Dodaj do ulubionych

Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 21:46
wstyd i hańba, powinna dostać czarną kartę na wszystkie uczelnie, a nie roczne
zawieszenie, ciekawe czy tylko na uczelni podrabiala podpisy...
Obserwuj wątek
    • Gość: wiem Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 22:32
      sekretarz miasta miała być kandydatką na prezydenta - tą tajemniczą kobietą,
      która powinna rządzić....
    • Gość: AA Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 22:49
      esbecja trzyma się razem mocno
      • Gość: on Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 00:05
        to kto kto..
    • Gość: były student Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.08, 00:40
      Boże! i to ma być sprawa? U mnie na roku prawie wszyscy mieli podobne historie,
      nie wspomnę już o akcjach z dziennikiem na WFie ;))) Do tego chodziłem na fosę i
      piłem jabole, paliłem maryche, jeździłem na gapę. Teraz jestem w sumie dość
      poważnym człowiekiem, ojcem i takie tam. Nie wyobrażam sobie żeby ktoś mi teraz
      robił jazdy po kilkunastu latach za takie rzeczy...A i jeszcze sprałem na kwaśne
      jabłko paru skinów :))) oczywiście w akcie samoobrony ;))) Widać że Ta kobita
      musiała zajść za skórę paru starym babom. Niestety takie "Panie Krystyny z
      gazowni" nie łapią że trzeba pracować i jeszcze do tego szanować petenta i robią
      dym. Całe szczęście wiele się zmienia i ostatnio widziałem w ratuszu pare
      fajnych lasek- wolę takie niż te kawoszki co to zarobine że nie ma czasu taczki
      załadować.
      • Gość: kuba Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 06:42
        Gość portalu: były student napisał(a):
        Całe szczęście wiele się zmienia i ostatnio widziałem w ratuszu pare
        > fajnych lasek
        A nie pomyliły ci sie obiekty publiczne , były studenciku?
    • jwieslawrok Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku 10.12.08, 01:40
      Pani Aneto głowa do góry ,poznała Pani jedną z wielkich wad Polaków,
      to bezinteresowna zawiść. Trudno żeby Pani po raz kolejny głowę
      posypywała popiołem za błędy z młodości.Gratulacje za uczciwość i
      odwagę ,ponieważ potwierdzenie wydarzenia z przed lat bardzo dobrze o
      Pani świadczy i może być przykładem wzorowego zachowania prawego
      obywatela.Gratulacje również za świetne pomysły ,które zmieniają do
      niepoznania Urząd Miasta.Tak trzymać.
    • Gość: * Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 01:42
      Dopóki nie wyczyści się tej stajni Augiasza, wszystko będzie możliwe ;(
    • Gość: Gość Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 07:17
      Tak trzymać sekretarzowa, nie brać pod uwagę tonących.To z
      bezczynności niech odejdą-kontynuować
      • Gość: Hana Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 08:01
        Błędy młodości.
        Ktoś,kto stara się o fotel na stanowisku jako osoba publiczna,nie może mieć na
        sumieniu błędów młodości.Takiej osobie ja nie zaufam.
        Osoba z błędami młodości może pracować na mniej eksponowanym stanowisku.
        Właśnie mamy takie rządy,w których zasiadają podobni ludzie,którzy w razie
        obrony swojego stołka nie cofną się przed niczym.Dodam,że są tylko wyjątki uczciwe.
        • Gość: nowy Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 08:29
          to prawda, że wielu z nas ma na sumienieu błędy młodości, ale nie
          każdy staruje na stanowisko stając się osobą publiczną. Taka osoba
          powinna się przyznać PRZED wyborem i wtedy nie byłoby sprawy. A tak -
          brzydko.
        • Gość: marta Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.olsztyn.mm.pl 10.12.08, 08:54
          Ja nie ufam osobom, które twierdzą, że żadnych błędów młodości nie
          mają na swoim koncie i brylują pseudoświętościa vide cały PiS.
          • Gość: Kosa Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.ols.vectranet.pl 11.12.08, 00:50
            A co ty wiesz o PiSie? Ty po prostu głupia d... jesteś bo głupoty
            wypisujesz!!!
    • Gość: leon Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 08:27
      hehe polska ,niestety, klasyka.... od razu wiadomo wybory tuż ,tuż..
      żaden powód do chwały , to jasne , ale sprawa zmknięta. nie może
      sprawować funkcji, przeczytajcie co wyrabiał bush w młodości.
      merytorycznie nie bardzo można dokopać ,no to z buta .po tym jak z
      niesiołowskiego /dekada w pierdlu/ zaczęli robić kapusia to nic mnie
      w tym kraju nie zdziwi
      • Gość: JJK Olsztyn Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.olsztyn.mm.pl 10.12.08, 08:35
        Na tej zasadzie i p.Małkowski jest "czysdty jak lilia" to przecież
        błędy młodości! Każdy SB-ek jest czysty - przecież to błędy
        młodości. Wszak nawet wczoraj byliśmy młodsi...
        Nikt tej pani nie krzywdy nie robi, ale jeśli się chce być "ważnym
        urzędnikiem" ...
    • Gość: padi Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 08:40
      Szacunek dla Pani - Pani Sekretarz - wreszcie kobieta na
      stanowisku "z jajami". Niech Pani zaprowadzi porządek w tym
      przybytku wzajemnej adoracji i wiecznej sielanki. Jak im się robić
      dla społeczeństwa nie chce to ... wierzę że Pani podejmie właściwą
      decyzję ;-)
    • weganin11 Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku 10.12.08, 09:02
      A jak na to zareagowała prokuratura?
      Czy tylko głupotami potrafią się zajmować?
    • albin65 Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku 10.12.08, 09:02
      Pomalutku, mili Państwo, z tymi pochwałami. Jak znam panią sekretarz (a znam ją
      naprawdę dość dobrze), to wcale nie wykluczam, że ten artykuł na swój temat
      zainspirowała sama. Dzięki temu po pierwsze ma załatwiony raz na zawsze temat
      bzdetnych anonimów, po drugie zaś - i to jest najważniejsze w tej zabawie -
      zyskała niepowtarzalną okazję do zbudowania swojego wizerunku jako niewinnej
      ofiary wrednych popleczników Czesława, kompetentnej, uczciwej urzędniczki, nie
      wahającej się przyjmować nieczystych ciosów w imię idei naprawy Urzędu i całego
      miasta. Taki Gary Cooper w spódnicy, olsztyńskie "W samo południe" :-D
      O tym, że Gazeta Wyborcza włącza się w politykę olsztyńską wyłącznie po stronie
      Platformy, przekonywać chyba także nikogo nie muszę, to przecież widać gołym
      okiem choćby po tekstach z okresu przedreferendalnego.
      Wiecie już o co chodzi? Jeśli jeszcze macie wątpliwości, to poczytajcie raz
      jeszcze poprzednie wpisy, popatrzcie na te pochwały, na te słowa otuchy i
      uznania, a potem przejdźcie do wątku o zwolnieniach w ratuszu - tam jakoś
      dziwnie mniej cukrowania, a więcej szczerości... Ciekawe?
    • Gość: zbulwersowana Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 09:37
      Do plotkarzy i zawistnych osób - Zajmijcie sie wychowaniem swoich
      dzieci , pracą a nie szykanowaniem innych. CZAS ŚWIĄT IDZIE więc
      akurat odpowiedni czas na rachunek sumienia. Pani Aneto, osobiście
      nie znam Pani, ale głowa do góry i wytrawłości w walce z zawistnymi
      pracownikami w urzędzie. Nie zazdroszczę Pani sytuacji w której się
      Pani znalazła. Ale nie daj się dziewczyno zaszczuć, bo do tego
      zdolnych jest wiele osób.
      P.S - Ludzie nie wypominajcie tej dziewczynie błędów z piaskownicy ,
      że lalkę koleżance zabrała, że jakiegoś kolegę zdzieliła łopatką po
      głowie i takie inne
      • Gość: Kpa Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.08, 10:29
        Nieuczciwość to cecha charakteru, a nie "błędy młodości". Zostaje na
        całe życie.
      • Gość: olsztynianka Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 19:28
        Co ty kobieto zbulwersowana wypisujesz za głupoty.Twoja jedolka popełniła
        przestępstwo i to nie jako dziewczynka w piaskownicy a jako dorosła
        kobieta.Przestępstwo fałszowania dokumentów podlega karze na podstawie kk.Dziwię
        się że jej nie wydalili z uczelni .Widać już wtedy opiekowali się ją jacyś jeże.
    • Gość: ratio kradzież jest złem... ale i tak wszyscy kradną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 10:38
      Płocharczyk: "Wyciągnęłam wnioski na przyszłość. Przedmiot zdałam w następnym
      roku i zaliczyłam go na piątkę - mówi. - Taka sytuacja może spotkać każdego z
      nas. W młodości wiele osób robi jakieś głupie rzeczy, nie zdając sobie sprawy
      z konsekwencji."

Tak, Pani Sekretarz. Figura, której Pani użyła nazywa się rozproszeniem
      odpowiedzialności. To tak samo, jakby Pani powiedziała, że kradzież jest złem,
      ale w zasadzie to i tak wszyscy kradną... Fałszowanie dokumentów (indeks to
      dokument) jest czynnością naganną. Oczywiście ciężko udowodnić, czy nadal Pani
      uprawia ten proceder, ale niestety rzuca on cień na działalność urzędu jako
      takiego.
      • Gość: niezle Re: kradzież jest złem... ale i tak wszyscy kradn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 10:40
        z jednej strony jez, a z drugiej strony sekretarzynka ktora falszuje podpisy,
        oto cala PO w olsztynie - ŻENADA
        • Gość: niezle Re: kradzież jest złem... ale i tak wszyscy kradn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 10:43
          falszowala, nie wiem jak teraz ale i tak NIEZLE
    • Gość: jars Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 10:42
      też podpisałem się za siostrę
    • Gość: lol Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.range86-170.btcentralplus.com 10.12.08, 11:19
      coś mi się wydaje , że większość z tych wpisów to urzędasy z ratusza, którym nie
      w smak, że ktoś dobiera się im do tyłka za nieróbstwo. Ponad 500 osób zajmuje
      stanowiska w ratuszu , a pamiętam czasy kiedy było ich 400 parę. CZy
      rzeczywiście potrzebna nam aż taka armia urzędasów , z czego połowa to
      stanowiska obsadzone przez CJM? Zdecydowana większość pań Grażynek i Bożenek
      popijających kawkę,przesiadujących jak znudzone mimozy w pokojach i
      plotkujących, snujących się bez celu po korytarzach. A co to rewia mody . To
      ratusz. A urzędnicy to osoby sprawujące urząd, które mają być dla petenta a nie
      łaskę nam robicie , że żyjecie. I dobrze, że wreszcie ktoś choć trochę przywróci
      ład w tym burdelu. Bo ratusz przyjął ostatnio taki przydomek, czy ktoś chce czy
      nie. Dzięki wieży ratuszowej oczywiście. Dlatego z takim brzemieniem nie chcieli
      pracować w wydziale inwestycji i zwyczajnie pouciekali. A anonimy w ratuszu są
      na porządku dziennym prawda?
      • Gość: Hana Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 11:52
        Nigdy nie byłam urzędasem w ratuszu.
        Błędy w młodości popełniałam i odpowiadam za nie ciągle,bo czasu się nie cofnie
        a skutki pozostały. Dlatego nigdy nie pchałam się na eksponowane
        stanowiska.Osoba publiczna powinna być czysta jak kryształ.
        • Gość: Janusz Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.08, 12:42
          Jestem tego samego zdania. Urzędnik, tak jak policjant, powinien być
          osobą o nieskazitelnej przeszłości. Wystarczy nam jeż.
    • Gość: ja Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 12:43
      też mam takie zdanie.
    • Gość: osa Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 13:15
      Jak to jest że uczennica na legitymacji podrobiła datę urodzenia i
      dostała 90 dni aresztu, a tu u tej pani sekretarz nie ma żadnej
      kary? Otrzymała w nagrodę awans!!!
      • Gość: kasandra Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 20:22
        Gość portalu: osa napisał(a):
        Jak to jest że uczennica na legitymacji podrobiła datę urodzenia i
        >dostała 90 dni aresztu, a tu u tej pani sekretarz nie ma żadnej
        > kary?
        Właśnie bardzo dobre pytanie? Pamiętacie jak Czesiek popełnił jedno z
        najcięższych przestępstw w ruchu drogowym ,kiedy przejechał dziecko na przejściu
        dla pieszych wyprzedzając samochód ,który zatrzymał się przed przejściem? I co ?
        A no też nic, niewinny ,bo szczerze żałował tego co zrobił.Pani sekretarz też
        bardzo żałuje.Wróżę więc że skończy podobnie.
    • Gość: aner Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 13:34
      taka jest prawda.sekretarz to młoda,zdolna i pracowita osoba. Tego
      jej zazdroszczą urzędnicy zawistni. Nie mogą się pogodzić z tym,że
      coś potrafi i chce zrobić dla olsztynian.Pani Aneto popieram
      Panią,idzie Pani w dobrym kierunku.Zmieniać- bo trzeba, a ci co
      Panią nękają to ci sami co nioewyobrażali sobie Pani na tym
      stanowisku z zawiści i ci co utrudniali Pani pracę na stanowiskach
      niższych.O tym nie można zapomnieć bo żal mi Pani i tych co oczekują
      od Pani zmian.
      • Gość: denerw Łubu dubu IP: *.gprs.plus.pl 10.12.08, 16:07
        "łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego Klubu, niech żyje nam. To pisałem ja,
        Jarząbek Wacław, urzędnik II klasy"

i nieprawdą jest że dach przeciekał, tym bardziej, że prawie wcale nie padało.
        TO wszystko zasługa naszego prezesa...
    • goj68 Kapusie też tlumaczą się błedem przeszłości 10.12.08, 13:38
      Tak zaczyna się relatywizm moralny. Jednych za błedy przesłości należy ścigać
      a innych nie. Które błedy ścigać a które nie????? Logika POwskich mentorów
      życia społecznego
      • Gość: Czesiu wróć!!! Re: Kapusie też tlumaczą się błedem przeszłości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.08, 14:19
        Dziwicie się?
        Przecież "cel uświęca środki"
        A cel każdej partii jest jeden: zdobyć władzę.
        W Olsztynie zaczęło się od ratusza.
        Może i jakichś leniuchów i ignorantów wywalą. Dla niepoznaki.
        Najważniejsze, że zostaną wstawieni sami swoi.
        Nie lękajcie się - wiosną wróci Czesiu, to zrobi porządek.
        Taki będzie finał tej historii.
    • Gość: adam Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.olsztyn.mm.pl 10.12.08, 15:24
      Olsztyński ratusz nalezałoby przewietrzyć z WSZYSTKICH pracownikow,
      odkazić i wymienic na nowych bo inaczej nigdy normalnie tam nie
      będzie
    • Gość: tak sobie pisze Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.centertel.pl 10.12.08, 16:03
      Tylko pozazdrościć- urzednicy w ratuszu mają mnóstwo wolnego czasu,
      skoro zamiast pracować, zajmują się anonimami...
    • Gość: Krystyna I co na to profesor Gornowicz IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 16:19
      który znał panią sekretarz z okresu studiów,musiał więc wiedzieć o jej
      fałszerskich wyczynach, a mimo to poparł jej kandydaturę.Pan profesor coraz
      bardziej traci w moich oczach.Miałam go za człowieka o wysokiej kulturze
      osobistej i nieskazitelnym morale, a teraz PO prostu dostosował się do swojego
      miernego otoczenia.Pała panie profesorze z rajcowania ,pała i to z minusem.
      • Gość: eee? Re: I co na to profesor Gornowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 16:30
        ale o czym Ty piszesz? Przecież profesor Gornowicz nie jest z Platformy i nie
        słyszałam żeby w jakikolwiek sposób popierał panią sekretarz, glazewskiego czy
        bądź kogokolwiek z PO.

12 lat temu Pan Gornowicz nie był profesorem!

• Gość: krystyna Re: I co na to profesor Gornowicz IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 18:59
          Może i profesorem nie był ,ale sam się przyznał w wywiadzie dla GO, że pani
          Aneta była jego studentką i poparł jej kandydaturę na sekretarza miasta.
    • Gość: GATO Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 17:56
      PANI PŁOCHARCZYK MOGŁABY BYĆ CO NAJWYŻEJ SEKRETARZEM KC PZPR!!! JEJ
      TŁUMACZENIE JEST NA POZIOMIE PRZEDSZKOLAKA LUB UCZNIA SZKOŁY
      PODSTAWOWEJ. TYLKO DZIECKO LUB IDIOTA MOŻE TAK UOGÓLNIAĆ I POSĄDZAĆ
      WSZYSTKICH LUDZI O TO, ŻE SĄ POTENCJALYMI PRZESTĘPCAMI. PANI
      SEKRETARZ??? - JEST JESZCZE PEWNA GRUPA LUDZI UCZCIWYCH, ALE PANI
      SIĘ DO NIEJ NIE KWALIFIKUJE. JEST PANI ZAKŁAMANĄ I ZDOLNĄ DO
      WSZYSTKIEGO osóbką. PANI MOTTO ŻYCIOWE TO - CEL UŚWIĘCA ŚRODKI.
      • muraszka1 Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku 10.12.08, 18:06
        osoba podejmujaca studia,osoba dorosla,podrabia podpis wykladowcy ?
        czym to jest w swietle prawa?
        • Gość: Obciach Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 18:38
          A co na to wszystko Jeży?
    • Gość: kuba Dobrana z nich para IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 19:11
      Ubecki donosiciel jeż i fałszerka dokumentów. Czy to PO prostu dno czy jeszcze
      brnięcie w bagno?
    • Gość: Tolo Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.08, 19:17
      A jak tam sprawa, głośno opisywana w niezależnych gazetach
      olsztyńskich, TW JEŻ-protektora Pani Sekretarz i co z domniemanymi
      donosami na Panią Wasilewską. Czy ktoś coś wie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka