Forum Kobieta Feminizm
ZMIEŃ
      agresywny

agresywny

(21 wyników)
    • [i]Badania agresywności polskich gimnazjalistów wydają się stać w opozycji z coraz częściej promowanym w mediach poglądem, według którego dziewczęta są bardziej agresywne niż ich koledzy – donoszą naukowcy z sopockiego wydziału Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej oraz Pracowni Testów Psychologicznych i Pedagogicznych w Gdańsku.[/i] www.swps.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=2572:agresywne-gimnazjalistki&catid=195:doniesienia-ze-wiata-nauki&Itemid=984
    • "Bywają okrutne, zdemoralizowane i nie cofną się przed niczym. Dojrzewające dziewczyny ponad siłę pięści przedkładają przemoc psychiczną. - Stają się coraz bardziej agresywne - alarmują specjaliści." miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,48725,5212777.html
    • ...czyli być może zalążek do dyskusji o agresywnym wizerunku (polskich) feministek. pinked.fotolog.pl/2028148,link.html - natrafiłem na to wczoraj i choć autorkę bloga posądzałbym raczej o to, że przekaz ten jest bardziej żartem niż serio to jednak temat agresywnych, "rozkrzyczanych" i niebywale pewnych siebie kobiet nazywających sie feministkami - istnieje. Pytanie tylko czy to zawsze sa "prawdziwe" feministki, czy chcą równości z facetami czy... przewagi nas nimi, i czy aby na pewno ...
    • [i]16-latka walczy o życie w gryfickim szpitalu po tym, jak koleżanka ze szkoły pobiła ją za wpis na portalu społecznościowym. Policja zatrzymała dziewczynę podejrzewaną o napaść, a sąd w trybie pilnym zdecydował w czwartek o umieszczeniu jej na trzy miesiące w schronisku dla nieletnich. pobita Pobita przez koleżankę ze szkoły 16-latka walczy o życie w szpitalu (fot. arch.) Zobacz wideo * Brutalne pobicie Dramat rozegrał się na skraju parku, kilkaset metrów od gimnazjum w Resk...
    • Właśnie przeczytałam: zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,105912,8285928,Agresywne_Polki.html?utm_source=RSS&utm_medium=RSS&utm_campaign=8190512 Jest w tym trochę racji? A jeśli tak, to dlaczego kobiety zachowują się tak a nie inaczej?
    • www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,96856,8908787,Kobieta_nie_patrzy_ofierze_w_oczy.html [b]Są agresywne najczęściej wobec innych kobiet i najczęściej nie plamią sobie rąk krwią. Opanowały za to doskonale takie narzędzia agresji jak plotka, intryga i wykluczenie. [/b] [..] Słowo "agresja" kojarzy się nam z mężczyznami. Z wojną, z bokserskim ringiem, z wyścigiem szczurów. Choć stereotyp kobiety roztaczającej wokół macierzyńskie ciepło i niezdolnej do skrzywdzenia muchy też już chyb...
    • [i]"Szef Polskiej Partii Narodowej opublikował w internecie listę około stu Polaków, którzy mają być "agresywnymi homosiami". W zestawieniu - które zniknęło już z witryny - są nazwiska m.in. znanych artystów i polityków. "To naruszenie dóbr osobistych" - mówią prawnicy."[/i] Zgadzam się, że jest to przestępstwo, ale... [i]"Naruszyli dobra osobiste i zniesławili konkretne osoby. To poważne przestępstwo. Grożą za to nawet dwa lata więzienia" - mówi Małgorzata Kałużyńska-Jasak, rzec...
    • w czasie dyskusji
    • Lezalam wczoraj w luzku i dumalam przed snem. Dumalam i dumalam i wyszlo mi ze w Polsce kazdy sobie gebe wyciera "agresywna femiinistka" ile tylko chce. Tymczasem te feministki ktore znam z reala zazwyczaj zajmuja sie prowadzeniem wszelakiego rodzaju organizacji spolecznych. Wpadlam wiec na pomysl stworzenia bojowki feministycznej. Moze jak powstanie taka grupa ostrych babeczek, ktore zeczywiscie rozkwasza kilka nosow najbardziej zagorzalych oponentow feminizmu, powybijaja okna politykom glo...
    • www.sport.pl/sport/1,74696,5073164.html A tak a propos (albo i nie), kobiecą koszykówką w USA podobno interesują się głównie lesbijki: www.tampabay.com/news/business/economicdevelopment/article436883.ece
    • Witam wszystkich Forumowiczów. Jestem studentką V roku socjologii i obecnie piszę pracę mgr na temat zachowań agresywnych kobiet. Przeprowadzam ankietę internetową w związku z moim tematem. Chciałabym poprosić wszystkie Panie które zauważyły u siebie agresywne zachowania o udział w badaniu. Zapraszam też osoby które mialy kontakt z kobiecą agresją. [u]Ankieta jest anonimowa![/u] Zalezy mi tylko na odpowiedziach Respondentów a nie na Ich jakichkolwiek danych. Prosze pisać na maila: socjolog23...
    • Jestem ciekawa co sądzicie (kobiety i meżczyźni) o kobiecej agresji? Czy waszym zdaniem istnieje?
    • wczoraj w pracy mielismy impreze pozegnalna dla jednego z kolegow (znakomitego zreszta), ktory odchodzil na emeryture. zjechalo sie duzo znakomitosci. i tak sie rozgladajac zauwazylismy w kilka osob, ze przewazaja mezczyzni. i zaczelismy sie zastanawiac, jak to jest. na studiach w obecnych czasach, na ogol liczba kobiet jest zblizona do liczby mezczyzn (przynajmniej w zawodzie, w ktorym pracuje). a potem tak niewiele z nich robi kariere. ponoc robiono badania na ten temat. ich ...
    • Kolejny wspaniały artykuł w wysokich obcasach. Pomińmy standardowe biadolenia o kreowaniu innego niż jedynie słuszny (feministyczny) obrazu kobiety, które tu akurat nie są takie bezzasadne, bo podręczniki od strony merytorycznej niewiele się różnią od tych sprzed stu lat. Na pierwszej stronie artykułu woła wielkimi literami trwożąca statystyka - <b>ze 167 postaci historycznych kobietami jest jedynie pięć</b>. Trudno się nie zgodzić, że brak w tej wyliczance chociażby sztand...
    • moze porozmawiamy jak swiat wygladalby, gdyby rzadzily kobiety. Ja osobiscie nie wiem. Wydawaloby sie, ze kobiety powinny zlagodzic obyczaje. (mniej wojen, zabijania w imie slusznej sprawy, intryg itd), ale tak nie jestem tego pewna, niewielka doswiadczalna probka w historii swiadczy, ze kobiety u wladzy nie sa juz takie lagodne, moze sama wladza upaja niezaleznie od plci. Wprawdzie to nie o celulitisie i graniczn wieku dopuszczalnym na tym forum, ale moze kogos zainteresuje temat.
    • Ja wlasciwie nie wiem dlaczego faceci nie chca byc pielegniarzami??? Dlaczego sie nie nadaja??
    • Wbrew przekonaniu autora książki "Mężczyźni są z Marsa, kobiety z Wenus", obie płcie pochodzą z tej samej planety. Potwierdziła to Janet Shibley-Hyde z University of Wisconsin w Madison, która przeanalizowała 46 prac opublikowanych przez ostatnie 20 lat. Oceniane w nich były m.in. zdolności poznawcze, komunikacja niewerbalna czy skłonności do agresji i przywództwa. i.r., bbc www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050921/nauka/nauka_a_8.html
    • Czy działalność agresywnych feminazistek typu Środa, Jaruga-Nowacka, Szyszkowska itp. jest zagrożeniem dla cywilizacji europejskiej?
    • Nastolatka z Polski Natalia Kowalska 16l( jako jedyna kobieta ) dostała kontrakt na występy w Formule Renault 2000. Ta dziewczyna idzie śladami Roberta Kubicy, ba na torze równie agresywna jak mężczyźni ale przy tym od nich inteligentniejsza rokuje, rokuje, rokuje... na torze w Walencji motocyklistom przygotowywującym się do sezonu w Moto GP wychodziły gały z orbit. Już jest ulubienicą znawców, jedno jest pewne, w następnym sezonie przybędzie nowy konkurent, który pokaże, że kobiety to ...
    • Moi dobrzy znajomi prowadza szkole samoobrony dla kobiet. Mowia, ze na kazdym kursie zgromadzone tam kobiety przezywaja to samo: docieraja do wlasnych 'brzydkich' emocji, ktorych latami uczyly sie nie czuc. Na tym wlasnie opiera sie zasada tej samoobrony: na poczuciu gniewu i zlosci i 'przekuciu' ich na samoobronne dzialanie w sytuacji fizycznego zagrozenia - min. bluzgi, krzyki, halas, walke wrecz - wszystko to, czego grzecznym dziewczynkom robic nie wolno. A przy madrej ocen...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się