04.06.08, 17:57
Jestem 2 lata w remisji po ziarnicy zlośliwej. Od ponad tygodnia mam kaszel, bez innych objawów. Właśnie dostaję antybiotyk, choć niby wszystko oki (zdanie rodzinnej: trzeba przeleczyć). Poza tym mam alergię, ale mam ja 15 lat i nigdy nie towarzyszyl temu kaszel. Nie wiem, co robić. Rodzinna każe nie panikować, tylko czekać, aż wezmę ten antybiotyk .... Boję się...
Obserwuj wątek
    • kizi10 Re: Kaszel 04.06.08, 21:42
      poproś o skierowanie na rtg płuc, tak dla "spokojności ducha", co do alergii, to
      ja też mam różne od dziecka, i co roku zaskakują mnie czym innym, poza tym
      alergia "lubi" powodować astmę alergiczną, więc i to weź pod uwagę, ale przede
      wszystkim nie daj się zbyć rodzinnemu i zrób rtg płuc. powodzenia kaśka
    • turpin Re: Kaszel 05.06.08, 10:18
      Jeśli nie przejdzie za jakieś 2 tygodnie
      • alfa36 Re: Kaszel 08.06.08, 02:19
        Wydawało się, ze jest lepiej po antybiotyku (tzn jeszcze go biorę), a dzis znów suchy kaszel. Rodzinna zaproponowała przeswietlenie płuc.
        • bacha67 Re: Kaszel 08.06.08, 09:53
          Zrób RTG płuc.Koniecznie!
          Ja też kaszle i to dosć długo zrobiłam zdjęcie...i niestety
          mam rozstrzenie oskrzeli.
          • alfa36 Re: Kaszel 08.06.08, 10:00
            bacha67 napisała: ...i niestety
            > mam rozstrzenie oskrzeli.
            a co to takiego????
            • bacha67 Re: Kaszel 08.06.08, 10:10
              Jest to trwałe, nieodwracalne uszkodzenie scian płuca na skutek
              zalegania wydzieliny. A zaczeło się u mnie kaszlem...
              Jest to nieuleczalne ale mozna z tym żyć.
              Tak się dzieje gdy nie doleczymy anginy, grypy.
              Niestety..
              Zrób RTG może być wiele przyczyn...
              życzę zdrowia
              basia
              • alfa36 Mam wyniki 20.06.08, 19:36
                Mój wynik: "okołożebrowe zagęszczenia zapalne u podstaw płuc. Spłycenie lewego zachyłka żebrowo- przeponowego- płyn? Sylewtka serca w normie.". Rodzinna porównała z poprzednim zdjeciem i nie widzi nic niepokojącego, natomiast dała kolejny antybiotyk, bo "coś tam jednak jest". Dopiero w poniedziałek mogę się skontaktować sie z hemetologiem.Może ktoś z Was potrafi powiedzieć coś więcej na temat tego wyniku...?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka