Gość: wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 21:46 wstyd i hańba, powinna dostać czarną kartę na wszystkie uczelnie, a nie roczne zawieszenie, ciekawe czy tylko na uczelni podrabiala podpisy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wiem Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 22:32 sekretarz miasta miała być kandydatką na prezydenta - tą tajemniczą kobietą, która powinna rządzić.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 22:49 esbecja trzyma się razem mocno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 00:05 to kto kto.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były student Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.08, 00:40 Boże! i to ma być sprawa? U mnie na roku prawie wszyscy mieli podobne historie, nie wspomnę już o akcjach z dziennikiem na WFie ;))) Do tego chodziłem na fosę i piłem jabole, paliłem maryche, jeździłem na gapę. Teraz jestem w sumie dość poważnym człowiekiem, ojcem i takie tam. Nie wyobrażam sobie żeby ktoś mi teraz robił jazdy po kilkunastu latach za takie rzeczy...A i jeszcze sprałem na kwaśne jabłko paru skinów :))) oczywiście w akcie samoobrony ;))) Widać że Ta kobita musiała zajść za skórę paru starym babom. Niestety takie "Panie Krystyny z gazowni" nie łapią że trzeba pracować i jeszcze do tego szanować petenta i robią dym. Całe szczęście wiele się zmienia i ostatnio widziałem w ratuszu pare fajnych lasek- wolę takie niż te kawoszki co to zarobine że nie ma czasu taczki załadować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 06:42 Gość portalu: były student napisał(a): Całe szczęście wiele się zmienia i ostatnio widziałem w ratuszu pare > fajnych lasek A nie pomyliły ci sie obiekty publiczne , były studenciku? Odpowiedz Link Zgłoś
jwieslawrok Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku 10.12.08, 01:40 Pani Aneto głowa do góry ,poznała Pani jedną z wielkich wad Polaków, to bezinteresowna zawiść. Trudno żeby Pani po raz kolejny głowę posypywała popiołem za błędy z młodości.Gratulacje za uczciwość i odwagę ,ponieważ potwierdzenie wydarzenia z przed lat bardzo dobrze o Pani świadczy i może być przykładem wzorowego zachowania prawego obywatela.Gratulacje również za świetne pomysły ,które zmieniają do niepoznania Urząd Miasta.Tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 01:42 Dopóki nie wyczyści się tej stajni Augiasza, wszystko będzie możliwe ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 07:17 Tak trzymać sekretarzowa, nie brać pod uwagę tonących.To z bezczynności niech odejdą-kontynuować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hana Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 08:01 Błędy młodości. Ktoś,kto stara się o fotel na stanowisku jako osoba publiczna,nie może mieć na sumieniu błędów młodości.Takiej osobie ja nie zaufam. Osoba z błędami młodości może pracować na mniej eksponowanym stanowisku. Właśnie mamy takie rządy,w których zasiadają podobni ludzie,którzy w razie obrony swojego stołka nie cofną się przed niczym.Dodam,że są tylko wyjątki uczciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 08:29 to prawda, że wielu z nas ma na sumienieu błędy młodości, ale nie każdy staruje na stanowisko stając się osobą publiczną. Taka osoba powinna się przyznać PRZED wyborem i wtedy nie byłoby sprawy. A tak - brzydko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.olsztyn.mm.pl 10.12.08, 08:54 Ja nie ufam osobom, które twierdzą, że żadnych błędów młodości nie mają na swoim koncie i brylują pseudoświętościa vide cały PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.ols.vectranet.pl 11.12.08, 00:50 A co ty wiesz o PiSie? Ty po prostu głupia d... jesteś bo głupoty wypisujesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 08:27 hehe polska ,niestety, klasyka.... od razu wiadomo wybory tuż ,tuż.. żaden powód do chwały , to jasne , ale sprawa zmknięta. nie może sprawować funkcji, przeczytajcie co wyrabiał bush w młodości. merytorycznie nie bardzo można dokopać ,no to z buta .po tym jak z niesiołowskiego /dekada w pierdlu/ zaczęli robić kapusia to nic mnie w tym kraju nie zdziwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJK Olsztyn Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.olsztyn.mm.pl 10.12.08, 08:35 Na tej zasadzie i p.Małkowski jest "czysdty jak lilia" to przecież błędy młodości! Każdy SB-ek jest czysty - przecież to błędy młodości. Wszak nawet wczoraj byliśmy młodsi... Nikt tej pani nie krzywdy nie robi, ale jeśli się chce być "ważnym urzędnikiem" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padi Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 08:40 Szacunek dla Pani - Pani Sekretarz - wreszcie kobieta na stanowisku "z jajami". Niech Pani zaprowadzi porządek w tym przybytku wzajemnej adoracji i wiecznej sielanki. Jak im się robić dla społeczeństwa nie chce to ... wierzę że Pani podejmie właściwą decyzję ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
weganin11 Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku 10.12.08, 09:02 A jak na to zareagowała prokuratura? Czy tylko głupotami potrafią się zajmować? Odpowiedz Link Zgłoś
albin65 Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku 10.12.08, 09:02 Pomalutku, mili Państwo, z tymi pochwałami. Jak znam panią sekretarz (a znam ją naprawdę dość dobrze), to wcale nie wykluczam, że ten artykuł na swój temat zainspirowała sama. Dzięki temu po pierwsze ma załatwiony raz na zawsze temat bzdetnych anonimów, po drugie zaś - i to jest najważniejsze w tej zabawie - zyskała niepowtarzalną okazję do zbudowania swojego wizerunku jako niewinnej ofiary wrednych popleczników Czesława, kompetentnej, uczciwej urzędniczki, nie wahającej się przyjmować nieczystych ciosów w imię idei naprawy Urzędu i całego miasta. Taki Gary Cooper w spódnicy, olsztyńskie "W samo południe" :-D O tym, że Gazeta Wyborcza włącza się w politykę olsztyńską wyłącznie po stronie Platformy, przekonywać chyba także nikogo nie muszę, to przecież widać gołym okiem choćby po tekstach z okresu przedreferendalnego. Wiecie już o co chodzi? Jeśli jeszcze macie wątpliwości, to poczytajcie raz jeszcze poprzednie wpisy, popatrzcie na te pochwały, na te słowa otuchy i uznania, a potem przejdźcie do wątku o zwolnieniach w ratuszu - tam jakoś dziwnie mniej cukrowania, a więcej szczerości... Ciekawe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbulwersowana Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 09:37 Do plotkarzy i zawistnych osób - Zajmijcie sie wychowaniem swoich dzieci , pracą a nie szykanowaniem innych. CZAS ŚWIĄT IDZIE więc akurat odpowiedni czas na rachunek sumienia. Pani Aneto, osobiście nie znam Pani, ale głowa do góry i wytrawłości w walce z zawistnymi pracownikami w urzędzie. Nie zazdroszczę Pani sytuacji w której się Pani znalazła. Ale nie daj się dziewczyno zaszczuć, bo do tego zdolnych jest wiele osób. P.S - Ludzie nie wypominajcie tej dziewczynie błędów z piaskownicy , że lalkę koleżance zabrała, że jakiegoś kolegę zdzieliła łopatką po głowie i takie inne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kpa Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.08, 10:29 Nieuczciwość to cecha charakteru, a nie "błędy młodości". Zostaje na całe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztynianka Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 19:28 Co ty kobieto zbulwersowana wypisujesz za głupoty.Twoja jedolka popełniła przestępstwo i to nie jako dziewczynka w piaskownicy a jako dorosła kobieta.Przestępstwo fałszowania dokumentów podlega karze na podstawie kk.Dziwię się że jej nie wydalili z uczelni .Widać już wtedy opiekowali się ją jacyś jeże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratio kradzież jest złem... ale i tak wszyscy kradną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 10:38 Płocharczyk: "Wyciągnęłam wnioski na przyszłość. Przedmiot zdałam w następnym roku i zaliczyłam go na piątkę - mówi. - Taka sytuacja może spotkać każdego z nas. W młodości wiele osób robi jakieś głupie rzeczy, nie zdając sobie sprawy z konsekwencji." Tak, Pani Sekretarz. Figura, której Pani użyła nazywa się rozproszeniem odpowiedzialności. To tak samo, jakby Pani powiedziała, że kradzież jest złem, ale w zasadzie to i tak wszyscy kradną... Fałszowanie dokumentów (indeks to dokument) jest czynnością naganną. Oczywiście ciężko udowodnić, czy nadal Pani uprawia ten proceder, ale niestety rzuca on cień na działalność urzędu jako takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezle Re: kradzież jest złem... ale i tak wszyscy kradn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 10:40 z jednej strony jez, a z drugiej strony sekretarzynka ktora falszuje podpisy, oto cala PO w olsztynie - ŻENADA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezle Re: kradzież jest złem... ale i tak wszyscy kradn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 10:43 falszowala, nie wiem jak teraz ale i tak NIEZLE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jars Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 10:42 też podpisałem się za siostrę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.range86-170.btcentralplus.com 10.12.08, 11:19 coś mi się wydaje , że większość z tych wpisów to urzędasy z ratusza, którym nie w smak, że ktoś dobiera się im do tyłka za nieróbstwo. Ponad 500 osób zajmuje stanowiska w ratuszu , a pamiętam czasy kiedy było ich 400 parę. CZy rzeczywiście potrzebna nam aż taka armia urzędasów , z czego połowa to stanowiska obsadzone przez CJM? Zdecydowana większość pań Grażynek i Bożenek popijających kawkę,przesiadujących jak znudzone mimozy w pokojach i plotkujących, snujących się bez celu po korytarzach. A co to rewia mody . To ratusz. A urzędnicy to osoby sprawujące urząd, które mają być dla petenta a nie łaskę nam robicie , że żyjecie. I dobrze, że wreszcie ktoś choć trochę przywróci ład w tym burdelu. Bo ratusz przyjął ostatnio taki przydomek, czy ktoś chce czy nie. Dzięki wieży ratuszowej oczywiście. Dlatego z takim brzemieniem nie chcieli pracować w wydziale inwestycji i zwyczajnie pouciekali. A anonimy w ratuszu są na porządku dziennym prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hana Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 11:52 Nigdy nie byłam urzędasem w ratuszu. Błędy w młodości popełniałam i odpowiadam za nie ciągle,bo czasu się nie cofnie a skutki pozostały. Dlatego nigdy nie pchałam się na eksponowane stanowiska.Osoba publiczna powinna być czysta jak kryształ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.08, 12:42 Jestem tego samego zdania. Urzędnik, tak jak policjant, powinien być osobą o nieskazitelnej przeszłości. Wystarczy nam jeż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 12:43 też mam takie zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 13:15 Jak to jest że uczennica na legitymacji podrobiła datę urodzenia i dostała 90 dni aresztu, a tu u tej pani sekretarz nie ma żadnej kary? Otrzymała w nagrodę awans!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasandra Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 20:22 Gość portalu: osa napisał(a): Jak to jest że uczennica na legitymacji podrobiła datę urodzenia i >dostała 90 dni aresztu, a tu u tej pani sekretarz nie ma żadnej > kary? Właśnie bardzo dobre pytanie? Pamiętacie jak Czesiek popełnił jedno z najcięższych przestępstw w ruchu drogowym ,kiedy przejechał dziecko na przejściu dla pieszych wyprzedzając samochód ,który zatrzymał się przed przejściem? I co ? A no też nic, niewinny ,bo szczerze żałował tego co zrobił.Pani sekretarz też bardzo żałuje.Wróżę więc że skończy podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aner Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 13:34 taka jest prawda.sekretarz to młoda,zdolna i pracowita osoba. Tego jej zazdroszczą urzędnicy zawistni. Nie mogą się pogodzić z tym,że coś potrafi i chce zrobić dla olsztynian.Pani Aneto popieram Panią,idzie Pani w dobrym kierunku.Zmieniać- bo trzeba, a ci co Panią nękają to ci sami co nioewyobrażali sobie Pani na tym stanowisku z zawiści i ci co utrudniali Pani pracę na stanowiskach niższych.O tym nie można zapomnieć bo żal mi Pani i tych co oczekują od Pani zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denerw Łubu dubu IP: *.gprs.plus.pl 10.12.08, 16:07 "łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego Klubu, niech żyje nam. To pisałem ja, Jarząbek Wacław, urzędnik II klasy" i nieprawdą jest że dach przeciekał, tym bardziej, że prawie wcale nie padało. TO wszystko zasługa naszego prezesa... Odpowiedz Link Zgłoś
goj68 Kapusie też tlumaczą się błedem przeszłości 10.12.08, 13:38 Tak zaczyna się relatywizm moralny. Jednych za błedy przesłości należy ścigać a innych nie. Które błedy ścigać a które nie????? Logika POwskich mentorów życia społecznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesiu wróć!!! Re: Kapusie też tlumaczą się błedem przeszłości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.08, 14:19 Dziwicie się? Przecież "cel uświęca środki" A cel każdej partii jest jeden: zdobyć władzę. W Olsztynie zaczęło się od ratusza. Może i jakichś leniuchów i ignorantów wywalą. Dla niepoznaki. Najważniejsze, że zostaną wstawieni sami swoi. Nie lękajcie się - wiosną wróci Czesiu, to zrobi porządek. Taki będzie finał tej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.olsztyn.mm.pl 10.12.08, 15:24 Olsztyński ratusz nalezałoby przewietrzyć z WSZYSTKICH pracownikow, odkazić i wymienic na nowych bo inaczej nigdy normalnie tam nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak sobie pisze Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.centertel.pl 10.12.08, 16:03 Tylko pozazdrościć- urzednicy w ratuszu mają mnóstwo wolnego czasu, skoro zamiast pracować, zajmują się anonimami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna I co na to profesor Gornowicz IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 16:19 który znał panią sekretarz z okresu studiów,musiał więc wiedzieć o jej fałszerskich wyczynach, a mimo to poparł jej kandydaturę.Pan profesor coraz bardziej traci w moich oczach.Miałam go za człowieka o wysokiej kulturze osobistej i nieskazitelnym morale, a teraz PO prostu dostosował się do swojego miernego otoczenia.Pała panie profesorze z rajcowania ,pała i to z minusem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee? Re: I co na to profesor Gornowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 16:30 ale o czym Ty piszesz? Przecież profesor Gornowicz nie jest z Platformy i nie słyszałam żeby w jakikolwiek sposób popierał panią sekretarz, glazewskiego czy bądź kogokolwiek z PO. 12 lat temu Pan Gornowicz nie był profesorem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna Re: I co na to profesor Gornowicz IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 18:59 Może i profesorem nie był ,ale sam się przyznał w wywiadzie dla GO, że pani Aneta była jego studentką i poparł jej kandydaturę na sekretarza miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GATO Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 17:56 PANI PŁOCHARCZYK MOGŁABY BYĆ CO NAJWYŻEJ SEKRETARZEM KC PZPR!!! JEJ TŁUMACZENIE JEST NA POZIOMIE PRZEDSZKOLAKA LUB UCZNIA SZKOŁY PODSTAWOWEJ. TYLKO DZIECKO LUB IDIOTA MOŻE TAK UOGÓLNIAĆ I POSĄDZAĆ WSZYSTKICH LUDZI O TO, ŻE SĄ POTENCJALYMI PRZESTĘPCAMI. PANI SEKRETARZ??? - JEST JESZCZE PEWNA GRUPA LUDZI UCZCIWYCH, ALE PANI SIĘ DO NIEJ NIE KWALIFIKUJE. JEST PANI ZAKŁAMANĄ I ZDOLNĄ DO WSZYSTKIEGO osóbką. PANI MOTTO ŻYCIOWE TO - CEL UŚWIĘCA ŚRODKI. Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku 10.12.08, 18:06 osoba podejmujaca studia,osoba dorosla,podrabia podpis wykladowcy ? czym to jest w swietle prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obciach Re: Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 18:38 A co na to wszystko Jeży? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Dobrana z nich para IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 19:11 Ubecki donosiciel jeż i fałszerka dokumentów. Czy to PO prostu dno czy jeszcze brnięcie w bagno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolo Po ratuszu krąży anonim o ważnym urzędniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.08, 19:17 A jak tam sprawa, głośno opisywana w niezależnych gazetach olsztyńskich, TW JEŻ-protektora Pani Sekretarz i co z domniemanymi donosami na Panią Wasilewską. Czy ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś