Forum Zwierzęta Psy rasowe
ZMIEŃ
      agresywny

agresywny

(8 wyników)
    • Co sądzicie o polskim prawie odnośnie agresywnych psów? Rasowych i mieszańców. Bo według mnie, w tym temacie prawo na dzień dzisiejszy jest ułomne i nie chroni ludzi . brykolandia.bloog.pl/id,4803019,title,Czy-politycy-racza-zainteresowac-sie-wreszcie-niebezpiecznymi-psami,index.html
    • Witam.Mam przepieknego wodolaza-suczke,ten pies by moim marzeniem ktore wreszcie moglam spelnic i wszystko wydawalo sie byc proste i latwe bo przeciez nowofulandy sa lagodana,pogadna i przesympatyczna rasą.Niestety moj za miesiac skonczy rok i coraz trudniej z nią wytrzymac,gryzie wszystkich i wszystko,chwyta za rękawy,spodnie,nie mowiac ze do dzis wszystko w zasiegu jej pyska musi byc pochowane poniewaz wszystko niszczy.Malo tego,moj 9 letni syn sie jej boi,gdy wychodze z domu, czasami musze...
    • Witajcie. Mam taki problem, a własciwie cały mój blok. A mianowicie mam śliczną, uroczą, spokojną suczkę rottweiler. Chodzimy sobie na spacery i przyjażnie bawi się ze wszystkimi psami, poza jednym - jamnikiem szorstkowłosym. Nie wiem czy to pies czy suka, ale szczeka i atakuje wszystkie psy w sąsiedztwie. Jej właścicielka to nieprzyjemna młoda kobieta, która nikomu nie odpowiada na "dzień dobry". Pozwala temu psu biegac samopas, a gdy "atakuje" (właściwie to tylko wściekle szc...
    • W zeszłym roku przybłąkał się do nas młody (ok.3 letni foksterier), niestety właściciel się po niego nie zgłosił i pies został u nas. Pies jest bardzo żywy, wymaga długich spacerów, a my niestety cały dzień jesteśmy w pracy, sytuację ratuję tylko fakt, że mamy ogród ok 600 m2 i pies w zasadzie cały dzień przebywa na świeżym powietrzu, ale mam wrażenie, że ogródek mu już nie wystarcza i pies się nudzi (poobgryzał nam drzewka, zniszczył węże do podlewania itp.)Pies jest wyprowadzany...
    • Jestem zapaloną psiarą od urodzenia ale spotkał mnie okrutny problem. Czy może mnie ktoś oświecić czym się różni amstaff od pitbulla?? Jak mówiłam pytanie głupiutkie ale mnie dręczy:))
    • Program w telewizorni twierdzil, ze gen agresywnosci psa znajduje sie bardzo blisko genow okreslajacych siersc. Czyli z tego wniosek, ze im bardziej 'kolorowy' pies tym mniej adrenaliny. A najbardziej bunczuczne beda te szaro-czarne jak wilki. Prawda li to?
    • Skoro wynika z komentarzy, że Labradora niepożądani goście mogą wynieść smacznie spiącego ;) to w takim razie jaka rasa ? Szukam psa o cechach zblizonych do Labka (pies rodzinny, wielkość, sympatyczny wygląd, dostępność szczeniaków w Polsce), który jednak narobi troche rabanu jakby ktoś niepożądany wszedł na posesje w domu. Oczywiście nie ma to byc pies, który rzuci się od razu do gardła ;) Możecie cos zasugerować ? Z góry dziękuję i pozdrawiam
    • Czy są tu jacys miłośnicy erdelków?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się