poruszany i jak widac oferty bankow zmieniaja sie w mgnieniu
      okasmile)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=624&w=40498424
    • frankie44 Re: Polak pracujacy za granica -a kredyt na miesz 04.05.06, 18:57
      Ja dostalem kredyt pracujac w UK - GE Money za posrednictwem Openfinance. W
      OFinance trafil mi sie wyjatkowo nieskuteczny doradca chyba wiec troche
      opoznien bylo. Ale dostale bez zadnych tlumaczen przysieglych - moj dzial HR
      musial wypelnic formularze banku po angielsku. Na pewno GE, Dombank i BZ WBK
      daja takie kredyt. JA dostalem na 80% a nie na 100% jak chcialem ze zle to
      raczej ze wzgledu na krotki okres zatrudnienia a nie ze wzgledu na zagranice.

Choc ja raczej niemile wspomniam, to posrednik jednak ulatwia wiele spraw jesli
      nie jestes w Polsce. Ale czasem wystarczy dobry pelnomocnik - ktos kumaty z
      rodziny czy ze znajomych (jak ufasz).

POwodzenia - wiecej na priv.

Frankie44

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka