maminka21
09.05.11, 18:27
W wielkim skrócie, odrobaczamy sie całą rodziną - my dorośli , 5 latek ( który od dłuższego czasu walczy z candidią ) i 11 miesięczny syn ( wiele alergii itp ) - pod okiem dr O ( sugeruje lamblie ). Jesteśmy juz dwa tyg po 2 dawce zentel ( pyrantelum ), w tym tygodniu ma być tynizadol ( dzieci czopki ) + sumamed.
No i zaczęły się problemy z tym młodszym synem. Dziecko do tej pory nie brało żadnych leków. Po pierwszej dawce mały miał jeden gorszy dzień, potem ok, po drugiej ze dwa dni marudził i potem przeszło. Mały pije pepti 1 - głównie to, inne rzeczy Go uczulają - raz niby jest ok, a potem jakby jednak Mu nie pasowały ( wysypki ).
Postanowiłam po drugiej dawce próbować mieszać Mu mleko 1 z 2 - po jednej miarce do porcji. Jadł , ale.... nie wiem czy zbieg okoliczności - zaczęły się gazy, drobna wysypka na rączkach, bulgotanie w brzuszku i kupy brzydkie - lejące, ze śluzem. Po dwóch dniach odstawiłam mleko i wróciłam tylko do pepti1 . Odczekałam ze trzy dni - zero poprawy. Napisałam więc do dr O - zasugerował wirusa, więc czekałam. Teraz mija prawie 1,5 tyg od powrotu do mleka 1 i nadal nic , może mniejsze bulgotanie w brzuszku. Znowu napisałam do dr - kazał ograniczyć mleko ( choć to Jego w tej chwili jedyny pokarm bo na czas odrobaczania nic nie dawałam innego ) i brać tynizadol.....
No i teraz nie wiem, na początku myslałam , że to od mleka ( 2 ) - odstawiliśmy i nic, sugerowałam, że to grzyb się rozrósł ( dr nie skomentował więc nie wiem ) , myślałam , że to od pyrantelum - jednak wybija i dobre i złe bakterie - dr powiedział że raczej nie ....
Boję się teraz podać Mu czopek na lamblie bo to dopiero mocny lek - dr kazał podawać.....
Co Wy myślicie , od czego te brzydkie kupy, gazy, czy mały przestał tolerować to mleko? Czy to od leków, czy to grzyb , co robić? Przepraszam za stylistykę, ale mały już się budzi . pozdrawiam
oczywiście mały bierze prebiotyk kiedyś dicoflor teraz biotyk
ps . co najdziwniejsze dopóki nic się nie działo mały robił zielone kupy po tym mleku ( lekarz stwierdził, że to normalna reakcja ) a odkąd zaczęły się te problemy kupy sa brzydkie ale żółte