Forum eDziecko eRodzice Życie rodzinne
ZMIEŃ
      agresywny

agresywny

(10 wyników)
    • Witam, U mojego męża narastają zachowania agresywne. Najpierw były wyzwiska (on twierdził, że po prostu mówi mi prawdę i ma do tego prawo), np. że jestem baranem, mam 2 lewe ręce, ostatnio nazwał mnie "suką", etc. Pewnego razu w styczniu przytrzymał mnie za kark od tyłu bo coś nie takiego mu powiedziałam, etc. Ostatnio zapowiedział mi - znów po jakiejś mojej uwadze - żebym uważała, bo dostanę w pysk i on się nie opanuje, "dostaniesz za samo patrzenie" - a ponieważ nadal stałam i...
    • Po pierwsze przepraszam za zduplikowanie wątku - zamieściłam go też na forum "Bezpieczeństwo na drodze", ale tam się dowiedziałam, że jestem trollem i że sobie wymyśliłam problem. A problem jest następujący: Mój mąż ,kiedy wsiada za kierownicę, staje się potworem. Nie wpuszcza samochodów z kierunkowskazami, bezwzględnie egzekwuje pierwszeństwo przejazdu (tzn. tam, gdze zwykła ludzka życzliwość nakazywałaby odpuścić), kiedy ktoś zajedzie mu drogę trąbi, hamuje mu przed maską, wys...
    • Nie wiedzialam gdzie ten watek umiescic, wiec zdecydowalam, ze tutaj. Nie jestem jeszcze pelnoletnia, ale juz niedlugo. Sytuacja wyglada tak: ojciec jest alkoholikiem, codziennie wypija po kilka piw, czesto jest pijany. Jest bardzo agresywny, nie wiem kiedy moge sie odezwac, a kiedy nie. Dreczy, drze sie, czesto podnosi reke. Jednak nie jest tak, ze jestem katowana, czy pobita, ale uderzy dosc mocno, szarpie za ubrania i sciska rece tak, ze tylko mysle, kiedy sie polamia. Cala sie wte...
    • Wczoraj mój mąż uderzył w twarz swojego syna, tak, aż mu podbił oko. Syn ma 10 lat i nie wrócił do domu 4 godziny po skończeniu lekcji, więc mąż poszedł go szukać. To jego syn z pierwszego małżeństwa. Wychowujemy go razem. Mąż jest gwałtowny i agresywny w stosunku do niego. Wiele razy wcześniej też go popychał czy szarpał, pomimo protestów z mojej strony. Nie umiem sobie z tym kompletnie poradzić. Tym bardziej, że mąż stwierdził, że będzie go bił bo na to zasługuje i inne metody nie sku...
    • Wypiszę od razu syndromy: 1.Pije 2-3 piwa dziennie 2.Jak jest z kim wypić to upija się aż do urwania filmu (raz na 2 miesiące) 3.Szuka okazji i kumpli do "obalenia flaszeczki" - póki co nie ma tych okazji dużo 4.Jak się napije a nie ma jeszcze dosyć, to wymyśla absurdalne konflikty, robi aferę i wychodzi z domu bo "nie może już ze mną wytrzymać" - i idzie pić do knajpy sam Ostatnio po takim zachowaniu jak w punkcie 4-tym zareagowałam milczeniem żeby nie zaogniać. Na drugi dzień powi...
    • Mój mąż ma problemy z agresją. Zauważyłam to uż kilka miesięcy po ślubie. Teraz mamy staż kilkunastoletni i dwoje dzieci. Dość regularnie, co 2-3 tygodnie mój mąż bije mnie i upokarza wyzwiskami. Nie ma jakiejś określonej przyczyny, ta zawsze się znajdzie. Zawsze już od rana wiem, że nie da się tego uniknąć - mąż jest wtedy "naładowany". Po każdym "akcie" przemocy zachowuje się tak, jakby nic się nie stało - jest kochającym wzorowym mężem, a potem stopniowo znów się naładowuje. ...
    • Nie wiem, czy w tej kwestii można coś doradzic... Moi rodzice mieszkają na wsi, ale finansowo powodzi im sie nawet dobrze, uchodzą za zgodne małzenstwo.... Ale prawda jest taka, ze ojciec to alkoholic, który znęca się nad matką psychicznie i fizycznie... Całe moje dziecinstwo to był jeden wielki koszmar, zycie w strachu przed ojcem.... teraz ja i mój brat jestesmy na studiach od kilku lat i rodzice zostają sami....ja mam głęboką nerwicę, nie mogę spac, bo wiem, ze w domu moze się cos zł...
    • jak poradzic sobie jestem agresywna w stosunku do dziecka prosze o pomoc
    • W marcu bedziemy 6lat po slubie, mamy coreczke 4latka i za 3 tygodnie oczekuje synka:-) Jestesmy bardzo szczesliwa rodzinka i tez malzenstwem! Chodzi i to, ze ja mieszkam juz 19lat za granica a maz teraz 8,poznalam go na urlopie w Polsce. Rok po naszym slubie pojechal sam na dwa tygodnie, do Polski do najlepszego przyjaciela,po tygodniu pobytu,juz do mnie nie pisal i nie dzwonil, jak wrocil, to odrazu bylo jasne ze cos jest nie tak, po nocach siedzial i pisal sms,puszczal sygnaly,ja jego kom...
    • Witajcie..moja rodzina się rozpada, mąż wciągnął się w techniki NLP które stosował na mnie itd.Zmienił swoją osobowść, zaczął być agresywny, trakotować mnie jak obiekt seksualny, nawet mnie uderzył- i nie widzi w tym nic złego, ponieważ z tego można wynieść też dobre doświadczenia- jak mówią NLP-owcy!!!!!! Czy któraś z was miała taki problem? co robić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się