Dodaj do ulubionych

Nowy problem z alergią.

03.11.12, 11:21
Kurcze moja radość był przedwczesna że udało się na czas wyłapać nawrót alergii. Niestety wczoraj obie dostały antybiotyk. Fabcia ma na brzuszku paskudny wysyp, drapią się obie jak oszalałe. Pcheł nie mają, sprawdziliśmy wczoraj, pomogło zakropienie. Musą brać 2 x dziennie tabletki:(. Na razie przez 8 dni, potem zobaczymy. Są na diecie hypoalergicznej i zero poprawy w sumie. Pierwsze dni tylko miałam nadzieję że pomogło, ale potem znowu się zaczęło drapanie. Nawet kąpiele w szamponie weterynaryjnym nie pomagają. Zobaczę czy to pomoże, oby.
Żal mi małych jak się tak czochrają. Szczególnie fabcia cierpi, biedactwo. Dobrze że ma tak gęstą szatę, bo by już chyba była łysa przy takim drapaniu non stop.
Pozdrawiam Ania.
Obserwuj wątek
    • shih-mo Re: Nowy problem z alergią. 03.11.12, 17:42
      Hej,
      a jesteś pewna że to alergia? I czemu wet zalecił antybiotyk?
      Jeśli to alergia to to co ja mogę ci polecić, a co sprawdziło się u mojego dziecka to podawanie aloesu (Forever). Autentycznie jak zawsze był wysyp to tym razem nic się nie działo. Psom jak najbardziej można to podać po kilka kropli dziennie. Efekt jest po dłuższym czasie, ale jest i to na dłużej. Ten akurat aloes jest w opakowaniach 1 litr. Około 100 zł to kosztuje, ale na długo wystarcza. Tylko musiałabyś poszukać gdzie to kupić.
      Skoro piszesz że nic innego nie działa to może warto spróbować tego.
      Moje psy nie mają alergii więc nie wiem jak to wygląda u zwierząt, ale ja bym się skonsultowała jeszcze z innym wetem. Nawet najlepszy naszym zdaniem wet nie musi być nieomylny ; ) Zupełnie nie pasuje mi leczenie alergii antybiotykiem. Inna sprawa że na sam antybiotyk też można mieć alergię.
      Pozdrawiam Ciebie i psinki : )
      • an3czka2 Re: Nowy problem z alergią. 03.11.12, 18:16
        Wszystko się zgadza, ale Lila nie pierwszy raz ma taki atak mocniejszy. Już była na diecie pół roku i pomogło:). Wtedy leczył ją inny lekarz, też bardzo dobry. Dostają antybiotyk między innymi dlatego że są spore zmiany na skórze, i niestety mazidła nie pomogły. Badanie też miały robione. Nie ma na co liczyć, tylko trzeba podać co kazał P.Wojtek.
        Będzie dobrze, tylko trzeba cierpliwości.
        Pozdrawiam Ania
        • bozka432 Re: Nowy problem z alergią. 03.11.12, 18:33
          biedne maleństwa, dużo cierpliwości i siły do walki z tym paskudztwem !! buziaki dla nich! pozdrawiam
          • an3czka2 Re: Nowy problem z alergią. 03.11.12, 19:31
            Dzięki:), już się przyzwyczaiłam że co rusz niespodzianka:).
            Ania,
            • maria0511 Re: Nowy problem z alergią. 03.11.12, 20:29
              Aniu u mnie też parę dni był spokój z drapaniem ale znów się drapie podaję jej tą karmę co Ty weterynaryjną dla uczuleniowców Royala Skin Care zastanawiam się co w tych karmach suchych jest czym karmimy nasze psinki jeśli nas ludzi karmią śmieciami sól,susz jajeczny wędliny bez mięsa i inne rzeczy o czym jeszcze nie wiemy.miałam kiedyś pinczerki mamę i córkę nie znały suchej karmy bo nie było żyły ponad szesnaście lat odeszły ze starości poprzednia sznaucerka już karmiona karmą suchą w wieku jedenastu lat odeszła nowotwór całego przewodu pokarmowego a teraz z tym szczęście mam ciągły problem z drapaniem Pozdrawiam Maria
              • anet01 Re: Nowy problem z alergią. 04.11.12, 11:04
                Ania ja polecam Ci zmienić karmę gdzie są składniki naprawdę mało uczulające a royal skin takich nie ma.Ma on pszenice która może bardzo uczulać jakieś nieopisane tłuszcze ma może nawet z kurczaka.Ja polecam spróbować karmy trovet z kaczką i ziemniakami bądź trainera z kaczką badż koniną itd.Na karmy dla alergików bym uważała bo producent pisze że dla psów z alergią i wrażliwych po czym czytam skład i jest pszenica,jęczmień, suszone jajka,tłuszcz drobiowy itd....a to są najsilniejsze alergeny. Czy po simply z indykiem też się drapały?może mają na cały drób uczulenie wtedy zostaje dziczyzna,konina,jagnięcina itd....Mój też się drapie jest na kurczaku,brzuszek sobie bardzo podrapał i będę zamawiała z trovetu karmę z kaczką. Wiem że im w karmie więcej składników tym większe ryzyko uczulenia.Z alergikami trzeba ostrożnie. Jeszcze jedno czy jesteś pewna że to od jedzenia?nie od płynu,szamponu itd...? Pozdrawiam i zdrówka życzę dla maluchów.
                • an3czka2 Re: Nowy problem z alergią. 05.11.12, 10:07
                  Anetko dzięki za informację. Zamówię tą karmę z kaczką i zobaczymy. Na kosmetyki chyba nie, bo zmieniam co jakiś czas ale zawsze zwracam uwagę na skład. Wybieram takie które nadają się dla szczeniąt. Symply to rewelacyjna karma, właśnie dostawały cały czas z indykiem. Może sprawdzę karmę z jagnięciną ewentualnie. Zobaczę co będzie po zakończeniu leczenia.
                  Pozdrawiam Ania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka