Dodaj do ulubionych

jak dodać foto w górnej belce?

IP: *.alfa / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 19:35
jak dodać foto w górnej belce? chodzi mi o to, zeby fotka była obok mojego
napisu lub tez w zakładce smile
Obserwuj wątek
    • Gość: perrrier Re: jak dodać foto w górnej belce? IP: *.161-201-80.adsl.skynet.be 12.06.04, 10:58
      no wlasnie...tez chcialabym wiedziec...smile
      • greenrail Re: jak dodać foto w górnej belce? 13.06.04, 17:23
        Prosze uprzejmie zajrzec na strone greenrail.blox.pl/html Na gornej
        belce zobaczycie obrazek lokomotywki na dowod, ze to dziala. Jest to wstawiony
        plik jpg. Mozna wstawiac obrazki wszedzie gdzie sie chce, uzywajac funkcji
        Background. Ale przestrzegam przed nadmierna iloscia fontann gdyz szybkosc
        jednak najwazniejsza.
        Ponizej zalaczam kod jak to zrobic dla belki tytulowej - ale oczywiscie mozecie
        sobie wstawic w nadtytule czy gdziekolwiek.
        Uwaga koncowa - najlepiej zeby pamietac o zasadzie na jakiej dziala background.
        Jesli obrazek bedzie mniejszy niz wielkosc tej belki, to w koncowym efekcie
        otrzymacie kilka obrazkow ulozonych obok siebie. Najlepiej przed wstawieniem
        zadbac o wlasciwe wymiary obrazka.

Ponizej kod:

background-image: url('../resource/logo1.jpg');

Zeby osiagnac efekt taki jak na przykladzie trzeba wgrac obrazek do swoich
        zasobow i wstawic w pliku css w nastepujacym miejscu:

#BlogTytulBox {
        width: 100%;
        height: 98px;
        background-color: #FFFFCC;
        background-image: url('../resource/logo.jpg');
        border-left: 1px solid #80803D;
        border-top: 1px solid #80803D;
        border-right: 1px solid #80803D;
        }

Oczywiscie reszta tego fragmentu bedzie miala inne parametry.
        Jesli chodzi o reszte naszego stylesheet, to oczywiscie mozna go sobie edytowac
        i ogladac. Nie skonczylismy jeszcze tych przerobek, beda sie zmieniac. Ale
        prosimy przy ewentualnym kopiowaniu cos pozmieniac. Jest to wspolny css dla
        kilku stron ktore sobie planuja zrobic minisiec. Nawiasem mowiac, wstawianie
        obrazka to nie my, tylko wlasnie jedna z osob z tej sieci.
        • Gość: perrier Re: jak dodać foto w górnej belce? IP: *.241.81.adsl.skynet.be 15.06.04, 16:34
          Ja sprobowalam i dziala!! huraaa! Dziekuje!!!
        • ivy26 Re: jak dodać foto w górnej belce? 29.09.04, 17:38
          a mnie sie niestety nie udaje nic wkleicsad
          prosze o pomoc
          • Gość: perrier Re: jak dodać foto w górnej belce? IP: *.22-201-80.adsl.skynet.be 30.09.04, 13:13
            Napisz dokladniej co sie stalo i dlaczego nie wyszlo...
        • Gość: znowu... Re: jak dodać foto w górnej belce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 13:38
          DObrze ja to wszystko rozumiem, ALE! Nie łapię, co trzeba wstawić w tym
          nawiasie: url('../resource/logo1.jpg'). Widzę, że nazwa jest ostatnia, ale nie
          wiem, co to jest to przed nazwą i skąd mam wiedzieć, co trzeba tam wstawić. Czy
          ktoś może mi wyjaśnić wreszcie???
          • Gość: perrier Re: jak dodać foto w górnej belce? IP: *.22-201-80.adsl.skynet.be 30.09.04, 16:01
            nie przejmuj sie co jest przed nazwa. W miejscu "logo1.jpg" wstaw nazwe swojego
            zdjecia (url automatycznie bedzie poprawny bo sie musisz najpierw do swojego
            bloga zalogowac). Jezeli chcesz aby sie Twoj obrazek nie kafelkowal to musisz
            go dopasowac tak, aby pokryl cala gorna belke. Tytul automatycznie pojawi Ci
            sie na srodku.
            • Gość: znowu... Re: jak dodać foto w górnej belce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 21:00
              Chyba dam sobie spokój, bo próbowałam, a nic mi to nie dało. Wgrałam obrazek,
              wstawiłam nazwę, obrazek był jpg-iem, więc to też powinno być dobrze, miał
              dobre wymiary i wszystko, ale nic się nie zmieniło. Nie wiem, czy coś oprócz
              nazwy trzeba wstawić? Coś zmienić?
              • Gość: perrier Re: jak dodać foto w górnej belce? IP: *.17-201-80.adsl.skynet.be 01.10.04, 21:41
                sad( Teraz to juz nie wiem. Czy Twoj obrazek mial koncowke .JPG czy .jpg Wiem,
                ze duze litery ponoc nie przyjmuje, moze dlatego.. sad
                • Gość: perrier Re: jak dodać foto w górnej belce? IP: *.17-201-80.adsl.skynet.be 01.10.04, 21:42
                  ... oczywiscie obrazek musisz najpier zaladowac do zasobow... no ale to na
                  pewno wiesz...
                  • Gość: znowu... Re: jak dodać foto w górnej belce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 11:39
                    Wydaje mi się, że wszystko zrobiłam, ale nadal nie działa. Chyba muszę coś
                    pokombinować, to może wyjdzie.
                  • Gość: newpapa Re: jak dodać foto w górnej belce? IP: *.bater.net.pl / 217.98.67.* 01.12.04, 16:06
                    tylko mi .jpg tez nie chce załądowac nawet
                    • t0m Re: jak dodać foto w górnej belce? 03.12.04, 12:32
                      > tylko mi .jpg tez nie chce załądowac nawet
                      Ważne jest żeby nie był .JPG tylko .jpg
                      • Gość: Freak Re: jak dodać foto w górnej belce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 13:34
                        a ja non stop cos wstawiam i za kazdym razem pokazuje mi sie blad serwera 500
                        czy cos takiego o co biega??????????
                        • Gość: perrier Re: jak dodać foto w górnej belce? IP: *.123-201-80.adsl.skynet.be 15.09.05, 13:58
                          nie wiem jaka przegladarke uzywasz, ale najlepiej wszystko pracuje w IE. Co do
                          szablonu to sprobuj po prostu podmienic zdjecie. Wywal z zasobow to zdjecie co
                          jest, a zaladuj swoje i nazwij go dokladnie tak samo. Po odswiezeniu, powinno
                          pokazac sie nowe zdjecie w belce z tytulem.
    • czitka Re: jak dodać foto w górnej belce? 22.02.06, 22:32
      a ja mam to zdjęcie za duże i tylko prawy górny róg mi wychodzi w blogu...sad
      co mam zrobić??
    • czitka Re: jak dodać foto w górnej belce? 22.02.06, 22:46
      niee...jednak mi już nic nie wychodzi sad
      wklejam dokładnie to co mam wkleić i chyba w odpowiednim miejscu...
      w miejscu logo wklejam mój plik z zasobów i mam małe jpg
      i nie chce wyjść sad
      • hrabina_feu Re: jak dodać foto w górnej belce? 24.02.06, 16:45
        a moze koncowka to gif a nie jpg sprawdz dokladnie czasem male bledy zalatwiaja
        caly szablon sad(
    • sonya16 Re: jak dodać foto w górnej belce? 07.03.06, 20:40
      Gdzie wy macie to "Logo" ?? ... Z wypowiedzi wynika że powinien być jakiś
      prosty link do tego, a ja tego nie widze ... z tego całego html CSS ipt. jestem
      zielona ... prosze jasno smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka