Dodaj do ulubionych

UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesyłki!

20.10.05, 18:43
Mój dom jest "obsługiwany" przez pocztę z ul. Ekologicznej. Czekałam w tym
tygodniu na 3 przesyłki - nie dotarła ani jedna!!! Kiedy opowiedziałam o tym
znajomym, również z Kabat, powiedzieli, że im również kilka razy zaginęły
paczki (tj. nie dotarły do nich wysłane przez kogoś, często zza granicy). Mój
mąż poszedł dzisiaj na pocztę zapytać co tu się dzieje - tam mu powiedzieli,
że reklamacje to nie u nich tylko w miejscu nadania - czyli totalnie są
bezkarni i nie ma na nich bata. Ostrzegam wszystkich - zawsze każcie nadawcy
trzymać dowód nadania, bo na tej poczcie kradną!!!

Iwona
Obserwuj wątek
    • rubeus Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył 20.10.05, 19:24
      Temat był omawiany szeroko na forum Kabackim. Link do wątku podaję poniżej

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11115&w=23969864&a=23969864
      • dziedzicznacytadelafinansjery Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył 21.10.05, 23:32
        Powtarzam jak mantrę. Przynajmniej 4 instytucje w IV RP powiny zostać
        anihilowane, zrównane z ziemią: Są to, w kolejności przypadkowej, PKO BP, PKP (z
        naroślami), TP S.A. oraz właśnie Poczta Polska.
    • jan-w Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył 27.10.05, 15:57
      Chyba poznałem mroczną tajemnicę poczty przy ul. Ekologicznej. Kilka dni temu,
      ze zdziwieniem, zauważyłem koło mojego domu, człowieka w cywilnym ubraniu, który
      w swoim prywatnym samochodzie, przerzucał wielką stertę paczek z oznaczeniami
      Poczty Polskiej. Wyraźnie nie mógł znaleźć jakiejś paczki i po pewnym czasie
      odjechał. Dzisiaj otrzymałem awizo *powtórne* na paczkę. Zapytałem na powyższej
      poczcie, dlaczego otrzymałem powtórne, a nie otrzymałem pierwotnego.
      Dowiedziałem się, że poczta podpisała umowy z prywatnymi ludźmi na dostawę
      paczek. Oni, wypisują awiza, albo nie (w moim wypadku nie). Dopiero kiedy
      zawiadomią pocztę, że nie dostarczyli paczki (jeśli zawiadomią), poczta wystawia
      awizo powtórne. Czy to jest legalne, że paczki powierzane Poczcie Polskiej,
      przechodzą przez ręce ludzi nie będących jej pracownikami ? Jak to się ma do
      tajemnicy korespondencji ?
      • mamalalunia Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył 27.10.05, 21:36
        No więc w moim przypadku paczki doszły:
        jedna wysłana priorytetem, po 14 dniach, druga a była to książka, po 12 dniach
        i trzecia w równie rekordowym terminie- a wszystkie przesyłki krajowe - chyba
        piechotą szły???
        A co do tego, że w końcu doszły - mam podejrzenia, że to karczemna awantura,
        którą urządził mój mąż, grożąc, że sprowadzi telewizję na miejsce zbrodni. Nota
        bene, kiedy wychodził na spotkanie z "lwem" spotkał u nas listonosza - który po
        raz kolejny nie miał dla nas awizo. Po czym listonosz przybiegł za moim mężem
        na pocztę - że znalazł awizo! powtórne! No bo jak wiadomo awiza leżą na ulicy,
        tylko trzeba je sobie znaleźć...
        • Gość: duza Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył IP: *.chello.pl 28.10.05, 00:11
          A na Miklaszewskiego listonosz chodzi po piwku, jak kolejny raz zobaczyłam
          jak "w bramie" kupuje piwo i spokojnie sobie gada ze sklepową to spytałam ją
          czy nie wie że on jest w pracy? to kobita zrobiła zdziwioną minę, że nie
          wiedziała że on piwo kupił!!! no już przez litość nie wspomnę o robotnikach ze
          spółdzielni Imielin regularnie zaopatrujących się w sklepiku. No ale już
          licealista wie, że piwo to nie alkohol i w ogóle o co ten szum?
          • yasminee Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył 28.10.05, 10:02
            na poczcie przy Belgradzkiej tak samo - giną listy polecone, a potem cudownie
            się znajdują

awizo dostałam we wtorek, w srodę po pracy poszłam na pocztę
            pani zrobiła wielkie oczy, bo listu nie było, ale zobowiązała się odszukać
            list, wzięła nr telefonu i następnego dnia miała zadzwonić kierowniczka z
            wyjasnieniami
            wróciłam zatem do domu, po tej wizycie na poczice, i co znalazłam? - kolejne
            awizo w skrzynce, ten sam nr
            w czwartek na poczcie nie byłam, ale za to znalazłam w skrzynce zaginiony list
            polecony
            cuda - nie dziwy!
            • Gość: nemo Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył IP: *.acn.waw.pl 01.01.06, 21:27
              U WAS NA TYCH KABATACH JAKIEŚ CUDA I DZIWY SIE DZIEJĄ . U NAS NA STOKŁOSACH
              JAKIEŚ NUDY, NIC NIE GINIE, NIKT NIE KRADNIE. BEZNADZIEJNIE NUDNO.ZAZDROSZCZĘ
              WAM I BARDZO ŻAŁUJE ZE NIE MIESZKAM NA KABATACH TYLE SIĘ TAM DZIEJE
        • Gość: IVO Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 18:37
          Ja jestem zadowolony ze swojego listonosza. U mnie chodzi młody człowiek i
          wszystko mam doreczane , pakiety i listy R. Moja poczta jetst na Ekologicznej.
          Gdy Listonosz nie moze sie jak zabrac to przychodzi do mnie na góre i umawiamy
          sie na sposob pozniejszy doreczenia przesyłki lub jezeli jest to cos mniej
          waznego to sam to odbieram
      • Gość: rocky Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.05, 16:39
        A ja już do tych złodziei z Ekologicznej nie mam siły. Awiaza na polecone do
        mnie dochodzą a na paczki nie. Trochę kupuję na Allegro. Więc łażę jak idiota
        co 2 dni na tą cholerną pseudo-pocztę i pytam czy nie ma dla mnie jakiejś
        paczki.Czasem się znajdują a czasem nie i wtedy trzeba dzwonić do rozdzielni
        głównej poczty polskiej i prosić się aby śmierdząca papierosami łaskawa pani
        ostawiła swoją kawę i spróbowała jej poszukać.
        A swoją drogą powinni świętem narodowym Polski uczcić dzień w którym zgodnie z
        dyrektywą Unii Europejskiej w Polsce będzie dopuszczona konkurencja na
        przesyłki pocztowe do 20g (listy).
        • mamalalunia Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył 09.11.05, 21:04
          No właśnie - z tego powodu przestałam kupować na Allegro, niestety.
        • Gość: Pocztówka Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 17:01
          Posłuchaj człowieku!
          Dlaczego złodziejami nazywasz pracowników tej poczty? Czy coś Ci ukradli? Czy to oni są winni opóźnień paczek? Dlaczego pseudo-poczta?
          Postaw konkretne zarzuty (bo piszesz ogólne swoje żale względem Poczty Polskiej).
          Ps 1) pierwsze awizo wystawia doręczyciel, a nie pracownik poczty.
          2) rozdzielnia główna nie ma nic wspólnego z Ekologiczną
          3) kiedy ostatni raz widziałeś (-aś) śmierdzącą panią z kawą obsługującą klientów?
          Odpowiedz, bo twój text mną wstrząsnął.
        • Gość: URSYN Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył IP: *.acn.waw.pl 01.01.06, 20:43
          Drogi panie lub droga pani/nie wiem kim jesteś/ zeby nazwać kogoś złodziejem
          trzeba mu to udowodnić lub złapac na gorącym uczynku Z tego co piszesz
          wnioskuę.że ani jedno ani drugie nie miało miejsca, nie ublizaj więc nikomu bo
          to nie ładnie i zle świadczy o TOBIE - IDIOTO /SŁUSZNIE SIĘ TAK NAZWAŁEŚ PSEUDO
          CZŁOWIEKU/
      • Gość: Pocztówka Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 16:50
        Jeżeli Poczta wynajęła ludzi (a robi to nie od dziś), to muszą oni podpisać takie samo oświadczenie, jakie składa każdy pracownik PP: o zachowaniu tajemnicy korespondencji. W oświadczeniu takim ściśle punkt po punkcie wyszczególnione jest jakie informacje pozostają tajne (zarówno dla asystenta w urzędzie, listonosza czy pracownika firmy zewnętrznej espółpracującej z PP).

Dodatkowo musi Pan wiedzieć, że Poczta "wynajmuje" ludzi z takich prywatnych firm już kilka lat. Oni wspomagają pracę asystentów na urzędach. Bardzo często są to studenci zarabiający w ten sposób na utrzymanie. Nie wiem jak to dokładnie wygląda w przypadku doręczycieli paczkowych, ale proszę jedną miarą nie sądzić wszystkich (patrz: temat forum). To, że człowiek roznoszący paczki nie zostawił Panu awizo, to był jego błąd, niedopatrzenie lub lenistwo - nie wiem. Ale wietrzenie jakiś mrosznych tajemnic poczty przy Ekologicznej tudzież innych "spiskowych teorii dziejów" to chyba przegięcie.

A i jeszcze jedno: ta firma obsługuje nie tylko Ekologiczną, ale połowę lewobrzeżnej Warszawy. A w przyszłości pewnie i całą. Dlaczego więc atakuje Pan Ekologiczną?
        Proszę o komentarz.

• mami7 Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył 28.10.05, 11:48
      Ja czekam na paczkę od ponad tygodnia. Obsłguje nas poczta z Zaruby, ale jakos usług jest zatrważająca.
      Nic nie można z tym zrobić? Mam nadzieję, że ta paczka dojdzie, bo zapłaciłam za zawartośc trochę. Ale i tak chciałabym coś z tym zrobić.
      • rubeus Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył 28.10.05, 18:43
        Mi na razie [odpukać w niemalowane] wszelakie paczki i przesyłki
        doręczają bez problemu - ale fakt faktem mamy od lat stałą panią listonosz
        obsługującą nasz kawałek Kabat.
        • Gość: AAA Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 18:41
          U mnie chodzi młody chłopak i wszytko jest w ok. Na Sryjenskich z listonoszem
          nie m problemow , wszystkom odziwo dochodzi w terminie.
      • mami7 Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył 04.11.05, 12:03
        Po tygodniu czekania zadzwonilismy na pocztę. Okazałao sie paczka czeka tam od wczoraj. "nie ma pani awizo?"
        Ręce opadają. Oki mąz odebrał paczkę w piątek 28.10.
        Po czym w poniedziałek 31.10 dostałam awizo na paczkę z dnia 27.10.
        Kwitek był wypisany przez kogo innego czarnym długopisem. Datę dopisał ktoś inny na niebiesko.
        Dla mnie to kpina!
    • Gość: Darecki z Puszczyk Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył IP: *.acn.waw.pl 29.10.05, 00:49
      Ja od ponad miesiaca handluje sobie na Allegro. W tym czasie wysłałem z poczty
      na Dunikowksiego okolo 100 paczek. W zasadzie wszystko bylo ok dochodzily
      bardzo szybko - nawet zdarzalo sie ze te zwykle dochodzily nastepnego dnia :-)
      Jednak ostatnio mialem dwie wpadki - wyslalem dwie paczki jako ekonomiczne i
      doszty po 9 i 10 dniach. Naturalnie ososby ktore zaplacily za towar i dlugo
      czekaly na paczki uwazaly ze jestem zlodziejem. Na szczescie wszystko jest juz
      wyjasnione.
    • p.galli Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył 25.11.05, 12:52
      na poczcie na Belgradzkiej maja fajne zasady
      Na awizo jest napisane ze odbior w dniu dostarczenia awiza od 18 ( w pozostale
      dni- cala dobe)
      bardzo zalezalo mi na paczce (byla tam ładowarka do nietypowiego telefonu nie
      do kupienia w Polsce, i telefonik lezal sobie od 2 tyg cichy i rozladowany a
      mnie az palce swiedzialy zeby sie do niego dobrac) juz pomijam ze skandalicznie
      dlugo czekalam na paczke ale wreszcie JEST! fajnie ze awizo op godz 13 (ze niby
      nikogo w domu nie bylo) co akurat bzdura bo ktos byl, niewazne... od 18 odbior
      jak na szpilkach czekalam do 18 i nawet zmusilam sie (znajac nasza kochana
      poczte) by poczekac pol godz dluzej, kolejka ogromna o 20 bylam przy okienku a
      tu....sorry
      paczki nie ma bedzie po 21.00... to co ze napisane ze po 18 mozna odebrac,
      glupia chyba jestem, przeca powinnam sie domyslic ze to tylko tak napisane, a
      wogole to co mi sie tak spieszy , nie moge sobie odebrac jutro? musze dzis?
      jakas niecierpliwa jestem.... i wogole jeszcze mam jakies pretensje....:-/
      ehhhhhh
      • jan-w Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył 25.11.05, 15:48
        Wysłałem do rzecznik@poczta-polska.pl :
        Wielu mieszkańców Ursynowa, ma problem z ginącymi przesyłkami. Zamiast opisywać
        szczegóły, podam panu adres forów w internecie gdzie odbywają się dyskusje na
        ten temat. Wdzięczny będę (na pewno nie tylko ja) za zapoznanie się z tematem i
        udzielenie odpowiedzi.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11115&w=23969864
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=643&w=30725637
        Pozdrawiam
        • Gość: Mania A moze to ten listonosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 20:43
          A moze to ten sam listonosz? U nas (Ursynow pln) chodzil przez 3 miesiace,
          styczen - marzec 2005. Masa przesylek ginela, nasz stary listonosz byl na
          zwolnieniu. Moze tego zlodzieja przeniesli na Ekologiczna? To taki mlody cwany
          chlopak, mily z wygladu.
        • Gość: Renia Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 18:48
          Mój dom obsługuje Starsza Pani - Pocztana Zaruby i wszystko jest w porzadku
          • jan-w IVO vel AAA vel Reniu 29.12.05, 19:17
            Robisz tego samego rodzaju błedy w swoich 3 wypowiedziach chwalących pocztę,
            wysłanych w ciągu kilku minut. Nie podnosisz w ten sposób zaufania do poczty. To
            jak to robisz ? Listonosz przychodzi i umawiacie się kiedy odbierzesz przesyłkę
            ? ;-))
        • Gość: Pocztówka 2 .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 20:47
          Widzę, ze nie doszedł mój post, więc napiszę jeszcze raz. Mam ofertę pracy w
          innej firmie za dwa razy większe pieniądze w zawodzie, który studiuję i
          niebawem zaczynam tam pracę, więc mnie katastrofa PP dotyczyć nie będzie.
          Natomiast uważam, ze pracownicy PP pracę będą mieli, ponieważ klienci będą
          zawsze. Chyba nie myśli pan, że całe społeczeństwo nagle przeniesie się z
          wysyłaniem przesyłek do innej instytucji. Klienci będą tylko w mniejszych
          ilościach. Poza tym w urzędach płaci się również rachunki z czego nasza kochana
          instytucja utrzymuje siebie i nas. Zapewniam pana, że PP nie przestanie
          istnieć :):)
          • jan-w Re: .... 04.01.06, 20:55
            Jeśli jakość i ceny PP pozostaną takie jakie są, PP straci wszystkich klientów.
            Ceny przesyłek konkurencji wkrótce spadną ( w miarę likwidacji ostatnich okopów
            monopolu), a płacenie rachunków na poczcie, staje się anachroniczne,
            czasochłonne i drogie. Zresztą najlepszym dowodem na to, że dawna potęga PP się
            sypie, w miarę utraty monopolistycznej pozycji, jest szukanie oszczędności
            kosztem klientów, takich jak ci podejrzani panowie, dostarczający przesyłki, lub
            nie.
            • Gość: Pocztówka 2 Re: .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 22:57
              Nie wierzę w to, ze 100% naszego społeczeństwa przeniesie się do konkurencji.
              Pozatym zanim inna instytucja się rozwinie na tyle ( otworzy wystarczającą
              ilość oddziałów, wprowadzi wszelkie potrzebne systemy, zatrudni i przeszkoli
              personel ), żeby mogła konkurować z PP to minie kilka albo nawet kilkanaście
              lat. Pozatym PP cały czas się rozwija i myślę, że za jakiś bliżej nieokreślony
              czas ( kilkanaście lat ) będzie zmodernizowana, lepsza. My teraz pracujemy na
              jakimś bardzo starym systemie i w zasadzie większość rzeczy robimy ręcznie, bo
              nie wgrano nam nowego programu, który ułatwiłby szybszą obsługę klienta. Myślę,
              ze za parę lat taki system to będzie standard w każdym urzędzie PP. My Polacy
              boimy się zmian i dlatego dalej będziemy korzystać z usług PP, która nie będzie
              już wtedy złem koniecznym :):)
            • Gość: Pocztówka 2 Re: .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:12
              Uważam, ze nasz dyrektor powinien wprowadzić trochę inne zasady pracy w
              urzędach tak aby i klienci i pracownicy byli zadowoleni. To co się dzieje teraz
              z paczkami ( w tej chwili jest takie nasilenie niestety ) to jest wina bałaganu
              jaki jest na CERZE co również nie jest winą pracowników tej jednostki lecz złą
              organizacją pracy i biurokratycznymi przepisami. Nie posądzajcie pracowników UP
              WWA 31, WWA 78 CZY WWA 138 o kradzież, bo jest to przykre i bezpodstawne. Nie
              wiem co się z tymi przesyłkami dzieje, my musimy je tylko przyjąć od
              doręczyciela i wydać klientowi. Nikt tam nie zagląda. Jeżeli macie podejrzenia,
              ze paczka została okradziona to zapewniam was, że nie przez pracowników naszego
              urzędu. Gdzie kierować zażalenia ? Łączyny 8 -CER. Tam najprędzej można coś
              wyjaśnić.
              • jan-w Rzeczpospolita o tym napisała 06.01.06, 16:14
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11115&w=34505236&wv.x=2&a=34505236
    • Gość: hipotamica nie tylko na Ekologicznej! IP: *.aster.pl 29.12.05, 21:51
      Wszędzie giną, idą cholernie długo, obsługa do dupy... eh
    • jacek_pochujcik Centrum Ekspedycyjno Rozdzielcze 30.12.05, 09:52
      Jeśli znacie numer przesyłki, to najlepiej dzwonić bezpośrednio do centrum
      Ekspedycyjno Rozdzielczego. Oni roznoszą przesyłki a dopiero potem (po ok. 4
      dniach) zostawiają na poczcie. Numery CER

548-16-64, 548-11-40,46,49.

Jak mi powiedziano w tej chwili (święta) 2-3 tygodnie dla przesyłki
      priorytetowej to całkiem normalne. Przezorni powinni już teraz zacząć zamawiac
      prezenty na przyszłoroczne święta.

• Gość: Jacek Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył IP: *.nycmny.east.verizon.net 31.12.05, 06:05
      Etam,

Od razu kradnie... Kiedys zgoslilem sie z awizo, ktore przelezalo sie dni pare w
      skrzynce. Zalozmy ze byl to 25 kwietnia. List na poczcie znalazl sie, ale na nim
      figurowala pieczarka i napis "26.04 - awizowano powtornie i dopisek - mieszkanie
      zamkniete". Coz za wyczucie! Akurat dnia nastepnego nikogo mialo nie byc w domu!

Pozdrawiam,
      Jacek

PS. Niech ich cholera.
      • Gość: Pocztówka Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 17:19
        Jacek!
        Pieczątkę "awizowano powtórnie" przykłada pracownik poczty, żebyą nie pomylił go z pierwszym (które wystawia listonosz). Obok pisze datę, w twoim przypadku 26/04, i to jest dzień w którym awizo ma się znaleźć w twojej skrzynce. Pracownica poczty wystawia je dzień wcześniej, bo musi przekazać je listonoszom, których "urzędem macierzystym" nie jest urząd na Ekologicznej (bo to jest tylko urząd-córka względem Belgradzkiej).
        Jak inaczej może to zrobić, skoro nie widzi listonoszy 26/04?
        Zobaczy ich dopiero kiedy wrócą już z rejonu, czyli wieczorem. I co? Ma im wtedy oddać awizo i powiedzieć: włóż je jeszcze dziś? Musi oddać je dzień wcześniej. Ty trafiłeś właśnie na taką sytuację - awizo było już przekazane listonoszom (żeby je wrzucili następnego dnia).Nie można ich było cofnąć. Listonosz nie wie jakie listy były odebrane, a jakie nie - wrzuca więc wszystkie. To tyle. Trochę więcej wyrozumiałości i mniej cynizmu.
        A i jeszcze jedno: dopisek ( a raczej pieczątkę) mieszkanie zamknięte ma w posiadaniu jedynie listonosz. Może poprostu naszły na siebie.
        • mami7 Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył 01.01.06, 18:23
          Droga pocztówko, obrończyni uciśnionej poczty, to wytłumacz mi taką sytuację: po prawie tygodniu dostałam paczkę priorytetową. Przepraszam nie dostałam, zadzwoniłam na pocztę i powiedziano mi, że ona tam faktycznie leży i mogę ją dostać skoro nie mam awiza. Odebrałam, a po 3 dniach w skrzynce pojawiło się na nią awizo, wypłeniane przez 2 osoby.
          Jak to jest, że siedzę w domu, a wychodząc z domu znajduję w skrzynce awizo, bo podobno właśnie nie zastano mnie w domu?
          Jak to jest, że siedzę w domu, listonosz dzwoni i informuje mnie, że zostawia awizo na paczkę, którą sobie muszę iść i odebrać na poczcie?
          W końcu jak to jest, że na przesyłkę priorytetową czekam tydzień, albo i dłużej?
          Kolejne pytanie, dlaczego moja korespondencja trafia do cudzych skrzynek pocztowych????

Poczta na Kabatach i Natolinie to co najmniej dziwna instytucja. I nie wiem kto roznosi listy, paczki itd, nieobchodzi mnie to raczej. Ci ludzie reprezentują jednak Poczte Polską, nawet jeśli są pracownikami firmy, którą ona wynajmuje.

Pozdrawiam
          • Gość: Pocztówka Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 00:25
            Droga mami7!
            Nie jestem obrączynią poczty, tylko staram się przeciwstawić tej nagonce na UP przy Ekologicznej. Zrozum: to, że masz niesolidnego listonosza, który nie wywiązuje się ze swoich obowiązków, to nie jest wina pracowników Ekologicznej (to są jego koledzy z pracy, a nie zwierzchnicy).
            A teraz naświetlę Ci trochę tą sytuację z paczkami:
            Paczki rozwożą pracownicy CER (czy tam firmy, którą CER wynajął). Ci ludzie nie znają ani kodów do Waszych klatek, ani nie mają kluczyków do Waszych skrzynek (podobno sytuacja przejściowa - ma się zmienić). Jedyna możliwość, żebyś dowiedziała się o paczce, to podrzucenia awiza twojemu listonoszowi (temu od listów).
            I teraz: paczkowy rozlicza się na Ekologicznej ok godz. 19. Listonosze zwykli - tak ich nazwijmy - kończą dużo wcześniej. "Paczkowy" i listonosz nie widzą się. Paczkowy zostawia więc wypisane awizo dziewczynie, żeby następnego dnia przekazała je listonoszowi. Dziewczyna przyjmuje paczki, nadaje im numery wewnątrzurzędowe i wpisuje je na awizo (żebyś później krócej czekała przy okienku, gdy przyjdziesz odebrać przesyłkę). Stąd dwa charaktery pisma na awizie.
            Dziewczyna przekaże listonoszowi awizo dopiero po południu (to już 2 dzień), czyli w chwili, gdy on zejdzie już z rejonu (i już tam nie wraca w tym dniu). Listonosz wrzuci awizo następnego dnia, czyli właśnie 3 dnia od momentu przyjścia paczki.
            Ty miałaś taką sytuację zapewne.
            Wiem, że brzmi choro, ale takie są realia. Więc nie obwiniaj pracowników urzędu o opuźnienia paczek.

to wszystko? Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, to słucham.
            Pozdrowienia
            Pocztówka
            • urban_legend kto to jest "obrączyni"????? 03.01.06, 19:51
              Poważnie pytam - to coś z jubilerstwem???
    • Gość: Ekologiczny_klient Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 12:13
      jestem klientem urzędu na Ekologicznej i jesteb BARDZO zadowolony z obsługi, zawsze można liczyć na pomoc ze strony miłych i sympatycznych pań z okienka (w szczegulności okienko PACZKI). Ilekroć miałem jakiś problem z przesyłkami, nie zostałem na lodzie, zawsze ktoś intersuje się moją sprawą czesto wykraczając poza swoje obowiązki. Spotkałem się z wieloma klientami którzy sami stwarzają problemy, nie są w stanie pojąć że nie zawsze przesyłka dotrze na czas i nie jest to wina MIŁEJ i SYMPATYCZNEJ URZĘDNICZKI !!!! Nigdy nie zostałem odesłany z kwitkiem, zawsze starano mi się pomóc, wystarczy kulturalnie poprosić, cholerne snoby !!! EKOLOGICZNA 31 to najlepszy urząd z jakim mam doczynienia, polecam jako klient który DOCENIA ciężką pracę urzędniczek z 31, wyobraźcie sobie że urząd zamykany jest om 20 a te panie siedzą tam jeszcze 1.5-3 godzin !!! rozliczając się z ciężko i solidnie wykonanej pracy EKOLOGICZNA 31 Respect !!!
      • urban_legend :-))) 31.12.05, 12:16
        Gość portalu: Ekologiczny_klient napisał(a):

> jestem klientem urzędu na Ekologicznej i jesteb BARDZO zadowolony z obsługi, za
        > wsze można liczyć na pomoc ze strony miłych i sympatycznych pań z okienka (w sz
        > czegulności okienko PACZKI). Ilekroć miałem jakiś problem z przesyłkami, nie zo
        > stałem na lodzie, zawsze ktoś intersuje się moją sprawą czesto wykraczając poza
        > swoje obowiązki. Spotkałem się z wieloma klientami którzy sami stwarzają probl
        > emy, nie są w stanie pojąć że nie zawsze przesyłka dotrze na czas i nie jest to
        > wina MIŁEJ i SYMPATYCZNEJ URZĘDNICZKI !!!! Nigdy nie zostałem odesłany z kwitk
        > iem, zawsze starano mi się pomóc, wystarczy kulturalnie poprosić, cholerne snob
        > y !!! EKOLOGICZNA 31 to najlepszy urząd z jakim mam doczynienia, polecam jako k
        > lient który DOCENIA ciężką pracę urzędniczek z 31, wyobraźcie sobie że urząd za
        > mykany jest om 20 a te panie siedzą tam jeszcze 1.5-3 godzin !!! rozliczając si
        > ę z ciężko i solidnie wykonanej pracy EKOLOGICZNA 31 Respect !!!

Chyba jakaś panienka z okienka dostała fuchę. To mówię ja, urzędnik od wind.
        • Gość: Ekologiczny_klient Re: :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 12:38
          co masz na myśli?
    • Gość: Pocztówka Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 16:30
      Chciałabym się tylko dowiedzieć, czy te przesyłki, o których Pani pisze, nadal nie dotarły? Bo jeżeli Pani je otrzymała, to chyba winna jest Pani przeprosiny ludziom tam pracującym.
      A jeżeli chodzi o przesyłki (paczki) to przechodzą one przez CER (Centrum Ekspedycyjno - Rozdzielcze oraz 2 urzędy: nadawczy i oddawczy (czyli w Pani przypadku Ekologiczna 14). Listy dodatkowo przez urzędy pośredniczące (urzędy na którym rozlicza się listonosz obsługujący Pani rejon), czyli 3 urzędy i CER.

Wobec tego, dlaczego osądza Pani o kradzież ludzi pracująchy na Ekologicznej?

I czy faktycznie ta kradzież miała miejsce, czy też było to jedynie opuźnienie?

Bardzo proszę o odpowiedź.
      • Gość: agar Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył IP: *.alatus.com.pl 02.01.06, 16:03
        W takim razie interesujący będzie mój przypadek, kiedy to notorycznie nie dochodziła do mnie prenumerata pism akurat wtedy, gdy byla jakaś atrakcyjna zawartość (np film). Po zmianie adresu wysylki na firmę, w której pracuję nie ma _żadnych_ problemów. Chyba jednak poczta (tu Zaruby) ma jakiś problem.
        • Gość: Pocztówka Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 00:33
          Nie wiem. Pewnie ktoś skusił się na Twoje filmy. Ale nie wiesz czy to był asystent, listonosz, pracownik CER czy może firmy wspomagającej urząd. Ta przesyłka przechodzi przez wiele rąk, dlaczego posądzasz urząd?

Ale generalnie na twoje zarzuty ja nie znajduję usprawiedliwienia.
          Pozdrawiam.
          Pocztówka
          • Gość: agar Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył IP: *.alatus.com.pl 03.01.06, 15:40
            Wiesz, problemem jest to, że poczta jest instytucją, która szczególnie powinna dbać o swoją wiarygodność i uczciwość, bo powierza się jej czyjąść własność (często wartościową). Niestety z braku konkurencji tak nie jest, choć może się to zmienia - np. niektóre sklepy internetowe w ogóle nie korzystają z poczty tylko z usług firm kurierskich. My najczęściej nie mamy wyboru. Nasunęło mi się jeszcze porównanie do banków, które też przechowują naszą własność - ale to chyba inna bajka :)
            • Gość: Pocztówka 2 Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 19:46
              Ludzie nie wiecie nic o pracy asystentów, więc nie mówcie o kradzieży skoro nie
              wiecie jak wygląda nasza praca. Kto kradnie ? A może jest tu wspaniały klient,
              któremu przez przypadek wydałam 200 zł. za dużo i jakoś nie miał ochoty się
              przyznać, że ma uregulowany jeden z rachunków za free !! To jest
              złodziejstwo !! Oczekujecie miłej, szybkiej obsługi a sami jesteście
              niesympatyczni. Jeszcze jedno narzekacie na kolejki - kto tworzy kolejki
              pracownicy czy klienci ? Taki jest system nad czym my tez ubolewamy. My też
              wolimy mieć chwilę wolnego niż wiecznie kolejkę marudnych, niesympatycznych i
              niejednokrotnie niedokształconych ( wasza wymowa czasami mnie zadziwia )
              klientów. Zanim kogoś oskarżysz o kradzież odpowiedz sobie na pytanie czy Ty
              jesteś uczciwy. Ja już nie raz dokładałam drodzy klienci do interesu przez
              Waszą nieuczciwość.
              • jan-w Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył 04.01.06, 20:24
                No ! Więc nie czepiajcie się że giną wam masowo przesyłki.
                Przeszedłeś kiedyś na czerwonym świetle ? Tak ? To dlaczego masz pretensje do
                listonosza, że wrzuca awizo, zamiast wejść na drugie piętro i oddać ci przesyłkę ?
                A naszej lwicy pocztówce, chciałbym zwrócić uwagę, że nie wszędzie poczta oddaje
                nasze przesyłki, panom, którzy zainteresowani są wyłącznie prowizją za
                dostarczenie paczki, a w razie braku szans na taką, wożą przesyłki miesiącami ze
                sobą, zamiast odstawić wieczorem na pocztę. Którym nigdy nie chce się zostawić
                awiza pierwszego, bo trzeba pofatygować się do skrzynki, a za to prowizji nie
                ma. W innych rejonach Warszawy przesyłki docierają. Wiele z nas przeszło na
                metodę, podawania adresu dostawy, u rodziny lub znajomych, do których poczta
                dociera normalnie. A na koniec: płacimy Poczcie Polskiej za dostarczenie
                przesyłki. Wasze wewnętrzne rozgrywki, która komórka jest konkretnie winna to
                wasza wewnętrzna sprawa. Dla nas liczy się efekt. Mieszkańcy tej części Warszawy
                bardzo często nie otrzymują nigdy, albo z wielkim opóźnieniem przesyłek
                powierzonych PP. A co do tłoku i kolejek, stopniowo PP traci pozycję
                monopolisty. Jeśli dalej będzie tak działać, wkrótce nie będzie tłoku, kolejek,
                klientów i miejsc pracy. Już teraz za książki z Merlina Stolicą, płacę 8,50 i
                dostaję następnego dnia. PP 6,50 i dostaję po 3 tygodniach lub nigdy. Zgadnijcie
                co wybieram ? Proponuję więc trochę więcej pokory. To już nie czasy PRL.
                • Gość: Pocztówka 2 .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 20:35
                  Jeśli o mnie chodzi to pracę niedługo zmieniam na dużo lepszą, więc mnie
                  konkurencja dotyczyć już nie będzie, natomiast myślę, że pracownicy PP odetchną
                  z ulgą jeżeli klientów zrobi się mniej. Klienci będą zawsze ( nie każdego
                  będzie stać na płacenie bardzo wysokich cen za usługi konkurencji ), ale będzie
                  ich mniej, praca będzie. Ja myślę drodzy klienci, że każdy z nas powinien
                  zrozumieć drugą osobę. Tak samo jak my ( ja napewno ) rozumiemy Waszą złość na
                  PP tak samo Wy zrozumcie nas, że praca nie jest łatwa, oprócz tego kazdy z nas
                  obciążony jest odpowiedzialnością materialną, a Wy niejednokrotnie
                  wykorzystujecie pomyłkę asystenta, który później musi oddać brakujące
                  pieniądze.Pozdrawiam.
            • Gość: Pocztówka 2 Nie macie ciekawszych zajęć ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 20:20
              Chcecie konkurencji dla PP. :):)i myślicie że nas to rusza ? Mylicie się. Co to
              za bajki z okradanymi przesyłkami ? Najpierw udowodnij komuś winę, a później
              nazywaj go złodziejem. Nasze społeczeństwo lubi narzekać: Poczta Polska - zła,
              Służba zdrowia - zła, Politycy - źli. Wszystko jest złe. Kto z Was zrobił coś
              dobrego, że narzekacie ? My bardzo ciężko pracujemy i tak samo jak Wy nie mamy
              ochoty użerać się z Wami. Cierpliwości - przesyłki dotrą ( z ewentualnym
              opóźnieniem )Pozdrawiam tylko pracowników PP :):) Nie przejmujcie się !!!! :):)
              • jan-w Re: Nie macie ciekawszych zajęć ?? 04.01.06, 20:28
                To pojawiło się w czasie gdy pisałem poprzedni post.
                Wygląda na to że miałem rację.
                A co powiesz pocztówko, gdy zwolnią cię z pracy, bo wszyscy klienci przejdą do
                godnej zaufania firmy ?
                Będziesz narzekać: Polacy są głupi... Powinni płacić dwa razy drożej, za
                prl-owski poziom usług ...
              • Gość: Egon Re: Nie macie ciekawszych zajęć ?? IP: 212.160.172.* 06.01.06, 14:29
                Po pierwsze ja bym nie był taki spokojny o to że klienci zawsze będą. Ceny
                kurierów już się zaczynają zrównywać z PP, a rachunki coraz częściej ludzie
                płacą innymi sposobami. Ja na poczcie nigdy nie opłacam żadnych rachunków.
                Loguję się do multibanku i za darmo przelewam należność pisząc w
                tytule "faktura VAT nr ...". Od 5 lat wszystko mam opłacone w terminie i
                zajmuje mi to kilka minut wliczając czas potrzebny na włączenie komputera.
                Gorąco polecam taką formę opłacania rachunków wszystkim. Jak jestem na poczcie
                (czasem niestety muszę) to żal mi tych wszystkich ludzi, którzy stoją w kolejce
                godzinę żeby zapłacić za prąd i czynsz.

Po drugie opiszę moje doświadczenia z ostatniego miesiąca (poczta na Zaruby):
                - zginął mi grudniowy numer National Geographic (na szczęście przysłali mi
                drugi egzemplarz)
                - nie dotarły do mnie zamówione na Allegro magnesy na lodówkę - spie...
                dziadu :)) (wysłane zwykłym listem, ale czytałem komentarze to do innych ktorzy
                te magnesy kupili dotarly, więc bardziej jestem skłonny uwierzyć sprzedawcy że
                wysłał niż PP)
                - wysłałem zwykly list do rodziców - wrzucilem do skrzynki na poczcie na
                Zaruby. Byl trochę gruby, ale nic wartosciowego w nim nie bylo; jak się latwo
                domyslic list nigdy nie dotarl na miejsce przeznaczenia. Musialem wyslac drugi
                raz poleconym.
                - nie wspomne już o nagminnym zostawianiu awizo kiedy ktos na 100% jest w domu,
                czy o przypadkach koniecznosci wymiany sie korespondencja z sasiadami, czy
                otrzymywaniu przesyłek priorytetowych po wielu dniach

Zestawienie moich doswiadczen z przypadkami innych forumowiczow daje do
                myslenia (wiem ze to boli). Widac tu pewną tendencję i nieważne że nie
                udowodnie nikomu ze ukradl mi moj ulubiony magazyn NG i ze moglo to zrobić
                wiele osób. Jeżeli w naszej okolicy, obsługiwanej przez Belgradzka, Ekologiczną
                czy Zaruby jest znacznie wiecej zdarzen typu zaginięcie przesyłki niż w innych
                okolicach to znaczy że w wiekszości przypadków sa za to odpowiedzialni
                pracownicy właśnie tych Urzędów (ew wynajmowane przez nich firmy) a nie cały
                świat dookoła wlaczajac w to jakies archaiczne procedury, bo gdzie indziej
                Poczta dziala lepiej.
                Pozrawiam wszystkich oprócz pracowników PP.
    • Gość: nemo Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył IP: *.acn.waw.pl 01.01.06, 21:09
      MAMALALUNIA a moze mała lalunia-bardziej pasuje mi to drugie bo z tego co
      piszesz wnioskować można, ze niewiele wiesz o zyciu. Jak mi wiadomo reklamacje
      wnosi się tylko na podstawie dowodu nadania, a przepraszam Twój mąż na jakiej
      podstawie chciał reklamować.I jeszcze jedno nie wydawaj komuś złej opinii bo
      to nie przystoi MAMIE--LALUNI PA
      • mamalalunia Re: UWAGA! Poczta ul. Ekologiczna kradnie przesył 17.02.06, 22:42
        Ty, Nemo, pewnie też pocztowy jesteś, że Cię moje wpsiy tak wkurzyły?
    • alexia12 10 luty TVN 19:45 'UWAGA' o złodziejach pocztowych 09.02.06, 23:13
      ''Reporterzy wykryli skandaliczny proceder okradania paczek na poczcie. W
      piątek w UWADZE! pokażemy jak znikają przesyłki w Poczcie Polskiej''
      • jan-w Re: 10 luty TVN 19:45 'UWAGA' o złodziejach poczt 11.02.06, 19:02
        media.wp.pl/kat,37976,wid,8180089,wiadomosc.html?rfbawp=1139481349.892&ticaid=1110b
      • rubeus Re: 10 luty TVN 19:45 'UWAGA' o złodziejach poczt 18.02.06, 01:40
        uwaga.onet.pl/1313431,2,archiwum.html
    • patama [...] 18.02.06, 07:15
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka