Dodaj do ulubionych

co robić ?

09.05.11, 18:27
W wielkim skrócie, odrobaczamy sie całą rodziną - my dorośli , 5 latek ( który od dłuższego czasu walczy z candidią ) i 11 miesięczny syn ( wiele alergii itp ) - pod okiem dr O ( sugeruje lamblie ). Jesteśmy juz dwa tyg po 2 dawce zentel ( pyrantelum ), w tym tygodniu ma być tynizadol ( dzieci czopki ) + sumamed.
No i zaczęły się problemy z tym młodszym synem. Dziecko do tej pory nie brało żadnych leków. Po pierwszej dawce mały miał jeden gorszy dzień, potem ok, po drugiej ze dwa dni marudził i potem przeszło. Mały pije pepti 1 - głównie to, inne rzeczy Go uczulają - raz niby jest ok, a potem jakby jednak Mu nie pasowały ( wysypki ).
Postanowiłam po drugiej dawce próbować mieszać Mu mleko 1 z 2 - po jednej miarce do porcji. Jadł , ale.... nie wiem czy zbieg okoliczności - zaczęły się gazy, drobna wysypka na rączkach, bulgotanie w brzuszku i kupy brzydkie - lejące, ze śluzem. Po dwóch dniach odstawiłam mleko i wróciłam tylko do pepti1 . Odczekałam ze trzy dni - zero poprawy. Napisałam więc do dr O - zasugerował wirusa, więc czekałam. Teraz mija prawie 1,5 tyg od powrotu do mleka 1 i nadal nic , może mniejsze bulgotanie w brzuszku. Znowu napisałam do dr - kazał ograniczyć mleko ( choć to Jego w tej chwili jedyny pokarm bo na czas odrobaczania nic nie dawałam innego ) i brać tynizadol.....
No i teraz nie wiem, na początku myslałam , że to od mleka ( 2 ) - odstawiliśmy i nic, sugerowałam, że to grzyb się rozrósł ( dr nie skomentował więc nie wiem ) , myślałam , że to od pyrantelum - jednak wybija i dobre i złe bakterie - dr powiedział że raczej nie ....
Boję się teraz podać Mu czopek na lamblie bo to dopiero mocny lek - dr kazał podawać.....
Co Wy myślicie , od czego te brzydkie kupy, gazy, czy mały przestał tolerować to mleko? Czy to od leków, czy to grzyb , co robić? Przepraszam za stylistykę, ale mały już się budzi . pozdrawiam

oczywiście mały bierze prebiotyk kiedyś dicoflor teraz biotyk

ps . co najdziwniejsze dopóki nic się nie działo mały robił zielone kupy po tym mleku ( lekarz stwierdził, że to normalna reakcja ) a odkąd zaczęły się te problemy kupy sa brzydkie ale żółte
Obserwuj wątek
    • anet01 Re: co robić ? 09.05.11, 18:48
      Odstaw biotyk bo jego wprowadziliscie i jest nowością i nie masz pewności czy on nie szkodzi.Dicoflor narazie stosujcie.U nas biotyk sie nie sprawdził-biegunki.Jeśli to nie pomoże to moze po lekach grzyb bardzo sie rozrósł i dlatego taka reakcja.Wróc narazie do PEpti 1 i do dicofloru.
      • anet01 Re: co robić ? 09.05.11, 19:15
        dicoflor,lacidoenter,probacti i sanprobi u nas sie sprawdza.Probiotyki najlepiej 3xdziennie podawać
        • maminka21 Re: co robić ? 09.05.11, 22:17
          Do pepti 1 już wróciliśmy ponad tydzień temu, faktycznie może wrócę póki co do dicofloru. Nie wiem czy takiemu maluchowi mogę podawać więcej niż raz dziennie prebiotyk ? Matko ! a miało być lepiej .....! dzięki za odpowiedź
    • kaamea Re: co robić ? 09.05.11, 22:56
      Chcesz podać 11-to miesieczniakowi tinidazol mimo iż lamblie nie wyszły w badaniach?
      Może alergia jest z innego powodu? Czy robiłaś mu jakiś inne badania? Czy od razu postawiliście na lamblie?
      Ja bym stawiala ze zolte kupki są po pyrantelum, nie po mleku.
      Sanprobi moim zdaniem najlepszy, a jesli dicoflor to spokojnie mozesz dać 2-3 kapsułki na dobę takiemu maluchowi.
      • maminka21 Re: co robić ? 09.05.11, 23:48
        Dr Ozimek - patrząca na starszego i męża powiedział, że na bank mają lamblie ( objawy tez na to wskazują ) i stwierdził, że skoro Oni mają to mały też . Sama byłam zaskoczona , że mały też dostał czopek, no ale chyba się zna - tyle osób Go chwali w kwestii leczenia pasożytów. Alergii ma tak podejrzanie sporo, że teraz ma 11 m-cy i pije tylko mleko... , no i wyszła Mu candidia ++ która przeważnie towarzyszy robalom. Sama bym tego nie zaproponowała ale zdaję się na lekarza .
        • maminka21 Re: co robić ? 09.05.11, 23:51
          Tym, że kupki sa żółte to się nie przejmuję - niby dobrze, ale konsystencja, śluz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka