Dodaj do ulubionych

Przesiadka Amsterdam Schiphol.

24.07.07, 23:16
Obserwuj wątek
    • sylwek07 tutaj moze znajdziesz odpowiedzi 24.07.07, 23:27
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=711&w=64278184
      • iberia.pl Re: tutaj moze znajdziesz odpowiedzi 24.07.07, 23:30
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=711&w=41186805&a=41186805
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=711&w=37894472&a=37894472
      • getright Re: tutaj moze znajdziesz odpowiedzi 24.07.07, 23:33
        Dzięki, przepraszam za pusty post (przypadkowy enter) - zgłosiłem do usunięcia
        ale chyba już śpią.
        • pawel_bielsko Re: tutaj moze znajdziesz odpowiedzi 25.07.07, 12:51
          Ja jestem swiezo po przesiadce(nie minal nawet tydzien). Pytaj tutaj albo na privie, jak masz jakies dodatkowe pytania.
          • getright Re: tutaj moze znajdziesz odpowiedzi 25.07.07, 17:42
            Dzwoniłem dzisiaj do KLMu na Schiphol oraz do KLMu w Warszawie. Babka w Holandii
            powiedziała, że skoro oferują takie połączenia na swojej www to nie może być
            problemu. Babka z Warszawy stanowczo odradzała taki lot ze względu na burdel
            panujący na Okęciu i możliwość opóźnienia lotu co wiązałoby się ze skróceniem
            czasu na przesiadkę. Lot mam w listopadzie teoretycznie nie powinno być już
            takiego tłoku na lotnisku jak w wakacje. Korzystałeś z tego samego połączeni?
            Ile miałeś czasu na przesiadkę?
            • pawel_bielsko Re: tutaj moze znajdziesz odpowiedzi 25.07.07, 18:30
              Otoz ja mialem cos 3-4h na przesiadke. Samolot faktycznie z Warszawy wylecial z godzinnym opoznieniem. Schipol jest dosc duzym lotniskiem i przejscie go zajmuje nawet 30minut( szybkim krokiem po i tak juz jezdzacym chodniku) w zaleznosci od odleglosci odpowiednich gatow. A ile mialbys czasu? Dokad lecisz?
              • pawel_bielsko Re: tutaj moze znajdziesz odpowiedzi 25.07.07, 18:46
                Przeczytalem o Twoim problemie w watku ponizej. Samolot wylatuje o 12,05. Na miejscu jest 14,10 lub wczesniej, nie 14,25, jak piszesz, a opoznienie zawsze nadrabia. Zawsze masz opcje wylotu np o 6,45, badz wybrac inna linie, a tym samym inna trase.
                Poza tym, zawsze przy ladowaniu mowia o transferach cos w stylu:"amolot do hong kongu jest przy d82. prosimy pasazerow tego lotu o zgloszenie sie zaraz do stewardess, one was zaprowadza bocznymi przejsciami, pozostali pasazerowi sami sobie szukaja gatow na ekraniku isprawdzaja czy sie zgodza z tym co maja na karcie pokladowej".
                Ale ryzyko mimo tego wszystkiego jest dosc spore. Ja chyba na Twoim miejscu bym sie nie odwazyl, bo nastepny samolot bylby nastepnego dnia lub by Cie musieli wiezc do Paryza na lot air franca, bo to ta sama firma, o ile byly by miejsca....
                • getright Re: tutaj moze znajdziesz odpowiedzi 25.07.07, 21:40
                  Dzięki bardzo, zdecydowałem sie jednak na wcześniejszy wylot z Warszawy z
                  dłuższym czasem na przesiadkę w Amsterdamie. Pozwiedzam lotnisko (muzeum),
                  sprawdzę te ich ponoć bardzo wygodne fotele i czas pewnie szybko przeleci.
                  Pozdrawiam
                  • pawel_bielsko Re: tutaj moze znajdziesz odpowiedzi 25.07.07, 21:43
                    Te wygodne fotele sa zawsze zajete i ustawia sie do nich kolejka! ;))
                  • Gość: pasazer Re: tutaj moze znajdziesz odpowiedzi IP: *.cust.tele2.lu 26.07.07, 21:44
                    Zawsze mozesz pozwiedzac Amsterdam.
    • sylwek07 Re: Przesiadka Amsterdam Schiphol. 25.07.07, 19:23
      Moze faktycznie w listopadzie nie bedzie asz tak zle i samoloty beda startowac
      o czasie bo teraz to jest pewne ze maja spoznienia.
    • Gość: klotylda Re: Przesiadka Amsterdam Schiphol. IP: *.cable.ubr06.newt.blueyonder.co.uk 27.07.07, 18:18
      witam. Pewnie moje pytanie wyda sie smieszne dla niektorych, ale ngdy nie
      lecialam z przesiadka i zastanawiam sie, co sie dzieje z bagazem. Lece z KLM
      Bristol-Amsterdam-Warszawa i czy to linie lotnicze zajma sie moim bagazem w
      czasie przesiadki, czy to ja odbieram i znowu nadaje? Dzieki
      • pawel_bielsko Re: Przesiadka Amsterdam Schiphol. 27.07.07, 19:02
        Wiele osob zadaje to pytanie, ale nie zawsze jest tak samo. W tym wypadku, jezeli lecisz z Bristolu, tam nadajesz bagaz, a ogladasz go dopiero w Warszawie, nie musisz go ponownie nadawac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka