mamavinca 27.09.08, 15:43 moj synek czesto zasypia przy butelce. jeszcze w dzien jestem w stanie go obudzic i "odbic" ale w nocy jest to prawie niemozliwe bo tak mocno zasypia... pozwalac na spanie czy koniecznie budzic i odbijac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: jak "odbic" spiace dziecko? 27.09.08, 16:04 po pierwsze nie budzić po drugie nosić na śpiocha 5 minut jak nie odbije położyć spać po trzecie dzieci pijące na śpiocha rzadko odbijają i nie muszą tego robić Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.2 Re: jak "odbic" spiace dziecko? 27.09.08, 21:32 mój synek ma tak samo w nocy, zgadzam się z Moniką, noszę go przez chwilę i jeśli mu się nie odbije, kładę do łóżeczka. jeśli gdzieś w żołądeczku utkwiło powietrze, to odbija mu się przed kolejnym karmieniem, kiedy go podnoszę. tyle. tylko dwa razy, na samiusieńkim początku życia zdarzyło mu się ulać, kiedy mi tak usnął. teraz to już się nie zdarza. poza tym moja obserwacja jest taka, że mój synek im bardziej łapczywie pije, tym więcej powietrza nabiera, a jak podsypia, to ssie dość leniwie i nie ma potem kłopotu. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: jak "odbic" spiace dziecko? 30.09.08, 18:33 Witam, Proponuje nie odbijac,a bezposrednio po karmieniu kłaśc na boku Odpowiedz Link Zgłoś