Gość: szukam-pracy IP: *.alfa / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 19:35 jak dodać foto w górnej belce? chodzi mi o to, zeby fotka była obok mojego napisu lub tez w zakładce Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: perrrier Re: jak dodać foto w górnej belce? IP: *.161-201-80.adsl.skynet.be 12.06.04, 10:58 no wlasnie...tez chcialabym wiedziec... Odpowiedz Link Zgłoś
greenrail Re: jak dodać foto w górnej belce? 13.06.04, 17:23 Prosze uprzejmie zajrzec na strone greenrail.blox.pl/html Na gornej belce zobaczycie obrazek lokomotywki na dowod, ze to dziala. Jest to wstawiony plik jpg. Mozna wstawiac obrazki wszedzie gdzie sie chce, uzywajac funkcji Background. Ale przestrzegam przed nadmierna iloscia fontann gdyz szybkosc jednak najwazniejsza. Ponizej zalaczam kod jak to zrobic dla belki tytulowej - ale oczywiscie mozecie sobie wstawic w nadtytule czy gdziekolwiek. Uwaga koncowa - najlepiej zeby pamietac o zasadzie na jakiej dziala background. Jesli obrazek bedzie mniejszy niz wielkosc tej belki, to w koncowym efekcie otrzymacie kilka obrazkow ulozonych obok siebie. Najlepiej przed wstawieniem zadbac o wlasciwe wymiary obrazka. Ponizej kod: background-image: url('../resource/logo1.jpg'); Zeby osiagnac efekt taki jak na przykladzie trzeba wgrac obrazek do swoich zasobow i wstawic w pliku css w nastepujacym miejscu: #BlogTytulBox { width: 100%; height: 98px; background-color: #FFFFCC; background-image: url('../resource/logo.jpg'); border-left: 1px solid #80803D; border-top: 1px solid #80803D; border-right: 1px solid #80803D; } Oczywiscie reszta tego fragmentu bedzie miala inne parametry. Jesli chodzi o reszte naszego stylesheet, to oczywiscie mozna go sobie edytowac i ogladac. Nie skonczylismy jeszcze tych przerobek, beda sie zmieniac. Ale prosimy przy ewentualnym kopiowaniu cos pozmieniac. Jest to wspolny css dla kilku stron ktore sobie planuja zrobic minisiec. Nawiasem mowiac, wstawianie obrazka to nie my, tylko wlasnie jedna z osob z tej sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perrier Re: jak dodać foto w górnej belce? IP: *.241.81.adsl.skynet.be 15.06.04, 16:34 Ja sprobowalam i dziala!! huraaa! Dziekuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ivy26 Re: jak dodać foto w górnej belce? 29.09.04, 17:38 a mnie sie niestety nie udaje nic wkleic prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perrier Re: jak dodać foto w górnej belce? IP: *.22-201-80.adsl.skynet.be 30.09.04, 13:13 Napisz dokladniej co sie stalo i dlaczego nie wyszlo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znowu... Re: jak dodać foto w górnej belce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 13:38 DObrze ja to wszystko rozumiem, ALE! Nie łapię, co trzeba wstawić w tym nawiasie: url('../resource/logo1.jpg'). Widzę, że nazwa jest ostatnia, ale nie wiem, co to jest to przed nazwą i skąd mam wiedzieć, co trzeba tam wstawić. Czy ktoś może mi wyjaśnić wreszcie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perrier Re: jak dodać foto w górnej belce? IP: *.22-201-80.adsl.skynet.be 30.09.04, 16:01 nie przejmuj sie co jest przed nazwa. W miejscu "logo1.jpg" wstaw nazwe swojego zdjecia (url automatycznie bedzie poprawny bo sie musisz najpierw do swojego bloga zalogowac). Jezeli chcesz aby sie Twoj obrazek nie kafelkowal to musisz go dopasowac tak, aby pokryl cala gorna belke. Tytul automatycznie pojawi Ci sie na srodku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znowu... Re: jak dodać foto w górnej belce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 21:00 Chyba dam sobie spokój, bo próbowałam, a nic mi to nie dało. Wgrałam obrazek, wstawiłam nazwę, obrazek był jpg-iem, więc to też powinno być dobrze, miał dobre wymiary i wszystko, ale nic się nie zmieniło. Nie wiem, czy coś oprócz nazwy trzeba wstawić? Coś zmienić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perrier Re: jak dodać foto w górnej belce? IP: *.17-201-80.adsl.skynet.be 01.10.04, 21:41 ( Teraz to juz nie wiem. Czy Twoj obrazek mial koncowke .JPG czy .jpg Wiem, ze duze litery ponoc nie przyjmuje, moze dlatego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perrier Re: jak dodać foto w górnej belce? IP: *.17-201-80.adsl.skynet.be 01.10.04, 21:42 ... oczywiscie obrazek musisz najpier zaladowac do zasobow... no ale to na pewno wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znowu... Re: jak dodać foto w górnej belce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 11:39 Wydaje mi się, że wszystko zrobiłam, ale nadal nie działa. Chyba muszę coś pokombinować, to może wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: newpapa Re: jak dodać foto w górnej belce? IP: *.bater.net.pl / 217.98.67.* 01.12.04, 16:06 tylko mi .jpg tez nie chce załądowac nawet Odpowiedz Link Zgłoś
t0m Re: jak dodać foto w górnej belce? 03.12.04, 12:32 > tylko mi .jpg tez nie chce załądowac nawet Ważne jest żeby nie był .JPG tylko .jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Freak Re: jak dodać foto w górnej belce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 13:34 a ja non stop cos wstawiam i za kazdym razem pokazuje mi sie blad serwera 500 czy cos takiego o co biega?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perrier Re: jak dodać foto w górnej belce? IP: *.123-201-80.adsl.skynet.be 15.09.05, 13:58 nie wiem jaka przegladarke uzywasz, ale najlepiej wszystko pracuje w IE. Co do szablonu to sprobuj po prostu podmienic zdjecie. Wywal z zasobow to zdjecie co jest, a zaladuj swoje i nazwij go dokladnie tak samo. Po odswiezeniu, powinno pokazac sie nowe zdjecie w belce z tytulem. Odpowiedz Link Zgłoś
czitka Re: jak dodać foto w górnej belce? 22.02.06, 22:32 a ja mam to zdjęcie za duże i tylko prawy górny róg mi wychodzi w blogu... co mam zrobić?? Odpowiedz Link Zgłoś
czitka Re: jak dodać foto w górnej belce? 22.02.06, 22:46 niee...jednak mi już nic nie wychodzi wklejam dokładnie to co mam wkleić i chyba w odpowiednim miejscu... w miejscu logo wklejam mój plik z zasobów i mam małe jpg i nie chce wyjść Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_feu Re: jak dodać foto w górnej belce? 24.02.06, 16:45 a moze koncowka to gif a nie jpg sprawdz dokladnie czasem male bledy zalatwiaja caly szablon ( Odpowiedz Link Zgłoś
sonya16 Re: jak dodać foto w górnej belce? 07.03.06, 20:40 Gdzie wy macie to "Logo" ?? ... Z wypowiedzi wynika że powinien być jakiś prosty link do tego, a ja tego nie widze ... z tego całego html CSS ipt. jestem zielona ... prosze jasno Odpowiedz Link Zgłoś