Dodaj do ulubionych

czy potrzebne są szczególne uprawnienia?

04.03.08, 09:25
Przedsiębiorca jest obowiązany spełniać określone przepisami prawa warunki wykonywania działalności gospodarczej, w szczególności dotyczące ochrony przed zagrożeniem życia, zdrowia ludzkiego i moralności publicznej, a także ochrony środowiska. A gdy przepisy szczególne nakładają obowiązek posiadania odpowiednich uprawnień zawodowych przy wykonywaniu określonego rodzaju działalności gospodarczej, przedsiębiorca jest obowiązany zapewnić, aby czynności w ramach działalności gospodarczej były wykonywane bezpośrednio przez osobę legitymującą się posiadaniem takich uprawnień zawodowych, np. agent zajmujący się pośrednictwem na rynku nieruchomości, musi mieć licencję pośrednika przyznawaną po specjalnym kursie i zdaniu egzaminu.
Chce załażyć własna działąlność usługową - wróżenie z kart tarota -nie mam żadnych dokumentópw potwierdzających moje kwalifikacje -czy będe mogła wrózyć "legalnie" czy prawo przewiduje dla takiej działalności jakieś potwierdzenie umiejętności? Nie moge znależć tego wogóle w klasyfikacji ? prosze pomoc !!!
Obserwuj wątek
    • mamaolivki1 Re: czy potrzebne są szczególne uprawnienia? 16.03.08, 15:46
      puk puk jest tu kto?
      • bukmacherka666 Re: czy potrzebne są szczególne uprawnienia? 22.03.08, 16:08
        Witam. Być, to może ktoś tu i jest, ale zwyczajnie nie wiem co Ci doradzić w
        przypadku takiej działalności.Poczekaj, może ktoś się jeszcze odezwie.Pozdrawiam
        • bszalacha Re: czy potrzebne są szczególne uprawnienia? 28.05.08, 23:19
          Nie sądzę,by wymagano uprawnień dla wróżki.Nie bierzesz
          odpowiedzialności za życie,zdrowie itp.I to jest wielkie szcęscie w
          przeciwieństwie np.do zawodów medycznych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka