joanna631 08.06.05, 14:28 Gdzieś kiedyś jadłam do drugiego dania surówkę z surowego kalafiora. Czy moze ma ktoś taki przepis? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marlena Re: Surówka z kalafiorem porosba o przepis IP: *.escore / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 14:43 podgotowany półtwardy z sosem vinegret surowy z dużą ilością dobrego majonezu, sól, kolorowy pieprz króciutko podsmazany z czosnkiem, brokułem, papryką kolorową, cebulą dla mnie wszystkie pycha, pozdrawiam, marlena Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: Surówka z kalafiorem porosba o przepis 08.06.05, 15:12 dobrze wymyty surowy kalafior zetrzec na tarce o grubych oczkach. do tego sos jogurtowo-majonezowy (1:1) z kilkoma zabkami czosnku (ma byc bardzo ostre), zalac to wszystko, dodac posiekany peczek koperku (niekoniecznie). Mozna tez dodac fety. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Surówka z kalafiorem porosba o przepis 08.06.05, 23:34 Surówka "elegancka": kuchnia.kisa.pl/przepis.php?nr=2&hm=bahus/su "zwyczajna": gotowanie.x3m.pl/index.php?przepis=1517 i jeszcze: www.female.pl/artykul/90/90.html www.wegekucharz.zh.pl/surowki/078.html www.dd.pl/?nodeid=przepisy&_aph_tresc_glowna_stage=list_prodc&_aph_tresc_glowna_cat_id=176 Odpowiedz Link Zgłoś
nelka12 Re: Surówka z kalafiorem porosba o przepis 09.06.05, 14:56 Surowy kalafior "rozrywasz" na czastki, dodajesz pokruszony roklpo, pokrojony w kostkę ogórek zieloni i duuużo koperku. Sól, pieprz, majonez wymieszany z wyciśniętym czosnkiem. Pyyyychaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
egipcjanka15 Re: Surówka z kalafiorem porosba o przepis 09.06.05, 15:03 Kiedys czesto robilam taka: Kalafior starty na gubych okach, sos z oliwy, cytryny i miodu, orzechy wloskie i sporo czarnego pieprzu. Wszystkim smakowalo Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Re: Surówka z kalafiorem porosba o przepis 09.06.05, 15:19 prostacka, smakuje zawsze i każdemu: dokładnie umyty kalafior ręcznie drobisz na maleńkie rózyczki, ok. 3/4 mniejszego słoika majonezu mieszasz z 2 posiekanymi ząbkami czosnku, i spora ilościa pieprzu - mozesz dodac koperek - zalewasz powstałym sosem kalafiora, odstawiasz na kwadrans lub dwa do lodówki i już:) mozna dodac ugotowane ziemniaki, wtedy zamiast dodatku moze stanowic danie samo w sobie: UWAGA!!! straszliwie zaostrza apetyt Odpowiedz Link Zgłoś