Dodaj do ulubionych

kurki pasują do .... (jakie zioło)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 08:18
no własnie, wszedzie jak sa kurki to od razu natka pietruszki.
zrobilem jajecznice z kurkami i koperkiem. Noooooo, to było coś. Natka do domu
Obserwuj wątek
    • pinos Re: kurki pasują do .... (jakie zioło) 18.08.04, 09:32
      Nooo... z koperkiem gut. Ze szczypiorkiem tyz gut.
      Jadlam tez z szalwia i tymiankiem. Pycha.

Kurki z zielonym verrry goood.
    • Gość: Nobullshit Re: kurki pasują do .... (jakie zioło) IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 18.08.04, 09:34
      Kiedy zobaczylam temat wątku, najpierw pomyślałam, że żadne zioło,
      lepiej je zostawić w spokoju. A potem, że... koperek.

Otwieram Twój post i co widzę? Mała rzecz, a cieszy, miły początek dnia :)
    • hania55 Re: kurki pasują do .... (jakie zioło) 18.08.04, 10:19
      Gieziku, ponieważ mój mąż nie uznaje natki pietruszki w innej postaci niż pasta
      na kanapki, nigdy jej nie dodaję do kurek. Zamiast pietruszki dodawałam do tej
      pory koperek, świeży tymianek, a kiedyś świeży rozmaryn i parę kropli oliwy
      truflowej. Rozmaryn i oliwa truflowa dały kurkom nieco mroczniejsze i bardziej
      tajemnicze oblicze, że tak od rana zrymuję.
      • Gość: giezik Re: kurki pasują do .... (jakie zioło) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 10:25
        "Rozmaryn i oliwa truflowa dały kurkom nieco mroczniejsze i bardziej tajemnicze oblicze"

Normalnie, jak bede pisal kryminał, to obowiązkowo potrawę tę jako mroczną umieszcze w kluczowym momencie gdy trzeba będzie kogoś zamordować

:)
        • hania55 Re: kurki pasują do .... (jakie zioło) 18.08.04, 10:28
          Słusznie, bardzo słusznie. Ewentualnie, gdybyś pisał powieść w stylu E.A. Poe -
          dom Usherów upada, a na wieczerzę podaje się mroczne kurki z rozmarynem i oliwą
          truflową.
    • Gość: Roy Re: kurki pasują do .... (jakie zioło) IP: *.dialup.metrocom.ru 18.08.04, 14:23
      Generalnie wszystkie grzyby ida dobrze z tymiankiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka